Děčín – Letňany 0:1 (po pr.) | Nový Jičín – SHKM Hodonín 2:5 (kon.)
po prodl.
HC Děčín
0:1 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1) Stav série: 1:3
HC Letci Letňany
Pondělí 18.03.2024, 18:00 • Zimní stadion, Děčín • 2. liga • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům hokeje. Odstartovalo play-off druhé hokejové ligy a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat čtvrtý zápas v sérii mezi týmy HC Děčín a HC Letci Letňany.
     
    1. zápas sérieLetňany – Děčín 6:2 – 1:0 na zápasy

    Děčínští hokejisté vzhledem k horšímu umístění sehráli první zápas osmifinále na půdě pražských Letňan, kde už ve čtvrté minutě inkasovali. Dominik Arnošt blafákem překonal Lavingera a Letci vedli. O minutu a půl později ale přišla odpověď Děčína, který díky Davidu Tůmovi vyrovnal v přesilové hře. Vyrovnaný stav ale dlouho nevydržel, V sedmé minutě strhl vedení na stranu Pražanů Petr Poppel a hned na to je do dvoubrankového náskoku poslal Štěpán Turek.

    Po polovině zápasu Medvědi získali kontaktní branku, když se předtím do velké šance dostali domácí hráči. Potvrdilo se tak pravidlo nedáš-dostaneš, hned na to se totiž prosadil David Černý. Ovšem v šestačtyřicáté minutě udeřily opět Letňany, které po souvislém tlaku před děčínskou brankou poslal zpět do náskoku o dva góly Dominik Arnošt.

    Do třetí třetiny šli Medvědi s cílem se zápasem ještě něco udělat, prohrávali 2:4 a rozhodně měli šanci. Jenže kontaktní branku nevsítili a čas jim ubíhal velmi rychle. V pětapadesáté minutě propálil Lavingera Pavel Mrňa a to už s Děčínem nevypadalo dobře. Navíc minutu a půl před koncem třetího dějství se podruhé trefil Dominik Arnošt v přesilové hře a bylo hotovo. Letci tak vyhráli 6:2 a ujali se vedení v sérii 1:0 na zápasy.
     
    2. zápas série – Děčín – Letňany 1:4 – 0:2 na zápasy

    Medvědi v domácím utkání měli jasný cíl, a sice sérii srovnat. Po bezbrankové první třetině to vypadalo, že by mohla být šance na úspěch. Děčínští dlouho drželi vyrovnaný stav. Ovšem úvodní minuta prostředního dějství to zmařila. V čase 20:27 totiž překonal Lavingera někdejší extraligový hráč Jakub Sklenář a Letci vedli 1:0. Poté se skóre měnilo až v osmatřicáté minutě, kdy náskok Letňan navýšil Petr Poppel a Letci byli znovu na dobré cestě k dalšímu sériovému bodu.

    Začátek třetí třetiny patřil Medvědům, kteří snížili na rozdíl jediné branky zásluhou Nikolaje Parshakova a bylo to 1:2. Radost ale Děčínu dlouho nevydržela, na 3:1 opět zvýšil Štěpán Turek. Nicméně domácí celek stále bojoval o kontaktní branku, té se ale nemohl dočkat. Definitivně naděje Děčínu utnul Tomáš Pšenička, který zvýšil na 4:1 a tak i zápas skončil. Letňany tak vedly 2:0 na zápasy a v sobotním duelu v letňanské ICE Aréně mohli Děčínu ukončit sezónu. Medvědi ale do Prahy zamířili s vědomím, že nemají co ztratit a pokusí se hrozbu konce sezóny odvrátit.
     
    3. zápas série – Letňany – Děčín 3:4 – 2:1 na zápasy

    Medvědi neměli co ztratit a s tímto vědomím jeli do Prahy ke třetímu utkání a rozhodně ještě sezónu končit nechtěli. A byli to právě oni, kdo otevřel skóre zápasu. Ve čtvrté minutě se prosadil David Tůma a Děčín vedl po první třetině 1:0.

    V té druhé, hned na jejím začátku dal znovu David Tůma gól a poslal Medvědy do dvoubrankového náskoku. Pak ale přišly chvíle Letňan. Postupně se trefili Matěj Korčák, Dominik Němeček a Pavel Mrňa a Letci nejen, že vymazali ztrátu, ale dostali se i do vedení 3:2, a sice v šestatřicáté minutě. V tuto chvíli to s děčínskými hráči nevypadalo vůbec dobře.

    Šest minut před koncem třetí třetiny ale vrátil své spoluhráče zpět do hry o sériový bod Tomáš Nezbeda, jenž vyrovnal na 3:3. No a v čase 57:59 přišla další chvíle pro Davida Tůmu. Ten totiž odmítl nastavenou hrací dobu a strhl vedení na děčínskou stranu. Zároveň tak završil hattrick. Poté se už nic nestalo a po těsné výhře 4:3 utekli Medvědi hrobníkovi z lopaty a sezónu ještě nekončí. Vše se tedy stěhuje znovu na led Děčína, kde domácí budou usilovat o vyrovnání v sérii, hosté naopak znovu o proměnění mečbolu. Bude to opět velký boj a máme se na co těšit.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Vl. Brož (A), Bartoň, D. Kučera, Zedek, Tomšík, D. Petrásek, Kaltenböck – D. Tůma (A), Jursa, Faigl (C) – Smola, T. Nezbeda, Parshakov – D. Černý, J. Tůma, Postl – Nowák, Chovanec.
    Trenér: David Švagrovský

    HC Letci Letňany: Nečas (J. Němeček) – Ducháč, Hamšík, L. Chalupa (A), Gurjevskij, Drtina, D. Němeček, Z. Fiala – Kysela, Poppel, Theimer – Arnošt (C), Turek, Sklenář (A) – Korčák, Mácha, Mrňa – Poul, Pšenička, Vacín – Labuzík.
    Trenér: Jaroslav Nedvěd

    Rozhodčí: Hlinka, Glanc – Belko, Janíček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Hned na úvod zápasu se hosté dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Vojtěcha Nečase, buly po jeho pravé ruce.
     
