SKUP Olomouc – Slavia 3:11 (kon.) | FTZS Liberec – Helas Brno 7:3 (kon.) | Olympik Mělník – Oxyworld Baník Chomutov 4:6 (kon.)
Ž. Vlci Brno – Interobal Plzeň 0:13 (kon.) | Rapid Ústí n/L – Chrudim 2:11 (kon.)
konec
FC Rapid Ústí nad Labem
2:11 (1:9)
FK Chrudim
Pátek 01.12.2023, 20:30 • Sportcentrum Sluneta, Jateční 1026/18, Ústí nad Labem 10-Klíše • 1. Futsal liga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Chrudim ze střetnutí 11. kola 1. Futsal ligy vzešla vítězně, když doslova rozstřílela Ústí nad Labem. Zajímavostí je, že v brankovišti týmů se objevili celkem čtyři gólmani, každý z nich alespoň jednou kapituloval. Pro náhradní brankáře ročníku 2005 se každopádně jednalo o zajímavou zkušenost.
    Domácí kouč Martin Dlouhý by měl zvážit změnu na brankářském postu, když čisté konto by býval s trochou nadsázky vychytal David Černý. Futsalista Rapidu se ve 39. minutě zjevil na brankové čáře a blýskl se zákrokem proti míči směřujícímu za brankovou čáru. Hra rukou se do jisté míry vyplatila, z následné penalty se hosté neprosadili. Negativní zprávou je, že minimálně jedno soutěžní utkání bude David Černý ústeckému celku na lavičce chybět.

    Stav akumulovaných faulů ve druhém poločase: 4:4.

    Z Ústí nad Labem je to ode mě pro dnešek z futsalu vše, těším se na počtenou opět někdy příště. Zdeněk Kamínek ml. (22:38:01)
     
    Pozápasové ohlasy trenérů:

    Martin Dlouhý (FC Rapid Ústí nad Labem):
    "Ráz utkání určily dva obdržené góly při prvním střídání. V ten moment se soupeř dostal do vysokého tempa, které se zastavilo až v závěru úvodní půle. Ve druhém poločase se nám o něco lépe dařilo bránit rotující Chrudim, i proto výsledek druhého dějství není tak hrozivý. Mrzí mě nešťastné vyloučení Davida Černého za reflexivní ruku na brankové čáře. Chrudim zaslouženě zvítězila."

    David Šimon (FK Chrudim): "Důležité bylo, že se nám vydařil začátek utkání. Říkali jsme si, že by bylo dobré vstřelit co nejdříve branku. První poločas byl z naší strany až excelentní kromě posledních dvaceti sekund, kdy jsme se dopustili zbytečné chyby a inkasovali. Obdržená branka nás zarazila i po přestávce a náš výkon, co se týče nasazení a lehkosti, poté nebyl optimální. Penalta v těchto malých branách oproti velkému fotbalu je vždy padesát na padesát."
     
    Konec zápasu.
     
    39:35
    Zápas se již pouze dohrává.
     
    38:24
    Adam Skokan zpět v bráně, Martin Džudža po úspěšně chycené penaltě na střídačce!
     
    38:22
    Martin Džudža vychytal penaltu Maxe, který mířil k pravé tyči!
     
    38:21
    Do brány se staví zpět Martin Džudža.
     
    38:21
    Oslabení pro Ústí nad Labem, přesilová hra a penalta ve prospěch Chrudimi! David Černý na brankové čáře zahrál míč rukou a Luboš Rygl i Jiří Kliner se předháněli, kdo udělí červenou kartu. Pro kartonek červené barvy nakonec sáhl pohotověji hlavní sudí, který posílá ústeckého futsalistu předčasně do sprch. Navíc se Rapid bude muset bránit ve třech.
     
    37:53
    Adam Skokan opět pohotový, když zneškodnil střelu Pavla Drozda, který se ocitl u odraženého balónu jako první.
     
    37:17
    Další zákrok si Adam Skokan připsal proti pokusu Radima Záruby.
     
    37:06
    Oddechový čas pro tým FK Chrudim.
     
    37:02
    Adam Skokan vychytal Pavla Drozda.
     
    36:47
    Rapid právě vstřelil branku!
    Také Michal Špánik překonán, ani jeden gólman tak z ústecké sportovní haly dnes neodejde s čistým kontem. O další čestný zásah Rapidu se postaral TOMÁŠ VOBOŘIL. Asistence: Jaroslav Zápotocký.
     
    35:35
    Rapid se ani za nepříznivého stavu nevzdává.
     
    34:50
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Adam Skokan poprvé kapituluje, avšak na tuto kombinaci Chrudimi by byl zřejmě každý brankář krátký! ANDRE měl po souhře s Radimem Zárubou již snadný úkol. Asistence: Radim Záruba.
     
    34:01
    Také Martin Dlouhý přistoupil ke změně na brankářském postu, k vidění tak bude gólmanský souboj ročníku 2005. Martina Džudžu střídá Adam Skokan.
     
    34:01
    Oddechový čas pro tým FC Rapid Ústí nad Labem.
     
    33:14
    Mezi tyčemi Chrudimi došlo ke změně, Jacksona nahrazuje Michal Špánik.
     
    33:14
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Hosté se desáté branky dočkali, když RADIM ZÁRUBA se raduje z gólu po střele o tyč. Asistence: David Drozd.

    Zdeněk Kamínek ml.

    Branky: 20. Jiří Zápotocký, 37. Vobořil (Jaroslav Zápotocký) – 1. Andre (Max), 3. Andre (Slováček), 6. Max (D. Drozd), 6. P. Drozd (Max), 8. D. Drozd (Záruba), 10. Andre (Everton), 14. D. Drozd (P. Drozd), 15. Max (Slováček), 17. D. Drozd, 34. Záruba (D. Drozd), 35. Andre (Záruba)

    Karty:   13. Jiří Zápotocký (RUL), 29. Vobořil (RUL)   39. Černý (RUL)


    FC Rapid Ústí nad Labem: 1. – 35. a penalta ve 39. Džudža (35. – 40. vyjma penalty Skokan) – Vobořil, Jiří Zápotocký, Jaroslav Zápotocký, Žežulka – D. Černý, M. Čapek, J. Novák, Vondrka – od 21. Benda, od 21. Vávra.
    Trenér: Martin Dlouhý.

    FK Chrudim: Jackson (34. Špánik) – Záruba, Everton, Max, Andre – Koudelka, Slováček, P. Drozd, D. Drozd – od 13. R. Mareš, od 32. Krotil, připraven Balog.
    Trenér: Alecio Da Silva Jose, David Šimon.

    Rozhodčí: Rygl – Kliner, Mollinger; delegát: Venc

    Diváci: 177
    thejrc.org