Chomutov – Kobra 3:0 (kon.) | Havířov – Žďár n/S 8:2 (kon.) | Opava – Havlíčkův Brod 3:4 (po pr.)
Tábor – Benátky n/J 4:2 (kon.) | Letňany – Děčín 6:2 (kon.) | Vyškov – Kopřivnice 9:1 (kon.)
SHKM Hodonín – Nový Jičín 5:3 (kon.) | Příbram – Vrchlabí 4:2 (kon.)
po prodl.
HK Opava
3:4 (1:0, 2:1, 0:2 - 0:1) Stav série: 0:1
BK Havlíčkův Brod
Úterý 12.03.2024, 18:00 • Krystal aréna, Krnov • 2. liga • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký úterní podvečer. Dnešním dnem začíná play off druhé hokejové ligy. V tomto textovém přenosu se zaměříme na osmifinálovou sérii mezi týmy HK Opava a BK Havlíčkův Brod. Hraje se na tři vítězné zápasy. Kdo zapíše první bod?
     
    Opava posbírala v základní části 72 bodů a umístila se na konečném čtvrtém místě. Její gólové skóre bylo 143:134. Na play off se Slezan naladil výhrou 6:4 nad Žďárem nad Sázavou. Ukončil jí sérii tří předchozích porážek v řadě. Nejproduktivnějším opavským hráčem je letos šestadvacetiletý útočník Tomáš Rousek, jenž dosud zaznamenal 24 branek a 31 asistencí. „Budu se snažit kluky co nejlépe namotivovat, ale myslím, že play-off samotné je už tak dostatečnou motivací. Věřím, že tenhle tým je play-offový. Umí zarvat a být pro soupeře nepříjemný, ale uvidíme na ledě. Chtěl bych kluky dostat do transu, abychom tím všichni žili a play-off pro nás bylo v následujících dnech to úplně nejvíc,” prohlásil pro klubový web opavský kouč Pavel Zdráhal.
     
    Havlíčkův Brod skončil v tabulce hned za Opavou na pátém místě, avšak se sedmibodovým odstupem. Jeho skóre činilo 151:141. Závěr základní části byl v podání tohoto klubu z Vysočiny naprosto opačný. Po třech výhrách v řadě Brod naposledy prohrál 3:6 v Kopřivnici. Nejproduktivnějším hráčem Havlíčkova Brodu je s 52 kanadskými body za 26 gólů i nahrávek jednatřicetiletý forvard Milan Valášek. „První kolo proti Opavě bude extrémně náročné, a to jak fyzicky, tak i psychicky. Opava hraje hodně důrazný a bojovný hokej. Obzvlášť v play off to bude hodně znát, protože je to úplně jiná soutěž než základní část. Musíme jít postupně od zápasu k zápasu. Když si bude každý na ledě plnit to, co má, a dá do toho všechno, tak věřím, že dokážeme postoupit,” řekl pro klubový web obránce Matěj Krejčí.
     
    Havlíčkův Brod to na Opavu v této sezoně umí. Ze čtyř vzájemných zápasů zvítězil hned třikrát – naposledy zkraje února doma poměrem 5:2. Slezan urval jen první sezonní měření sil, a tak má rozhodně ve svém krnovském azylu co napravovat.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Opava: Slíž (Nowak) – Šindelář (C), Foltýn, Štěpánek, Ervasti, Pachula, Adamec, Jak. Ludvík – Kotásek, Beránek, Káňa – Kadula, Buršík, Hendrych – Štindl, Vašenka, Vojtovič – K. Stuchlík (A), Brada, Häring – Rousek (A).
    Trenér: Pavel Zdráhal

    BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Nedvěd) – Benák, Ja. Novák (A), M. Krejčí, Vala, Kerber, D. Vacík – Voříšek (A), Valášek, Tecl – Kopic, Pártl, Endál – P. Kuchta (C), Havlát, Bureš – Dymák, Košťál.
    Trenér: Aleš Kraučuk

    Rozhodčí: Rapák – Rychlý, Frais.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Marek Slíž poprvé zasahoval. Nahození od modré čáry se odrazilo od zadního mantinelu k jeho pravé tyči, kde raději puk uschoval pod rukavicí.
     
