Slovensko – Německo 4:6 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 3:2 (po pr.) | Česko – Finsko cz 8:2 (kon.)
Kanada – USA 7:2 (kon.)
po prodl.
Švédsko
3:2 (0:0, 2:2, 0:0 - 1:0)
Švýcarsko
Pátek 04.08.2023, 15:30 • Fosfa aréna, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • O 5. - 6. místo
Partner:
     
    Utkání o páté místo je u konce. Švédové ho rozhodli už v první minutě zásluhou Erikssona a berou po třech výhrách celkové páté místo na turnaji. Švýcaři letos berou konečné šesté místo, které je i tak pro Švýcarsko posunem, loni totiž v Kanadě skončili ještě o příčku níž. Z tohoto utkání je to vše, program na zimním stadionu v Břeclavi bude pokračovat v 19 hodin, kdy se Češi v semifinále postaví Finsku. (17:50:25)
     
    Konec zápasu.
    60:35 Linus ERIKSSON - 3:2
     
    60:35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Zatím jediné prodloužení na turnaji končí už v první minutě a na lavičce Švédska propuká obrovská radost. LINUS ERIKSSON sebral puk u mantinelu, využil chvilky, kdy se otáčel švýcarský obránce a vyrazil sám na brankáře Lachata. Toho pak překonal po jednoduché kličce bekhendem po zemi. Bez asistence.
     
    60:04
    Velmi důležité první vhazování vyhráli Švédové, kteří okamžitě zavezli puk až za vlastní branku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní část je u konce a zápas o 5. místo rozhodne až prodloužení. Obrovskou šanci rozhodnout celé utkání měl 74 vteřin před koncem útočník Švýcarska Körbler, jenže z vyložené šance trefil jen horní tyč branky. Utkání tak pokračuje pětiminutovým prodloužením, které už za okamžik začne.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:33
    V posledních vteřinách základní hrací doby Švýcaři ještě hledají cestu do útočného pásma.
     
    58:46
    Körbler mohl rozhodnout dnešní utkání, odražený puk od mantinelu doletěl až k němu a útočník Švýcarska ihned vystřelil, z minimální vzdálenosti trefil jen horní tyč.
     
    58:15
    Fernström až na druhý pokus vystřelil z kruhu, Lachat hokejkou vyrazil puk až na zadní mantinel.
     
    57:57
    Švédy zastavuje v přechodu do útočného pásma velmi těsný ofsajd.
     
    57:31
    Bosson po vyhraném buly v útočném pásmu okamžitě mířil na švédskou branku, rána letí vysoko nad.
     
    57:06
    Týmům se opět nedaří usadit na delší dobu v útočném pásmu. Oba celky se soustředí na dobrou obranu a v útoku nechtějí moc riskovat. Riziko inkasovaného gólu je necelé tři minuty před koncem pro oba celky už moc vysoké.
     
    56:15
    Fernström se vydal s pukem sám přes celé hřiště až k brance, během kličky ho o puk připravil obránce Švýcarska.
     
    55:05
    Švédsko zakládalo útok až za vlastní brankou, do útočného pásma se ale nepodívá, jeden z útočníků byl v útočném pásmu příliš brzy a čárový rozhodčí upozornil Švédy na ofsajd.
     
    53:50
    Švýcaři si vybrali velmi špatný čas pro střídání a Nordlund mohl jet po mantinelu u trestné lavice zcela sám na brankáře. Útočníkovi Švédska už ale chyběly síly a ještě před zakončením ho o kotouč připravila dvojice obránců.
     
    53:04
    Puk po souboji skončil na střídačce. Společně s pukem vyletěla do vzduchu i hokejka Freije, který se hodně zlobil a rozhodčí musel jet celou situaci vysvětlit a uklidnit.

    Daniel Lhotský

    Branky a nahrávky: 34. Toresson (Sahlin Wallenius), 39. Zetterlund (Eriksson), 61. Eriksson – 26. Forget (Muggli, Ustinkov), 26. Bosson (Tarchini)


    Švédsko: Liv (Axelsson) – Sahlin Wallenius, Eliasson, Freij, Vilén, Olsson, Persson – Sterner, Zetterberg, Nordlund – Olofsson, Eriksson (C), Eklund – Holst-Persson, Pettersson (A), Fernström (A) – Toresson, Björck, Jarbsjö – Zetterlund.
    Trenér: Johan Rosén

    Švýcarsko: Lachat (Kirsch) – Muggli (C), Kurt (A), Ustinkov, Meier, Blessing, Geisser, Sansonnens – Wehrli, Grossniklaus, Antenen – Ponzetto, Reber, Forget – Bosson (A), Tarchini, Cattin – Giger, Mottard, Wey – Körbler.
    Trenér: Patrick Schöb

    Rozhodčí: Kika, Vrba – Axman, Komínek
    bahis siteleri