Buffalo – Detroit 7:3 (kon.) | Carolina – NY Rangers 0:1 (kon.) | Montreal – Columbus 3:0 (kon.)
Ottawa – Pittsburgh 2:1 (po pr.) | Philadelphia – San Jose 3:2 (kon.) | Dallas – Florida 3:4 (kon.)
Minnesota – Arizona 4:1 (kon.) | Chicago – Anaheim 7:2 (kon.) | Calgary – Colorado 2:6 (kon.)
Seattle – Vegas 4:5 (po pr.)
konec
Carolina Hurricanes
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
New York Rangers
Středa 13.03.2024, 00:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:05
    Zatímco Svečnikov nahodil puk sám pro sebe, tak Kočetkov odjel na střídačku. Canes budou útočit v šesti lidech.
     
    46:13
    Roslovic z druhé vlny doplnil Panarina. Jednoduše se prohnal za obranu, ale Kočetkov i tento únik vychytal!
     
    45:15
    Tak to ne neskutečný chaos! Skjei zkazil domácí brejk čtyř proti dvěma. Podobná situace byla i na druhé straně, kde pro změnu Fox nezpracoval zpětnou přihrávku Panarina. Do otevřené obrany tak zase jela Carolina, ovšem Guentzel dostal puk od Nečase do brankoviště, odkud ho nedokázal prostrčit za Šesťorkina.
     
    44:40
    Kočetkov zlikvidoval únik dvou na nikoho! Panarin se rozhodl na poslední chvíli přihrávat a domácí gólman famózním rozklekem zavřel bránu před Trocheckem!
     
    44:08
    Svečnikov vzal puk od Orlova a hned po přejetí útočné modré se zhotovil k ráně přes Lindgrena, jež zacinkala o Šesťorkinovu brankovou konstrukci.
     
    38:10
    Napadání Staala mělo za následek minelu v rozehrávce Rangers a jako záchrance se opět předvedl famózní Šesťorkin, na němž si vylámal zuby Svečnikov.
     
    33:12
    Jevgenij Kuzněcov po zadovce Nečase přihrával doprava Guentzelovi. Ten mu puk šťastně vrátil přes bránícího Millera, ale pak už ruský centr z bezprostřední blízkosti nenašel způsob ke skórování.
     
    24:53
    Cuylle nechal puk za sebou a Pesce tak mohl obnovit ofenzivní snažení Hurricanes. Nečas trpělivě počkal s přihrávkou přes ležícího Schneidera a vypracoval gólovku pro Kuzněcova, který zblízka nedokázal přehodit Šetorkina. Puk skončil na střeše brány.
     
    21:31
    Jevgenij Kuzněcov uprostřed hřiště nesmyslně podrazil Gustafssona a daroval Rangers nějaký čas v početní výhodě.
    19:52 Adam FOX - 0:1
     
    19:52
    5/5
    Rangers právě vstřelili branku!
    Postupně gradující výkon hostující ofenzivy končí gólem osm sekund před koncem první třetiny! Lindgrenova střela z vrcholku kruhu byla Kreiderem odkloněna k pravému mantinelu a Kočetkov poté nestihl zareagovat na rychlé zakončení ADAMA FOXE. Asistence: Chris Kreider, Ryan Lindgren.
    Fox A., Lindgren R., Kreider C., Zibanejad M., Roslovic J.
    Pesce B., Skjei B., Staal J., Jarvis S., Martinook J.
     
    13:15
    Andrej Svečnikov chtěl nějakým způsobem oplatit Gustafssonovi tvrdý hit. Mimo hru ho atakoval ve středním pásmu a za to vyfasoval menší trest za nedovolené bránění.
     
    00:59
    Jimmy Vesey si v mele na vhazování pomohl faulem na Fasta a Carolina bude moci prvně předvést, proč má třetí nejúdernější přesilovku v NHL.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 20. Fox (Kreider, R. Lindgren)


    Carolina Hurricanes: Kočetkov (Andersen) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Orlov – Teräväinen, S. Aho II (A), Svečnikov – Nečas, Je. Kuzněcov, Guentzel – Jarvis, J. Staal (C), Martinook – Fast, Kotkaniemi, Noesen.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    New York Rangers: Šesťorkin (Quick) – Fox (A), R. Lindgren, Schneider, K. Miller, E. Gustafsson, Z. Jones – Roslovic, Zibanejad (A), Kreider (A) – Lafrenière, Trocheck, Panarin – Kakko, Wennberg, Cuylle – Brodzinski, Goodrow, Vesey.
    Trenér: Peter Laviolette

    Rozhodčí: Rank, Hebert – Fournier, Cormier

    Diváci: 18 859
    bahis siteleri