Zlín – Mountfield HK 1:2 (po pr.) | Přerov – Plzeň 2:1 (kon.) | Č. Budějovice – Vítkovice 1:2 (kon.)
Kometa Brno – Slavia 3:4 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
2:1 (0:0, 1:0, 1:1) Stav série: 1:0
HC Škoda Plzeň
Středa 13.03.2024, 13:30 • ZS Přerov • Extraliga dorostu • Předkolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Pěkný den z Přerova, v rámci prvního zápasu osmifinále play-off Extraligy dorostu se zde utkají týmy HC ZUBR Přerov a HC Škoda Plzeň.
     
    HC Škoda Plzeň
    Plzeň v nadstavbové skupině O pořadí v play-off nasbírala 25 bodů za sedm výher v základní hrací době, jedno vítězství v prodloužení a dvě porážky v nadstavbě. Západočeši v desetičlenné tabulce obsadili konečné sedmé místo, na které se posunuli díky výhře 4:1 nad Českými Budějovicemi v posledním zápase na úkor Vítkovic. Před triumfem na půdě Motoru těsně podlehli Slavii (3:4) a v prodloužení zdolali Třinec (4:3) a prohráli právě s Vítkovicemi (2:3). Z kanadského bodování indiánů v nadstavbě vzešel nejlépe útočník Matěj Tománek, který si během osmnácti startů připsal na své konto osm gólů a čtrnáct asistencí.
     
    HC ZUBR Přerov
    Přerov v nadstavbě O pořadí v play-off skončil poslední, přičemž z osmnácti zápasů vyhrál jediný. Právě vítězství 4:3 z 16. února je však v kontextu soupeře Zubrů v předkole velmi zajímavé. Doma totiž tehdy vyzráli právě na Plzeň. Škoda sice na Hané vedla 2:0 a 3:2, Přerovští ale čtyřmi góly v druhé třetině dokázali skóre otočit a v poslední dvacetiminutovce už těsný náskok nepustili. Naopak ve vzájemném duelu na západě Čech se 5. ledna radovali indiáni, kteří Zubry i díky čtyřem bodům Matěje Tománka a Jiřího Maxy předčili poměrem 5:2. Na první příčce přerovské produktivity v nadstavbě se umístil útočník Filip Vlk (4+10).
     
    Sestavy z posledních zápasů

    Přerov: Šejba – Mozr, Pohanka, Matyáš, Kočara, Zahradníček, Cífka – Frnka, Kurial, Hilšer, Miklas, Švejcar, Došlík, Koudela, Dobřecký, Mátl, Vlk

    Plzeň: Houdek – Černý, Kocek, Mašek, Hanzlík, Kamas, Šulan, Reisnecker, Matějka – Fehér, Křepel, Maxa, Fodor, Slováček, Úbl, Tománek, Slačík, Klatovský
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Šejba (J. Trnka) – Pohanka, Zahradníček, Pala, Mozr, Matyáš, Kočara, Cífka – Hilšer, Miklas, Švejcar – Vyroubal, Koudela (A), Dobřecký (C) – L. Mátl, Kurial, Frnka – Vlk.
    Trenér: Pavel Neuman

    HC Škoda Plzeň: Houdek (Poustka) – M. Černý (A), Kocek (C), M. Mašek, Boskovic, Hanzlík, Kamas, Reisnecker – Tománek, Fehér, Křepel – Maxa, Fodor, Slováček – Klatovský (A), Slačík, Bělík – Úbl.
    Trenér: Michal Straka

    Rozhodčí: Janda, Šutara – Horák, Lainka.
     
    Přerov nastoupí ve žlutomodrých dresech, Plzeň v modrobílých dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Úvodní buly vyhrál Přerov.
     
    00:18
    Antonín Klatovský vystřelil z levé strany, Robin Šejba u bližší tyče zasáhl vkleče betonem.
     
    00:58
    Ben Reisnecker vystihl rozehrávku Vratislava Švejcara. Zanedlouho se puku opět zmocnili Zubři, poslali ho ale jen na zakázané uvolnění.
     
    01:31
    Lukáš Mátl se dostal přes Bena Reisneckera, plzeňský obránce jej však vytlačil k pravému bočnímu mantinelu a přerovský útočník tak Štěpána Houdka neohrozil.
     
    02:43
    Filip Vlk u útočné modré čáry sklepl do strany pas Adama Dobřeckého, najíždějícího Adama Pohanku už si ale hostující obrana dokázala pohlídat.
     
