Black Dogs Budweis – Riders Univerzita Pardubice 6:3 (kon.) | Engineers Prague – North wings Ústí 4:1 (kon.) | Akademici Plzeň – VUT Cavaliers Brno 10:1 (kon.)
konec
ČVUT Engineers Prague
4:1 (2:0, 2:1, 0:0) Stav série: 1:0
HC North Wings Ústí nad Labem
Pondělí 11.03.2024, 18:00 • Zimní stadion HC Hvězda Praha • Univerzitní liga ledního hokeje • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný pondělní podvečer. Vítám vás při sledování čtvrtfinále Univerzitní ligy, u zápasu mezi pražskými Engineers a North Wings Ústí nad Labem.
     
    ČVUT Engineers Prague

    Pražští Inženýři budou vstupovat do čtvrtfinálové série v roli velkého favorita. V základní části si vedli velmi dobře a se ziskem 41 bodů obsadili druhé místo, přičemž lepší byli pouze Black Dogs Budweis. Celek z hlavního města navíc nabral v závěru výbornou formu, když v posledních sedmi střetnutí jedinkrát prohrál, k tomu zapsal šest, většinou suverénních výher. Nejproduktivnějším hráčem týmu je dvaadvacetiletý David Routa se ziskem 28 kanadských bodů.
     
    HC North Wings Ústí nad Labem

    Hokejisté z ústecké univerzity postoupili do play-off s velkým přehledem, když obsadili sedmou příčku, přičemž na nepostupující deváté BO Ostrava disponovali komfortním třináctibodovým náskokem. Co se týče formy, tak stejně jako v podobě dnešního soupeře byla před startem vyřazovací části výborná, ze čtyř zápasů třikrát zvítězili, cenná byla hlavně výhra 6:1 na stadionu, kde hraje brněnská Masarykova Univerzita. Týmové produktivitě mužstva vévodí dvaadvacetibodový Adam Janoušek.
     
    Úvodní sestavy:

    ČVUT Engineers Prague: Mann (Pulda) – Svach, Staněk, Vobořil (C), Gonda, Skorčík, Raiterman (A), Spurný – Březina, Hasil, Srb, Januška, Kleveta, Dohnal, Routa (A), Kučera, Hynek, Holanik, Šonský, Najman, Matějka.
    Trenér: Daniel Fuks

    HC North Wings Ústí nad Labem: Blažek (Kožnar) – Petržílka (A), Werner, Miškovič, Šubrt, P. Jarý (A) – Janoušek (C), Vrba, Jindra, Dykast, Macel, Martínek, Svoboda, T. Jarý, Tot.
    Trenér: Martin Štěpánek

    Rozhodčí: Trnka – Herles, Tuháček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Inženýry a Norh Wings odstartoval! Domácí se okamžitě vydali dopředu, útok po pravém křídle zastavil Hanuš Petržílka.
     
    00:49
    Hned v první minutě zůstal po střetu s protihráčem na ledě ležet Jakub Tot. Naštěstí to vypadá, že bude schopen v utkání pokračovat.
     
    01:12
    Přestože měl Jakub Dohnal dost času, tak mu rozehrávka vůbec nevyšla, Marek Šonský jenom protečoval do útočného pásma.
     
    01:26
    Se střelou ze střední vzdálenosti neměl Filip Blažek výraznější problémy, poklekl a kus černé gumy schoval ve výstroji.
     
    02:00
    Útok hostujícího celku přerušil svým hvizdem čárový rozhodčí, důvodem je ofsajd způsobený nedorozuměním mezi Dykastem a Svobodou.
     
    02:43
    Směrem dozadu zafungoval Josef Hynek, když správně očekával křižnou přihrávku od pravého mantinelu a touš získal pro sebe.
     
    02:56
    První přesilovou hru si zahraje domácí favorit. Na trestnou lavici zamířil obránce Pavel Jarý, jenž se provinil hrou vysokou holí.
     
    03:12
    Střelu z otočky Ondřej Mann jenom vyrazil před sebe, načež se výborně zorientoval a touš schoval do lapačky před soupeřem snažícím se o dorážku.
     
