Německo – USA 1:8 (kon.) | Švýcarsko – Kanada 0:5 (kon.) | Česko – Švédsko cz 2:4 (kon.)
Slovensko – Finsko 1:2 (kon.)
konec
Německo
1:8 (0:4, 1:2, 0:2)
USA
Středa 02.08.2023, 15:30 • Fosfa aréna, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (18:04:34)
     
    Se strašidelným skóre 4:25 končí Němci ve skupině A na poslední příčce a v pátek je bude čekat zápas o celkové 7. a 8. místo. Američané jsou s šesti body druzí a ještě si musí počkat na výsledek večerního zápasu Česka se Švédskem, který definitivně rozhodne o dvou postupujících do semifinále.
     
    Střely na branku: 15 – 43 (2:15, 5:14, 8:14).
     
    Američané prolomili obranu Německa mnohem dříve, než se to včera povedlo Čechům. V osmnácté minutě favorit vedl o čtyři góly. Zbytek zápasu postrádal jakýkoliv náboj. Němci se sice snažili zaujmout desítky přítomných skautů, ale vyjma jednoho náhodného gólu díru do světa neudělali. Na vině byl i Kam Hendrickson. Střídající americký brankář předvedl ve třetí části několik výborných zákroků. V týmu USA byl do poslední chvíle vidět hlavně Trevor Connelly, který dvěma posledními góly dosáhl na hattrick.
     
    Nejlepší hráči zápasu:
    Německo – Nick Maul (0+0)
    USA – Trevor Connelly (3+0).
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    McNelis z podobně ostrého úhlu mířil někam do vzdálenější šibenice, místo ní však trefil ochrannou síť v rohu hřiště.
     
    59:02
    Felix Kerbel zkoušel štěstí z nulového úhlu. Hendrickson neměl situaci úplně pod kontrolou, nicméně puk mu za brankovou čáru nezajel.
     
    58:43
    Nechytatelná diagonála pro Rykera Leeho má za následek zakázané uvolnění a jedno z posledních vhazování po levici Hendricksona.
    57:19 Trevor CONNELLY - 1:8
     
    57:19
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Adam Kleber adresoval přihrávku do druhé vlny. Nepřesně střílející Butella narazil puk o zadní mantinel TREVORU CONNELLYMU a ten se prostřednictvím jednoduché dorážky dostal k hattricku. Asistence: Eero Butella, Adam Kleber.
     
    56:15
    Young přetáhl přihrávku na Monteira. Poslal ho do souboje u zadního mantinelu, po kterém Němci odhodili puk za červenou čáru.
     
    55:32
    Maul poskytl puk Seidlovi. Ten si očividně nevěřil na kličku a byl jediným americkým obráncem jednoduše odzbrojen.
     
    54:55
    Noah Hahn odpálil puk na zakázané uvolnění. Veillard se musí připravit na další návštěvu Američanů u jeho branky.
     
    54:40
    Schams dostatečně nedostoupil Keefea. Ten se zhotovil k zakončení z vrcholku kruhu a nasměroval ho do náruče ideálně stojícího Veillarda.
     
    54:22
    Německo v plném počtu.
     
    54:11
    Místo kombinace na jistotu Američané neustále cpou puky do přelidněného slotu. Nyní tam působil Stefanek. Poprvé trefil levý beton a dorážka přistála na střeše Veillardovy branky.
     
    53:58
    Znovu měl Bales hodně prostoru v pravém kruhu, ale stejně jako před několika sekundami jeho zakončení vyplavalo vedle branky.
     
    53:25
    Prudká Balesova střela tahem se patrně dotkla betonu gólmana a proto vyletěla až za vzdálenější tyčkou.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 39. Biggins – 2. Connelly (Felicio, Lee), 12. Park (Monteiro, Heil), 15. Zellers, 18. Felicio (McNelis, Frank), 36. Zellers (Frank, Spellacy), 38. Bales (McLaughlin), 45. Connelly (Frank, Park), 58. Connelly (Butella, Kleber)


    Německo: Veillard (Neisse) – Kaiser, Hense (C), Schams, Ficenec, Hahn, Händel, Merkl, Serikow – Schwarz (A), Seidl, Maul – Sager, Pul (A), Oswald – R. Griva, Biggins, Lewandowski – Kerbel, Seeger, Herzog.
    Trenér: Tobias Abstreiter

    USA: Heil (41. Hendrickson) – Bales (A), Pitner (C), Felicio, McLaughlin, Keefe, Kleber, Henricks – Zellers, Park, Butella – Connelly, Young, Lee – Monteiro, Stefanek, Spellacy – McNelis, Hughes, Frank.
    Trenér: Luke Strand

    Rozhodčí: Pilný, Veselý – Lhotský, Thuma

    Diváci: 514
    bahis siteleri