    00:59
    Tomáš Rousek otestoval pozornost Čeňka Nováka střelou zápěstím z větší vzdálenosti. Brankář Havlíčkova Brodu ji přizvedl vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    02:16
    Opava je od úvodu zápasu lepším týmem, Brod je teď pod tlakem. Z levé strany napřahoval ke střele Jan Vašenka. Na poslední chvíli mu do rány vložil hůl jeden z hostů.
     
    02:50
    Havlíčkův Brod se nyní osvobodil pouze za cenu zakázaného uvolnění. Vhazovat se bude po pravé ruce Nováka.
     
    03:53
    Tomáš Rousek střílel z pravé strany někam do Novákovy hrudi. Puk se poté dostal na vrcholek pravého kruhu ke Kryštofu Stuchlíkovi, jenž střelu zápěstím otřel o horní tyčku! Opava byla velmi blízko vedoucí trefě.
     
    04:39
    Marek Tecl si najel do pásma. Z levé strany obdržel krátkou přihrávku mezi kruhy, Marek Slíž jeho pokus zápěstím fantasticky vyrazil lapačkou.
     
    05:00
    Vyloučení v týmu HK Opava:
    Michael Foltýn – 2 min., podrážení.
     
    05:42
    Opavě se už v krátkém sledu podařilo dvakrát vyhodit touš ze svého pásma.
     
    06:18
    Teď se Opavským dokonce podařilo v oslabení zaútočit. Po zachycené přihrávce z rohu kluziště se vydali ve třech dopředu. Kryštof Stuchlík to vzal na sebe, zleva mířil do Novákova betonu.
     
    07:00
    Michael Foltýn opouští trestnou lavici. Opava zvládla oslabení opravu na výbornou.
     
    07:33
    Čeněk Novák raději podržel v rukavici dlouhé nahození ze středního pásma.
     
    08:57
    Marek Slíž vyrážel nahození ze středního pásma betony do pravého rohu kluziště. Chvíli poté likvidoval nadvakrát Valův pokus od modré čáry.
     
    09:15
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Filip Pártl – 2 min., hákování + 2 min., podrážení.
     
    10:00
    Opava má k dispozici dlouhou čtyřminutovou přesilovku. Zatím se ale ani Slezanům nedaří v početní výhodě vymyslet nic kloudného.
     
    11:06
    Andrej Adamec střílel po přiťuknutí kotouče zleva od modré čáry nápřahem jen do beka mezi kruhy. Chvíli poté se Havlíčkovu Brodu podařilo vyhodit puk z pásma.
     
    11:52
    Skrze chumel neprocedil svou střelu zápěstím ani Tomáš Rousek. Opavští příznivci si žádají gól.
     
    12:26
    Další zblokovaná střela z pravého kruhu. Chvíli poté vyrážel Čeněk Novák opětovný pokus zprava lapačkou na levou stranu.
     
    12:43
    Opava právě vstřelila branku!
    Teď už se domácí mohou radovat! Adamec poslal od modré puk podél levého mantinelu na Stuchlíka. Ten narýsoval kolmici napravo, která se štěstím prošla přes dvojici hráčů až k volnému TOMÁŠI ROUSKOVI a jeho pumelice z nápřahu a vrcholku pravého kruhu zamířila do vzdálenějšího spodního růžku branky. Asistence: Kryštof Stuchlík a Andrej Adamec.
    12:43 Tomáš ROUSEK - 1:0
     
    14:02
    Slezané jsou i nadále při chuti. Čeněk Novák teď raději celou akci přerušil a uschoval hrací předmět pod lapačkou. Následuje vhazování po jeho pravici.
     
    15:15
    Hra se teď trochu uklidnila. Havlíčkovu Brodu se podařilo eliminovat domácí tlak. Opava teď vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    15:50
    Opava zničehonic podnikla brejk dvou na jednoho. Kryštof Stuchlík přihrával napravo pod sebe. Puk se k němu poté vrátil, ale domácí útočník byl až příliš blízko Novákovi.
     
    17:03
    Havlíčkův Brod je teď opticky častěji na puku. Marek Slíž žádnou vážnější situaci v poslední době řešit nemusel.
     
    18:22
    Uběhla další minuta. Oba týmy si během ní přehazovaly puk jako pověstný horký brambor. Úvodní třetina se rychle chýlí ke svému konci.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta prvního dějství.
     