    03:42
    Do pravého kruhu dostal pobídku David Routa, který neváhal a střílel z první, avšak jen do dobře zakleknuvšího protihráče.
     
    04:20
    Engineers právě vstřelili branku!
    Přesilovka využita, Engineers vedou! Po zákroku brankáře si odražený puk našel DAVID ROUTA a pohotovou dorážkou rozvlnil síť za Blažkovými zády. Asistence: Michal Kučera.
     
    05:21
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Adam Janoušek, ale hostujícímu kapitánovi individuální akce nevyšla, obral jej Samuel Gonda.
     
    05:48
    Také druhý trest míří do řad North Wings. Menší dvouminutový trest si vykoledoval Jan Vrba za zbytečné dohrání soka u mantinelu.
     
    06:16
    Do přehuštěného prostoru vypálil zápěstím Filip Holanik. Filip Blažek si našel místečko, odkud viděl na puk a zasáhl lapačkou.
     
    06:50
    Ústeckým hráčům se povedlo vyhodit dvakrát v krátkém časovém sledu. Favoritovi se druhá početní převaha zatím vůbec nedaří.
     
    07:29
    Vojtěch Matějka si rozmyslel zakončení a mizerně přihrával pod sebe na modrou čáru, pas vystihl Tomáš Jarý a bez problémů vyhodil.
     
    07:50
    Trest Jana Vrby je minulostí, North Wings hrají v plném počtu. Středem zkusil proniknout do příležitosti Jakub Dohnal, ale mezi dvěma protihráči neprojel.
     
    08:08
    Vzápětí právě Jakub Dohnal míří na trestnou lavici, neboť si v útočné třetině nešikovně počínal se svou hokejkou a jednoho z konkurentů podrazil.
     
    08:37
    Se zpracováním těžké nahrávky si Tomáš Jarý neporadil, gólman Ondřej Mann posléze vyrážečkou rozehrál na spoluhráče Staňka.
     
    09:05
    O zadní mantinel si narazil Jakub Tot a předal touš nejproduktivnějšímu hráči týmu Janouškovi, jemuž nevyšla ideální křižná nahrávka na Wernera.
     
    09:45
    Hokejisté v modrých dresech si nedokáží vytvořit potřebný tlak, aby mohli pomýšlet na vyrovnávací trefu. Engineers zatím hru ve čtyřech zvládají na jedničku.
     
    10:18
    Navrátilec z trestné lavice stál na konci rychlé akce svého týmu, když bekhendem zvedl hrací předmět přímo do výstroje gólmana.
     
    10:46
    Nebezpečí před vlastní svatyní nepřipustil Filip Blažek, všiml si volného puku u levé tyčky a okamžitě jej přikryl lapačkou.
     
    11:25
    Přestože Jakub Dohnal ztratil stabilitu, tak dokázal bekhendem nahrát za sebe Matějkovi, forčekující Dykast natahoval hokejku bez úspěchu.
     
    11:54
    Po levém křídle nastartoval motory Vojtěch Matějka, jenže přestože zkontroloval situaci, tak nahrávku na Matouše Najmana neprovedl vůbec dobře.
     
    12:23
    Matěj Hasil probváhal ideální moment k nahrávce, proto musel jít sám do dvou protihráčů a dle očekávání puk neudržel.
     
    12:55
    Riskantní křižnou nahrávku převzal David Routa a mohl pokračovat do útoku, jeden na jednoho byl úspěšnější obránce Hanuš Petržílka.
     
    13:22
    Jaruška rychle sklepl na rozjetého Michala Kučeru, jemuž vyšlo zakončení na bekhend, Blažek si s tímto pokusem věděl rady.
     
    13:42
    Znovu v akci Michal Kučera, který vyzkoušel pozornost gólmana z velkého úhlu, Blažek se ani v tomto případě nenechal zaskočit.
     
    13:47
    Třetí přesilovka pro Engineers, kteří budou usilovat o druhé využití. Dvě minuty za porušení postupu při vhazování vyfasoval Jan Macel.
     
