Turkmenistán – Jihoafrická rep. 4:3 (kon.) | Mexiko – Thajsko 0:5 (kon.) | Lucembursko – Kyrgyzstán 3:7 (kon.)
konec
Turkmenistán
4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Jihoafrická republika
Pondělí 11.03.2024, 09:00 • Gorodskoj Katok, Biškek • Mistrovství světa - III. A Divize • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zdravím všechny fanoušky hokeje! Světový šampionát v Praze je teprve před námi, ale v kyrgyzském Biškeku už vypuklo MS Divize III A, v jejím dalším utkání na sebe narazí Turkmenistán a JAR.
     
    Obě mužstva už za sebou mají vstup do turnaj. Turkmenistán začal utkáním proti Lucembursku, s nímž po velkém boji nebodoval. Asiaté sice dokázali smazat dvougólové manko a vyrovnat i po třetí trefě soupeře, ale o jejich těsné porážce 3:4 rozhodl gól 56 vteřin před koncem.

    Favorizovaná JAR si vedla o něco lépe! Proti Mexiku položila základ úspěchu třemi góly v prvních jedenácti minutách, a přestože držela po dvou třetinách jen gólový náskok, nakonec díky dvěma trefám v přesilovkách zvítězila jasně a zaslouženě 6:3.
     
    Oba týmy pak na sebe narazí potřetí v historii, a to s vyrovnanou bilancí! V roce 2019 dokázal Turkmenistán zvítězit jasně 7:2, naopak vloni se ztratil třígólový náskok a nakonec přestřelku prohrál 6:9.
     
    Úvodní sestavy:

    Turkmenistán: Charyyev (Myradov) – Annasaparov, Aganiyazov (A), Kakabayev, Hydyrov, Tannyyev, Kakajanov, Kakayev – Gurbanov (C) – Vahovskiy, Barkovskiy – Geldimyradov, Esenov, Dovletmyradov (A) – Bayhanov, Nuryyev, Baymyradov – Bayjayev
    Trenér: B. Allajarov

    Jihoafrická republika: Boyd (Muller) – Magmoed, Saaiman, van der Merwe, Venter, Birrell, Chueu – Samaai (C), Carelse, Valadas (A) – Bremner, Kluyts, Krotz – Giot, Compton, van Doesburgh (A) – Phakathi, Obery, Mlangeni
    Trenér: B. Kinding

    Rozhodčí: Aygun (TUR) – Gunnarsson (ISL), Kuchava (GEO).
     
    V ranních hodinách našeho času se hraje proto, že v Kyrgyzstánu se blíží 14. hodina, která by měla přinést úvodní buly prvního zápasu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Úvodní nebezpečnou akci zápasu obstarali Afričané! Jejich přečíslení dvou na jednoho zakončil Samaai nepřesnou střelou vedle zadní tyčky.
     
    00:49
    Jihoafrická republika je v úvodních vteřinách aktivní, jenže jí chybí potřebná přesnost a kombinace naráží na defenzivní blok soupeře.
     
    01:37
    Oba týmy se střídají v držení kotouče, leč jejich ofenzivní výpady často končí před útočnou modrou. Celek z Turkmenistánu však byl blíže střele.
     
    01:52
    Turkmenistán právě vstřelil branku!
    Obrovská radost na asijské straně! Bayhanov skvělou přihrávkou zpoza branky našel na pravé tyčce důrazného ARSLANA NURYYEVA, který dorazil puk za dezorientovaného Boyd. Asistence: Novruz Bayhanov, Baymyran Baymyradov.
    01:52 Arslan NURYYEV - 1:0
     
    02:36
    Turkmenistán po vstřeleném gólu nepolevuje, naopak se snaží být aktivní a nebezpečný, ale gólman JAR prozatím zasahovat nemusel.
     
    03:32
    JAR se úspěšně osvobozuje, ale Turkmenistán má za sebou velmi povedenou pasáž, které chyběla jen nebezpečnější střela.
     
    04:30
    Tentokrát už musel Boyd do pokleku, když čelil střele z levého kruhu! Úspěšně ji schoval do své náruče a vhazuje se po jeho levici.
     