    19:21
    Lukáš Bureš nabral rychlost na pravé straně, byl ale tísněn protihráčem. Snažil se dloubnout puk před branku, kde byl připravený Marek Slíž.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina nabídla jediný gól. V přesilové hře se o něj postaral Tomáš Rousek, jehož křižná přízemní bomba z okraje pravého kruhu skončila ve vzdálenější spodní části branky. Vedení Opavy lze hodnotit vzhledem k dění na ledě jako zasloužené. Domácí byli určitě nebezpečnějším týmem. Jednou za Novákem zvonilo i břevno.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Havlíčkův Brod vstoupil do druhé třetiny dvěma střelami z pravé strany. Marek Slíž obě v pohodě vyrazil.
     
    21:07
    Po vyhraném buly nahazoval od modré čáry zápěstím Matěj Krejčí. Slíž měl dobrý výhled a stáhl si vysoký puk do lapačky.
     
    22:06
    Lukáš Endál po krátké přihrávce z pravé strany střílel pohotově jen do protihráče před sebou. Hosté zažívají sympatický vstup do druhé části zápasu.
     
    22:38
    Marek Brada se řítil s pukem po pravé strany do pásma. Bohužel ho v jednu chvíli nechal dost za sebou, a byl tak pískán ofsajd.
     
    23:06
    Radim Štěpánek nahazoval od modré čáry zprava na vzdálenější tyč. Čeněk Novák v poklidu zasáhl lapačkou.
     
    23:15
    Opava právě vstřelila branku!
    Krátce po buly utíkají Opavští do dvoubrankového náskoku! Ke kotouči se po menších zmatcích dostal TOMÁŠ KÁŇA a ranou švihem nad vyrážečku Nováka vymetl pravou šibenici. Asistence: Kryštof Stuchlík a Tomáš Rousek.
    23:15 Tomáš KÁŇA - 2:0
     
    24:27
    Tomáš Rousek natlačil zezadu na mantinel Filipa Dymáka, který zůstává ležet otřesen na ledě. Chvíli se hrát nebude. Dle rozhodčích šlo o čistý zákrok.
     
    24:50
    Zápas pokračuje. Ofenzivní akci Havlíčkova Brodu zastavil odpískaný ofsajd. Hosté vstoupili do druhé třetiny aktivně, od inkasovaného gólu jsou ale jako opaření.
     
    25:29
    Kryštof Stuchlík střílel z pravého kruhu ze clony do výstroje Nováka. Tomáš Káňa se snažil uplatnit důraz v předbrankovém prostoru, hostující brankář byl na svém místě.
     
    26:19
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté snižují! Čeněk Novák adresoval do středního pásma tvrdý kotouč, který domácí na červené čáře nezachytili. Pártl poté potáhl puk po pravé straně a přihrál jej před úplně odkrytou část branky na MARKA KOPICE, který dotáhl povedenou akci do zdárného konce. Asistence: Filip Pártl a Čeněk Novák.
    26:19 Marek KOPIC - 2:1
     
    27:45
    Zakázané uvolnění Opavy. Teď se zase "momentum" přesunulo na stranu Havlíčkova Brodu. Ještě jednou připomínám, že lví podíl měl na snižující brance gólman Novák, jenž předvedl výbornou práci holí při rozehrávce, a zapsal tak do statistik druhou asistenci.
     
    28:39
    Vyloučení v týmu HK Opava:
    Radim Štěpánek – 2 min., hákování.
     
    29:29
    Obrovské šance Opavy! Jan Vašenka se řítil v oslabení na branku. Na poslední chvíli mu puk vypíchnul Matěj Krejčí, prvně jmenovaný ho ale od levého mantinelu procedil mezi kruhy dojíždějícímu Tomáši Káňovi. Ten chtěl nikým neatakován nasadit Novákovi kličku, hostující brankář vleže vypichoval touš hokejkou. Následně dostal nabito znovu Vašenka, Novák zasahoval betony.
     
    30:39
    Opava byla v oslabení paradoxně mnohem nebezpečnějším týmem. Čeněk Novák musel řešit ještě jednu střelu. Brod teď může být regulérně rád, že ve vlastní přesilovce neinkasoval.
     
    31:46
    A další obrovská možnost Slezanu! Adam Beránek si sjel z levé strany až k zadní tyči. Položil si Nováka, přehodil si puk na bekhend, ale odkrytou většinu branky z úhlu netrefil!
     
