K. Vary – Kladno 3:1 (kon.) | Třebíč – HC Slovan B 4:1 (kon.) | Trenčín – Vlci Žilina 3:5 (kon.)
Slavia – Letňany 6:0 (kon.) | Zvolen – Znojmo 6:0 (kon.) | Sokolov – Litoměřice 3:2 (po pr.)
Kometa Brno – Olomouc 5:2 (kon.) | Poruba 2011 – Katowice 3:0 (kon.) | Havířov – Opava 6:5 (1:0 po s.n.)
Šumperk – Nový Jičín 0:4 (kon.) | Žďár n/S – Vel. Meziříčí 2:3 (kon.) | Poprad – Cracovia 3:1 (kon.)
Vyškov – SHKM Hodonín 3:4 (po pr.) | Lipt. Mikuláš – Nowy Targ 2:5 (kon.) | Senica – Skalica 0:6 (kon.)
Děčín – Vrchlabí 2:3 (kon.) | Tábor – Chomutov 5:1 (kon.) | Ústí n/L – Mostečtí Lvi 2:6 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
5:2 (3:0, 1:1, 1:1)
HC Olomouc
Úterý 05.09.2023, 18:00 • Winning Group Arena • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kometa na domácím ledě oplatila Olomouci porážku z Hané. O osudu utkání rozhodla již první třetina utkání. Kohouti sice na startu té třetí využili přesilovou hru díky brance Jakuba Orsavy, ale víc už jim brněnská obrana v čele s brankářem Furchem nepovolila. V závěru třetí třetiny pak ještě vítězství brněnského týmu stvrdil trefou do odkryté branky Jan Ščotka. Oba celky čekají ještě před ostrým ligovým startem generálky. Brno ve čtvrtek přivítá Bratislavu, Olomouc rovněž na domácím ledě vyzve Trenčín. Z mé strany je to pro dnešek vše. Děkuji vám za pozornost při sledování přenosu a z jihu Moravy vám přeji příjemný zbytek večera. (20:12:50)
     
    Konec zápasu.
     
    58:32
    Kometa právě vstřelila branku! Vypadá to, že je rozhodnuto! Olomouckou odkrytou branku trefil téměř přes celé hřiště obránce JAN ŠČOTKA. Bez asistence.
     
    58:22
    Oddechový čas pro tým HC Olomouc.
     
    58:15
    Kometa už je kompletní, ale v závěru přesilové hry ještě pálil Sirota a o dorážku se pokoušel Orsava, brankář Furch zajel až za brankovou čáru a je otázka, zda i s kotoučem. V přípravě se ale videozáznam prohlížet nebude.
     
    57:37
    Nahodil promáchl puk a díky tomu mohl Okál osvobodit brněnský tým.
     
    57:08
    Olomouc to zkusí v šesti, Konrád už je na střídačce!
     
    57:04
    Dominik Furch zachytil kotouč po nahození Chmielewského a domácí mohou poslat na led čerstvé síly.
     
    56:29
    Musilovu přihrávku do slotu zachytil Kučeřík, ale vyhodit se mu nepodařilo, Olomouc tak pokračuje v kombinaci.
     
    56:15
    Nyní už se ale vylučovat bude. Menší trest za hákování míří odsedět brněnský útočník Jakub Flek, Olomouc tak přeci jen bude mít příležitost zdramatizovat utkání.
     
    56:00
    Jan Bambula nyní převedlo gesto fair-play, když odvolal signalizovaný trest pro brněnského Tomáš Marcinka, vysloužil si za to potlesk přítomných diváků v aréně.
     
    55:34
    Kometa se na chvíli ohřála v útočném pásmu, ale žádnou važnější příležitost nevyprodukovala, čas se ale hostům nemilosrdně krátí a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se rodil závěrečný nápor kohoutů.
     
    54:22
    Dnešní utkání sleduje 2187 diváků.
     
    53:59
    Brnu se podařilo uklidnit hru, nyní se Olomoučtí nedostávají ke kotouči, naopak domácí nikam nespěchají a kontrolují puk.
     
    52:18
    Dominik Furch v brněnské brance doslova čaruje! Už v leže zlikvidoval střelu Navrátila, tady se zdálo, že Olomouc dokáže vstřelit kontaktní branku, puk pak ještě dorážel Sirota, ale na poslední chvíli a k úžasu celé haly brněnský brankář puk zastavil i ve druhé vyložené šanci Olomouckých!
     
    51:48
    Sirota od modré čáry už překonal Furcha a puk poskakoval na brankové čáře, na poslední chvíli jej odpálil Kaňák!
     
    51:14
    Na druhé straně připravil Musil výhodnou pozici pro Kunce mezi kruhy, ten však nedokázal ideálně zamířit a branku Brna minul.
     
    50:18
    Útočné choutky nyní předvedl brněnský zadák Kučeřík, který si najel až do blízkosti olomoucké branky a zkusil zamířit mezi betony Konráda, brankář Olomouce nakonec odvážný průnik brněnského obránce zneškodnil.

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 11. Holík (Moses, Cingel), 12. Kohout (Flek, Marcinko), 20. Ďaloga (Kratochvíl, Zaťovič), 26. Flek (Gazda, Kohout), 59. Ščotka – 30. Chmielewski (Orsava, Kusko), 42. Orsava (Kusko, Navrátil)


    HC Kometa Brno: Furch (Kavan) – Ďaloga, Ščotka, Kučeřík, Gazda, Kaňák, Lintuniemi, Zahradníček – Cingel, Holík, Moses – Zbořil, Kollár, Pospíšil – Kohout, Marcinko, Flek – Okál, Zaťovič, Kratochvíl.
    Trenér: Martinec

    HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Sirota, Řezníček, Ondrušek, Černý, Švrček, Škůrek, Mareš – Kunc, Nahodil, Musil, Chmielewski, Kusko, Orsava, Navrátil, Knotek, Bambula, Menšík, Macuch, Kucsera.
    Trenér: Tomajko

    Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Blažek, Komínek

    Diváci: 2187
    bahis siteleri