Japonsko – Kanada 0:5 (kon.) | Finsko – Švédsko 4:2 (kon.) | USA – Česko cz 6:2 (kon.)
konec
Japonsko
0:5 (0:2, 0:2, 0:1)
Kanada
Neděle 09.04.2023, 01:00 • CAA Centre, Brampton • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepší hráčky

    Ajaka Hitosatová (JAP) – Sarah Fillierová (CAN) (03:21:23)
     
    Utkání je u konce. Japonky celý zápas velmi sympaticky bojovaly, Kanadě se ale neměly nejmenší šanci vyrovnat. Javorové listy po většinu zápasu kroužily v útočném pásmu a hrály i na krásu. V poslední periodě už přidaly jediný gól, jenž v 57. minutě obstarala Sarah Fillierová.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Japonkám se ještě v závěru podařilo zakončit, o dorážku z osy hřiště se postarala Šiori Koikeová, nicméně ani ona nepošpinila čistý štít Emerance Maschmeyerové.
     
    58:46
    Jumeka Wadžimaová se sympaticky hnala za dlouhým pukem na útočnou modrou čáru, nicméně sama v útočném pásmu měla pramalou šanci na úspěch.
     
    57:55
    Jamie Lee Rattrayová po pravé straně letěla jako raketa a vlastní střelu ještě zvládla i dorazit, to už ale mimo branku.
    56:41 Sarah FILLIEROVÁ - 0:5
     
    56:41
    Kanada právě vstřelila branku! Dannielle Serdachnyová ukázala skvělý přehled ve hře, když zpoza branky narýsoval parádní pas do slotu, který za brankovou čáru dotlačila SARAH FILLIEROVÁ. Asistence: Dannielle Serdachnyová, Blayre Turnbullová.
     
    56:10
    Jocelyne Larocqueová zamíchala s pukem a z pravého kruhu to zkusila mezi betony, ty ale gólmanka včas secvakla.
     
    55:32
    Kanadský útok přerušil ofsajd a před námi je patrně poslední pauza na úpravu ledu dnešního duelu.
     
    54:30
    Micah Zandee-Hartová chtěla ze středního pásma nahodit po prknech, jenže prudkým nahozením trefila do zad jednu z čárových rozhodčích, ta ale statečně zůstává na nohou.
     
    53:30
    Jocelyne Larocqueová s osy hřiště shodila touš na levý kruh, odkud k bližší tyči zakončovala Sarah Nurseová, japonská brankářka ale vytáhla další skvělý přesun.
     
    52:31
    Laura Staceyová se na pravém křídle obratně zbavila protihráčky, nicméně její následná přihrávka na zadní tyč neprošla přes dvě bránící Japonky.
     
    51:35
    A další šanci měla znovu Brianne Jennerová. Tentokrát dostala křižný pas k levé tyči, jenž však musel trefovat bekhendem a Riko Kawagučiová se stihla přesunout.
     
    51:13
    Brianne Jennerová si mezi kruhy klepala o přihrávku a zpoza branky ji dostala, její rána ale směřovala přesně do míst, kde stála gólmanka.
     
    50:49
    Renata Fastová při jízdě vzad na modré čáře důkladně mířila a její poctivě připravená rána nebyla vůbec špatná. Riko Kawagučiová ji ale zastavila betonem.
     
    49:41
    Claire Thompsonová si od modré čáry sjela na levý kruh, odkud zamířila na zadní tyč, kterou těsně minula.
     
    49:04
    Nurseová na pravém kruhu byla v záklonu, přesto se ale odhodlala ke střele, ta ale ani zdaleka neměla gólové parametry.
     
    48:12
    Micah Zandee-Hartová vyslala od modré čáry střelu, kterou Riko Kawagučiová viděla až na poslední chvíli, přesto ji udržela před brankovou čarou.
    Marken.cz

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 4. Jennerová (Poulinová, Ambroseová), 9. Fillierová (Fastová, Nurseová), 24. Nurseová (Ambroseová, Poulinová), 39. Spoonerová (Rattrayová, Fillierová), 57. Fillierová (Serdachnyová, Turnbullová)


    Japonsko: Masuharaová (29. Kawagučiová) – Ao. Šigaová, Hitosatová (A), Koikeová (C), Hosojamadaová (A), Sekiová, Š. Jamašitaová, Satoová – Ukitaová, Tokoová, Kojamaová – Ak. Šigaová, Itoová, H. Jamašitaová – Wadžimaová, Enomotoová, Suzukiová – Rir. Norová, Rio Norová, Mijazakiová.
    Trenér: Yuji Iizuka

    Kanada: Maschmeyerová (Campbellová) – Larocqueová (A), Fastová, Thompsonová, Ambroseová, Zandee-Hartová, Sheltonová, Bourbonnaisová – Johnstonová, Poulinová (C), Jennerová – Nurseová, Fillierová, Spoonerová – Clarková, Turnbullová (A), Staceyová – Maltaisová, O'Neillová, Serdachnyová – Rattrayová.
    Trenér: Troy Ryan

    Rozhodčí: Haacková, Manthaová – Bucknerová, Jonáková

    Diváci: 3755
    thejrc.org