    33:19
    Vyloučení v týmu HK Opava:
    Tomáš Rousek – 2 min., držení.
     
    33:26
    Marek Tecl dostal po buly od modré čáry puk na levou stranu. Z vrcholku kruhu střílel zápěstím do výstroje Slíže, který měl odkrytý výhled.
     
    34:07
    A znovu Marek Tecl. Tentokrát se dostal dovnitř levého kruhu pro vhazování. Proti jeho razantní střele švihem mávnul Marek Slíž lapačkou a znovu přerušil hru.
     
    34:32
    Svěřencům trenéra Zdráhala se k radosti jejich příznivců konečně podařilo vyhodit kotouč ze své třetiny.
     
    35:00
    Havlíčkův Brod musí znovu zakládat ofenzivní akci až z vlastní poloviny. Vypadá to, že ani tato hostující přesilovka využita nebude.
     
    35:19
    Opava je zpátky v plném počtu. Nadále platí její hubené jednobrankové vedení.
     
    35:32
    Hra je přerušena. Slabé nahození Michala Kerbera od levého mantinelu přizvedl Marek Slíž holí do ochranné sítě.
     
    36:45
    Opavští teď zatápěli soupeři v pásmu. Jedna přízemní střela zamířila vedle pravé tyčky, druhá byla pro změnu vysoká a skončila až na zadním plexiskle.
     
    37:27
    Ihned po vyhraném buly v útočném pásmu se do kotouče opřel nápřahem Radim Štěpánek. Čeněk Novák zvládl cvaknout betony. Bude se opět vhazovat.
     
    38:22
    Po přihrávce zpoza branky zvedl Jan Štindl z pravé strany kotouč pod víko, jenže se pískala posunutá klec, a tak jeho trefa neplatí.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:12
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezan zasazuje soupeři úder do šatny a znovu vede o dvě branky. TOMÁŠ ROUSEK si nejprve sklepl nahození od levého mantinelu, z otočky ale zakončoval v pádu vedle pravé tyče. Po chvíli se k němu odrazil puk od zadního hrazení a na druhý pokus už mířil domácí kanonýr přesně nad Novákův beton. Asistence: Jan Štindl a Marek Brada.
    39:12 Tomáš ROUSEK - 3:1
     
    39:55
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Petr Kuchta – 2 min., vysoká hůl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Rovněž po druhé třetině má blíže k zisku prvního bodu v sérii Opava. Ta nejprve díky Káňovi odskočila na 2:0, ve 27. minutě ale snížil Kopic. Havlíčkův Brod poté přežil hned několik velkých šancí Slezanu, ten se ale přeci jen krátce před pauzou prosadil potřetí. Svou druhou trefu v utkání zaznamenal nejlepší týmový kanonýr Tomáš Rousek. Do poslední dvacetiminutovky půjdou svěřenci trenéra Zdráhala navíc s výhodou jednoho muže v poli.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:39.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:17
    Šindelářovo nahození od modré čáry bylo tečováno a přistálo na horní síti. Následoval ještě velký závar, který jen zázrakem neskončil čtvrtou brankou v havlíčkobrodské síti.
     
    41:38
    Vyloučení v týmu HK Opava:
    Andrej Adamec – 2 min., podrážení.
     
    41:55
    Havlíčkův Brod je v plném počtu, a začíná tak jeho zkrácená početní výhoda.
     
    42:56
    Jan Novák si narazil puk se spoluhráčem na modré čáře a poté vypálil nápřahem. Puk prosvištěl vedle levé tyčky a rozezvučel zadní mantinel.
     
    43:10
    Dnešní utkání sleduje 391 diváků.
     
    43:38
    Andrej Adamec naskakuje z trestné lavice zpátky do hry. Opava je v plném počtu.
     
    44:01
    Vyloučení v týmu HK Opava:
    Adam Beránek – 2 min., vysoká hůl.
     
    44:51
    Hezká souhra Havlíčkova Brodu na jeden dotek. Puk se dostal až mezi kruhy, tam ale včas zasáhl val v červených dresech.
     
    45:35
    Andrej Adamec teď schytal střelu do nohy. Musel se s bolestivou grimasou rychle zvednout z ledu. Brod je už delší dobu usazen v útočném pásmu.
     
