Třinec – Pardubice 4:3 (1:0 po s.n.) | K. Vary – Sparta 5:1 (kon.) | Motor ČB – Kladno 5:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Olomouc 2:0 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 5:4 (kon.) | Mountfield HK – Plzeň 3:1 (kon.)
Liberec – Kometa Brno 4:6 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
HC Škoda Plzeň
Pátek 01.03.2024, 17:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 173 diváků. (20:23:36)
     
    Z mé strany je to tak již pro dnešní den vše. Derniéra na domácím ledě v základní části se Hradci povedla na výbornou, ten má navíc situaci stále ve svých rukách, co se zahájení předkola doma týče.

    Mějte pohodový víkend a budu se těšit někdy příště opět z hradeckého zimáku!
     
    A tím tak rozhodli Hradečtí o výhře 3:1, která je za současné konstelace posouvá na osmé místo. Nutno říci, že tři body jsou pro ně zasloužené. Střelecky byli Lvi výrazně aktivnější, Plzeň i tak předvedla velmi sympatický výkon. Dokonce se jí povedlo ve 43. minutě srovnat z hole Jakuba Poura, rozhodující trefu si ale připsal ve 48. minutě Radovan Pavlík, pro nějž to byla teprve druhá trefa letošní sezony. Branka Olivera Okuliara jenom potvrdila desátou výhru Mountfieldu na domácím ledě.

    Střely na branku: 48 – 18 (15 – 6)
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    5/6
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tři body zůstanou v Hradci a domácí dělají velký krok k tomu, aby zahájili play-off doma! Plzeň se do tlaku dostala zhruba na 25 sekund, Pour ale z nadějné pozice zlomil mezi kruhy hokejku, Mertlovu střelu srazil Pařík ramenem mimo. Po dalším vyhození to už byla od Škodovky trochu i křeč, nepřesnou nahrávku měl mezi kruhy OLIVER OKULIAR, jenž dovezl puk pohodlně do prázdné – 3:1! Bez asistence.
    Okuliar O., Tamáši A., McCormack G., Freibergs R., Pavlík R.
    Rekonen A., Mertl T., Bučko M., Malák D., Matýs O., Schleiss J.
     
    58:49
    Takticky to zatím Hradec má zmáknuté dobře. Plzeň se zatím nedostala do tlaku, naopak se snaží založit kloudný útok zpoza vlastní kasy.
     
    58:09
    Klouček se raději do branky vrátil, neboť se vhazovalo ve středním pásmu. Poté, co hosté dostali puk pod kontrolu, zmizel zpátky na střídačku.
     
    57:45
    Okuliar mohl rozhodnout po špatném nahození Škodovky, které trefilo jenom Zámorského do zad. Perret zavezl do pásma a pustil slovenskému šikulovi, jenž z modré však trefil jenom tyč prázdné kasy!
     
    57:28
    A první vyhození Hradce hned letělo na zakázané uvolnění. Tlak Plzně tak může pokračovat i v dalších minutách.
     
    57:19
    To se také stalo a Jasper to mohl hned potrestat, byl však zdvojen. Následné nahození na branku Pařík sebral.
     
    57:14
    V dalším přerušení už trenér Kořínek nechce na nic čekat. Bere oddechový čas a Kloučka zřejmě nechá na střídačce.
     
    56:46
    Zámorský se do toho na modré opřel a prověřil Paříka, jemuž se od lapačky odrazil puk do oblouku k mantinelu. Tam už byli v převaze domácí a dostali puk do bezpečí.
     
    56:33
    Následuje zakázané uvolnění Hradce. Klouček se již dívá po střídačce, tři a půl minuty před sirénou je ale stále dost času.
     
    55:49
    Freibergs zakřižoval pohybem Schleisse, který tak nemohl pokračovat v rozjetí útoku. Domácím se navíc povedlo soupeře z pásma dostat, ne ale nadlouho. Vyhození totiž šlo přímo na vlastní střídačku, tudíž se bude vhazovat před Paříkem.
     
    54:43
    Na druhé straně udržel puk Zámorský a nastřelil jej na kasu. Benák zvedal navíc nohu tak šikovně, že puk tečoval směrem do šibenice. Pařík se jenom díval, kotouč šel jenom kousek od tyčky!
     