    14:28
    Tvrdou ránu z první schytal jeden z blokujících hokejistů, jenž odkulhal na střídačku, kde potřebuje bolest vyklepat.
     
    14:51
    Engineers právě vstřelili branku!
    Rovněž druhý gól střílí Fuksova družina v početní převaze! Routa tentokráte v roli přihrávajícího hráče našel před poloprázdnou bránou FRANTIŠKA JANUŠKU a ten se nemýlil. Asistence: David Routa a Michal Kučera.
     
    15:26
    Napadající Jan Vrba donutil protihráče k chybě a rázem byl ve velké příležitosti. Tu nevyužil, forhendové zakončení namířil vedle levé tyče.
     
    16:11
    Stříleným pasem před bránu se prezentoval Filip Staněk. Hledal Marka Šonského, jemuž kotouče přeskočil přes čepel hole.
     
    16:45
    Za obranu North Wings si najížděl Matěj Hasil, jenže Jan Skorčík spoluhráče neviděl a jenom nahrával za vlastní bránu Svachovi.
     
    17:18
    Faulů v podání hráčů z ústecké univerzity je příliš. Naprosto zbytečného prohřešku se nyní dopustil Tomáš Jarý, když mimo brankoviště atakoval brankáře dávno po jeho odehrání puku.
     
    17:56
    Protože se domácí kapitán David Vobořil po střetu s konkurentem u levého mantinelu delší dobu nezvedal z ledu, tak rozhodčí raději přerušil hru.
     
    18:15
    Vobořil je připraven v utkání pokračovat, na střídačku odjel po svých. Střetnutí pokračovalo dalším útokem Engineers, který skončil nepřesným pasem Holanika.
     
    18:42
    Filip Staněk párkrát zakvedlal s kotoučem, načež zpoza pravého kruhu vyslal šiplavou ránu zápěstím do obětavě bránící dvojice soupeřů.
     
    19:23
    Do přehuštěného prostoru vyslal puk Tomáš Kleveta a jeden z jeho kolegů kus černé gumy tečoval poměrně vysoko nad břevno.
     
    19:44
    Hosté se po levé straně dostali do útočného pásma, střelu od levého mantinelu a z velkého úhlu zadák zblokoval do ochranné sítě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi pražskými Engineers a ústeckými North Wings přinesl dva góly, přičemž o oba se postaral domácí favorit. Skóre střetnutí otevřel v 5. minutě David Routa, jenž úspěšnou dorážkou využil přesilovou hru. Také druhou trefu zaznamenal celek z hlavního města v přesilovce, František Januška využil skvělé Routovy nahrávky a namířil puk do odkryté části brány. Hosté zatím tvrdě doplácí na svou nedisciplinovanost, čtyři fauly za třetinu jsou příliš a potrestání se dostavilo hned dvakrát.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! První útok patřil hostujícímu celku, jenže Hanuš Petržílka nepřesným pasem způsobil icing.
     
    20:29
    Jakub Dohnal vyhrál buly v útočném pásmu za sebe na Vojtěcha Matějku, jehož tvrdou střelu uschoval Filip Blažek v lapačce.
     
    21:13
    Do útočného pásma se prodral Adam Janoušek a z velkého úhlu zvládl zakončit bekhendem, Ondřej Mann zapsal zákrok z kategorie těch jednodušších.
     
    21:30
    Vladimír Dykast vymyslel výbornou přihrávku mezi kruhy na Jana Jindru, jemuž vůbec nevyšlo zpracování, volný puk potom sebral brankář.
     
    22:16
    Přehuštěného prostoru chtěl využít Hanuš Petržílka, ovšem Ondřej Mann měl přehled o kotouči a zpacifikoval ho ve výstroji.
     
    22:44
    Na druhé straně si o pozornost řekl Filip Staněk. I on vyzkoušel štěstí od modré čáry, přičemž ze souboje opět vyšel jako vítěz brankář.
     
    23:19
    Po pravém mantinelu jedoucí Jan Macel zkoušel přistrčit puk k Davidu Martínkovi, nahrávku však poslal za jeho brusle.
     