    46:01
    Další výtečně ubráněné opavské oslabení. Havlíčkův Brod promarnil dobrou šanci na kontaktní branku, když měl v krátkém sledu dvě přesilovky.
     
    47:30
    Oba mančafty se aktuálně potýkají s celou řadou nepřesností. Brankáři mohou být v těchto chvílích v klidu.
     
    48:21
    Jan Štindl byl Michalem Kerberem natlačen do Nováka a pak mu ještě naložil něco od cesty. Na ledě se začíná dost přitvrzovat. Opava si zahraje přesilovku.
     
    48:21
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Michal Kerber – 2 min., sekání.
     
    49:38
    Milan Valášek střílel v oslabení nápřahem bez přípravy z pravé strany. Marek Slíž jeho pokus vyrazil. Bylo to poměrně z dálky, žádná tutovka.
     
    50:21
    Michal Kerber je zpátky na ledě. Tato přesilovka se Opavě herně nepovedla, hrozili spíše hosté. Skóre 3:1 nicméně trvá i necelých deset minut před koncem řádné hrací doby.
     
    51:36
    Marek Slíž si připsal úspěšný zákrok proti přízemní ráně od modré čáry. U své levé tyče ji vyrážel levým betonem.
     
    52:00
    Tato pasáž zápasu patří hostům. Havlíčkův Brod si vysloužil další vhazování v útočném pásmu.
     
    52:16
    Krejčího tečované nahození od modré čáry skončilo v boční síti. Další buly.
     
    52:45
    Tomáš Rousek se vydal na útočný výlet. Obhodil si protihráče a dal si puk na bekhend. Dostal se až příliš do úhlu, a tak mířil jen do Slíže.
     
    53:50
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Havlíčkův Brod se prosazuje při signalizované výhodě. Vacíkovo tečované křižné nahození od pravého mantinelu usměrnil se štěstím do branky u levé tyče stojící MAREK KOPIC. Asistence: Dominik Vacík.
    53:50 Marek KOPIC - 3:2
     
    55:36
    Hosté jsou vstřelenou brankou povzbuzeni a opět již zatápějí domácím v jejich pásmu. Opava si koleduje.
     
    56:10
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Srovnáno! Marek Slíž se snažil rozehrát puk od své pravé tyče, jenže ten se od zadního mantinelu odrazil mezi kruhy, odkud jej pohotově napálil do branky PETR KUCHTA. Poměrně laciný gól, po němž je skóre nerozhodné! Rázem je zase vše otevřené. Asistence: Robert Havlát a Jan Novák.
    56:10 Petr KUCHTA - 3:3
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny. Zatím to vypadá, že dostaneme přídavek.
     
    58:39
    Opavští kombinovali s pukem, jejich akce ale ztroskotala na postavení útočícího hráče v brankovišti. Došlo i na posunutí klece.
     
    59:02
    Marek Slíž si stáhl do lapačky vysoký kotouč vyslaný od modré lajny. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    59:32
    Hostující akce dva na dva skončila zblokovanou střelou. Po chvíli obdržel z levé strany přihrávku mezi kruhy Marek Kopic. Z otočky mířil kousek vedle levé tyče.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Opava promarnila v koncovce zápasu dvoubrankový náskok. Jelikož svítí po šedesáti minutách na výsledkové tabuli dvě trojky, bude se prodlužovat. Následuje klasická čtvrthodinová pauza a po ní se bude hrát systémem náhlé smrti dvacet minut dále pět na pět.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    61:06
    Tomáš Káňa střílel z pravé strany do Novákovy vyrážečky. Následoval souboj u pravého mantinelu, po němž se dostal kotouč mimo hrací plochu.
     
    62:48
    Čeněk Novák schoval do lapačky nahození z půlící čáry. Po vhazování vyhodili jeho spoluhráči na zakázané uvolnění.
     
    64:02
    Na jistotu nyní podržel kotouč rovněž Marek Slíž. Prodloužení je dle očekávání hodně opatrné. Rozhodnout může jedna sebemenší chyba.
     
    64:47
    Teď se hraje více v pásmu Opavy. A ještě nějakou dobu bude, neboť domácí vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    65:55
    Lukáš Endál mohl potrestat chybu v domácí rozehrávce. Zachytil kotouč na modré čáře a vystřelil zprava na bližší tyč. Marek Slíž v podřepu chytá.
     