    53:53
    A s obtížemi si pohlídali i situaci, kdy mohl skórovat Pilař! Ten totiž zůstal sám nekrytý na kruzích, z nadějné pozice ale netrefil branku. Situace však pokračovala a šanci na reparát měl Lalancette, jehož ale dobře dobruslila plzeňská obrana a zakončení nebylo již tak výrazné.
     
    53:19
    Pavelka chtěl rozjet další útočnou akci dlouhou nahrávkou na pravé křídlo pro Miškáře. Tomu ale puk na první dobrou uskočil a obránci si již situaci pohlídali.
     
    52:05
    Okuliar objel branku a nechal kotouč na modrou pro McCormacka, který se napřáhl a přes bránící hráče pálil. Klouček jeho pokus i tak ale viděl a vyrazil mimo nebezpečnou zónu.
     
    50:29
    Pavlík chtěl objet Laaksa, ten mu ale výborně tělem zabránil v dalším pohybu, navíc čistě. Spokojit se tak museli domácí jenom s vyhozením kotouče ke Kloučkovi.
     
    49:09
    Schleiss povalil na ledovou plochu Klímu, souboj pokračoval ještě nějakou dobu. Jeho ukončení pomohlo i přerušení hry, a to kvůli zakázanému uvolnění Plzně. Tento moment byl navíc něco pro aktuálně rozvášněné hradecké fanoušky, stále jedoucí na vlně Pavlíkovy trefy. Jak poznamenali lidé okolo mne: tuhle kličku dělá Ráďa už od mladšího dorostu.
     
    47:19
    5/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec si bere vedení zpátky ve 48. minutě a skóroval hráč, od nějž se to rozhodně tolik nečekalo! Škodovka zaváhala při rozehrávce na obranné modré, RADOVAN PAVLÍK byl jakožto jeden z nejrychlejších hráčů v týmu připraven a napadání mu vyneslo velkou příležitost. Z levé strany se rázem řítil sám na Kloučka a poradil si znamenitě. Naznačení dlouhé kličky a zakončení mezi betony znamená jeho druhou trefu v sezoně – 2:1! Bez asistence.
    Pavlík R., Blain J., Lalancette C., Miškář P., Freibergs R.
    Zámorský P., Soukup M., Pour J., Bučko M., Indrák M.
     
    46:23
    Při zákroku proti střele prakticky hned z buly posunul Klouček branku. Gestem se hned omluvil, teď je řada na ledařích, aby uvrtali klec do výchozí pozice.
     
    46:17
    Estephan byl při výpadu po levém křídle v tísni, přesto se dokázal natlačit do koncovky. Klouček nahození udržel a následuje komerční přestávka.
     
    45:09
    Klíma se opět ukázal, ve středním pásmu nabral hodně solidní rychlost, obhodil si beka a byl v nadějné pozici před Kloučkem. Nešel do střely, místo toho v domnění, že má pod sebou spoluhráče, nahrával. A to bylo zlomové, obránci Plzně tím zažehnali nebezpečí.
     
    44:12
    McCormack zavezl puk do útočného pásma a přistrčil jej Lalancetteovi, který se nadvakrát snažil prostřelit Kloučka na bližší tyči. To se mu ale nepovedlo, stejně jako nic nevzešlo ani z následného závaru.
     
    42:57
    5/5
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Zlepšený výkon vynesl Západočechům srovnávací trefu na začátku třetí třetiny! A že to byla poměrně zajímavá trefa, o tom není sporu. Bučko po vyhraném buly podržel puk na modré a nabil na pravou stranu Malákovi, který z nápřahu pálil mimo branku, jenom do zadního mantinelu. Od něj se ale puk příhodně odrazil na levou stranu nekrytému JAKUBU POUROVI, jenž zakončil do prázdné. Srovnání tak zařídil hráč, jehož jméno je zmiňováno jako budoucí posila hradeckého klubu. Zda to tak opravdu bude, to je ve hvězdách – 1:1! Asistence: Daniel Malák, Martin Bučko.
    Pour J., Malák D., Bučko M., Indrák M., Benák A.
    Freibergs R., Blain J., Perret J., Jasper E., Estephan G.
     