    23:55
    Nahrávka na levé křídlo měla oči, jenže Adamu Janouškovi vůbec nevyšlo zpracování, neporadil si s momentem, kdy se puk postavil na hranu.
     
    24:20
    Marek Šonský udržel kotouč proti dvěma protihráčům a zpoza brány posílal touš do přehuštěného prostoru, tomu kraloval bránící Werner.
     
    24:48
    Až za bránu soupeře dojel s pukem na holi Josef Hynek, zadovka naslepo nenašla žádného z čekajících spoluhráčů.
     
    25:23
    Do otevřeného prostoru pálil ze střední vzdálenosti Jan Jindra, Ondřej Mann očima kontroloval kotouč letící vedle pravé tyčky.
     
    25:50
    David Routa se od pravého mantinelu stáhl doprostřed a vyslal táhlou ránu zápěstím, kterou Filip Blažek ztlumil ve výstroji.
     
    26:32
    Ústí právě vstřelilo branku!
    Mám tu drama! Domácím se vůbec nepovedla rozehrávka, puk zůstal v útočném pásmu North Wings a hosté této skutečnosti využili měrou vrchovatou, po gólmanem vyraženém nahození uspěl dorážkou JAN MACEL.
    26:32 Jan MACEL - 2:1
     
    27:26
    Hosté jsou při chuti. Z levého křídla se Michal Svoboda prodral s pukem až před bránu, ale zapomněl zakončit, z úhlu Mannovu svatyni ve finále minul.
     
    27:55
    Pěknou individuální akci vystřihl Marek Šonský, zbavil se dvou protihráčů a zbýval jenom brankář, střelu forhendem však nasměroval mimo tři tyče.
     
    28:15
    Slabé nahození měl Ondřej Mann pod kontrolou. Už po přerušení došlo k menší rozmíšce mezi dvojicí hokejistů, rozhodčí situaci rychle zklidnili.
     
    28:49
    Sám proti třem Vojtěch Matějka neměl moc šancí na úspěch. Akce dopadla dle očekávání, domácí forvard kotouč na hokejce neudržel.
     
    29:18
    David Routa si odjíždí sednout na dvě minuty. Oplácel totiž čistý hit Jindry nedovoleným zákrokem a udělenému trestu se ani nediví.
     
    29:52
    Rychlou střelu z úhlu vyslal Adam Šubrt. Ondřej Mann se tímto pokusem rozhodit nenechal, hrací předmět z výstroje nepustil.
     
    30:06
    Chyba hostů v rozehrávce a domácí postupovali do přečíslení dvou na jednoho. Jakub Dohnal však poslal příliš ostrou žabičku na Matěje Hasila, který promáchl naprázdno.
     
    30:39
    Nadvakrát Hanuš Petržílka propasíroval touš do prostoru, kde se pohyboval Jan Vrba, překvapený útočník však nestihl včas přiložit hokejku k ledu.
     
    31:29
    Engineers právě vstřelili branku!
    DAVID ROUTA odčinil vyloučení tím nejlepším možným způsobem, gólem! Využil skutečnosti, že před ním Petržílka ustupoval až k bráně, od pravého mantinelu sjel do středu a střelou zápěstím propálil Blažka k pravé tyči. Asistence: Filip Holanik.
    31:29 David ROUTA - 3:1
     
    32:15
    Filip Staněk ještě udržel puk v útočném pásmu, rychle zkontroloval situaci a vybral si Filipa Holanika, asistenta na třetí trefu zradilo zpracování.
     
    32:50
    Tlak Engineers pokračuje. Zbytečně překombinovali výměnu puku na malém prostoru, Filip Blažek tedy vůbec zasahovat nemusel.
     
    33:24
    Efektivně se Josef Hynek zbavil osobního strážce, načež zadovkou našel na útočné modré čáře Davida Vobořila, s jehož pokusem si gólman věděl rady.
     
    33:48
    Dykastovo nahození sice tečoval spoluhráč, avšak výrazně před polovinou kluziště, proto rozhodčí odpískal zakázané uvolnění.
     
