Lucembursko – Jihoafrická rep. 4:2 (kon.) | Thajsko – Turkmenistán 13:3 (kon.) | Kyrgyzstán – Mexiko 9:4 (kon.)
konec
Lucembursko
4:2 (2:1, 2:1, 0:0)
Jihoafrická republika
Čtvrtek 14.03.2024, 09:00 • Gorodskoj Katok, Biškek • Mistrovství světa - III. A Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné čtvrteční dopoledne. Vítám vás při sledování mistrovství světa – III. A divize, u zápasu mezi Lucemburskem a Jižní Afrikou.
     
    Lucembursko

    Lucemburští hokejisté v dosavadních třech utkáních posbírali pět bodů, s nimiž se nachází na třetím místě za zatím suverénním Thajskem a šestibodovým Kyrgyzstánem. Na úvod turnaje svěřenci trenéra Erikssona v napínavém utkání zdolali 4:3 Turkmenistán, načež prohráli vysoko 3:7 s Kyrgyzstánem a v doposud posledním střetnutí přetlačili Mexičany výsledkem 5:4 po prodloužení. Třikrát v historii země se Lucembursku povedlo prodrat do druhé divize, z ní ale ve všech případech okamžitě sestoupilo.
     
    Jihoafrická republika

    Jihoafričané hned v úvodu turnaje udělali důležitý krok směrem k záchraně, když v gólově bohatém klání přestříleli 6:3 Mexičany. Následovaly dvě porážky, nejprve těsná 3:4 s Turkmenistánem, následně o poznání výraznější 1:5 se zatím neporaženým Thajskem. Hokejisté z Jižní Afriky postoupili na současnou úroveň před dvěma roky, v divizi A se v loňském ročníku umístili na velmi pěkném třetím místě za Tchaj-wanem a Turkmenistánem.
     
    Úvodní sestavy:

    Lucembursko: Lepage (Cruchten) – Beran (A), Church, Mykkanen, P. Vincens, Kramer, Dino Mededović, Demir Mededović, Nunes – C. Mossong (A), Cannon (C), Backes – N. Mossong, A. Vincens, Zrika – Lasis, Mota.
    Trenér: Christer Eriksson

    Jihoafrická republika: Muller (Boyd) – Saaiman, Magmoed, Venter, van der Merwe, Chueu, Birrell – Valadas (A), Carelse, Samaai (C) – Krotz, Kluyts, Bremner – van Doesburgh (A), Compton, Giot – Mlangeni, Obery, Phakathi.
    Trenér: Bjorn Kinding

    Rozhodčí: Gunnarsson (ISL), Kang (KOR).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Lucemburskem a Jižní Afrikou odstartoval! První útok patřil Afričanům, tvrdá střela od pravého mantinelu se mezi tři tyče nevešla.
     
    00:41
    Po levém mantinelu nabral vysokou rychlost Uthman Sammai, ale příliš daleko se nedostal, stopku mu vystavil David Church.
     
    01:20
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Gareth Bremner vůbec dobře, skákavou žabičku Stefan Kluyts zpracovat nezvládl.
     
    01:59
    Se střelou zpoza pravého kruhu si Philippe Lepage poradil na jedničku, pravým betonem vyrazil puk mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    02:23
    Dlouho otálel s rozehrávkou Ethon Saaiman, jehož se vydal atakovat colm Cannon, zadák stihl rozehrát na Marca Giota.
     
    02:55
    Zaútočili i Lucemburčané. Jmenovitě Raoul Kramer, který se až ke střele nedostal, za bránou soupeře ho tělem zpacifikoval Deen Magmoed.
     
    03:23
    Zatím se přerušuje jen minimálně, zápas probíhá ve svižném tempu. Claude Mossong se nyní neprodral za záda Ethona Saaimana.
     
    03:58
    S rozehrávkou spoluhráčům vypomohl Ivan Muller, když se vydal za vlastní bránu a kotouč poslal na hokejku Johana van der Merweho.
     
