Motor ČB – K. Vary 5:4 (po pr.) | Litvínov – Plzeň 4:1 (kon.) | Liberec – Olomouc 2:3 (po pr.)
Mountfield HK – Vítkovice 1:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:0 (1:0, 0:0, 0:0) Stav série: 2:0
HC Vítkovice Ridera
Čtvrtek 07.03.2024, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den ze salonu republiky! Pod Bílou věží ve čtvrtečních 18:00 vypukne druhé utkání série předkola play off mezi týmy Mountfield HK a HC Vítkovice Ridera. Z úvodního těsného střetnutí hraném ve středu vyšli vítězně Východočeši, a tak si budou chtít vybojovat matchball, zatímco Moravané budou usilovat o vyrovnání stavu série před jejím přesunutím do Ostravar arény.
     
    Svěřenci Tomáše Martince vstoupili do první série předkola od, kvůli covidu nedohrané sezony 2019/20, úspěšně, první duel série zvládli výsledkem 4:3. Uvodní periodu však, i přes chvilemi mohutný tlak domácích, vyhráli hosté díky dvěma přesilovkým brankám 2:1. Klíčový moment utkání nastal ve 28. minutě, kdy Ridera za tohoto stavu mohla jít do trháku v přesilovce, ovšem do brejku ujel Tomáš Pavelka a po oklamání brankáře Klimeše srovnal v oslabení na 2:2. O vítězi tak rozhodlo závěrečné dějství, v němž tým zpod Bílé věže využil dvě početní výhody a šel do vedení 4:2. Ostravané dokázali snížit zásluhou gólu Stuarta Percyho, i přes závěrečný nápor se jim už ale vyrovnat nepodařilo.
     
    V zápase padlo netypicky, na poměry vyřazovacích bojů, hned sedmnáct dvouminutových trestů, oba celky tak budou chtít výrazně zapracovat na disciplíně. Královéhradečtí především musí být mnohem více opatrní při zákrocích se svou holí. Svěřenci Pavla Trnky by určitě rádi zlepšilu hru pět na pět, ve které v předchozím duelu zaostávali, všechny svoje zásahy vsítily v početní převaze.
     
    Kdo vyjde ze druhého mače série předkola play off vítězně? Úvodní buly na ledě královéhradecké ČPP Arény je na programu ve čtvrtečních 18:00.
    Kdo vyhraje dnes?
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Pařík (Lukáš) – Freibergs, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Pilař, McCormack, Jank – Perret, Tamáši, Jasper – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl (A) – Eberle (C), Estephan, Šťastný – R. Pavlík, Lalancette, Miškář.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Machovský) – Percy, Raskob, Mikuš (C), Grman, Auvitu (A), Prčík, Stehlík – Fridrich, Barinka, P. Zdráhal (A) – Ro. Bukarts, Krieger, Ri. Bukarts – Kalus, Chlán, Dej – R. Půček, Claireaux, Lednický.
    Trenér: Pavel Trnka

    Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Hynek, Thuma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly zápasu ovládli domácí, kteří vyrazili do útočného pásma soupeře.
     
    00:52
    Hosté zvládli překonat sokovo napadání, jejich akce ovšem skončila ve střední zóně.
     
    01:36
    Kevin Klíma narýsoval pěkný pas na najíždějícího Olivera Okuliara, ten v dobré pozici vyčkával na zakončení, k tomu se nakonec nedostal – obrany Ridery jej za svou brankou odstavila od touše.
     
    02:22
    Domácí mají úvodní střelecký pokus tohoto utkání, David Šťastný v přečíslení tří na dva nahrával na osu hřiště, kde si najel Giorgio Estephan, jeho skrytý projektil stačil Luláš Klimeš vyrazit betonem.
     
    02:49
    Nebezpečný závar před Lukášem Paříkem, Vojtěch Lednický zblízka prověřil královéhradeckého maskovaného muže, ten si však nadvakrát poradil, následně jeho spoluhráči odklidili puk do bezpečí.
     