    03:33
    David Slačík využil toho, že Plzeň delší dobu operovala v útočném pásmu. Útočník Škody zakončoval po ledě z levé strany, vzdálenější dolní roh branky Přerova ale minul.
     
    04:56
    Davidu Miklasovi kotouč utekl ve středním pásmu z hokejky, čehož využil bránící Martin Černý a zamezil útočníkovi Zubrů v dalším postupu.
     
    05:44
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Petr Kurial – 2 min., hákování.
     
    05:52
    David Slačík vypálil příklepem od modré čáry, dobrý obranný zákrok si připsal Filip Koudela, který odrazil puk do středního pásma.
     
    06:37
    Jakub Slováček se probil až na levý kruh, odkud vystřelil bekhendem. Robin Šejba si mezeru mezi betony dokázal pohlídat a puk vyrazil před sebe.
     
    07:20
    Matěj Tománek nebezpečně vystřelil z první z prostoru před brankou, Robin Šejba se stačil přesunout a zakročil betony.
     
    07:44
    Domácí v plném počtu.
     
    08:34
    Matouš Mašek stál na konci plzeňské kombinace v útočném pásmu. Po přihrávce odshora vystřelil prudce bez průtahu od modré čáry, přerovskou branku nicméně minul.
     
    09:01
    Obrovská šance Zubrů! Filip Vlk jel sám na branku, roztáhl si Štěpána Houdka, ale pak forhendem nedokázal poslat kotouč pod padajícím gólmanem Škody do sítě. Skvělý zákrok Houdka.
     
    10:01
    Samostatný únik také na druhé straně. Na Robina Šejbu se řítil Šimon Bělík, domácí brankář ale střelu pod horní tyč vytěsnil lapačkou před sebe a zaskvěl se stejně jako jeho plzeňský protějšek.
     
    11:30
    Filip Frnka v útočném pásmu za brankou dohrál Antonína Klatovského. Díky tomu se k puku na chvíli dostal Lukáš Mátl, kotouč mu však vzápětí sjel z čepele hokejky.
     
    12:33
    Hned dva hráči Plzně si dobře najížděli na křížný pas z pravé strany před bránu. Nakonec zakončoval ten druhý, Jan Fodor, pohotový Robin Šejba si prostor u levé tyče dokázal pohlídat.
     
    13:02
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Lukáš Mátl – 2 min., sekání.

    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Jakub Slováček – 2 min., hrubost.
     
    13:56
    Filip Vlk z pravého křídla dobře našel Vratislava Švejcara, ten si ale nedokázal puk zpracovat tak, aby mohl vystřelit.
     
    14:33
    Domácí prováhali přečíslení dvou proti jednomu. David Miklas z pravé strany přihrával před bránu Vratislavu Švejcarovi, ten byl však příliš rychlý a na kotouč mířící za něj už navzdory natažené hokejce nedosáhl.
     
    15:22
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Šimon Bělík – 2 min., hrubost.
     
    15:46
    Přerov sice udržel útočné pásmo, jenže se mu nevydařila kombinace a Plzeňským se povedlo vyhodit.
     
    16:40
    Nahození Vratislava Švejcara zdálky tečoval jeden z dvojice Filip Frnka – Lukáš Mátl o kousek vedle levé tyče plzeňské branky.
     
    17:22
    Hosté v plném počtu.
     
    17:28
    Tadeáš Pala se ocitl pod tlakem. Na přerovského obránce, který měl puk na holi, se řítili hned tři hráči hostů. Pala ale těžkou situaci ve střední třetině hřiště ustál a poslal kotouč do útočného pásma Zubrů.
     
    18:15
    David Miklas se na hranici pravého kruhu dokázal zbavit plzeňského obránce a po zemi vystřelil. Štěpán Houdek byl nicméně pozorný a zákrokem betony přerušil hru.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:22
    Vratislav Švejcar vymanévroval s pukem z levé strany před branku Plzně, Štěpán Houdek se ale jeho bekhendovým pokusem zaskočit nenechal.
     
    19:50
    Před Robinem Šejbou byl na konci prvního dějství pořádný provoz. Od modré čáry střílel Jiří Kamas, přerovský brankář ale zvládl zakleknout na správné místo a schoval kotouč do výstroje.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině branka nepadla. Obrovské šance měli domácí Filip Vlk a hostující Šimon Bělík. Oba jeli sami na bránu, oba ale pouze nechali vyniknout brankáře. Druhá část začne v Přerově zhruba v 14:14.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Úvodní buly druhé třetiny vyhrál Přerov.
     