    04:20
    Na ostrý projektil zpoza kruhů Ivan Muller od počátku viděl velmi dobře, z výstroje navíc puk vyklepal pro Diona Phakathiho.
     
    04:47
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Vedoucí gól střílí outsider z Lucemburska! U levého mantinelu vybojoval puk JOAQUIM NUNES a z nouze se rozhodl vystřelit z úhlu, zaskočenému Mullerovi propadl touš až komicky za brankovou čáru mezi betony. Bez asistence.
    04:47 Joaquim NUNES - 1:0
     
    05:26
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Deen Magmoed, ale příliš daleko se nedostal, Dino Mededović mu čistým způsobem puk vypíchl.
     
    06:36
    U jihoafrické střídačky se svedl velký souboj o puk, ze kterého nakonec vyšel jako vítěz Lucemburčan Philippe Vincens.
     
    06:50
    Přechod lucemburských hokejistů přes útočnou modrou čáru nebyl v pořádku, Joaquim Nunes vystavil Raoula Kramera do ofsajdu.
     
    07:24
    Mezi dvěma protihráči postupoval do příležitosti Gareth Bremner, ve finále individuální akce vypálil příliš vysoko nad břevno.
     
    07:58
    O zklidnění situaci se za vlastní bránou postaral Nkoshilo Chueu, počkal na vystřídání spoluhráčů a puk potom předal po pravé ruce Marcu Giotovi.
     
    08:26
    Do protiútoku chtěl vystartovat Nicolas Mossong, jenže dostal příliš prudkou nahrávku, výsledkem je tedy zakázané uvolnění.
     
    08:45
    Ze středu hřiště strhl hru na pravé křídlo Dylan Compton, následně švihl zápěstím a hrací předmět nasměroval těsně nad břevno.
     
    08:53
    Jihoafrická republika právě vstřelila branku!
    K vyrovnání vedla parádní individuální akce! V hlavní roli obránce DEEN MAGMOED, který se v plné rychlosti dostal za posledního soupeře, načež Lepagemu udělal forhendovou kličku a puk poslal do volného prostoru mezi betonem a levou tyčkou. Asistence: Ethon Saaiman.
    08:53 Deen MAGMOED - 1:1
     
    09:30
    Lucemburský brejk nebezpečí pro jihoafrickou bránu nepřinesl, protože Joaquim Nunes nezvládl zpracování těžké přihrávk.
     
    10:06
    První přesilovou hru si zahrají lucemburští hokejisté. Na trestnou lavici usedl zadák Ethon Saaiman, důvodem je nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    10:18
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Bleskově využitá přesilovka a Erikssonova družina je znovu o krok napřed! Z levého kruhu nahazoval Church a byl to CLAUDE MOSSONG, kdo dokázal tečovat kotouč mimo Mullerův dosah. Asistence: David Church a Colm Cannon.
    10:18 C. MOSSONG - 2:1
     
    11:21
    V úniku si věřil na opětovné srovnání skóre Wesley Krotz, forhendové zakončení však Philippe Lepage i s notnou dávkou štěstí ztlumil lapačkou.
     
    12:19
    Rychle na druhou stranu, kam se středem ledové plochy vydal Sami Zrika, v poslední chvíli mu zvládl puk vypíchnout Joaquim Valadas.
     
    12:58
    Do útočného pásma dostal nahrávku Raoul Kramer, rychle si srovnal kotouč na čepel hokejky a vystřelil do brusle clonícího Magmoeda.
     
    13:22
    Jihoafričané zatím jako kdyby nevěděli, jak na soupeře hrát. Dlouho kvedlal za vlastní bránou s pukem Ethon Saaiman, načež přihrál nepřesně.
     
    13:54
    I s notnou dávkou štěstí se Stefan Kluyts proháčkoval až za posledního konkurenta, z bezprostřední blízkosti však Lepageho nepřekonal.
     
    14:21
    Střetnutí pokračuje ve svižném tempu. Z ostrého úhlu chtěl už podruhé uspět Joaquim Nunes, leč bránu výrazně minul.
     