    42:22
    Schleiss mohl klidně srovnat! Zámorský si počkal na modré a střílenou nahrávkou našel kapitána Škodovky mezi kruhy. Ten šikovně tečoval mezi betony Paříka, které ale domácí brankář sklapl včas a nedovolil kotouči, aby se došoural za brankovou čáru!
     
    42:01
    Signalizovaná hra vysokou holí poměrně solidní pasáž Hradci ukončuje. Vhazuje se tak ve středním pásmu u plzeňské střídačky.
     
    41:12
    Pláňkova střela od modré byla sražena mezi kruhy a připadla šikovně k Okuliarovi, který chtěl využít toho, že Klouček se stále nevrátil do pozice po zákroku. Nadvakrát se mu ale puk dostat za záda brankáře nepodařilo!
     
    40:19
    Třetí třetinu zahájili Lvi usazením se před Kloučkem. Puk však zanedlouho ztratili a Freibergs musel zastavit hitem u mantinelu rychlonohého Zámorského.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:17.
     
    Druhá třetina úplně nejpohlednější hokej nenabídla. Stále to bylo s převahou Hradce, který po většinu času diktoval tempo a držel se na kotouči. Branku klidu však nepřidal, Škodovka dokázala několikrát zahrozit a Pařík směřuje za dalším pozitivním hodnocením. Projevilo se to zejména v poslední minutě, kdy pádlem zabránil skórovat Schleissovi.

    Střely na branku: 33 – 11 (21 – 6)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:18
    A neuspěl ani Mertl na konci střídání, jenž ujel sám na branku. Do zakončení se ale nedostal, neboť Perret výborně hrábl dozadu a čistým způsobem jej zezadu připravil o puk!
     
    38:42
    Pařík zachránil Hradec od téměř jistého gólu! Po sérii několika odrazů byl sám před prázdnou Schleiss, kterému stačilo jenom doklepnout, plzeňský útočník ale trefil jenom vytrčenou hokejku domácího gólmana!
     
    37:58
    Laakso přišel o helmu v souboji u mantinelu, musel tak střídat a hrálo se chvíli pět na čtyři. Lvi tak zrychlili hru na protější stranu, Blain střílel jenom do Kloučka, kterého pak otravoval ještě Okuliar. Bezvýsledně, naopak se ještě nejproduktivnější hráč Hradce dočkal vyseknutí hokejky.
     
    37:25
    Patrik Marcel jenom kontroloval vyhozený kotouč, který znamená další icing v závěru druhé třetiny. Hokeje tu vidíme v posledních minutách pomálu...
     
    36:46
    Jenže navazující buly Hradečtí vyhráli a mohli zaútočit. McCormackovo bekhendové nahození na branku ještě tečoval Eberle, ale přímo do Kloučka.
     
    36:16
    Plzeň velmi solidně dokázala sevřít Lvy v pásmu, kteří po dobré minutě vyhodili jenom na zakázané uvolnění. Po jednom bazénu tak Šťastný musí zase zpátky, neboť byl u kotouče až jako druhý.
     
    34:56
    Indrák neprotlačil puk napříč pásmo, naopak musel přihlížet snaze Jaspera, který odstavil Laaksa od puku hitem, načež hledal před brankou Tamášiho. Slovenský útočník byl ale dobře bráněn a nedostal se k zakončení.
     
    33:35
    Okuliar ve dvou šancích za sebou! Nejprve přebruslil Bučka a zůstal sám před Kloučkem, jehož si sice na dlouhou kličku položil, z téměř nulového úhlu ale trefil pouze jeho beton. Neuspěl ani napodruhé, kdy střílel z levého kruhu, ale jenom do ramene!
     
    33:13
    Estephan se Šťastným kombinovali u mantinelu, nakonec ale pustili kotouč pro Pláňka, který pálil z pravého kruhu přes clonu. Plzeňský brankář však i tak viděl, Laakso pak ještě stáhl do kravaty dotírajícího Pavlíka.
     
    32:19
    Rekonen tak dlouho čekal s přihrávkou na Soukupa, až byl jeho spoluhráč v útočném pásmu výrazně rychleji. Proto přichází odpískání ofsajdu a další komerční přestávka v programu dnešního duelu.
     
    31:23
    Okuliar s Jerglem to mysleli dobře, Jerglovi však k úspěšnému překřížení se chyběl krok navíc. Takhle byl Malák na puku včas a zabránil další hradecké šanci.
     