    20:25
    Na obranné modré čáře propadl Adam Pohanka a Matyáš Úbl vjel rázem do velké šance. Robina Šejbu ale prostřelit nedokázal, stav tak nadále zůstává bezbrankový.
     
    21:45
    Filip Frnka přihrával do středního pásma Lukáši Mátlovi. Ten si puk dokázal přebrat, jenže vzápětí mu uskočil z hole.
     
    23:09
    Filip Koudela se chtěl z pravé strany probojovat do střelecké pozice, byl ale dovoleným způsobem zastaven přesilou plzeňských hráčů.
     
    23:46
    Lukáš Mátl chtěl poslat do úniku Filipa Frnku, kotouč však poslal příliš vysoko. Puk proletěl na čepelí hokejky přerovského útočníka a následně čárový rozhodčí Zubrům odpískal zakázané uvolnění.
     
    25:16
    Otto Hilšer na kraji útočného pásma vystihl hostující rozehrávku, kotouč ale v rychlosti poslal za sebe a nedokázal si vypracovat nějakou možnost.
     
    25:37
    Šimon Bělík se dostal k puku v blízkosti levé tyče přerovské branky, zblízka pak mířil do těla rychle se přesunuvšího Robina Šejby.
     
    27:19
    Nahození Tadeáše Paly do útočného pásma Filip Frnka pouze protečoval dál, následně se kotouče zmocnili hráči Škody.
     
    27:41
    Z levé strany to zkusil Petr Kurial, Štěpán Houdek zaklekl a puk skrz svou výstroj do brány nepustil.
     
    27:50
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Martin Černý – 2 min., krosček.
     
    28:09
    Adam Dobřecký poslal puk jen do místa, kam si najel bránící hráč Plzně, který svůj tým bez potíží a průtahů osvobodil.
     
    28:48
    Přerovský kapitán vjel s kotoučem do útočného pásma, tam o něj ale rychle přišel a Plzeň se znovu osvobodila.
     
    29:50
    Hosté v plném počtu.
     
    30:04
    Gólová šance a v ní Antonín Klatovský. Útočník Plzně si najel na odražený kotouč a nekompromisně ho napálil na Robina Šejbu. Ten šel hbitě s betony na led a vkleče se blýskl velmi dobrým zákrokem.
     
    31:01
    Robin Šejba nadzvedl přihrávku z pravé strany před bránu hokejkou nad sebe. Puk se chvíli nacházel ve vzduchu, pak ho domácí brankář schoval do své lapačky.
     
    31:28
    Filip Frnka se u zadního mantinelu rychlou změnou směru zbavil dvou plzeňských hráčů. Následně poslal kotouč před bránu, kde se ho po chvíli zmocnil Vratislav Švejcar a jeho pokus švihem zacinkal o tyč!
     
    32:22
    Střelou švihem se nyní nad pravým kruhem prezentoval David Slačík, Robin Šejba po letícím kotouči úspěšně máchl lapačkou.
     
    33:12
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Jiří Kamas – 2 min., podrážení.
     
    33:53
    Tadeáš Cífka sice na modré čáře dokázal zkrotit neposedný kotouč, vzápětí ale Zubři o útočné pásmo stejně přišli. Plzeň se osvobodila.
     
    34:27
    5/4
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři využívají přesilovku a jdou do vedení. Filip Koudela z pravé strany poslal puk ideálně do prostoru před brankou, kam si najel FILIP VLK a zblízka prostřelil Štěpána Houdka. Asistence: Filip Koudela a Marek Mozr.
    Vlk F., Koudela F., Mozr M., Pohanka A., Dobřecký A.
    Maxa J., Tománek M., Kocek P., Černý M.
    34:27 Filip VLK - 1:0
     
    35:50
    Matouš Mašek vystřelil příklepem od modré čáry, trefil ale jen nohu bránícího Filipa Vlka.
     
    37:18
    David Miklas jako první dojel volný kotouč na pravém křídle a přihrával před branku. Tam se nacházel Filip Frnka, bekhendem ale puk nedokázal tečovat směrem na bránu Štěpána Houdka.
     
    38:08
    Po nenápadném nahození od modré čáry puk propadl až k Antonínovi Klatovskému, který nadvakrát pořádně zaměstnal Robina Šejbu. Domácí brankář měl co dělat, aby nekapituloval.
     