    14:52
    Početní převahu si vyzkouší i Jihoafričané. Proti pravidlům hrál Magnus Lassis, jenž zastavil po mantinelu pronikajícího soka viditelným seknutím přes hokejku.
     
    15:12
    Se slabým nahozením ještě ze středního pásma neměl Ivan Muller výraznější starosti, hrací předmět v poklidu vyklepal pro Magmoeda.
     
    15:40
    Zpoza levého kruhu vystřelil příklepem těsně nad ledem Luke Carelse, pozorný Philippe Lepage zaznamenal zákrok pravým betonem.
     
    16:01
    A znovu v hlavní roli lucemburský brankář, jenž si našel místečko, odkud viděl na nahození od mantinelu a puk schoval v lapačce.
     
    16:55
    Početní převaha JAR je minulostí. V samotném závěru přesilovky chtěl brankáře překvapit střelou z úhlu Kluyts, Lepage byl na místě.
     
    17:22
    Zpoza brány vymyslel Claude Mossong zajímavou nahrávku do pravého kruhu, odkud vyslal Alex Mykkanen hodně nepovedenou ránu z voleje.
     
    17:44
    Jihoafričané hrají častěji s pukem na hokejkách, ale zatím jim to není nic platné, nyní nevyšla spolupráce mezi Samaaiem a Valadasem.
     
    18:13
    Pochvalu za práci směrem do defenzivy zaslouží Colm Cannon. Centr elitní formace se stáhl spolu s Krotzem a u mantinelu protihráče čistě obral.
     
    18:51
    Faul loktem posílá do čtyř Jižní Afriku. John Venter si je moc dobře vědom svého přestupku, proto ani nezkoušel protestovat.
     
    19:30
    Hráči v bílých dresech se zatím brání bez problémů. Krátce po buly nejprve vyhodil Deen Magmoed, následně na něj navázal Johan van der Merwe.
     
    19:48
    Z protihráčů si udělal kužely Joaquim Nunes, procpal se až do pravého kruhu, odkud vypálil do výstroje připraveného Mullera.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Lucemburskem a Jižní Afrikou přinesla tři góly, přičemž o jeden více vstřelil lucemburský outsider. Svěřence trenéra Erikssona poslal do vedení Joaquim Nunes, načež se vyrovnat podařilo Deenu Magmoedovi, nicméně poslední slovo měli v první třetině Lucemburčané, v přesilové hře rozvlnil síť úspěšnou tečí Claude Mossong.
     
    Další třetina začne přibližně v 9:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Lucemburčané začali útokem po levém mantinelu, do středu potom dostal nahrávku Sacha Backes a střílel vedle levé tyče.
     
    20:47
    Z pod tlaku se Jihoafričané vymanili pouze vyhozením na zakázané uvolnění, elitní formace tedy ještě nemůže na střídačku.
     
    21:38
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Hráči v modrých dresech jsou za aktivní vstup do prostřední části odměněni navýšením náskoku! Po boji na hraně brankoviště puk získal ANTHONY VINCENS a neomylně ho pověsil nad levé rameno zakleknuvšího Mullera. Asistence: Nicolas Mossong.
    21:38 A. VINCENS - 3:1
     
    22:29
    Jižní Afrika je v problémech. V roli favorita nehraje vůbec dobře, každopádně ještě má čas, aby s výsledkem něco udělala.
     
    22:58
    V pravém kruhu se protihráčům schoval Uthman Sammai, dočkal se nahrávky, ale po rychlém zpracování pálil příliš vysoko.
     
    23:27
    Icing Lucemburska. Dino Mededović zabojoval, ovšem zadák Johan van der Merwe byl přeci jen o něco málo rychlejší.
     
    23:44
    A další zakázané uvolnění, tentokráte na straně Jižní Afriky. Gareth Bremner neúspěšně natahoval hokejku za ostrým pasem Magmoeda.
     