    04:36
    Turkmenistán právě vstřelil branku!
    Asiaté odskakují, když se bleskově po vhazování dokázal prosadit z pravé strany ERKIN KAKABAYEV. Asistence: Ovezguly Esenov
    04:36 Erkin KAKABAYEV - 2:0
     
    05:01
    A může být hůř, jelikož Jihoafričané musí do čtyř! Turecký sudí nepřehlédl nedovolené bránění Ethona Saaimana (RSA), který tak dostává menší trest.
     
    05:52
    Turkmenistán pokračuje ve své ofenzivní aktivitě, je nebezpečný a dostává Jihoafričany pod tlak. Zatím však bez gólového efektu, jelikož Boyd byl v případě potřeby na místě!
     
    06:32
    Asiaté nehrají přesilovku vůbec špatně, jsou aktivní a snaží se rozhodit soupeřovu defenzivu, ale třetí gól je prozatím v nedohlednu.
     
    06:59
    A přesilovku už nevyužijí. V první řadě zbývají poslední dvě vteřiny a navíc ve vlastní třetiny seká Serdar Kakajanov (TKM), což znamená dvě minuty pro borce z Turkmenistánu.
     
    07:43
    JAR se snaží využít nabídnutou příležitost a dostává soupeře pod tlak, jenže se jí nedaří Charyyeva výrazněji zaměstnat.
     
    08:36
    Bohužel, přesilovka JAR má podobný průběh jako soupeřova. Bez šancí a nebezpečných střel neskórujete, což platí v NHL, extralize i na této úrovni.
     
    09:41
    Třetí gól visel ve vzduchu! Jeden z hráčů Turkmenistánu se dostal až za obranu, jenže svůj únik zakončil nepřesnou střelou vedle tyčky!
     
    10:12
    Vzápětí přiletěla prudká střela od modré čáry, za kterou se Boyd jen ohlédl a kontroloval její let do zadního mantinelu.
     
    10:54
    Aktivnější Turkmenistán se tlačí do útoku, a přestože jeho poslední snahu zastavil ofsajd, po vyhraném buly může opět zahrozit.
     
    11:40
    Boyd však zůstává bez práce, na tahu je JAR, která svým napadáním donutila Turkmenistán vyhodit puk na zakázané uvolnění.
     
    12:37
    Na obou stranách však přibývá nepřesností, proto se ani jedno z mužstev nemůže dostat do ideálního zakončení. Sledujeme relativně nezáživnou pasáž první třetiny.
     
    13:16
    Jihoafrická republika právě vstřelila branku!
    Uvidíme, co s tím udělá první branka Afričanů! Na konci rychlého protiútoku svého týmu stál JEAN-MICHEL VAN DOESBURGH, jehož střela ze strany Charyyeva zaskočila. Asistence: Marc Giot.
    13:16 Jean-Michel van DOESBURGH - 2:1
     
    14:16
    Ideální příležitost pro Afričany! Arslan Nuryyev (TKM) přehnal důraz v obranném pásmu a dostává menší trest za vražení na hrazení.
     
    14:46
    Turkmenistán se ale bleskově osvobozuje a navíc je hra přerušena poté, co kotouč opustil hrací plochu.
     
    15:06
    A další vyhozený puk, pro který musí Jihoafričané až za vlastního brankáře. Tato přesilovka jim vůbec nevychází.
     
    15:25
    JAR už je ale nastěhovaný kolem Charyyeva a snaží se zahrozit – prozatím neúspěšně.
     
    15:59
    A Turkmenistán opět vyhazuje kotouč přes všechny čáry, díky čemuž může vystřídat. JAR je prozatím neškodný, leč je více na puku.
     
    16:36
    Turkmenistán ustál kritickou chvíli, kdy krátce po snížení musel hrát ve čtyřech, ale stav se nemění a oba týmy už hrají v plném počtu.
     
    17:15
    JAR vysokým napadáním nedovoluje soupeři rozehrát kotouč, ale samotné se jí nedaří převzít iniciativu a ohrozit branku.
     