    38:30
    Přerovskou obranou se zvládl probít David Slačík a ohrozil Robina Šejbu. Ten přízemní zakončení plzeňského útočníka betonem vyrazil do strany.
     
    39:00
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Martin Černý – 2 min., držení.
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:36
    Nahození Marka Mozra od modré čáry se snažil dorážet Filip Koudela, Štěpán Houdek měl však kotouč pevně ve své moci.
     
    39:57
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Marek Mozr – 2 min., nedovolené bránění.
     
    39:59
    Po buly v útočném pásmu Plzně a zároveň ještě před koncem druhé třetiny dokázal od modré čáry vystřelil z nápřahu Petr Kocek. Kapitán indiánů nicméně přerovskou branku minul.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině už se skóre měnilo, a to jednou. V 35. minutě využil přesilovku domácí Filip Vlk a poslal Přerov do průběžného vedení 1:0. Do třetí části vstoupí oba celky se čtyřmi hráči v poli, po 59 sekundách se pak vrátí do hry hostující Martin Černý a Plzeň čeká zkrácená přesilovka. Poslední dvacetiminutovka začne zhruba v 15:02.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    První buly třetí třetiny vyhrál Přerov.
     
    40:32
    Obrovskou šanci na srovnání měl Jan Fodor. Ten střílel osamocený před brankou, nedokázal ale přehodit levý beton Robina Šejby.
     
    41:47
    Ve zkrácené přesilovce Plzně měl slibnou možnost dorážející Matyáš Úbl, Robin Šejba byl ale u levé tyče bezchybný. Na druhé straně se pak dostal k zakončení sám před brankou Adam Dobřecký, který si položil Štěpána Houdka, jenže kličkou se ocitl už za hostující brankou.
     
    42:05
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    František Hanzlík – 2 min., podrážení.
     
    43:04
    Po skrumáži před plzeňskou brankou se kotouč nacházel volný v brankovišti. Hlavní rozhodčí nakonec hru přerušil z prostého důvodu: hrací předmět ztratil z dohledu.
     
    44:05
    Hosté v plném počtu.
     
    44:37
    Nahození od modré čáry Robin Šejba bez potíží zachytil, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    45:15
    Žabička Adama Pohanky z hranice levého kruhu šla do betonů Štěpána Houdka, od kterých se puk odrazil vedle hostující branky.
     
    47:19
    Plzeň zatlačila Zubry u jejich branky. Těsně před Robinem Šejbou tečoval kotouč nahozený z levé strany Adam Fehér, branku nicméně netrefil.
     
    48:06
    Ostrý pokus Jana Fodora z levé strany Robin Šejba vyrážečkou poslal před sebe. Vzápětí po volném kotouči před brankou skočil a uzmul ho do své moci.
     
    48:50
    Střelu Matouše Maška od modré čáry zablokoval bránící Lukáš Mátl, který pak ještě na plzeňského obránce v útočném pásmu Přerova chvíli dotíral.
     
    49:11
    Adam Fehér měl na hokejce vyrovnání! Útočník Plzně střílel zblízka na Robina Šejbu, ten ale v pádu dokázal udržet kotouč pod levým betonem a stále drží těsné vedení Zubrů.
     
    51:09
    Zubři těsně, ale přece jen udrželi útočné pásmo. Souboje o kotouč za brankou Plzně ale následně nakonec prohráli.
     
    51:39
    Filip Vlk mohl úplně sám před bránou střílet, místo toho ale ještě přihrával doprava na Adama Dobřeckého, kterého nenašel.
     
    52:50
    Janu Fodorovi se úplně nepovedl manévr na útočné modré čáře a svůj tým tak připravil o útočné pásmo.
     
    53:47
    Plzeň má rozhodně územní převahu, ta ale zatím k vyrovnání nevede.
     
    54:11
    5/5
    Přerov právě vstřelil branku!
    Naopak se prosazují domácí. Filip Vlk zadovkou od zadního mantinelu poslal kotouč před branku, kde vehementně dorážel FILIP KOUDELA a nakonec se mu přece jen podařilo dostat puk za brankovou čáru. Asistence: Filip Vlk.
    Koudela F., Vlk F., Dobřecký A., Pohanka A., Mozr M.
    Slováček J., Úbl M., Klatovský A., Mašek M., Kamas J.
    54:11 Filip KOUDELA - 2:0
     
    54:20
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Vratislav Švejcar – 2 min., hákování.
     