    24:20
    Dobré zrychlení ukázal David Church, nicméně velkou ztrátu na Dylana Comptona nesmazal, ten potom přenesl puk na Valadase.
     
    24:56
    Lucemburský brankář ztratil stabilitu po kontaktu s vlastním spoluhráčem Backesem a měl velké štěstí, že se puk odrazil k jinému kolegovi Lasisovi.
     
    25:24
    Přestože měl Nicolas Mossong poměrně dost času, tak si nepočínal vůbec dobře, příliš prudké vyhození skončilo zakázaným uvolněním.
     
    25:40
    Od modré čáry pokusil štěstí Nkosliho Chueu. Mezi střelce zápasu se nezapsal, těsně minul volný prostor u levé tyčky.
     
    26:23
    Na druhé straně nahazoval od modré čáry na teč Thierry Beran. Žádná ale nepřišla, proto měl Ivan Muller snadnou práci při zákroku.
     
    26:51
    Jihoafričané dostali kotouč do soupeřova brankoviště, ale kýžený efekt v podobě kontaktní trefy nepřišel, nebezpečí zažehnal dobře se orientující David Church.
     
    27:15
    V plné rychlosti Uthman Samaai dobruslil až do levého kruhu, odtud vyzkoušel svižnou ránu zápěstím a Philippe Lepage ji ztlumil ve výstroji.
     
    27:54
    Signalizovaný ofsajd znemožnil hráčům JAR pokračovat v útočné akce, Claude Mossong tedy dostal hodně volného času na rozehrávku.
     
    28:07
    Jihoafrická republika právě vstřelila branku!
    Je sníženo! Na jedničku si v předbrankovém prostoru soupeře počínal UTHMAN SAMAAI, jenž si věděl rady s volným pukem a natřikrát ho propasíroval až za záda ležícího gólmana. Bez asistence.
    28:07 Uthman SAMAAI - 3:2
     
    29:09
    Jihoafričané pokračují v aktivním pojetí hry. O bleskové vyrovnání se pokoušel Wesley Krotz, nadějnou střelu namířil těsně nad horní tyč.
     
    29:50
    Dozadu příkladně zafungoval Thierry Beran, když za bránou dobruslil Lukea Carelse a čistým hitem protivníka poslal k ledu.
     
    30:33
    Lucembursko dlouho usilovalo o udržení útočného pásma, leč kontrolu nad ním nezískalo, kličkujícího Nicolase Mossonga zastavil van der Merwe.
     
    30:57
    Zprava se až před bránu procpal Joaquim Nunes, ve snaze o svůj druhý gól v zápase zvedl touš o pár čísel nad břevno.
     
    31:22
    Nahození z velkého úhlu Ivanu Mullerovi moc starostí nenadělalo, jihoafrický brankář uschoval puk ve výstroji. Hra přerušena.
     
    31:41
    Z pravého křídla měl v plánu natlačit se až před bránu Magnuss Lasis, ale to se mu nepovedlo, konečnou mu zařídil Deen Magmoed.
     
    32:20
    Přes dva protihráče se rozhodl vypálit Colm Cannon, přičemž brankáře nezaměstnal, trefil totiž chráněné místo na těle Birrella.
     
    32:59
    Den Magmoed si řekl o nahrávku na modrou čáru a dočkal se, po zpracování vypálil přímo doprostřed brány, kde byl Lepage.
     
    33:26
    Nadále platí, že střetnutí plyne v opravdu rychlém tempu. Gareth Bremne nyní neuspěl jeden na jednoho proti Mykkanenovi.
     
    33:46
    Lucembursko otočilo hru na druhou stranu a po levém mantinelu sprintoval Nicolas Mossong, přes van Doesburgha si střeleckou pozici nenašel.
     
    34:18
    Zákrok z kategorie těch jednodušších pro Philippea Lepage, jenž viděl na nahození od mantinelu a touš schoval do lapačky.
     
    34:45
    Při přechodu Lucemburska do útočné třetiny se zval hvizd čárového rozhodčího, Anthon Vincens vystavil do ofsajdu Samiho Zriku.
     