    04:12
    Velká šance Mountfieldu gólem nekončí! Evan Jasper zpoza svatyně výborně vybídl před brankou volného Jordanna Perreta, ten však pálil pouze do připraveného Klimeše a následná dorážka do odkryté klece skončila mimo třemi tyčemi!
     
    04:58
    Po delším pobytu Východočechů v útočné zóně, který výraznější možnost nepřinesl, se do ofenzivy vydaly také Vítkovice. Od modré čáry střílel Mário Grman, poskakující kotouč radši Lukáš Pařík pokryl a přerušil hru.
     
    06:22
    Radek Pilař vyzkoušel štěstí od modré čáry, jeho projektil byl hostující obranou sražen, k dorážce se poté nikdo v bílém nedostal.
     
    07:06
    Matěj Prčík se ocitl ve velmi zajímavé pozici, střílel ze slotu, ovšem domácí jednička pohotvě zasáhla.
     
    08:12
    Alex Tamáši vjel do pásma a propagačním pokusem zaměstnal strážce moravské kasy, ten si bez problému poradil, po komerční pauze následuje před ním buly.
     
    08:23
    Mountfield vyhrál buly, puku se chopil Jordann Perret a servíroval jej do ohně, pobídka však našla až na modré čáry postaveného Bohumila Janka, jeho dobrá přízemní rána nadělala hostím problémy, jejich maskovaný muž však stačil vytasit svůj beton.
     
    09:33
    Ridera ujela do brejku dvou na jednoho, ovšem bez gólového úspěchu! Petr Chlán vzal zakončení na sebe, Lukáš Pařík se zaskvěl parádním zákrokem – ramenem puk vyrazil nad klec.
     
    09:58
    Vojtěch Lednický nahodil touš od pravého mantinelu, Lukáši Paříkovi nenápadný pokus nadělal nemalé nepříjemnosti – hrací předmět trefil tyč! Ovšem v před brankovém prostoru chyběl někdo v modrém, hradecká obrana tak nebezpečí zažehnala.
     
    10:59
    Mountfield vyrazil do brejku tří na dva, situaci ještě dobruslil obránce Tomáš Pavelka, jenž z mezikruží těsně minul zařízení.
     
    11:39
    Záhy Východočeši opět měli k dispozici rychlý brejk, Radovan Pavlík ale akci tři na dva vyřešil střelou, jež mířila vysoko nad svatyni Klimeše.
     
    13:25
    Kevin Klíma z úhlu vybídl nehlídaného Aleše Jergla, ten však těžký pas nedokázal pořádně zkrotit a ze zajímavé možnosti Lvů tak nic nebylo.
     
    13:35
    Následuje komerční přestávka, po níž nás čeká vhazování v defenzivní třetině týmu zpod Bílé věže.
     
    13:45
    Icing Královéhradeckých, buly se bude opakovat.
     
    13:50
    Okamžitě po něm pálil bez přípravy Peter Krieger, jeho pokus schoval Lukáš Pařík do lapačky, následující snahu o zrychlení hry přerušil hvizd hlavního sudího.
     
    14:12
    Radek Pilař poslal puk do brankoviště, kde jeho nabídka nebezpečně skákala, před dotírajícím Christophem Lalancettem však stačil kotouč skokem přikrýt Lukáš Klimeš.
     
    14:32
    Touš končí na domácí střídačce, následuje buly v ofenzivním pásmu Ostravanů.
     
    14:44
    Po zavezení do třetiny Ridery ze záporného úhlu tvrdě vystřelil Giorgio Estephan, brankář Vítkovic jeho štiplavý projektil dokázal zneškodnit.
     
    15:04
    Ofsajd svěřenců Pavla Trnky.
     
    15:24
    5/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    Máme tu úvodní trefu duelu! Slovenský snajpr nejprve vyslal do úniku Kevina Klímu, jemu se v tváří tvář Klimešovi ještě skórovat nepodařilo. Následně puk na vrchol kruhu posunul Aleš Jergl, odkud pálil Jeremie Blain, jeho střelu ještě stačil tečovat KEVIN KLÍMA, jenž svým druhým zásahem v sérii posílá Mountfield do vedení! Asistence: Jeremie Blain, Aleš Jergl.
    Blain J., Okuliar O., Klíma Kev., Jergl A., Freibergs R.
    Auvitu Y., Prčík M., Fridrich P., Barinka M., Zdráhal P.
     
