Sparta – Vítkovice 5:4 (kon.) | K. Vary – Třinec 5:3 (kon.) | Jihlava – Liberec 3:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 29.12.2023, 17:00 • Malá hala, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Já se odsud z Jihlavy s Vámi loučím a přeji hezký zbytek pátečního večera. (19:14:42)
     
    Na jihlavském ledě je dobojováno! Po poměrně vyrovnané třetí třetině, kdy se nejdříve Liberec vrátil do hry, následně si Dukla opět uzmula vedení zpět. A to udržela i přes tlak Bílých Tygrů v závěru. Jihlavští junioři tak vrátili Liberci úvodní vzájemnou prohru a získávají cenné body v boji o pořadí v play-off.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Hambálek zpátky mezi třemi tyčemi, Jihlavští jsou aktivnější v útoku.
     
    58:46
    Tadeáš Vološin zachránil situaci ve prospěch svého týmu. Přesto ještě neměli Liberečtí na růžích ustláno a museli hájit svůj vymezený prostor. Nejblíže k zakončení měl Tomáš Vandas, který ale v klíčovém momentu přestřelil.
     
    58:21
    Denis Jeletz neváhal ani nejmenší chvilku a pro zmírnění tlaku na svou branku důrazně vyhodil kotouč na zakázané uvolnění. Tím ovšem vytvořil prostor pro Liberecké odvolat gólmana a vyzkoušet si v závěru hru v šesti. Ti toho také využili a Vojtěch Hambálek zamířil na střídačku.
     
    57:28
    Adam Rauš byl za brankou atakován a upadl na ledovou plochu, přesto dokázal ještě posunout kotouč na modrou k Tomáši Vandasovi.
     
    56:47
    Hra se v posledních chvílích drží před jihlavskou brankou. Obrana domácího týmu ale zvládá držet situaci pod kontrolou.
     
    55:19
    Liberečtí neumožnili soupeři přejít modrou čáru do útočného pásma. V rohu ledové plochy se tak k volnému puku dostal Lukáš Meisel. Ovšem ani Severočeši se na puku dlouho neudrželi a takřka ihned se museli vrátit k bránění prostoru před Hambálkem.
     
    55:04
    Souhru třech na modré proměnil ve střelu od pravého mantinelu Jakub Hladík. Jihlavský brankář vyrazil kotouč před sebe, čehož se snažil využít Jenčovský pro dorážku. Tu už si ale obrana domácího týmu dokázala ohlídat.
     
    54:40
    Ihned po buly posunuli Jihlavští kotouč dozadu na Adama Topola, který se postaral o další ránu od modré. Proti ní nyní zavčasu vystrčil gólman Hambálek svou lapačku.
     
    54:25
    Vojtěch Hois si na modré nepočínal zrovna obratně proti dvojici bránících hráčů Dukly. Sám se také ocitl v ofsajdu.
     
    53:25
    Jihlavští dosáhli svého cíle, alespoň pro tentokrát. Ve středním pásmu vybojovali kotouč, který následně nahodili za libereckou branku a zamířili na střídačku. Herní režie se tak chopili Bílí Tygři, kteří se rychle přesunuli k Cinkovi. A také jej ohrozili střelou z pravého kruhu.
     
    52:22
    Adam Topol hledal ideální palebnou pozici, čímž dlouho držel kotouč na své holi. Nakonec si sjel blíže k pravému mantinelu, odkud křižmo vypálil. Jeho ránu ovšem dokázali hosté zblokovat.
     
    51:55
    Tentokrát se v podobné pozici na opačné straně opřel do kotouče Radim Handl. Proti němu se postavil Lukáš Číhal, který jej vyrazil mimo hrací plochu.
     
    51:31
    Jeletzův pokus o zakončení od modré srazil jeden z bránících hráčů Liberce nad sebe do střešní konstrukce jihlavského zimáčku. Vhazuje se tak ještě blíže k brance Bílých Tygrů.
    50:10 Hynek PEŠ - 3:2
     
    50:10
    6/6
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava se tak znovu dostává do vedení až o chvilku později! Po úspěšném průniku po levé straně se opřel do kotouče HYNEK PEŠ, který neomylně zacílil za záda gólmana Bílých Tygrů. Asistence: Tobiáš Niederhafner a Lukáš Číhal.
    Cinka D., Peš H., Niederhafner T., Vandas T., Číhal L., Chlubna T.
    Hambálek V., Hladík J., Seidl Jak., Šťástka M., Křížek P., Handl R.
     
    49:31
    Ránu Šimona Jeletze vyrazil gólman Hambálek před sebe. K jeho štěstí před ním nestál žádný další hráč v jihlavském dresu, který by ránu tečoval.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 11. Číhal (Nosek, Modl), 15. R. Váňa (Číhal, Modl), 51. Peš (Niederhafner, Číhal) – 38. Hois (S. Jansa, Křížek), 44. Jenčovský (Janata, Hladík)


    HC Dukla Jihlava: Cinka (Sigmund) – Vovsík (C), Jeletz, Číhal (A), Vandas, Topol, Vildomec, Löffler – Burkov, Báťa (A), Rauš – R. Váňa, Modl, Nosek – Chlubna, Kudrna, Peš – Já. Jungwirth, Niederhafner, Klapica.
    Trenér: Michal Broš

    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Macourek) – Hladík, Jak. Seidl, Meisel, Pilíšek, Rybář, Jarabko – Jenčovský (C), Janata (A), Handl – S. Jansa, Hois (A), Rozsíval – Šťástka, Křížek, Vološín – Hrabčák, Kofroň.
    Trenér: Valdemar Jiruš

    Rozhodčí: Hacaperka, Trnka – Kotlík, Tuháček
    bahis siteleri