    35:23
    Dobré krytí puku ukázal Joaquim Nunes a už to vypadalo, že by mohl proniknout až před bránu, v posledním okamžiku ho zastavil Ethon Saaiman.
     
    35:56
    Zpoza kruhů vyslal tvrdou střelu těsně nad ledem John Venter, Philippe Lepage šel do pokleku a zaznamenal zákrok pravým betonem.
     
    36:17
    Sám proti třem si odvážně věřil Stefan Kluyts, byť situace dopadla dle očekávání, o hrací předmět ho připravil Church.
     
    36:49
    U pravého mantinelu srdnatě bojoval o puk Wesley Krotz. Neuspěl, nicméně Thierry Beran vzápětí vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    37:38
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Důležitý gól v koncovce druhé části, který vrací Lucembursku dvoubrankové vedení! MAGNUSS LASIS se v situaci dvou proti dvěma zbavil Magmoeda, aby vzápětí zleva propálil Mullera mezi betony. Asistence: Demir Mededović a Thierry Beran.
    37:38 Magnuss LASIS - 4:2
     
    37:38
    Po čtvrtém inkasovaném gólu končí utkání pro gólmana Ivana Mullera, na jeho místo v jihoafrickém brankovišti se staví Ryan Boyd.
     
    38:24
    A hokejisté v modrých dresech jsou při chuti. O obtočení soupeřovy svatyně se pokusil Raoul Kramer, zakončení z bekhendu mu nevyšlo.
     
    38:51
    Do akce musel Ryan Boyd, který poklekl k ledu a levým betonem zastavil tvrdou střelu příklepem v podání Dina Mededoviće.
     
    39:12
    V probíhající poslední minutě druhé třetiny drží puk Jihoafričané, ale nedaří se jim zatím obsadit útočnou třetinu, soupeř brání velmi dobře.
     
    39:47
    Chybnou rozehrávku konkurenta vystihl Dylan Compton, leč nebylo mu to nic platné, neboť mu čas zabralo zpracování a mezitím se k němu stihl stáhnout Alex Mykkanen.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina skončila stejným výsledkem jako ta první, tedy 2:1 pro Lucembursko, které celkově vede o dvě branky 4:2. Na rozdíl dvou branek navýšil v úvodu druhé části Anthony Vincens. Za Jižní Afriku potom snížil Uthman Samaai, ale místo srovnání stavu v podání favorita přišlo opětovné navýšení ze strany outsidera, Magnus Lassis byl tím, kdo povedenou střelou zleva našel mezeru mezi betony Mullera.
     
    Další třetina začne přibližně v 10:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Jihoafrická republika vstupovala do utkání v roli favorita, nicméně teď má pořádně namále, neboť ztrácí dva góly.
     
    40:34
    Dozadu zapracoval David Church, jenž moc dobře věděl, že se k němu zezadu blíží Luke Carelse, soupeře odstavil a rozehrál po mantinelu na Berana.
     
    41:14
    Za vlastní bránou počkal na vystřídání spoluhráčů Johan van der Merwe a dlouhým pasem se rozhodl vybídnout Langu Mlangeniho, toho zradilo zpracování.
     
    41:40
    Nahození ze středního pásma mířilo přímo do brány, takže Ryan Boyd musel hrát a vyrážečkou posunul touš na Magmoeda.
     
    42:32
    Zakázané uvolnění Lucemburska. Anthony Vincens zabral příliš pozdě a Sami Zrika neměl žádnou šanci na puk dosáhnout.
     
    42:58
    Do dvojice konkurentů útočil Uthman Samaai, který se pěknou stahovačkou zbavil prvního, posléze vystřelil zápěstím do levého betonu Lepage.
     
    43:17
    Úvod třetí části jednoznačně patří JAR, ale gól ne a ne přijít. Naopak je viditelné, že Lucembursko se soustředí především na pevnou defenzivu.
     