    31:12
    Pour po přechodu pásma střílel, přes hokejku bránícího beka ale zlomil tu svoji. Puk tak ledabyle odlétl Paříkovi pod beton, Pour si musel jet pro novou hokejku.
     
    29:59
    Hradečtí kuchaři v útočném pásmu připravují další pochoutky. Základ mají dobrý, chybí tomu však to dochucení. Tedy gól či šance. Tentokrát kombinovali na prknech, Lalancette tlačil kotouč na hranici brankoviště, kde ale byli v přesile hosté.
     
    28:34
    Soukup byl navíc s koncem oslabení ve velké šanci, když dostal prostor zakončit brejkovou situaci. Sám před Paříkem ale selhal, vypadalo to na zákrok hokejkou od hradeckého gólmana!
     
    28:06
    Jerglův pokus zastavil Malák, načež vyhodil až na druhou stranu. Z tribuny pod námi se začíná ozývat jemný pískot související s projevem při hře 5 na 4.
     
    27:30
    Zatím se však indiánům daří bránit. Hradec se vyjma Blainova pokusu nedostal k dalšímu zakončení a přesilové hry tak ani z jedné strany nejsou dle představ.
     
    26:46
    Blain signalizoval nápřah a Pavelka mu po vyhraném buly neměl důvod puk nepřenechat. Kanadský obránce, který se už ale víceméně cítí jako Čech, chtěl využít i clony Miškáře před brankou, Klouček ale vše viděl.
     
    26:40
    Po komerční přestávce se rozehraje první hradecká přesilovka. Aleksi Rekonen (PLZ) se již oklepal po hitu Marcela v první třetině, teď však v útočném pásmu podsekl Pláňka a byl mu vystaven účet na dvě trestné minuty.
     
    25:36
    Dujsík chtěl ještě zachránit pro Západočechy pásmo, proto puk směřující k němu zkrátka napálil na kasu. Pařík zasáhl bez potíží lapačkou.
     
    24:43
    Další svižný přechod dopředu a Plzni přebírání hráčů v této třetině nefunguje. Pavelka mohl v situaci tři na dva nahrávat, zvolil ale přímé zakončení na branku, které Klouček měl.
     
    23:39
    Navíc zase musela posléze čelit obrana Plzně brejku, který tentokrát obstaral Perret s Okuliarem. Perretovi ale puk na levé straně několikrát přeskočil, načež střela již šla z takového úhlu, že Klouček nemusel výrazněji zasahovat.
     
    23:17
    Škodovce se podařilo usadit v pásmu až po nějaké době a prostor dostal mezi kruhy Benák, pokus mu ale nesedl a letěl Paříkovi přímo do výstroje. Snadný zákrok pro staršího z této dvojice. A to o šest let.
     
    22:59
    A dokonce z toho bylo přečíslení 2 na 1, které táhl Eberle. Zámorský mu ale dobře zavřel prostor na nahrávku, žabička na Pavlíka tak nevyšla. I tak však domácí strávili nějaký čas vepředu.
     
    22:26
    Jenže kotouč zase létá po celém kluzišti. To pro Plzeň není dobrá situace, začíná to totiž nápadně připomínat její první početní výhodu.
     
    21:52
    Martin Pláněk (MHK) se stává třetím hráčem Hradce mířícím na trestnou. Tentokrát se při návratu dozadu provinil podrážením soupeře.
     
    21:16
    Okuliar individuální akcí prověřil Kloučka, jemuž navíc vypadl puk z výstroje. Proto si jej vzal do parády Šťastný a z úhlu mířil na zadní tyč. Přestože minul, tak blízko dorážky do prázdné byl Klíma, kterého to ale zaskočilo a v nastalé situaci nedokázal kotouč trefit!
     
    20:06
    Špatnou rozehrávku Plzně mohl potrestat Perret, který zůstal sám na kruzích, místo střely však hledal vedle sebe Jaspera, jenž už to měl na dlouhou hokejku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:25.
     