    17:35
    Nepřesná přihrávka JAR už znamená zakázané uvolnění, po němž se vhazuje po Boydově levici.
     
    18:11
    Jihoafrická republika si dobře vybojovala útočné pásmo, přičemž okamžitě po buly zahrozila střelou od modré, ale Charyyev ji vyráží do strany.
     
    18:35
    Kotouč znovu opustil hrací plochu, tudíž se vhazuje v obranném pásmu Turkmenistánu.
     
    18:52
    Fantastický Boyd! Turkmenistánci ujeli do přečíslení dvou na jednoho, které vzal na sebe Esenov a jeho povedenou střelu z pravé strany zastavil až pohotový zákrok lapačkou v podání afrického brankáře!
     
    19:23
    První třetina spěje do finiše a dohrává se bez náznaku výraznější další šance na jakékoliv straně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V Biškeku zazněla první siréna, po které jsou spokojenější hokejisté Turkmenistánu. Dvě rychlé branky jim daly zasloužené vedení, a jelikož se oba týmy nedokázaly prosadit v přesilovkách, stav se neměnil. V dalších minutách byli papíroví domácí aktivnější, leč snížili Afričané, a to zásluhou van Doesburgha.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 10 – 5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:50
    Úvodní pokus o útok Tukrmenistánu nevyšel, musí začít podruhé od svého vlastního brankáře.
     
    21:26
    Druhý útok už byl výrazně povedenější, jelikož byl blízko třetímu gólu! Rychlý kontr zakončil na pravém kruhu nehlídaný Dovletmyradov, který však orazítkoval jen levou tyčku Boydovy branky!
     
    21:46
    Komplikace pro Afričany, kteří jdou opět do čtyř! Johan van der Merwe (RSA) krosčekoval soupeře, za což dostává menší trest.
     
    22:45
    Turkmenistán držel JAR pod zámkem, ale nedokázal se dostat do pořádného střeleckého pokusu. Afričané vyhazují puk.
     
    23:15
    Dokonce mohli i zahrozit, když ve vlastním oslabení střílel z pravého kruhu Venter, jehož prudká rána letí nad horní růžek branky!
     
    23:47
    Aganiayazov vyslal pokus od modré čáry, který nepříjemně a nevyzpytatelně doplachtil až před Boyda. Ze závaru v brankovišti však nic dalšího nevzešlo.
     
    24:18
    Obrovská chyba JAR! Defenziva Afričanů za sebou zapomněla Geldimyradova, který dostal puk až do útočného pásma a tváří v tvář Boydovi zkusil kličku do bekhendu, proti které brankář vytasil svůj pravý beton.
     
    24:59
    Turkmenistán právě vstřelil branku!
    Jihoafrický výběr je za svou mizernou defenzivu přeci jen potrestán. Na zadní tyčce zůstal zcela nehlídaný ARSLAN NURYYEV, o němž dobře věděl Baymyradov, jenž poslal přihrávku na brankoviště a jeho parťák už jen usměrnil puk za bezmocného Boyda. Asistence: Baymyrat Baymyradov, Novruz Bayhanov.
    24:59 Arslan NURYYEV - 3:1
     
    25:47
    Uvidíme, jak na vedení Turkmenistánu hosté odpoví, ale nutno říct, že vstupy do třetin má asijský výběr velmi dobré!
     
    26:32
    V aktivitě pokračuje i nadále, přestože se mu nedaří ohrozit Boyda. V této třetině se hraje převážně na polovině Afričanů.
     
    27:04
    Zajímavý brejk Turkmenistánu musel řešit Boyd, který pokryl střelu ze strany i následnou dorážku z druhé vlny.
     
    27:40
    Zajímavou střelu vyslal pro změnu Geldimyradov, za jehož pokusem se Boyd pouze ohlédl. Kotouč však letěl vedle tyčky.
     
    29:05
    Do útočného pásma se dostala také JAR, ale příliš dlouho se v něm neohřála. Aktuálně sledujeme poměrně nezáživnou pasáž, kdy se oběma týmům nedaří přejít střední pásmo.
     