    43:53
    Vlastní chybou se Jihoafričané připravili o možnost usadit se v útočném pásmu, ofsajd způsobilo nedorozumění mezi Valadasem a Carelsem.
     
    44:22
    Přes osobního strážce vypálil od levého mantinelu Jean-Michel van Doesburgh. Philippe Lepage byl v pozoru, zakročil lapačkou.
     
    44:44
    Dobrou rychlost nabral po levém mantinelu Stefan Kluyts a troufl si na odvážné zakončení bekhendem, to Ryan Boyd vyrazil pravým betonem.
     
    45:39
    Bylo jasné, že Marc Giot nemá sám proti třem moc šancí na úspěch. Nicméně zabojoval srdnatě, byť vůbec nevystřelil.
     
    45:57
    Ještě jeden oblouk k vlastní bráně si udělal Johan van der Merwe, vzápětí si ve středním pásmu vybral osamoceného kolegu Comptona.
     
    46:19
    Cameron Birrell vymyslel pěkný oblouček za obranu. Adresátem byl Wesley Krotz, ten po rychlém zpracování vypálil příklepem příliš vysoko.
     
    46:47
    Na obranní modré čáře obral zadáka soupeře Sacha Backes a v přečíslení dvou na jednoho nahrával doleva Colmu Cannonovi, jenž bekhendem na Boyda nevyzrál.
     
    47:02
    Přes protihráče vyslal ostrou ránu ze zápěstí Dylan Compton, avšak Philippe Lepage mohl zůstat v klidu, soupeř cílové zařízení výrazně minul.
     
    47:55
    Tentokráte bylo k vidění nahození od modré čáry, na nějž Lepage viděl od prvního momentu a pro puk si sáhnul lapačkou.
     
    48:13
    Při dalším zákroku byl Lepage nejistý a puk mu vypadl z výstroje, následně ve spolupráci s Beranem zabránili v dorážce Samaaiovi.
     
    49:28
    Komplikace pro Jižní Afriku. O únik se snažícího Anthonyho Vincense sice Marc Giot zastavil, ale pouze za cenu hákování.
     
    49:49
    Lucembursku se nedaří usadit v útočném pásmu, což mu ale vzhledem k aktuálnímu výsledku vadit nemusí, důležité jsou dvě minuty času, které mohou strávit poměrně v klidu na puku.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Lucemburčané se v početní převaze konečně usadili v útočné třetině, obránce Beran vypálil z voleje od modré nepřesně.
     
    50:50
    U levého mantinelu příliš dlouho otálel Claude Mossong, jehož ve finále dostoupil Uthman Saamai, soka obral a přes všechny čáry vyhodil.
     
    51:02
    Po nahození ze středního pásma si gólman Philippe Lepage na rozehrávku netroufl, protože se k němu nebezpečnou rychlostí přibližoval Joaquim Valadas.
     
    51:30
    Jižní Afrika je v plném počtu, potrestaný Marc Giot je zpátky na ledové ploše. Může tedy pokračovat honba za smazáním dvoubrankového manka.
     
    52:03
    A Jihoafričané se skutečně hned vrhli do útočení. Svižnou střelu zápěstím od pravého mantinelu v podání Kluytse zpacifikoval Lepage.
     
    52:36
    Ještě daleko za kruhy vyslal šiplavou ránu zápěstím Magnuss Lasis. Ryan Boyd se nenechal zastrašit a zabránil nejhoršímu koncem levého betonu.
     
    53:12
    Ve třech proti třem Jihoafričané neuspěli. Wesley Krotz nastartoval po levém mantinelu Stefana Kluytse, jehož tělem zastavil Thierry Beran.
     
    53:40
    Přestože Luke Carelse vyhrál vhazování v útočném pásmu, tak o něj Jihoafrická republika přišla, protože Deena Magmoeda zradilo zpracování.
     
    54:27
    Jedna z posledních příležitostí, jak ještě zdramatizovat koncovku střetnutí. Reprezentace JAR bude hrát přesilovku z důvodu krosčeku Anthonyho Vincense.
     
