Německo – USA 1:8 (kon.) | Švýcarsko – Kanada 0:5 (kon.) | Česko – Švédsko cz 2:4 (kon.)
Slovensko – Finsko 1:2 (kon.)
konec
Česko
2:4 (0:2, 0:1, 2:1)
Švédsko
Středa 02.08.2023, 19:00 • Fosfa aréna, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    Střely na branku: 32 – 29 (18:9, 5:9, 9:11). (22:20:51)
     
    Česko jde do semifinále z prvního místa skupiny A v pátek ho na břeclavském ledě čeká Finsko, které si v souběžně hraném zápase zajistilo postup v čase 59:57. Druhé semifinále v Trenčíně sehraje Kanada a USA.
     
    Česká osmnáctka si v závěrečném skupinovém zápase masivně zkomplikovala postupovou cestu do semifinále. Mužstvo Davida Čermáka bylo neplodné v přesilových hrách a postupně se dostalo do velkého manka. Od Freijovy trefy na 4:0 začala být situace poměrně vážná, protože Češi mohli prohrát nanejvýš o pět gólů a do konce zbývalo 14 minut. Nejhorší možný scénář se nakonec nenaplnil, protože střelecké prokletí zlomil Jakub Fibigr. O druhou postupovou pojistku se v přesilovce 5 na 3 zasloužil Kubiesa.
     
    Nejlepším hráčem Česka byl vyhlášen brankář Jakub Milota. Gólman byl vybrán i a straně smutných vítězů. Herman Liv deptal české střelce přes 55 minut.
     
    Konec zápasu.
    59:57 Obrovská radost českého týmu, který postupuje do semifinále z prvního místa
     
    59:57
    Zielinkského pas z levého křídla projel kolem Currana na protější konec hřiště. I přes nepříznivý stav jede český tým slavit postup.
     
    59:46
    Gabriel Eliasson bude sledovat zbývající sekundy z trestné lavice. Hokejkou se oháněl po ležícím Curranovi, rozhodčí v tom viděli sekání.
     
    59:22
    Pettersson nevzdal takřka ztracený závod o puk, jenže nepřipravenou ranou z levého křídla Milotovi nenadělal žádné potíže.
     
    58:30
    Volej Klímy Švédům neuškodil. U puku dlouho pokračovali svěřenci Davida Čermáka, plány jim zhatilo až zakázané uvolnění.
     
    57:47
    Švédsko v plném počtu.
     
    57:32
    Kosova přihrávka přes osu kluziště byla ztečována mimo hrací plochu. Patnáct sekund před návratem Olssona se bude konat buly na pravé straně českého útočného pásma.
    56:42 Matěj KUBIESA - 2:4


     
    56:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Švédům se rozplývá postupový sen! MATĚJ KUBIESA si při vzájemné spolupráci vyměnil pozici s Jiříčkem. Sjel na osu hřiště a mimořádně rychlou střelou zápěstím propálil Liva. Pokračuje česká přesilovka pět na čtyři. Asistence: Adam Jiříček.
     
    56:15
    Benák byl poslán na mantinel Perssonem. Hrálo se dál, a tak mohl Jiříček vyslat sraženou ránu golfákem.
     
    55:47
    Olsson si nechal dát dvojku za nesportovní chování. Česká reprezentace bude podruhé v zápase hrát dlouhou přesilovku pět na tři.
     
    55:37
    Leo Sahlin Wallenius to u krajního mantinelu přehnal s tvrdostí hitu. Rozhodčí ho za nedovolené bránění posílají na trestnou lavici.
     
    55:37
    Jecho se cpal dopředu po pravé straně. Liv jeho střelu vyrazil dostatečně daleko do strany, načež na zemi skončil Curran. Vypadá to na švédský trest!

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 56. Fibigr (Kubiesa), 57. Kubiesa (Jiříček) – 1. Nordlund, 10. Pettersson (Sahlin Wallenius), 31. Fernström (Eklund, Pettersson), 47. Freij (Zetterberg)


    Česko: Milota (Mařík) – Fibigr, Jiříček (A), Galvas, Král, Zielinski, Hlinský (C), Skok – Kos, Benák, Titlbach – Pohludka, Sikora, Kubiesa – Lisler, Curran, Jecho (A) – Klíma, Drančák, Humeník – Chludil.
    Trenér: David Čermák

    Švédsko: Liv (Axelsson) – Sahlin Wallenius, Eliasson, Freij, Vilén, Olsson, Persson – Sterner, Zetterberg, Nordlund – Olofsson, Eriksson (C), Eklund – Holst-Persson, Pettersson (A), Fernström – Toresson (A), Björck, Jarbsjö – Zetterlund.
    Trenér: Johan Rosén

    Rozhodčí: Pražák, Jaroš – Hnát, Svoboda

    Diváci: 3 126
    bahis siteleri