    30:24
    Jihoafrická republika právě vstřelila branku!
    Afričané se v posledních minutách zlepšili a jsou odměněni. Za obranu se krásně prosmýkl JEAN-MICHEL DOESBURGH, jenž z prostoru před brankou parádně trefil horší část branky a vrací svůj tým na dostřel. Asistence: Dylan Compton, John Venter.
    30:24 Jean-Michel van DOESBURGH - 3:2
     
    31:22
    Turkmenistán reaguje na druhý inkasovaný gól dobře, protože se aktivně tlačí do ofenzivy, ale stejně jako v první části mu trošku dochází šťáva. Hra se vyrovnala.
     
    31:48
    JAR vybojovala vhazování v útočném pásmu, po němž přišla velmi nebezpečná střela od modré, kterou si Charyyev nakonec našel!
     
    32:58
    Ale postupem času nám houstne atmosféra, když se po dalším zákroku Boyda strhla strkanice před brankou. Tresty nepadají, ale jde cítit, že důraznějších soubojů přibývá.
     
    33:37
    Turecký rozhodčí opět fouká do píšťalky, tentokrát poté, co Boyd dobře našel prudkou střelou od mantinelu a schoval ji do své náruče!
     
    33:48
    Zajímavý útok Afričanů! Nejprve zkoušel na pravé tyčce dorážet důrazný Obery, po němž ještě pálil od modré Magmoed, ale v obou případech Charyyev zasáhl a při druhém pokusu přerušil hru.
     
    34:05
    Střídačka Turkmenistánu se zlobí, jelikož se jim nelíbil zákrok Langy Mlangeniho (RSA), který ve středu hřiště zasáhl soupeře a dostává menší trest za podrážení – tvrdý zákrok.
     
    34:38
    Turkmenistán na první pokus neuspěl, krátce po vyhraném buly se musí vracet až k vlastní brance.
     
    34:55
    Afričané opět využili malého zaváhání v soupeřově kombinaci a vyhazují kotouč přes všechny čáry.
     
    35:02
    Emocí přibývá, rozhodčí přerušuje hru před brankou JAR, kde se strhla mela a Dovletmyradov padl po zásahu soupeře k ledu. Zdálo se mi, že právem, protože dostal krosček do obličeje, ale rozhodčí to zjevně neviděl.
     
    35:41
    Turkmenistán se ale začal opět soustředit na hokej a velmi dobře zavřel Afričany v jejich pásmu, leč bez střelby. JAR vyhazuje puk a střídá.
     
    36:19
    Jižní Afrika oslabení zvládá, ale může být ráda, že byla jen ve čtyřech. Turkmenistán útočí už proti pěti soupeřům.
     
    36:47
    Afričané mohou na svou nedisciplinovanost doplatit. Dion Phakathi (RSA) u mantinelu bránil soupeře nedovoleným způsobem, za což dostává menší trest.
     
    37:37
    Turkmenistán nezačal vůbec špatně, ale nakonec se mu nepodařilo rozjet soustavnou kombinaci a hraje se převážně ve středním pásmu.
     
    38:10
    Velmi dobrá práce JAR na oslabení pokračuje! Vyhozený kotouč dostal hru na soupeřovu polovinu, kde Afričané dobrým napadáním nedovolují soupeři zahrozit.
     
    38:27
    A když už je potřeba, Boyd je na místě, jako tomu bylo proti poslední střele z kruhu! Dělovka to byla velmi slušná, ale naštěstí pro hosty ji gólman dobře viděl.
     
    38:58
    JAR si může odškrtnout další zvládnuté oslabení, ale čeká ho ještě rušný závěr třetiny, jelikož vyhozený puk v plném počtu znamená icing.
     
    39:28
    Turkmenistán pokračuje v ofenzivní aktivitě, ale střela od modré čáry letí jen mimo brankovou konstrukci. Tlak zůstává spíše optický.
     