    66:25
    Už nějakou dobu se nehraje kvůli problémům se světelnou tabulí. To není pro aktéry zápasu zrovna příjemná situace.
     
    67:00
    Marek Brada si sjel zleva před branku. Kotouč podél pravé tyče zasunout nemohl, Čeněk Novák mu do jízdy na poslední chvíli vložil svou hůl.
     
    67:44
    Lukáš Endál byl centimetry od vítězné trefy! Ze středního pásma obdržel skvělý pas na levou stranu, kde nejprve naznačil střelu, potáhl si puk ještě blíž k brance a poté křižnou ranou orazítkoval vzdálenější pravou tyčku.
     
    68:26
    Jan Vojtovič střílel po pasu z levé strany z podřepu. Čeněk Novák vyrážel pohotovou ránu betonem do rohu kluziště.
     
    69:18
    Jan Vašenka se po vyhraném vhazování prodral skrze několik protihráčů až před Nováka, jenž jeho bekhendové zakončené vyčapal. Bylo to ale s faulem, takže si Opava zahraje přesilovku.
     
    69:18
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    David Vala – 2 min., vysoká hůl.
     
    70:30
    Havlíčkův Brod se zatím v poklidu brání. Opava drží kotouč za vlastní brankou.
     
    71:00
    Slezanům znovu nevyšel pokus o přechod přes modrou čáru. Tato přesilovka je z kategorie těch hodně nepovedených.
     
    71:20
    Tomáš Káňa střílel s koncem přesilovky z pravého kruhu nápřahem na bližší tyč. Novákovy betony byly na svém místě.
     
    72:23
    Opavským se povedlo odpálit puk z vlastní třetiny pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    73:22
    Čeněk Novák vyjel daleko z branky, jenže nezvládl odehrát puk podle svých představ! Hostující zařízení zůstalo odkryto, Jiří Šindelář posouval puk do levého kruhu pro vhazování, jenže střela Jakuba Ludvíka se mezi tři tyče nevešla!
     
    73:42
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš. Hosté přežili takřka infarktovou situaci a zakrátko dokonali obrat. Marek Slíž nejprve vyrazil střelu od modré čáry, jenže při zákroku přišel o hůl. Bureš následně přihrál z levého rohu kluziště před brankoviště ROBERTU HAVLÁTOVI a ten mířil mimo gólmanovu lapačku do levé části zařízení. Asistence: Lukáš Bureš a Jan Novák.
    73:42 Robert HAVLÁT - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Havlíčkův Brod prohrával s Opavou už 1:3, díky trefám z 54. a 57. minuty si ale hosté vynutili prodloužení a v tom dokonali obrat. Po přihrávce z levé strany se z předbrankového prostoru trefil Robert Havlát a odstartoval euforii. Svěřenci Aleše Kraučuka se tak ujali v osmifinálové sérii vedení, když porazili favorizovanou Opavu už počtvrté v řadě. Druhé utkání je na programu na Vysočině ve čtvrtek od 18 hodin. (21:12:29)

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 13. Rousek (K. Stuchlík, Adamec), 24. Káňa (K. Stuchlík, Rousek), 40. Rousek (Štindl, Brada) – 27. Kopic (Pártl, Č. Novák), 54. Kopic (D. Vacík), 57. P. Kuchta (Havlát, Ja. Novák), 74. Havlát (Bureš, Ja. Novák)


    HK Opava: Slíž (Nowak) – Šindelář (C), Foltýn, Štěpánek, Ervasti, Pachula, Adamec, Jak. Ludvík – Kotásek, Beránek, Káňa – Kadula, Buršík, Hendrych – Štindl, Vašenka, Vojtovič – K. Stuchlík (A), Brada, Häring – Rousek (A).
    Trenér: Pavel Zdráhal

    BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Nedvěd) – Benák, Ja. Novák (A), M. Krejčí, Vala, Kerber, D. Vacík – Voříšek (A), Valášek, Tecl – Kopic, Pártl, Endál – P. Kuchta (C), Havlát, Bureš – Dymák, Košťál.
    Trenér: Aleš Kraučuk

    Rozhodčí: Rapák, Gebauer – Rychlý, Frais

    Diváci: 391
    Opava 0 1 Havlíčkův Brod
    #1 Úterý 12.03.2024 • 18:00
    Opava - Havlíčkův Brod 3:4 po prodl.
    bahis siteleri