    17:22
    Po průniku po levém křídle zakončoval Aleš Jergl, avšak trefil se pouze do náručí Lukáše Klimeše.
     
    17:49
    Hradečtí opět nastěhovaní v pásmu soka, po kombinaci s Martinem Pláňkem ohrozil svatyni Ridery Oliver Okuliar, jeho střela byla gólmanem Vítkovic vyražena.
     
    18:15
    Icing hostí.
     
    18:46
    Dlouhý boj o kotouč v rohu defenzivní zóny týmu v tmavě modrých dresech.
     
    19:43
    V závěru periody ještě byly k vidění zmatky ve východočeské rozehrávce, místo možné slibně vypadající akce tak museli Lvi hasit šanci Moravanů, Giorgio Estephan předvedl dobrý návrat do obrany a nebezpečí odklidil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po úvodních dvaceti minutách jsou spokojenější Východočeši, kteří přeměnili střeleckou převahu 19:7 ve vedení 1:0. První část druhého zápasu série byla o něco klidnější než toho úvodního, týmy zatím hrají bez vyloučení. Oba tábory měly k dispozici vícero kvalitních příležitostí, gól však zatím padl jeden, když Kevin Klíma tečoval střelu Jeremieho Blaina mimo dosah Lukáše Klimeše.
     
    Druhá dvacetiminutovka započne cca v 18:54.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Domácí záhy po buly ujeli do útoku, zde však nic nebezpečného nevymysleli, Vítkovice však puk vyhodily na icing.
     
    20:46
    Peter Krieger se po dobré stahovačce snažil ohrozit klec Lukáše Paříka, zakončení mu vůbec nesedlo – trefen byl vracející se zadák Martin Pláněk.
     
    21:19
    Souboj o hrací předmět v rohu středního pásma vyšel lépe ve prospěch Moravanů.
     
    21:59
    David Šťastný vyzkoušel štěstí z pravého kruhu po prostrčení od Radka Pilaře, jeho projektil byl sražen defenzivou rivala mimo.
     
    23:02
    Mountfield založil rychlý přechod do útoku, po přechodu do pásma Vítkovic zde domácí chvíli zůstali, po střele Ralfse Freibergse se ovšem nikdo v bílém k případné dorážce neprobojoval.
     
    24:08
    Po dalším podobném segmentu hry kryje kotouč maskovaný muž v modrém, další v pořadí je buly před ním.
     
    24:19
    Aleš Jergl se pokoušel pálit z první po příhodném odrazu, zakončení mu však nesedlo ideálně.
     
    24:54
    Kevin Klíma měl zatím největší příležitost této periody, z křídla si v situaci dva na dva nabruslil na osu hřiště a jeho razantní projektil do proti pohybu Klimeše skončil kvalitním zákrokem vítkovického brankáře!
     
    25:46
    Kotouč po vyhození z obranné třetině Ostravanů končí na střídačce domácích, následuje buly.
     
    26:13
    Z kvalitního napadání Radovana Pavlíka mohl těžit Patrik Miškář, z mezikruží zpoza beka však tradičně zamířil doprostřed branky hostí – maskovaný muž Ridery bez větších potíží zasáhl.
     
    26:13
    Zatím sledujeme velmi odlišný duel, než jaký byl ten úvodní v rámci série.
     
    26:58
    Jordann Perret zvolil dobré řešení, obkroužil svatyni soupeři a poté hledal někoho ze svých spoluhráčů, kteří však zrovna odjeli střídat.
     
    28:04
    Po delším setrvání Lvů v ofenzivě se domácí fanoušci po hraničních zákrocích několikrát dožadovali přesilovky, ta záhy skutečně přišla po Prčíkově držení.
     