    A nic víc se už v první třetině nestane. V ní měl Hradec střeleckou převahu, herně to však bylo poměrně vyrovnané na obě strany. Zpočátku se hrálo především před Kloučkovou brankou, v závěru prvních dvaceti minut ale začala chytat Škodovka útočnou slinu a Pařík se taktéž úplně nenudil. Branka Kevina Klímy ze začátku 17. minuty ale posadila Lvy do sedla a závěr periody již domácí kontrolovali. Indiáni navíc přišli o Holešinského, který odehrál necelou minutu, načež jel ostře dohrál Jasper a utkání pro něj skončilo.

    Střely na branku: 10 – 5
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Pláněk od modré trefil jenom bloky, načež poté natlačil na mantinel Straku, který toho chtěl využít na brejkovou situaci.
     
    19:14
    Hraje se dále pět na pět a vhazovalo se v útočném pásmu po levici Kloučka. Jenže poté se hra přesunula k mantinelu, kde o puk bojovali téměř všichni hráči.
     
    18:45
    Hradec se však na dalších pár střídání dostal lehce pod tlak, který byl ale ukončen rozmíškou Evana Jaspera (MHK) a Jana Schleisse (PLZ). Byla to spíše taková kočkovaná, kterou zakončil Schleiss poctivým lepákem na Jasperův obličej. To bylo také to poslední, co se stalo, oba buřiči míří na trestnou lavici za hrubost.
     
    16:11
    5/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    Kevine, vítej zpátky! Na začátku 17. minuty jdou Lvi do vedení a z velké části stojí za touhle trefou výborná práce Olivera Okuliara. Ten táhl brejk středem kluziště, situaci 2 na 1 ale neřešil hned nahrávkou, nýbrž si na sebe obránce navázal a pro KEVINA KLÍMU připravil lahůdkovou nahrávku. Americko-český útočník byl sice již mírně z úhlu, stále měl před sebou ale prázdnou branku a puk napasoval pod víko, kam Klouček dosáhnout nemohl – 1:0! Asistence: Oliver Okuliar.
    Klíma Kev., Okuliar O., Jergl A., Pilař R., McCormack G.
    Dujsík T., Kvasnička D., Šiler J., Jansa F., Rekonen A.
     
    15:49
    Škodovka začíná mít více ze hry, využila toho, že Lvi zrovna střídali a poslal hru na dlouhou stranu. Tam byl připravený Jan Schleiss a prověřil Paříka. Jeho zákrok betonem znamenal puk v ochranné síti.
     
    14:59
    Indiáni však zahrozili hned záhy a Miroslav Indrák byl sám před Paříkem! Jenže nestřílel hned z první, Patrik Miškář se tak stihl vrátit a celou situaci zachránil skvělým blokem.
     
    14:02
    Aleksi Rekonen míří na střídačku hned poté, co se k němu rozjel Patrik Marcel. Hodně lidem už bylo v tu chvíli jasné, jak to dopadne. Majitel velmi originální síně slávy (doporučuji zhlédnout magazín Na hokejovém soutoku) na toaletě vlastního bytu totiž téměř prohnul s hostujícím útočníkem plexisklo.
     
    13:13
    Zprvu nevypadala ztráta Klímy na modré tak nebezpečně, nakonec z toho ale vyplynula nepříjemná situace pro Hradec! Schleiss ještě dokázal před ztrátou hracího náčiní přistrčit pro Mertla, jenž se v situaci 2 na 2 dokázal zbavit Pilaře a bekhendem zakončovat na Paříka. Zkušený útočník však zblízka střílel jenom do betonu domácího gólmana!
     
    12:42
    Povedlo se to až po nějaké době, Klouček si však proti nahození od modré připsal další zákrok. Na řadě je tak druhá komerční přestávka.
     
    11:56
    Pavelkovi ztížil rozehrávku Zámorský, ve spolupráci s Pláňkem se ale nebezpečí povedlo zažehnat. Hradci se poté dlouho nedařilo založit útok, hrálo se především ve středním pásmu.
     
    10:42
    Estephan to zkoušel šikovně, po přihrávce od Šťastného naznačoval přihrávku do prostoru, místo toho ale strhl pohyb k bližší tyči a Kloučka se pokoušel přes clonu překvapit. Nadvakrát ale neuspěl.
     
    09:33
    Zámorský na ledě přehlédnout nejde, i skrze to, že má žluté tkaničky na bruslích. Proto jsem zaregistroval i jeho střelu od modré, kterou Pařík srazil pod sebe. Okolo něj se ještě motal Schleiss, ale v nastalém zmatku puk vůbec nezahrál.
     