    34:16
    V poslední chvíli šel Ondřej Mann do pokleku a zabránil puku, aby mu proletěl za brankovou čáru mezi betony. Povedený zákrok.
     
    34:39
    Engineers hru bleskově otočili a i oni zapojili do akce gólmana, Filip Blažek vykopával střelu po ledě pravým betonem.
     
    35:11
    Po šarvátce ve středním pásmu sáhli muži v pruhovaném po jednom vyloučení na každé straně, za hrubost putují za katr Lukáš Spurný a Jan Vrba. Hra pokračuje pět na pět.
     
    35:50
    Pod tlakem si Marek Šonský počínal perfektně, nenechal se rozhodit dvojicí dotírajících konkurentů a vyslal žabičku do střední třetiny.
     
    36:17
    Na čtvrtý kanadský bod v utkání a završení hattricku útočil David Routa, ostrý forhendový projektil napálil o pár čísel nad břevno.
     
    36:31
    Engineers právě vstřelili branku!
    Teď už to vyšlo! Od modré čáry nahazoval domácí kapitán David Vobořil a byl to právě DAVID ROUTA, jenž nechytatelným způsobem tečoval hrací předmět mimo dosah překvapeného brankáře a zkompletoval hattrick. Asistence: David Vobořil a František Januška.
     
    37:13
    Výbornou nahrávku dostal na vrcholek levého kruhu Matouš Najman, ovšem Filip Blažek se perfektně přemístil a pátému inkasovanému gólu zabránil pravým betonem.
     
    37:55
    Matěj Hasil na zádech udržel protihráče a bekhendem poslal puk před bránu, kde bránící Hanuš Petržílka přetlačil Františka Janušku.
     
    38:27
    Kostrbatě, ale přeci jen David Vobořil zvládl nahodit od levého mantinelu na bránu, Filip Blažek stihl touš vyklepat pro Wernera.
     
    38:57
    Za osobního strážce schoval střelu zápěstím Tomáš Kleveta. Hostující brankář ukázal bleskové reflexy, puk našel v lapačce.
     
    39:21
    Zaváhání na útočné modré čáře hasil Filip Staněk nedovoleným způsobem, kolem projíždějícího soka nekompromisně poslal k ledu.
     
    39:52
    Michal Svoboda ukázal důraznou hru, jenže proti špatnému hráči. Na hranici brankoviště totiž atakoval gólmana, proto rozhodčí vykázali hru do středního pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Engineers i po druhé třetině směřují za očekávaným prvním bodem v sérii, proti North Wings vylepšili náskok na tři góly. Hosté se sice ve 27. minutě dostali na kontakt zásluhou trefy Jana Macela, jenže potom si vzal slovo muž zápasu David Routa, který nejprve ve 32. minutě skóroval okamžitě po návratu z trestné lavice, aby o pět minut později zkompletoval hattrick perfektní tečí Vobořilova nahození.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:41.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Domácí do ní nastupují s komfortním třígólovým vedením, takže už se nemusí tolik hnát dopředu.
     
    40:43
    Po přejetí půlicí čáry Jan Jindra jenom nahodil po pravém mantinelu, protože už neměl dostatek sil. Za vlastní bránou potom puk dojel Staněk.
     
    41:22
    Přesilovka pro North Wings. Proti pravidlům hrál Matěj Hasil, jenž natáhl hokejku proti kotouči, přitom ale smolně podrazil soupeře.
     
    42:15
    Mimo záběry kamer došlo k potyčce mezi Samuelem Gondou a Jakubem Totem. Domácí hráč dostal dvě minuty za držení, hostující hokejista tentýž trest za hrubost.
     
    42:30
    Za vysokou žabičkou v podání Tomáše Březiny spěchal David Routa, nezvládl ovšem smazat ztrátu na Adama Šubrta, natož před něj natlačit tělo.
     
    42:55
    Po pravém mantinelu zavítal do útočné třetiny Pavel Jarý, forhendové zakončení z velkého úhlu zvládl zblokovat Staněk.
     
    43:26
    Odvážnou kličku vymýšlel na útočné modré čáře Matouš Najman a měl velké štěstí, že si Jan Jindra nevypíchl kotouč do úniku.
     