    39:41
    Afričané už ale dobře vytlačili hru do středního pásma, a když Asiaté zkoušeli zahrozit znovu, zastavil je ofsajd.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Obraz hry se ve druhém dějství příliš nezměnil. Turkmenistán začal opět dobře a odskočil na rozdíl dvou tref, jenže Afričané na malou chvíli přidali a dokázali snížit. JAR mohou těšit tři zvládnutá oslabení, která ji však stojí zbytečné síly a za hratelný výsledek může vděčit zejména brankáři Boydovi.

    Africký gólman předvedl několik povedených zákroků, jednou mu dokonce pomohla levá tyčka. Asijský celek tak po zásluze vede, ale emoce ve druhém dějství naznačují, že nás čeká ještě zajímavá třetít část.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 20 – 12
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Úvodní střelecký pokus třetího dějství obstaral Turkmenistán, ale Boyd střelu od mantinelu velmi dobře viděl.
     
    40:23
    Krátce po vhazování si celou situaci zopakoval, ale i tentokrát končí kotouč v jeho výstroji. Gólman JAR však putuje na střídačku, protože má problém s bruslí.
     
    40:32
    Už pokračujeme, střela po vhazování tentokrát letí mimo branku a na tahu jsou hokejisté JAR, kteří přenáší hru na útočnou polovinu.
     
    40:56
    Tlak kolem branky je prozatím optický a bez výraznějšího střeleckého pokusu.
     
    41:17
    Turkmenistán se nakonec osvobozuje, ale jen za cenu zakázaného uvolnění. Hra se tak vrací před pravici Charyyeva.
     
    41:28
    Turkmenistán právě vstřelil branku!
    Turkmenistán však okamžitě po vhazování vydal do útoku a potrestal nedůraz soupeřov obrany! Dovletmyradov stíhal nahozený kotouč do rohu pásma, odkud našel před brankou nehlídaného BEGENCHE DOVLETMYRADOVA, který navyšuje vedení. Asistence: Novruz Bayhanov.
    41:28 Begench DOVLETMYRADOV - 4:2
     
    41:46
    Sudí přerušují hru, jelikož Baymyrat Baymyradov (TKM) dohrál soupeře u mantinelu a dostává menší trest! Zajímavá příležitost pro JAR.
     
    42:00
    Jihoafrická republika právě vstřelila branku!
    Afričané vhozenou rukavici sbírají a v přesilovce bleskově odpovídají, když se ujala parádná rána JOAQUIMA VALADASEz pravého kruhu, odkud puk zaplul přímo pod horní tyčku! Asistence: Uthman Samaai, Luke Carelse.
    42:00 Joaquim VALADAS - 4:3
     
    42:46
    Afričané jsou při chuti! Magmoed se vydal do odvážného úniku, když u levého mantinelu dobře obešel obránce a nakonec prověřil Charyyeva nepříjemnou střelou tahem.
     
    43:39
    Tempo hry se trošku zvýšilo, oba týmy jsou hodně aktivní a hladové po vítězství, tak uvidíme, co nám třetí třetina ještě nabídne. Aktuálně však hra stojí, protože Boyd musel opět ke svým kustodům na střídačku.
     
    44:28
    Rozruch kolem Boydovy branky měl ryze optický charakter, jelikož se Turkmenistánu nepodařilo vytvořit souvislý tlak.
     
    44:58
    Gólman JAR raději přikrývá kotouč poté, co se nastřelený puk odrazil od zadního mantinelu k levé tyčce.
     
    45:47
    Phakathi se odvážně hnal za nahozeným kotoučem, ale neustál souboj s obráncem a narazil do mantinelu. Právě střet se soupeřem byl důvodem malé potyčky, která se však obešla bez trestů.
     
    46:41
    Turkmenistán vrací hru před Boyda, ale soupeř ho úspěšně drží u mantinelu či zády k brance. Když už nějaký puk proletí kolem branky, chybí mu přesnost.
     
    47:05
    V Boydově lapačce končí další sražený kotouč, tudíž sudí přerušuje hru a bude se vhazovat před jihoafrickou brankou.
     
    47:36
    Turecký sudí přerušil hru, jelikož před střídačkou JAR zůstává po tvrdém souboji ležet Annasaparov.
     