    28:32
    Hosté se dvakrát v rychlém časovém sledu osvobodili.
     
    29:03
    Hradečtí kombinují zatím bez výraznější možnosti.
     
    29:33
    To už teď neplatí, po pobídce od Davida Šťastného z první střílel Christophe Lalancette, z kruhu však těsně minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    30:02
    Závěr úvodní početní výhody mače byl ze strany Východočechů zvládnut kvalitně, skóre se ale prozatím nemění.
     
    30:04
    Hosté v plném počtu.
     
    30:19
    Lukáše Klimeše štípla nepříjemná rána od modré v podání Martina Pláňka, před brankou však nebyl nikdo na clonu – hosté situaci přečkali bez úhony.
     
    31:50
    Mountfield při svém ofenzivním výletu nic moc nevymyslel, následný pokus hostí o brejk nevyšel kvůli nepřesnému pasu.
     
    32:51
    Kasa hostí byla při tlaku Lvů, podpořeným stupňující se podporou fanoušků, pořádně odstřelována, brankář s číslem jedna však ukazuje svou velmi dobrou formu nejen z posledních týdnů a spoluhráče drží.
     
    33:34
    Rideře se nedaří udržet se na puku v pásmu Mountfieldu.
     
    34:02
    Peter Krieger se tlačil do střelecké pozici, po několikáté v duelu se zodpovědně dozadu vrátil Giorgio Estephan a čistou prací hokejkou Američana odzbrojil.
     
    34:25
    Také Moravané čeká početní výhodu, Radek Pilař se provinil faulem loktem.
     
    34:56
    Lvi třikrát v řadě vyhazují!
     
    35:19
    Téměř minuta přesilovky je minulostí, Ostravané zatím nenavazují na výkon z posledního klání, kdy v této herní situace vsítili tři branky.
     
    36:25
    Skvěle zvládnuté oslabení domácí čtveřice, která se bez problému ubránila.
     
    36:25
    Domácí v plném počtu.
     
    37:09
    Také forvardi Mountfieldu tentokráte velmi vypomáhají defenzivě, kvalitním backcheckem se prezentoval také Oliver Okuliar, jenž obral soupeře o kotouč.
     
    38:03
    K vidění bylo vícero ostřejších zákroků, sudí však zůstávají klidní.
     
    38:52
    Evan Jasper se snažil najít před brankou najíždějícího se Aleše Jergla, kanadský útočník ale zacílil o kousek vedle hokejky svého spoluhráče.
     
    39:35
    Dobrý a potřebný tlak v před brankovém prostoru v podání Alexe Tamášiho a Jordanna Perreta však úspěchem nekončí, Ridera vyhazuje touš do středního pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá část byla spíše klidnější, příliš větších příležitostí na skórování jsme se nedočkali. Tempo zápasu diktují Hradečtí, kteří po čtyřiceti minutách mají enormní střeleckou převahu 33:8 na pokusy na branku, Vítkovičtí Lukáše Paříka v této třetině zaměstnali pouze jediným, nepříliš nebezpečným projektilem. Ridera se na rozdíl od středečního klání nechytla ani v přesilovce, jež Lvi výborně zvládli. Stále je však skóre pouze 1:0, a tak se o majiteli druhého bodu série bude ještě pořádně bojovat ve třetím dějství.
     
    To vypukne cca v 19:47.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Třetí perioda zahájena, k puku se brzy dostali Hradečtí.
     
    40:13
    Záhy se navíc naskytla kvalitní šance, Jordann Perret hledal v přečíslení křižnou přihrávkou Evana Jaspera, na jehož pokus se stihl Lukáš Klimeš včas přesunout!
     
    41:04
    Ofsajd zastavuje snažení mužstva od soutoku Labe s Orlicí.
     
    41:23
    Mountfield vstoupil i do této třetině aktivně, pokus Graema McCormacka od modré čáry ale nebyl pro soupeřova brankáře přílišným ohrožením, nikdo v bílém totiž před ním neclonil – tento aspekt hry tentokrát na obou stranách často chybí.
     