    43:58
    Vladimír Dykast si obhodil konkurenta a předal Janu Vrbovi, jemuž nevyšla klička od pravého mantinelu do středu na Šonského.
     
    44:20
    Pod tlakem Radovan Miškovič nevymýšlel žádné složitosti a po mantinelu poslal kus černé gumy přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    44:49
    David Routa naznačil střelu, načež přes brankoviště přihrával Františku Januškovi, tomu však zakončení vůbec nevyšlo.
     
    45:18
    Na malém prostoru si našel prostor ke střele Tomáš Jarý, dobře pracující obránce ale hokejkou zvládl přizvednout hrací předmět nad bránu.
     
    45:46
    Frustrovaný Jan Macel nejprve ostře sestřelil soka u mantinelu, načež si neodpustil zbytečné poznámky, proto dostává trest na čtyři minuty za napadení a nesportovní chování.
     
    46:28
    Hokejisté v bílých dresech kontrolují hru v útočné třetině. Michal Kučera si vyměnil puk s Janem Raitermanem, načež vysoko přestřelil.
     
    46:59
    Pozornost na sebe strhnul domácí kapitán David Vobořil, který si poradil s těžkým zpracováním, potom i on mířil nepřesně.
     
    47:29
    Ani natřikrát se hráčům Engineers nepovedlo popáté vyzrát na Blažka. První dvě střely zblokovali bránící hokejisté, se střelou Janušky si věděl rady brankář.
     
    47:47
    Tlak favorita pokračuje. Filip Holanik vyzkoušel riskantnější křižnou nahrávku doprava, Matouš Najman nemohl střílet z důvodu horšího zpracování.
     
    48:26
    Vojtěch Matějka si vyměnil puk blízko modré čáry s Václavem Svachem, pobídka na teč posléze proletěla výrazně vedle pravé tyče.
     
    48:40
    Tentokráte střílel zadák Václav Svach, když dostal zajímavou pobídku přímo do hokejky, ostrý projektil vyslal vysoko nad břevno.
     
    49:21
    Hostům se povedlo vyhodit, aby následně bleskově vrátil Engineers útočné pásmo Tomáš Březina. A znovu se rozjíždí kolotoč.
     
    49:50
    Čtyřminutový trest Jana Macela je minulostí, hraje se pět na pět. S koncem přesilovky Matějka nepřesným pasem hledal Jana Raitermana.
     
    50:10
    Rozběhla se základní desetiminutovka základní hrací doby. Domácí celek udržuje tříbrankové vedení a směřuje za ziskem prvního bodu čtvrtfinálové série.
     
    50:37
    Zakázané uvolnění domácích. Ti naznačovali, že obránce soupeře mohl hrát, nicméně muži v pruhovaném byli neoblomní.
     
    51:03
    Puk nebezpečně poskakoval v brankovišti Engineers, Ondřej Mann jej navíc ztratil z dohledu, celou situaci vyřešil Staněk, který se na malém prostoru zorientoval nejlépe.
     
    51:42
    Ofenzivní složku mužstva podpořil kapitán David Vobořil a dostal dobrou nahrávku před bránu, při zpracování mu ale puk přeskočil přes hokejku.
     
    52:12
    František Januška vymyslel povedenou křižnou nahrávku doleva na Michala Kučeru, ten si nevěřil na bekhendové zakončení a po přehození na forhend ho odstavil Petržílka.
     
    52:36
    Není to poprvé, co dochází k vyloučení na obou stranách. Trest za krosček si jede odpykat Samuel Gonda, za hosty potom Jan Vrba za sekání.
     
    53:23
    Radovan Miškovič vyzkoušel dlouhý pas za obranu, jehož adresátem měl být Jan Jindra, ale ani nataženou hokejkou na puk nedosáhl.
     
    53:50
    František Januška nabral rychlost na opačnou polovinu kluziště, načež jej čistým způsobem přetlačil dobře pracující Hanuš Petržílka.
     