    47:36
    Obránce Turkmenistánu už odjel na vlastní střídačku a trojice sudích se zřejmě radí, zda ještě nebudou někoho z hostů trestat.
     
    47:36
    A je tomu tak! Z lavičky JAR si vytáhla kapitána Uthmana Samaaie (RSA), u jehož čísla se rozsvítilo pět minut, ale samotný hráč už z trestné signalizuje sudímu, zda se nejedná o omyl. A nejedná, opravdu je to pětka!
     
    47:56
    I já jsem trošku ztracený, ale na tom nezáleží, fakta jsou taková, že Turkmenistán dostává skvělou příležitost, jak soupeře zlomit!
     
    48:25
    Začátek dlouhé přesilovky mu však nevychází podle představ, jelikož JAR dobře brání svou modrou a Turkmenistánci končí v ofsajdové pasti.
     
    49:31
    Turkmenistán je samozřejmě aktivnější a drží puk na útočné polovině, ale Boyd je bez práce. Prudkou střelu Aganiyazova od modré nikdo z jeho parťáků netečoval.
     
    49:52
    Jihoafrický výběr opět vyhazuje kotouč přes všechny čáry. Oslabení mu dneska vychází velmi dobře.
     
    50:22
    Kotouč je znovu na polovině Turkmenistánu, který musí začít zpoza své branky. Čas běží a hráči v bílém jsou dosti neefektivní.
     
    50:59
    Když už se na pravém kruhu dostal k puku Hydyrov, jeho prudkou a povedenou střelu Boyd dobře viděl, tudíž bez potíží zasáhl.
     
    51:17
    Gólman JAR znovu přerušuje hru svou lapačkou, když na levé tyčce zachytil skákavý kotouč.
     
    51:49
    Kotouč je znovu za Charyyevem, odkud se jeho spoluhráči snaží rozjet další útok. Přesilovka Turkmenistánu zatím žádnou střelnici nenabídla.
     
    52:27
    Charyyev se musel vytasit proti nepříjemné střele od modré čáry, kterou vyráží do ochranné sítě. Zdá se, že Turkmenistán nabídnutou příležitostí pohrdne.
     
    52:44
    Afričané krizovou pětiminutovku ustáli a jsou nebezpeční! Vydařený průnik do pásma završil Valadas povedenou střelou, kterou Charyyev kryje.
     
    52:59
    Už hrajeme opět v pěti na obou stranách, přičemž ubráněné oslabení Afričany nakoplo.
     
    53:24
    Nepovedenou rozehrávku však raději přerušil Boyd, k němuž se dostal nešťastně odražený puk. Vhazuje se po pravici gólmana JAR.
     
    54:09
    Turkmenistán ale dobře bourá ofenzivní výpady JAR, která má potíže s přechodem středního pásma.
     
    55:02
    Rozhodčí však přerušuje hru a máme tu zajímavý zvrat! Turecký sudí nepřehlédl krosček Erkina Kakabayeva (TKM), po němž jdou hráči v bílém do čtyř.
     
    55:02
    Střídačka afrického týmu sáhla po oddechovém času. Není se čemu divit, JAR má ideální příležitost vyrovnat a závěr zápasu zamotat.
     
    55:37
    Zahajovací formace JAR nepochodila, Turkmenistánu se daří narušovat soupeřovu kombinaci na útočné polovině a vyhazuje puky do bezpečné vzdálenosti.
     
    56:13
    Přesilovky nejsou až na jednu výjimku žádnou výkladní skříní dnešního utkání. JAR se trápí a střelecké pokusy chybí.
     
    56:39
    Na pravém kruhu dostal nabito Magmoed, jenže jeho tvrdá rána míří jen do bránícího hráče, načež Turkmenistán vyhazuje puk.
     
    57:01
    Vyhozený puk zachytává Boyd, jenž rychle nastartoval další jihoafrický útok, jenž končí lehkým zákrokem Charyyeva proti střela od mantinelu.
     
    57:25
    Turkmenistán však po vhazování dostává hru do středního pásma a Charyyev zasahovat nemusel.
     
