USA – Švédsko 6:1 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 1:3 (kon.) | Česko – Německo cz 6:2 (kon.)
Slovensko – Kanada 4:14 (kon.)
konec
USA
6:1 (2:1, 2:0, 2:0)
Švédsko
Úterý 01.08.2023, 15:30 • Fosfa aréna, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (18:21:18)
     
    Střely na branku: 39 – 29 (14:7, 8:9, 17:7).
     
    Boj o postup do semifinále se v břeclavské skupině A pořádně zamotal. Švédsko nezopakovalo včerejší kanonádu a v zápase plném vyloučení podlehlo Spojeným státům. Nefungující obrana Tre Kronor nechávala Härenstama ve štychu častěji, než je zdrávo. Nejmladší gólman na turnaji šestkrát inkasoval a kvůli zranění dokonce musel ze zápasu odstoupit. Rezervy by se daly najít i ve výkonu Američanů, kteří nevyužili žádnou početní výhodu a stejně jako včera často chodili na trestnou lavici.
     
    Nejlepším hráčem Švédska byl vyhlášen zraněný brankář Love Härenstam, za kterého převzal cenu Linus Eriksson. Brankář byl vybrán i v americkém týmu. Caleb Heil měl na výhře svého týmu velkou zásluhu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Swanson zleva rozvlnil boční síť. Američané to zkoušeli dál, ale po Zellersově přihrávce na zadní tyči neuklidil puk za brankovou čáru Butella.
     
    58:51
    Reprezentace USA bude mít v poslední minutě zápasu početní výhodu. Za držení byl vyloučen s trojkou hrající obránce Anton Olsson.
     
    58:40
    V podobné situaci se objevil Sterner, který předtím vyzvedl ležící puk ve středovém kruhu. Heil potvrzuje svůj dnešní kvalitní výkon.
     
    58:16
    Young utekl dvěma obráncům, jenže zakončení z bezprostřední blízkosti přes Livův beton neprocedil. Švédskou protiakci přerušil ofsajd.
     
    57:42
    Park už poněkolikáté pálil z velmi složitého úhlu. Bezprostředně poté přišla další rána z protější strany, byť ta Livovi práci nepřidělala.
     
    57:13
    Henricks za brankovou čárou tušil přítomnost spoluhráče u mezikruží. McNelis do daného prostoru teprve dojížděl a přihrávku nechytil.
     
    56:33
    Viggo Nordlund se elegantně protáhl mezi dvěma Američany. Místo pod betonem Heila ale nenašel a gólem neskončila ani dorážka třináctého útočníka Holsta-Perssona.
     
    55:45
    Ryker Lee nebyl dostatečně přesný při pokusu z ostrého úhlu. Na druhé straně se americká obrana zapotila po střele Viléna, kdy puk zůstal chvíli volný.
     
    54:40
    Monteiro pocítil tvrdost čistě provedeného hitu. Sílu v nohou ukázal Björck, do kterého si americký útočník najel.
     
    54:19
    Spellacy nemohl dokončit útok po pravé straně. Společně s rozehrávajícím Monteirem se totiž podílel na ofsajdu.
     
    53:52
    Tečovaná rána Sahlina Walleniuse skončila na horním konci tvrzeného skla. Radost Švédům neudělala ani dorážka z nulového úhlu. Heil o ní dobře věděl.
     
    53:47
    Propagační střela Viléna šla na hrudník Heila. Americký gólman zakryl kotouč lapačkou a počkal si na přerušení hry.
     
    53:20
    Olofsson byl zahnán do míst, kde nebyl pro americkou obranu nebezpečný. Švédové definitivně ztratili puk u krátkého mantinelu.
     
    52:53
    Zakázané uvolnění Švédů. Fitner po něm nahazoval zpoza kruhu do stojícího obránce.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 10. Monteiro (Connelly), 20. Park (Connelly), 24. Stefanek, 39. Felicio (Henricks), 43. Stefanek (Monteiro), 45. Zellers (Swanson) – 17. Zetterberg (Eriksson, Freij)


    USA: Heil (Bernstein) – Bales (A), Pitner (C), Felicio, McLaughlin, Keefe, Kleber, Henricks – Zellers, Swanson (A), Butella – Connelly, Young, Lee – Monteiro, Park, Frank – McNelis, Stefanek, Spellacy.
    Trenér: Luke Strand

    Švédsko: Härenstam (53. Liv) – Morin, Sahlin Wallenius, Persson, Freij, Olsson, Vilén, Eliasson – Nordlund, Pettersson (A), Zetterlund – Olofsson, Eriksson (C), Eklund – Sterner, Zetterberg, Fernström – Toresson (A), Björck, Jarbsjö – Holst-Persson.
    Trenér: Johan Rosén

    Rozhodčí: Mejzlík, Ondráček – Rampír, Šimánek
    bahis siteleri