    54:29
    S nahozením od levého mantinelu si snadno poradil Ondřej Mann, máchl lapačkou a puk sebral, na rozehrávku si následně netroufl.
     
    54:53
    Tomáš Jarý odrazil atak konkurenta a nabil do levého kruhu spoluhráči, křižný projektil gólman vyrazil koncem betonu.
     
    55:17
    Po chybě soupeře získal puk v pravém kruhu Filip Staněk, po rychlém zpracování vypálil tvrdou ránu nad cílové zařízení.
     
    55:52
    Nedovoleným bráněním zabránil soupeři v pohybu směrem před bránu Hanuš Petržílka, logickým vyústěním situace je vyloučení hostujícího obránce.
     
    56:28
    Do kombinace se zapojila celá pětice Engineers. Nakonec Staněk způsobil nahozením rozruch v brankovišti Blažka, ten situaci vyřešil přikrytím puku lapačkou.
     
    56:55
    Filip Staněk se rozhlížel, komu rozehraje. Vybral si Josefa Hynka, který neuspěl jeden na jednoho proti Pavlu Jarému.
     
    57:31
    S problémy, ale přece Filip Staněk udržel útočné pásmo. Akce pokračovala přes Filipa Holanika, jehož pas zblokoval Adam Werner.
     
    57:55
    Hanuš Petržílka se po uplynutí trestu pokusil schovat za obrannou řadou protivníka, včas se k němu stihl stáhnout David Vobořil.
     
    58:23
    Ani jeden z týmů už se nikam přehnaně nežene, o vítězi je rozhodnuto. Ve vlastním pásmu si nyní párkrát vyměnili puk Spurný s Raitermanem.
     
    58:47
    Po levém mantinelu nabral rychlost Michal Kučera a Filipa Blažka se pokusil překvapit střelou z úhlu na přední tyč, bránu ale minul.
     
    59:13
    Zbytek zápasu North Wings zřejmě odehrají v přesilové hře, trestnou lavici se podruhé v zápase vydal navštívit zadák Samuel Gonda za podrážení.
     
    59:30
    Dobrou práci odvedl ve vlastním obranném pásmu Jan Raiterman, jemuž se povedlo zachytit nahrávku po mantinelu a středem zdárně vyhodil.
     
    Konec zápasu.
     
    Pražští Engineers v prvním čtvrtfinálovém utkání potvrdili roli velkého favorita, na domácím stadionu porazili ústecké North Wings 4:1.

    Druhý celek základní části zadělal na vítězství hned v první třetině, v níž si vybudoval dvoubrankový náskok, který ve druhém dějství ještě o jednu branku vylepšil. Mužem zápasu byl domácí forvard David Routa, jenž završil hattrick a k tomu přidal jednu asistenci.

    Druhý zápas série se uskuteční 16. března v Ústí nad Labem, kde se favorizovaní Engineers pokusí zkompletovat očekávaný postup do semifinále. (20:56:05)
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Routa (Kučera), 15. Januška (Routa, Kučera), 32. Routa (Holanik), 37. Routa (Vobořil, Januška) – 27. Macel


    ČVUT Engineers Prague: Mann (Pulda) – Svach, Staněk, Vobořil (C), Gonda, Skorčík, Raiterman (A), Spurný – Březina, Hasil, Srb, Januška, Kleveta, Dohnal, Routa (A), Kučera, Hynek, Holanik, Šonský, Najman, Matějka.
    Trenér: Daniel Fuks

    HC North Wings Ústí nad Labem: Blažek (Kožnar) – Petržílka (A), Werner, Miškovič, Šubrt, P. Jarý (A) – Janoušek (C), Vrba, Jindra, Dykast, Macel, Martínek, Svoboda, T. Jarý, Tot.
    Trenér: Martin Štěpánek

    Rozhodčí: Trnka – Herles, Tuháček

    Diváci: 201
    Engineers Prague 2 0 North wings Ústí
    #1 Pondělí 11.03.2024 • 18:00
    Engineers Prague - North wings Ústí 4:1
    #2 Sobota 16.03.2024 • 17:30
    North wings Ústí - Engineers Prague 3:10
    bahis siteleri