    08:55
    Dva samostatné úniky za sebou! Nejprve McCormack naprosto přesnou nahrávkou vysunul Perreta, který dojel až mezi kruhy. Nešel však do střelby, nýbrž pustil pod sebe na Tamášiho, jenž z čisté pozice minul. A tak se letělo na druhou stranu. Straka využil toho, že McCormack není aktuálně nejrychlejší obránce a utrhnul se mu, sám před Paříkem ale rozduněl jenom plexisklo!
     
    07:29
    Pavelka nohou zablokoval střelu Jansy, Plzeň ale pásmo udržela a mohla pokračovat v tažení. Ne nadlouho, po dalších dvou krátkých nahrávkách byl Jansa zdvojen a neměl komu dávat puk.
     
    06:29
    McCormack ustál souboj na mantinelu, načež mohl snadno vyslat dopředu Klímu. Jeho svižný průnik byl dobrý základ na akci, kterou mohl zakončovat z kruhů Jergl. Při zpracování mu ale puk pod hokejkou podjel.
     
    06:02
    Jergl mohl mít stylový návrat z trestné, jakmile naskočil na led, tak hned zachytil kotouč a táhl brejk po levém křídle. Zkoušel to po ledě na zadní tyč, ale puk skončil jenom na mantinelu.
     
    05:19
    Pilař vyvezl jakožto obránce puk do středního pásma, tam ukázal své schopnosti i směrem dopředu. Rázem se tak zbavil beka a z mezikruží pálil, střela již však nebyla tolik razantní.
     
    04:46
    Šiler pod tlakem nahrával krosem na střed, přímo mezi obránce. Tohle nemohl mít ani jeden z nich a hosté tak znovu musí kombinovat od vlastní kasy.
     
    04:13
    Přesilové hry Plzně ale v extralize nepatří k těm nejlepším. První sekundy navíc Hradec odbránil bez problémů, jednou vyhodil po prknech Blain, podruhé Freibergs.
     
    03:55
    A zatímco dávají kustodi s lékařem produktivního útočníka na střídačce indiánů dohromady, Plzeň bude mít první přesilovku. Aleš Jergl (MHK) ve středním pásmu vysekl Mertlovi hůl z ruky a jde na trestnou.
     
    02:45
    Lalancette napadal rozehrávku Plzně, na kotouči byl ale první Zámorský, jenž patří k hvězdám hostujícího týmu. Právě on pak rozjel akci, po níž se již přerušovat musí. Holešinský dostal slušnou přihrávku od Mertla, na první dobrou ho ale zradilo zpracování, a než stihl snoubenec české reprezentantky Terezy Vanišové vystřelit, už jej zezadu naremploval Jasper. Slovenský forvard narazil natvrdo do mantinelu a zřejmě to odneslo rameno.
     
    01:54
    Estephan jenom protečoval na modré do útočného pásma, zatímco jeho spoluhráči střídali. Zatím se hraje pouze s jedním přerušením hry.
     
    01:16
    Klíma nedosáhl na zpětnou přihrávku od Okuliara, což ale záhy vyřešil McCormack. Ten v plné rychlosti přebral puk na hůl, zbavil se obránce kličkou a bekhendem střílel, ale jenom do Kloučkových betonů.
     
    00:42
    Jergl si klepl o přihrávku mezi kruhy a střílel na Kloučka. Puk ale napálil jenom na střed, s čímž neměl stále ještě novic v plzeňském týmu příliš potíže.
     
    00:02
    Pod dozorem rozhodčích Tomáše Mejzlíka a Lukáše Květoně, dvou bývalých hráčů, začíná dnešní duel. Prvotní buly vyhráli domácí, kteří hned letěli dopředu, vyjma kombinace na prknech ale nezapsali střelecký pokus.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -8
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Pařík (Lukáš) – Freibergs, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Pilař, McCormack, Marcel – Perret, Tamáši, Jasper – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl (A) – Eberle (C), Estephan, Šťastný – R. Pavlík, Lalancette, Miškář.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Škoda Plzeň: Klouček (Hlavaj) – Laakso, Zámorský (A), Malák, Bučko, Kvasnička, Dujsík – Holešinský, Mertl, Schleiss (C) – Šiler, Jansa, Rekonen – Pour, Benák, Indrák – Straka, M. Soukup, Matýs.
    Trenér: Petr Kořínek

    Rozhodčí: Mejzlík, Květoň – Hynek, Dědek.
     
