Švédsko – Německo 11:1 (kon.) | Kanada – Finsko 6:9 (kon.) | Česko – USA cz 7:2 (kon.)
Slovensko – Švýcarsko 3:6 (kon.)
konec
Švédsko
11:1 (2:0, 3:1, 6:0)
Německo
Pondělí 31.07.2023, 15:30 • Fosfa aréna, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (18:10:03)
     
    Střely na branku: 48 – 21 (12:9, 19:10, 17:2).
     
    První duel břeclavské skupiny Hlinka Gretzky Cupu byl ve prospěch favorita rozhodnut v patnácté minutě. Na slepené góly Olofssona a Nordlunda zkraje druhé třetiny navázal Zetterberg a teprve potom se gólové radosti dočkali Němci, konkrétně do prázdné branky dorážející Seidl. Naděje na zvrat vzal Němcům inkasovaný gól ve vlastní přesilovce a pak vlastenec Kaisera. Třetí třetina už byla exhibiční přehlídkou ofenzivního talentu Švédů. Nešťastník Neisse inkasoval ještě šestkrát a svěřenci Johana Roséna mohou slavit suverénní vítězství 11:1.
     
    Nejlepším hráčem poražených Němců byl vyhlášen Jacob Ficenec. Na straně Švédska si pro ocenění přijel obránce Leo Sahlin Wallenius.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Poslední záchvěv německé ofenzivy ukázal Oswald a po něm Elias Pul, jemuž Vilén dostatečně zkomplikoval střelu z ostrého úhlu.
     
    59:37
    Německo v plném počtu.
     
    59:36
    Eklund zase distribuoval puk z úrovně brankové čáry. Tentokrát byl adresátem Fernström, proti němuž předvedl Neisse relativně snadný zákrok.
     
    59:10
    V poslední minutě zápasu nesedla střela golfákem Zetterbergovi. Díky přihrávce Eklunda měl i druhý pokus, nicméně zleva volné místo v Neisseho kleci neobjevil.
     
    58:52
    Olofsson rozdal puk Zetterlundovi a hned si řekl o zpětnou přihrávku. Tu dostal do pravého kruhu, ale z voleje zasáhl jen břicho přesouvajícího se gólmana.
     
    58:12
    Zetterlund neměl přesnou mušku a musel se smířit s tím, že kotouč na nějakou chvíli opustil útočné pásmo Švédů.
     
    57:37
    Olssona střídá na trestné lavici Tobias Schwarz, kterýmu byl udělen menší trest za faul kolenem.
     
    57:28
    Švédsko v plném počtu.
     
    56:55
    Zašlapování puku v rohu znemožnilo Němcům využívat početní výhody. Hrát nakonec mohl Morin a postaral se o vyhození přes celé kluziště.
     
    56:34
    Rihards Griva zůstal zcela volný v mezikruží. Jeho bratr mu zprava přihrál, ale nečistě trefená střela byla snadným soustem pro Liva.
     
    56:12
    Karl Sterner pobyl nějaký čas ve středním pásmu. Ani velká německá přesila ho dlouho nedokázala od puku odstavit.
     
    55:43
    Stejně jako před chvíli se Gustavs Griva protáhl přes svého obránce. Pěkně si narazil se svým dvojčetem Rihardsem, jenže samotná koncovka byla Livovou výstrojí zvednuta do ochranné sítě.
     
    55:28
    Olsson si nechal utéct Gustavse Grivu. Situaci zachránil jen s pomocí nedovoleného zákroku a rozhodčí jeho seknutí zezadu moc dobře viděli.
    54:26 Melvin FERNSTRÖM - 11:1

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 15. Olofsson (Eklund), 15. Nordlund (Zetterlund, Pettersson), 21. Zetterberg (Fernström), 36. Sterner, 38. Morin (Eriksson), 43. Olofsson (Freij), 45. Sahlin Wallenius (Zetterberg), 47. Pettersson (Vilén, Olsson), 49. Fernström (Zetterberg), 50. Zetterlund (Nordlund), 55. Fernström (Toresson) – 28. Seidl


    Švédsko: Liv (Härenstam) – Sahlin Wallenius, Morin, Freij, Persson, Vilén, Olsson, Eliasson – Nordlund, Pettersson (A), Zetterlund – Olofsson, Eriksson (C), Eklund – Sterner, Zetterberg, Fernström – Toresson (A), Björck, Jarbsjö – Holst-Persson.
    Trenér: Johan Rosén

    Německo: Neisse (Elagin) – Ficenec, Schams, Merkl, Händel, Kaiser, Hense (C), Hahn, Serikow – Maul, Seidl, Schwarz (A) – Sager, Pul (A), Oswald – R. Griva, G. Griva, Lewandowski – Herzog, Seeger, Kerbel.
    Trenér: Tobias Abstreiter

    Rozhodčí: Mejzlík, Ondráček – Rampír, Šimánek

    Diváci: 506
    bahis siteleri