    42:21
    Domácí zadáci teď měli lehčí potíže s rozehrávkou spolu s nepříjemně dotírajícím Valentinem Claireauxem, který pro svůj tým získal vhazování v útočném pásmu.
     
    42:54
    Rihards Bukarts obdržel solidní pas na vrchol kruhu, ovšem s řešením situace váhal tak dlouho, že se k němu stačil vrátit Martin Pláněk, jenž zamezil ohrožení Paříkovy kasy.
     
    44:06
    Po průjezdu Petra Fridricha se volného kotouč nikdo v modrém nezmocnil, v následném pobytu v pásmu Lvů zlomil při střele hůl Matěj Prčík, jedna půlka hracího nástroje přistála jakožto suvenýr do hlediště.
     
    44:39
    Marcel Barinka skvěle hledal na slotu nehlídaného Petra Fridricha, situaci dokázal uhasit až navrátivší se Radovan Pavlík – ten zamezil velké možnosti Moravanů!
     
    46:18
    Ridera se nadechla a měla velmi slibnou pasáž vofenzivě, Lukáš Pařík za pomoci svých spoluhráčů zatím odolává.
     
    46:38
    Petr Chlán nebezpečně zakončoval z kruhu, pohotový přesun maskovaného muže v bílém rozjásal královéhradecké příznivce.
     
    47:09
    Icing svěřenců Tomáše Martince.
     
    47:37
    Před východočeským brankovištěm se udál závar, ten zažehnal jeho strážce s číslem jedna.
     
    47:59
    Kvalitní práce v útoku v podání čtvrté brázdy Lvů, Christophe Lalancette v nejzajímavější možnosti nestačil tečovat puk v blízkosti Klimeše.
     
    48:46
    Zakázané uvolnění Mountfieldu.
     
    48:53
    Touš vzápětí končí na jeho střídačce, následuje repete na vhazování.
     
    49:08
    Patrik Zdráhal vyslal prudkou střelu na lapačku Paříka, ten ji ovšem krásně viděl a bez problému taky vyrazil.
     
    49:59
    Tým v modrých dresech byl vyhnán z ofenzivní zóny, a tak musí začínat od znova ze středního pásma.
     
    50:59
    Lvi sice pracují do obrany velmi poctivě, Ridera se však stále herně zvedá a rve se o vyrovnání, které není daleko, závěr mače tak slibuje velmi dramatickou podívanou.
     
    51:19
    Hradecká kasa je vychýlena, hra je na chvíli přerušena.
     
    Dnešní utkání sleduje 4577 diváků.
     
    51:49
    Skrumáž před Paříkem úspěchem Vítkovic nekončí! Ostravané teď pořádně zatopily Lvům pod kotlem, po několika nepříjemných odrazech a zakončeních se touš dostává do bezpečí.
     
    52:26
    Vzápětí dopředu vyrazil Christophe Lalancette, ten byl krátce po přechodu do útočné třetiny zastaven, na druhé straně pak Rihards Bukarts v brejku nedosáhl na pobídku od svého staršího bratra – k vidění tak záhy bude pouze reklamní pauza.
     
    52:32
    Přihrávka rukou ze strany Královéhradeckých.
     
    52:48
    Evan Jasper byl tvrdě sražen k zemi Williem Raskobem, východočeské publikum se dožaduje faulu, sudí se šli první poradit, následně zamířili do boxu trestoměřičů k prohlídnutí záznamu hry kvůli možnému vyššímu trestu.
     
    52:48
    Hlavní arbitr nakonec po zhlédnutí videa rozhodl, že se pokračuje v pěti na obou stranách, což jde sdělit oběma koučům – hra bude brzy obnovena.
     
    53:15
    Ridera byla milimetry od vyrovnání! Matěj Prčík dostal pas na modrou čáru od Petra Fridricha, poté vypálil velmi dobře, Lukáši Pařikovi kotouč vypadl a pomalu klouzal za brankovou čáru, domácí maskovaný muž pravděpodobně stačil kotouč schovat do lapačky ještě před čárou, ovšem opět se prohlíží záznam hry na popud brankového videorozhodčího!
     