    -10
    Co se sestav týče, tak čtvrtý duel v plzeňském dresu odchytá ex-pardubický Milan Klouček, mimo sestavu Plzně je také novopečený dvojnásobný otec Jakub Lev. Na straně Hradce po jednozápasové pauze naskočí do branky znovu Lukáš Pařík, na marodce stále zůstávají Jank s Kalinou, tudíž byl povolán zpět do obranných řad univerzál Radek Pilař.
     
    -15
    Ještě jednou vám přeji krásné páteční odpoledne z východočeské metropole! První březnový den je na soutoku Labe s Orlicí nejteplejším od roku 1959 a odhadovaná návštěva příjemnému počasí trochu i nasvědčuje. V kombinaci s posunutím úvodního buly o půl hodiny dopředu je to tak poměrně složitá kombinace.
     
    MOUNTFIELD HK
    9. místo, 70 bodů, skóre 130:135, bilance 15-7-11-17

    Ani Hradec nemá finiš 52kolové fáze dle představ. I když se mu začátek února povedl a teoreticky mohl pomýšlet i na umístění v první šestce, závěr druhého kalendářního měsíce tak povedený nebyl. Srdnatou prohru v derby vystřídaly pokažené oslavy proti Olomouci, kdy na oko sice byli Lvi hokejovější, skórovali však jenom dvakrát, zatímco Hanáci čtyřikrát. Podobné to bylo i naposledy na Spartě, která čelila 37 střeleckým pokusům, Kořenář však inkasoval jenom jednou, zatímco jeho spoluhráči skórovali čtyřikrát.
     
    HC ŠKODA PLZEŇ
    11. místo, 58 bodů, skóre 126:146, bilance 14-6-4-26

    Západočeši poslední dobou patří mezi tým, který nemá problémy s postupem do předkola, kde navíc dokáže výrazně potrápit. Závěr základní části ale nemají dle představ. Škodovce se poslední duely nedaří a musí se tak mít na pozoru před rivalem z Varů, který je jenom o tři body zpět. Po výhře v prodloužení na Kladně totiž parta trenéra Kořínka padla třikrát za sebou. Tím je tak jasné, že se na desátou Olomouc dotáhnout nemohou.
     
    Krásný páteční večer z východočeské metropole! Základní část již finišuje a Hradec čeká poslední domácí duel v první fázi sezony. A že jde stále o hodně!

    Třemi porážkami v řadě totiž spadl na deváté místo, které by znamenalo zahájení předkola na venkovním ledě, dosti možná tom vítkovickém. Pozitivní však je, že situaci mají Lvi stále ve svých rukách. Pakliže vyhrají obě utkání, pak je postup jejich.

    Jistotu předkola má i Plzeň, avšak taktéž nemá jasné, z jakého místa. Tři body za ní jsou totiž Karlovy Vary a mohou teoreticky svého rivala poslat na pátý tým tabulky, s aktuální formou Energie ale těžko říci. V pátek se pod Bílou věží utkají dva týmy, jenž poslední tři duely prohrály.

    Zápas začíná v ČPP Aréně netradičně v 17:30, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 17. Kev. Klíma (Okuliar), 48. R. Pavlík, 60. Okuliar – 43. Pour (Malák, Bučko)


    Mountfield HK: Pařík (Lukáš) – Freibergs, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Pilař, McCormack, Marcel – Perret, Tamáši, Jasper – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl (A) – Eberle (C), Estephan, Šťastný – R. Pavlík, Lalancette, Miškář.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Škoda Plzeň: Klouček (Hlavaj) – Laakso, Zámorský (A), Malák, Bučko, Kvasnička, Dujsík – Holešinský, Mertl, Schleiss (C) – Šiler, Jansa, Rekonen – Pour, Benák, Indrák – Straka, M. Soukup, Matýs.
    Trenér: Petr Kořínek

    Rozhodčí: Mejzlík, Květoň – Hynek, Dědek

    Diváci: 4 173
    bahis siteleri