Švédsko – Německo 11:1 (kon.) | Kanada – Finsko 6:9 (kon.) | Česko – USA cz 7:2 (kon.)
Slovensko – Švýcarsko 3:6 (kon.)
konec
Česko
7:2 (1:0, 2:2, 4:0)
USA
Pondělí 31.07.2023, 19:00 • Fosfa aréna, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:18:05)
    Češi opustili led v dobré náladě
     
    Střely na branku: 31 – 21 (8:5, 12:11, 11:5).
     
    Češi vstoupil do Hlinka Gretzky Cupu vysokou výhrou, která je výrazně přibližuje postupu do semifinále. Osm z devíti branek padlo ve druhé polovině zápasu. Do té doby platil stav 1:0, o který se zasloužil Adam Titlbach. Klíčem k úspěchu byla pro domácí hokejisty dvojnásobná přesilovka. Kubiesa s Kosem postrčili Čechy do vedení 3:1. S inkasovaným gólem do šatny se svěřenci Davida Čermáka popasovali na výbornou a po gólech Drančáka s Titlbachem měli k dispozici komfortní náskok. Podráženým Američanům nepomohl ani příchod brankáře Bernsteina. Ten ve zbytku zápasu inkasoval ještě dvakrát z hokejek Sikory a Jecha.
     
    Max Swanson byl vyhlášen nejlepším hráčem USA. Mnohem většího aplausu se dočkal Adam Titlbach, jenž se podílel na výhře dvěma góly a jednou asistencí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    McNelis chtěl pokazit české oslavy povedeným průnikem. Chybělo mu jen lepší finále, když nenašel mezeru mezi betony.
     
    59:00
    Srážka Pohludky s vlastním spoluhráčem se snad obešla bez následků. Během české rotace před Bernsteinem zní stadionem Vysoký jalovec.
     
    58:22
    Češi jsou venku z útočné třetiny. Dopředu už se moc netlačí, raději se oddávají dlouhé mezihře.
     
    57:57
    Na rozloučenou uvidí spokojení fanoušci ještě jednu českou přesilovou hru. Za seknutí protihráče usedl na trestnou lavici Owen Keefe.
    57:16 Adam JECHO - 7:2
     
    57:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Sedmá trefa Čechů! Kvůli hrozícímu úniku vyjel Bernstein daleko z branky. Namazal Curranovi, kterému nedopřál gólovou radost blok Pitnera. Vychýlené střele dopomohl do opuštěné klece až ADAM JECHO. Asistence: Maxmilian Curran.
     
    56:47
    Klíma se vysmekl poslednímu obránci Pitnerovi. Při bekhendovém blafáku se dostal blízko Bernsteinovi a už neměl jak procpat puk za levý beton.
     
    56:15
    Bernstein neudržel Jiříčkovu navštívenku od modré čáry. Mrzet ho to nemuselo, poblíž nebyl nikdo připraven dorážet.
     
    55:55
    Američané se moc nesnaží narušovat český kolotoč přihrávek. Čtyři minuty před koncem už tuší, že z tohoto zápasu nic nezískají.
     
    55:22
    Titlbach nezkrotil originální Kosovu přihrávku z otočky. Domácím to vadit nemusí, neboť jsou stále usazeni před Bernsteinem.
     
    54:51
    Česko v plném počtu.
     
    54:35
    Lee si ukrojil velké sousto. Král neměl s jeho kličkováním pochopení a vrátil puk na útočnou polovinu českého týmu.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 11. Titlbach (Benák), 33. Kubiesa (Sikora, Benák), 34. Kos (Sikora, Lisler), 44. Drančák (Titlbach, Pohludka), 45. Titlbach (Kos), 53. Sikora (Benák), 58. Jecho (Curran) – 33. Zellers (Connelly, Felicio), 40. Butella (Connelly, Swanson)


    Česko: Milota (Mařík) – Fibigr, Jiříček (A), Galvas, Král, Zielinski, Hlinský (C), Skok – Kos, Benák, Titlbach – Klíma, Sikora, Kubiesa – Lisler, Curran, Jecho (A) – Pohludka, Drančák, Humeník – Chludil.
    Trenér: David Čermák

    USA: Heil (45. Bernstein) – Bales (A), Pitner (C), McLaughlin, Kleber, Keefe, Henricks, Felicio – Connelly, Swanson (A), Butella – Zellers, Park, Lee – Monteiro, Stefanek, Frank – McNelis, Hughes, Spellacy – Young.
    Trenér: Luke Strand

    Rozhodčí: Jeřábek, Kosnar – Dědek, Klouček

    Diváci: 2 197
    bahis siteleri