    54:41
    5/4
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Také hosté využívají v tomto zápase přesilovku a už je to znovu pouze o jednu branku. Plzeň to v početní převaze sehrála opravdu krásně. Jan Fodor po přihrávce Bena Reisneckera od modré čáry posunul puk na volného MATĚJE TOMÁNKA, který z prostoru mezi kruhy zamířil nad vyrážečku Robina Šejby. Asistence: Jan Fodor a Ben Stefan Reisnecker.
    Tománek M., Fodor J., Reisnecker B., Maxa J., Fehér A.
    Cífka T., Pala T., Koudela F., Dobřecký A.
    54:41 Matěj TOMÁNEK - 2:1
     
    55:49
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Antonín Klatovský – 2 min., podrážení.
     
    56:24
    Adam Dobřecký sice zavezl kotouč do útočné třetiny, tam se ale Zubři udržet nedokázali.
     
    57:04
    Domácí poměrně pomalu kombinovali v útočném pásmu. Nakonec se Tadeáš Pala dostal na modré čáře k dalekonosnému nahození, na které si Štěpán Houdek našel správný výhled a kotouč skryl do lapačky.
     
    57:36
    Po prudké ráně Marka Mozra vznikla před brankou Plzně pěkná skrumáž, po které nakonec puk vyplaval poblíž pravé tyče. Hostující obrana nakonec celou situaci dokázala ustát.
     
    57:49
    Hosté v plném počtu.
     
    58:01
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:03
    Plzeň to zkouší bez brankáře!
     
    58:18
    Proti střele Matyáše Úbla úspěšně u levé tyče zaklekl Robin Šejba. Po dalším vyhraném buly hostů v útočném pásmu si pak musel přerovský brankář poradit s tečovaným pokusem Jana Fodora, nakonec to ale přece jen zvládl.
     
    59:22
    Přerov potřeboval po zakázaném uvolnění vystřídat, a tak se Filip Koudela ani pořádně nesnažil zdálky trefit prázdnou hostující branku. Spokojil se s tím, že puk poslal do útočného pásma tak, aby se nepískalo další zakázané uvolnění.
     
    59:35
    Na prázdnou branku Plzně nyní mířil Filip Frnka, z pravé strany se mu ji ale nepodařilo trefit.
     
    59:45
    Indiáni operují v útočném pásmu, čas na vyrovnání se jim však hodně rychle krátí.
     
    Konec zápasu.
     
    Přerov v prvním utkání osmifinále play-off Extraligy dorostu poráží Plzeň doma 2:1 a v sérii se ujímá vedení 1:0 na zápasy. Ve třetí třetině zvýšil vedení Zubrů z dorážky Filip Koudela, Škoda ale vzápětí snížila díky přesilovkové trefě Matěje Tománka. Další góly už navzdory hostujícímu risku bez brankáře nepadly. Série se nyní stěhuje do Plzně, kde bude pokračovat pátečním druhým a případným třetím rozhodujícím střetnutím v sobotu.
     
    Ode mě je to pro dnešek z Přerova vše, přeji vám hezký zbytek dne. (15:40:18)
    Marken.cz

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 35. Vlk (Koudela, Mozr), 55. Koudela (Vlk) – 55. Tománek (Fodor, Reisnecker)


    HC ZUBR Přerov: Šejba (J. Trnka) – Pohanka, Zahradníček, Pala, Mozr, Matyáš, Kočara, Cífka – Hilšer, Miklas, Švejcar – Vyroubal, Koudela (A), Dobřecký (C) – L. Mátl, Kurial, Frnka – Vlk.
    Trenér: Pavel Neuman

    HC Škoda Plzeň: Houdek (Poustka) – M. Černý (A), Kocek (C), M. Mašek, Boskovic, Hanzlík, Kamas, Reisnecker – Tománek, Fehér, Křepel – Maxa, Fodor, Slováček – Klatovský (A), Slačík, Bělík – Úbl.
    Trenér: Michal Straka

    Rozhodčí: Janda, Šutara – Horák, Lainka

    Diváci: 195
    Přerov 1 2 Plzeň
    #1 Středa 13.03.2024 • 13:30
    Přerov - Plzeň 2:1
    #2 Pátek 15.03.2024 • 17:00
    Plzeň - Přerov 7:0
    #3 Sobota 16.03.2024 • 13:00
    Plzeň - Přerov 8:1
    bahis siteleri