USA – Švédsko 6:1 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 1:3 (kon.) | Česko – Německo cz 6:2 (kon.)
Slovensko – Kanada 4:14 (kon.)
konec
Česko
6:2 (1:0, 4:2, 1:0)
Německo
Úterý 01.08.2023, 19:00 • Fosfa aréna, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    Z Břeclavi je to pro dnešek vše. Už ve středu ale budou na programu zbývající dva duely skupiny A. Od 15:30 si Němci pokusí napravit reputaci proti USA, kdežto Česko večer vyzve Švédy. (21:28:43)
     
    Střely na branku: 36 – 17 (14:3, 19:9, 3:5).
     
    Český národní tým do osmnácti let zvládl úspěšně i svou druhou prověrku v základní skupině. K výhře 7:2 nad USA přidali velmi podobný výsledek proti Němcům, které zkraje druhé třetiny zlomily tři góly během dvou minut. Mužstvo Tobiase Abstreitera se po oddechovém česku zvedlo, ale jen co se jim povedlo snížit na 2:4, tak jim vzal vítr z plachet Matyáš Humeník. Ve třetí třetině dramatických momentů trochu ubylo. Češi si hlídali výsledek a teprve necelé dvě minuty před koncem Benák v přesilovce uzavřel skóre na 6:2.
     
    Bezprostředně po skončení zápasu tradičně došlo na předávání cen pro nejlepší hráče zápasu. Uznalý potlesk fanoušků slyšel vyhlášený Simon Seidl. Z českého týmu si pro ocenění přijel Šimon Pohludka.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Oslavy na břeclavském stadionu propukly naplno. Stejně jako včera si fanoušci vesele popěvují Vysoký jalovec.
     
    58:55
    Český gólman byl připraven i na okamžitou hrozbu z vhazování. Ostatně nebylo to zdaleka poprvé, co to Sager takto zkoušel z vrcholku kruhu.
     
    58:51
    Schwarzovi se povedlo tečovat Kaiserovo nahození až nad ochrannou síť, která lemuje prostor okolo branky Matyáše Maříka.
    58:17 Adam BENÁK - 6:2
     
    58:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jiříčkovu tvrdou ránu golfákem pohltila německá defenziva. Lisler vytáhl puk z mezikruží k pravé tyči a tam na ADANA BENÁKA zívala prázdná kasa. Asistence: Oskar Lisler.
     
    58:00
    Proti třem to teď domácí hokejisté hodně překombinovali. Teprve se střelou Curanna z pravé strany vznikl menší chaos v brankovišti. Elagin tam skočil po kotouči a přerušil hru.
     
    57:20
    Z velkého závaru v brankovišti vzešel menší trest za sevření puku. Herzoga proto doplnil na trestné lavici Manuel Schams.
     
    56:55
    Obětavost Němcům rozhodně nechybí. Přesvědčil se o tom Kubiesa, když napálil nejbližšího oponenta v černožlutém dresu.
     
    56:16
    Max Herzog si poslušně odjel sednout vedle boxu trestoměřičů. Češi se asi nemusí bát, že by o třígólový polštář přišli.
     
    55:56
    Humeník vypálil ze zadovky Drančáka asi metr vedle bližší tyče. U modré čáry pak došlo k faulu a Češi budou hrát proti oslabenému soupeři.
     
    55:35
    Adam Benák režíroval českou návštěvu útočného pásma. Puk z něj ale odletěl a Fibigr se pro něj musel vracet až k Maříkovi.
     
    54:25
    Mařík se přemístil zároveň s přihrávkou přes osu a zmenšil střelecký úhel Rihardsu Grivovi, jenž se po zásahu českého gólmana mohl jen smutně podívat do stropu.
     
    53:42
    Podle oficiálních údajů je na tomto zápase 2 398 diváků, což je zhruba o 200 více než v případě včerejšího zápasu Česka s USA.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 18. Pohludka, 22. Lisler (Curran), 24. Kos (Titlbach, Benák), 24. Kubiesa (Sikora, Chludil), 34. Humeník (Pohludka, Jiříček), 59. Benák (Lisler) – 29. Seidl (Maul, Händel), 33. Maul (Seidl, Schwarz)


    Česko: Mařík (Milota) – Fibigr, Jiříček (A), Galvas, Král, Zielinski, Hlinský (C), Skok – Kos, Benák, Titlbach – Klíma, Sikora, Kubiesa – Lisler, Curran, Jecho (A) – Pohludka, Drančák, Humeník – Chludil.
    Trenér: David Čermák

    Německo: Elagin (Veillard) – Schams, Ficenec, Hahn, Händel, Kaiser, Hense (C), Merkl, Serikow – Schwarz (A), Seidl, Maul – Sager, Pul (A), Oswald – G. Griva, R. Griva, Lewandowski – Biggins, Seeger, Herzog.
    Trenér: Tobias Abstreiter

    Rozhodčí: Pilný, Veselý – Lhotský, Thuma

    Diváci: 2 398
    bahis siteleri