    57:45
    Tvrdý hit Magmoeda na obranné modré si vysloužil potlesk fanoušků, ale zdá se, že pro Dovletmyradova může být fatální. Opora Turkmenistánu opouští led jen za pomoci spoluhráčů, kteří okamžitě signalizovali problém s kolenem – to nevypadá vůbec dobře.
     
    57:53
    I tohle však k hokeji patří, proto pokračujeme v plném počtu na obou stranách. Charyyev si připisuje další zákrok po lehké střele od mantinelu.
     
    58:17
    Turkmenistán znovu zachytil kombinaci soupeře a dostal puk do útočné třetiny, odkud JAR vyhazuje jen na zakázané uvolnění.
     
    58:26
    Rozhodčí přerušuje hru kvůli vysoké holi domácího hráče, načež africkému týmu přijíždí šestý plejer. Boyd je venku z branky!
     
    58:48
    Turkmenistán však okamžitě po buly vyhazuje kotouč až k brance Jižní Afriky, ta se tak musí rychle vrátit před Charyyeva.
     
    59:02
    Kolem branky Turkmenistánu je rušno. Charyyev však působí jistě, a přestože kvůli clonícímu soupeři příliš mnoho neviděl, dokázal si střelu z levého kruhu najít.
     
    59:29
    Turkmenistán nic nevymýšlí, a když je potřeba, posílá puk o prkna do bezpečí. A to i za cenu zakázaného uvolnění.
     
    59:36
    Velká šance JAR! Volej z pravého kruhu v podání jednoho z jihoafrických hokejistů nebyl vůbec špatný a zdálo se mi, že se dokonce otřel o tyčku Charyyevovy branky.
     
    59:42
    Charyyev pokračuje v jistém výkonu! V závěru třetiny si připisuje další jistý zákrok, a přestože se Kluyts tlačil do brankoviště, kotouč nakonec udržel.
     
    59:53
    Krátce po vhazování vyšla prudká rána od modré čáry, která orazítkovala jen zadní mantinel.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku: 29 – 22
     
    Drama končí a Turkmenistán slaví vítězství! Nutno říct, že zasloužené, protože většinu zápasu byl lepším a aktivnějším týmem. Když ale odskočil na rozdíl dvou tref, JAR bleskově vyrovnala a následně se povzbudila ubráněným pětiminutovým oslabením.

    V závěru Afričané svému soupeři pořádně zavařili, ale jistý Charyyev v brance Turkmenistánu nezaváhal. I proto slaví asijský celek první body a zamotává průběh své divize, ve které si JAR připisuje první porážku.
     
    Není překvapením, že se Keremli Charyyev stává nejlepším hráčem Turkmenistánu, protože svou jistotou pomohl asijskému celku udržet dramatický závěr. Na druhé straně si pro cenu přijel dvougólový Jean-Michel van Doesburgh.
     
    Tímto vám děkuji za pozornost a přeji vydařený start týdne! (11:28:10)

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 2. Nuryyev (Bayhanov, Baymyradov), 5. Kakabayev (Esenov), 25. Nuryyev (Baymyradov, Bayhanov), 42. Dovletmyradov (Bayhanov) – 14. van Doesburgh (Giot), 31. van Doesburgh (Compton, Venter), 42. Valadas (Samaai, Carelse)


    Turkmenistán: Charyyev (Myradov) – Annasaparov, Aganiyazov (A), Kakabayev, Hydyrov, Tannyyev, Kakajanov, Kakayev – Gurbanov (C) – Vahovskiy, Barkovskiy – Geldimyradov, Esenov, Dovletmyradov (A) – Bayhanov, Nuryyev, Baymyradov – Bayjayev
    Trenér: B. Allajarov

    Jihoafrická republika: Boyd (Muller) – Magmoed, Saaiman, van der Merwe, Venter, Birrell, Chueu – Samaai (C), Carelse, Valadas (A) – Bremner, Kluyts, Krotz – Giot, Compton, van Doesburgh (A) – Phakathi, Obery, Mlangeni
    Trenér: B. Kinding

    Rozhodčí: Aygun (TUR) – Gunnarsson (ISL), Kuchava (GEO)
    bahis siteleri