    53:15
    Puk skutečně nebyl celým objemem za čarou, stav 1:0 alespoň prozatím zůstává.
     
    54:12
    Vítkovice v posledních minutách diktují tempo hry, vyrovnání visí ve vzduchu, avšak do třetí sirény zbývá necelých šest minut.
     
    55:39
    Lvi mohou na chvíli vydechnout, oba celky jdou na střídačku, Mountfield má touš v moci za svou svatyní.
     
    56:03
    Hradečtí drží kotouč v rohu třetiny soka.
     
    57:06
    Bohumil Jank vyhazuje do středního pásma, Ostravané budou začínat ofenizvní snahu od znova.
     
    57:38
    Mountfield se znovu úspěšně ubránil, hostím se čas velmi krátí.
     
    58:40
    Ridera v šesti hráčích v poli!
     
    58:58
    Fámozní Lukáš Pařík! Po nahození od modré čáry puk vyplaval před na brankovišti úplně volného Marka Kaluse, ten ve stoprocentní gólovce neuspěl, proti byla pohotová lapačka domácího fantoma, jenž podržel svůj tým!
     
    59:29
    Hosté stále tlačí v pásmu, další důležitý zákrok putuje na konto maskované muže Východočechů.
     
    59:29
    Oddechový čas pro tým HC Vítkovice Ridera.
     
    59:29
    Vítkovice mají na srovnání necelých 31 sekund a hrají opět bez brankáře!
     
    59:45
    James Raskob vypálil z úhlu, i tentokrát byl Pařík pozorný, puk je v rohu hřiště.
     
    59:55
    Kotouč je pro Hradec bezpečně daleko, více se už v utkání nestane!
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči zápasu: Lukáš Pařík – Lukáš Klimeš.
     
    Máme za sebou druhý mač série předkola mezi Mountfieldem HK a HC Vítkovicemi Ridera, který Východočeši vyhráli nejtěsnějším možným rozdílem 1:0, a tak celkově vedou na zápasy už 2:0!

    Hradečtí byli po většinu prvních čtyřicet minut jednoznačně lepším celkem, což se ovšem příliš nepromítalo do skóre. V závěrečné části však otěže jasně převzala Ridera, která domácí několikrát mohutně zatlačila a byla velmi blízko ke skórování, Matěje Prčíka od něj dělily možná milimetry, Marka Kaluse zase fenomenálním zásahem lapačkou vyčapal výborně chytající Lukáš Pařík. Lvi tak za svou střeleckou převahu byli odměněni určitou dávkou štěstí, i ta ale k hokeji patří.
     
    Třetí, potenciálně rozhodující klání série, je na programu tuto sobotu na ledě Ostravar arény.
     
    To už bude ode mě všechno, přeji příjemný zbytek dne a zase někdy příště na počtenou! (20:40:19)
    Marken.cz

    Šimon Zemánek

    Branky a nahrávky: 16. Kev. Klíma (Blain, Jergl)


    Mountfield HK: Pařík (Lukáš) – Freibergs, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Pilař, McCormack, Jank – Perret, Tamáši, Jasper – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl (A) – Eberle (C), Estephan, Šťastný – R. Pavlík, Lalancette, Miškář.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Machovský) – Percy, Raskob, Mikuš (C), Grman, Auvitu (A), Prčík, Stehlík – Fridrich, Barinka, P. Zdráhal (A) – Ro. Bukarts, Krieger, Ri. Bukarts – Kalus, Chlán, Dej – R. Půček, Claireaux, Lednický.
    Trenér: Pavel Trnka

    Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Hynek, Thuma

    Diváci: 4577
    Mountfield HK 2 0 Vítkovice
    #1 Středa 06.03.2024 • 18:00
    Mountfield HK - Vítkovice 4:3
    #2 Čtvrtek 07.03.2024 • 18:00
    Mountfield HK - Vítkovice 1:0
    bahis siteleri