Jablonec B – Žižkov 2:3 (kon.)
konec
FK Jablonec B
2:3 (0:2)
FK Viktoria Žižkov
Čtvrtek 08.06.2023, 17:30 • Stadion Střelnice • Česká fotbalová liga (B) • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    I bez několika zkušených fotbalistů se Žižkov naladil na barážový dvojzápas s Domažlicemi vítězstvím. Viktorka vytěžila z dominantní první půlky dvougólový náskok. Z přímého kopu otevřel skóre Štrombach a nedlouho po něm dostal míč za Reinera také Augusto Batioja. S příchodem druhé půle se obraz hry masivně změnil. Jablonec více držel míč a střídající Dominik Breda mu v 80. minutě vykřesal naději na body. O pět minut později Breda stejným přehozením gólmana dokonce vyrovnal, ale Pražané se v poslední nastavené minutě dostali k penaltě, z níž vstřelil vítězný gól Michal Petráň. Celkově šlo o velmi zdařilé rozloučení s ligovým ročníkem. Na Střelnici podle oficiálního hlášení dorazilo 600 diváků včetně aktivně fandícího kotle. (19:46:27)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Vojtěch Reiner směl penalty vystihl, ale rána MICHALA PETRÁNĚ byla natolik prudká, že zapadla do jablonecké sítě. Na tento rozdílový gól už Jablonec nebude moci zareagovat.
     
    90+2
    Žlutá karta pro tým FK Jablonec B (Evžen Malý).
     
    90+2
    Čerstvý Hönig rozvinul protiútok středem hřiště a těsně před skluzem Vošahlíka předal míč Václavu Kadlecovi. Ten udělal kličku padajícímu Karbanovi a v nápřahu ke střele byl zezadu podkopnut Malým. Rozhodčí Hanousek neváhal a nařídil penaltu pro Žižkov.
     
    90+2
    Díky možnosti dlouhého autu Severočeši ve vysokém počtu přišli před branku soupeře. K zakončení se žádný z nich ani nepřiblížil.
     
    90+1
    Oba týmy chtějí v samotném závěru strhnout vedení na svou stranu. Kupí ale ohromné množství nepřesností a utkání spěje do remízového konce.
     
    90
    Nastavují se 3 minuty.
     
    89
    Diagonála Vošahlíka přistála na hlavách Pražanů, kteří vrátili hru do středu hřiště. Druhý nákop byl taktéž nepřesný a míč je u Slaniny.
     
    88
    Jankovský zleva doručil přihrávku před Reinera. Jablonečtí ho nadvakrát dostali do bezpečí a ještě se mohou pokusit o velkolepý obrat.
     
    86
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Ibrahima Sow, přichází Michael Hönig.
     
    85
    Jablonec B právě vstřelil branku!
    Enormní snaha se domácím vyplatila! Tomáš Stibor měl dostatek času na přihrávku k hranici vápna. Kinčl tam odrazem o nohu Sixty šťastně uvolnil DOMINIKA BREDU a ten se opět zhotovil k drzému přehození gólmana.
     
    84
    Werani v další útočné akci nevyřešil nejlépe předfinální fázi. Rohového kopu Jablonečtí nevyužili, ale jejich tlak tím zdaleka neskončil.
     
    83
    Žižkov zbytečně ztratil míč v poklidné přípravné fázi. Svěřenci kouče Horňáka si koledují. Již po přihrávce z křídla to ve vápně zavánělo průšvihem.
     
    82
    Střídání v týmu FK Jablonec B:
    ze hřiště odchází Ondřej Rozkovec, přichází Michal Kinčl.
     
    80
    Jablonec B právě vstřelil branku!
    Severočeši dramatizují poslední desetiminutovku kontaktní trefou na 1:2! Stibor sladil průnikovou přihrávku s náběhem Velicha. Od toho míč obdržel DOMINIK BREDA a elegantním obloučkem připravil Slaninu o čisté konto.
     
    78
    Po přihrávce od Kadlece nedokázal aktivní Sow přesně přihrát před sebe k rozběhnutým spoluhráčům.
     
    77
    Jablonečtí kotelníci se v rozlučce se sezonou dobře baví. Vytáhli zelenobílé dýmovnice a trochu s nimi zaneřádili část tribuny.
     
    75
    Střídání v týmu FK Jablonec B:
    ze hřiště odchází Ondřej Podzimek, přichází Vojtěch Werani.

    Michal Břuchanský

    Branky: 80. Breda, 85. Breda – 21. Štrombach, 28. Batioja, 90+3. Petráň (pen.)

    Karty:   90+2. Malý (JBB)


    FK Jablonec B: Reiner – Diviš, Vošahlík (C), Karban, Malý, Gaši (75. Stibor), Rozkovec (82. Kinčl), Podzimek (75. Werani), Linhart (36. Breda), Kubát (46. Kubín), Velich.
    Náhradníci: Vorel – Werani, Kubín, Breda, Stibor, Kinčl.

    Trenér: Benjamin Vomáčka

    FK Viktoria Žižkov: Slanina – Žežulka, Sow (86. Hönig), Muleme (60. Jankovský), Štrombach (60. Kadlec), Petráň, Rudavskyj, Bazal (60. Sixta), Batioja (C) (60. Žiga), Král, Horálek.
    Náhradníci: Myška – Jankovský, Tregler, Kadlec, Hönig, Sixta, Žiga.

    Trenér: Michal Horňák

    Rozhodčí: Hanousek – Bohata, Pekař

    Diváci: 600
    bahis siteleri