    54:58
    Hokejistům v bílých dresech se však zatím nedaří usadit v útočném pásmu. Lucembursku se povedlo vyhodit dvakrát rychle za sebou.
     
    55:12
    Ani do třetice se Afričanům nezadařilo. Křižný pas zleva vystihl Alex Mykkanen a bez větších problémů vyhazoval středem.
     
    55:55
    V posledním okamžiku si Deen Magmoed rozmyslel zakončení a doleva posouval na Lukea Carelse, tomu puk přeskočil přes čepel hole.
     
    56:30
    Lucembursko je kompletní. Anthony Vincens se hned zapojil do hry, když protečoval pryč z obranné třetiny vyhození Berana.
     
    56:51
    Lucembursko je hodně blízko překvapivému zisku tří bodů. Definitivní razítko na vítězství mohl dát Nicolas Mossong, jenže puk se mu postavil na hranu, proto poloprázdnou bránu minul.
     
    57:21
    Na zteč se vydal Joaquim Valadas a v obležení dvou soupeřů zvládl vystřelit zápěstím, Philippe Lepage zakročil levým betonem.
     
    57:53
    Snadný zákrok pro lucemburského brankáře, který si sáhl pro nahození od modré lapačkou a puk v ní sebevědomě schoval.
     
    58:13
    Oddechový čas pro Jihoafrickou republiku.
     
    58:13
    Není překvapením, že po oddechovém čase zůstává Ryan Boyd na střídačce. Reprezentace JAR zkouší powerplay.
     
    58:46
    Nedaří se a nedaří. Jižní Afrika má obrovské problémy při přechodu do útočné třetiny a nezdá se, že by měla ještě koncovku zdramatizovat.
     
    59:23
    Uvidíme hru šest na čtyři. Spoluhráče totiž oslabuje obránce první formace Thierry Beran, když podrazil rozjetého konkurenta.
     
    59:23
    Oddechový čas pro Lucembursko.
     
    59:46
    Je rozhodnuto. Poslední jiskřičku naděje chtěl pro JAR udržet Luke Carelse, střelu z velkého úhlu si však Philippe Lepage pohlídal.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Lucemburska se ve čtvrtém utkání postarali o překvapení, když po velmi pěkném výkonu pokořili Jihoafrickou republiku výsledkem 4:2. Všechny góly padly v prvních dvou dějstvích. Obě tyto části skončily stejným výsledkem 2:1 pro outsidera. Závěrečnou dvacetiminutovku už si Lucemburčané pohlídali jako zkušení mazáci, pracovali perfektně směrem do defenzivy a soupeře už k ničemu nepustili.

    Svěřenci trenéra Erikssona si polepšili na osm bodů a v tabulce poskočili na druhé místo před Kyrgyzstán a o bod za suverénní Thajsko. Jihoafrická republika zůstává na třech bodech o dva body před posledním Mexikem. (11:07:26)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Nunes, 11. C. Mossong (Church, Cannon), 22. A. Vincens (N. Mossong), 38. Lasis (Demir Mededović, Beran) – 9. Magmoed (Saaiman), 29. Samaai


    Lucembursko: Lepage (Cruchten) – Beran (A), Church, Mykkanen, P. Vincens, Kramer, Dino Mededović, Demir Mededović, Nunes – C. Mossong (A), Cannon (C), Backes – N. Mossong, A. Vincens, Zrika – Lasis, Mota.
    Trenér: Christer Eriksson

    Jihoafrická republika: Muller (38. Boyd) – Saaiman, Magmoed, Venter, van der Merwe, Chueu, Birrell – Valadas (A), Carelse, Samaai (C) – Krotz, Kluyts, Bremner – van Doesburgh (A), Compton, Giot – Mlangeni, Obery, Phakathi.
    Trenér: Bjorn Kinding

    Rozhodčí: Gunnarsson (ISL), Kang (KOR)

    Diváci: 200
    bahis siteleri