    01:33
    Před branku soupeře si sjel Martin Jursa a chtěl zakončit, ale Vojtěch Nečas vleže získal puk pod lapačku a opět je hra přerušena.
     
    02:07
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Pavel Tomšík – 2 min., podrážení.
     
    03:15
    Hosté rozjeli akci před brankou Děčína, ale nakonec se jim nepovedlo ohrozit Lavingera. Následně pak se Medvědi osvobozují.
     
    03:45
    A další výhoz puku míří až před klec Vojtěcha Nečase a tohle oslabení by měli děčínští hokejisté zvládnout bez úhony.
     
    04:07
    Děčín je v plném počtu.
     
    04:47
    Hosté vyhodili puk příliš daleko a ten končí až u zadního mantinelu v domácím pásmu. Znovu je z toho zakázané uvolnění a vhazování před Vojtěchem Nečasem.
     
    05:29
    David Černý si sjel do prostoru mezi kruhy a jeho přízemní pokus končí jen na betonech Vojtěcha Nečase.
     
    05:54
    Nyní bylo rušno před Lavingerem, který musel hasit nebezpečí u své pravé tyče. Hra je přerušena a buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    07:44
    Další akce Děčína, Tomáš Nezbeda objel hostující klec a pak se dostal před ní, ale zakončit mu nedovolila obrana pražských Letňan.
     
    08:34
    Po vhazování v pásmu hostů se dostali Děčínští do další kombinace, která ale opět nevedla k otevření střeleckého účtu.
     
    09:57
    Pražanům se nepovedl průchod do útočného pásma a obrana Medvědů získala puk na svou stranu a hned ho vyvezla zase až před klec Vojtěcha Nečase.
     
    10:47
    Od vlastní branky zakládají akci domácí hráči a jdou do postupného útoku. Hosté se snaží jim tenhle úmysl zmařit.
     
    11:36
    Agilní domácí hokejisté se znovu zjevili před Nečasem, ale nedokázali před ním usměrnit kotouč za brankovou čáru.
     
    12:15
    Nyní se zase do akce dostali hosté, ale ta měla jen jepičí život.
     
    12:24
    Na pravé straně se dostal ke střele Petr Poppel a jeho táhlý pokus u své levé tyče zastavil přesným zákrokem Lukáš Lavinger a raději přerušuje hru.
     
    13:15
    A znovu o sobě dali vědět Letci, kteří se natlačili před domácí klec, kde ale nepřesně mířil Matěj Korčák.
     
    14:03
    Znovu byli domácí před hostující brankou hodně aktivní, David Černý ale nedokázal zblízka prostřelit tváří v tvář Vojtěcha Nečase.
     
    14:11
    Martin Jursa napřáhl ke střele na hraně levého kruhu a puk letěl na branku Pražanů, kde byl připraven pozorný Vojtěch Nečas.
     
    14:52
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Jakub Sklenář – 2 min., podrážení.
     
    16:04
    Domácí se usadili v pásmu Letňan a kombinovali v přesilové hře, ovšem nakonec se Davidu Tůmovi nepovedla střela, tak jak by si přál a hosté toho využili k výhozu puku.
     
    16:19
    Nyní se už dostal k zakončení před Nečasem Martin Jursa, ale hostující brankář to dobře viděl a kotouč ukryl v lapačce. Následně přerušil hru a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    16:41
    Puk mají hosté, vyhazují ho až před Lavingera a šetří cenné vteřiny ze svého oslabení. Nyní také následuje komerční přestávka.
     
    16:45
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Matěj Korčák – 2+2, vysoká hůl.
     
    16:52
    Letci jsou ve čtyřech.
     
    17:28
    Hosté se hned na začátku osvobodili, nyní už ale pádí do útočné akce zase Medvědi. Ti po chvilce zakončili před Nečasem, jenž opět své brankoviště ustrážil.
     
    17:55
    Letci sebrali touš v obranném pásmu a hned ho poslali až před Lavingera, šetří tak další vteřiny.
     
    18:18
    Jan Zedek plácl do puku, ten proskočil až před Nečase, tam ale nebyl nikdo, kdo by ho tečoval mimo ohrožení Lavingerovy branky.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:35
    Šance Medvědů končí zmarem a hned na to se Letci opět osvobozují a posílají puk až před Lavingera.
     
    19:49
    Hosté drží puk na svých holích a vypadá to, že úvodní dějství bude za malý okamžik minulostí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství nepřineslo žádnou branku, o něco více ze hry měli Medvědi, kteří často hrozili před Nečasem. Ovšem hosté si vypracovali také nějaké šance, které ale pokryl Lavinger. Zatím si na úvodní branku zápasu musíme počkat.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    Letci jsou v plném počtu.
     
    21:01
    Nenápadná střela nakonec byla pro hosty nebezpečná a lapil ji Vojtěch Němec.
     
    21:15
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Nikolaj Parshakov – 2 min., vysoká hůl.

    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Jakub Hamšík – 2 min., hákování.
     
    22:09
    Medvědi z vlastního obranného pásma šli do akce, ale přechod přes střední pásmo se jim nepovedl.
     
    23:18
    U přední tyče nastavil hůl Jan Chovanec, ale Vojtěch Nečas byl znovu pozorný a betonem kotouč vytěsnil do bezpečí.
     
    23:29
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Dominik Němeček – 2 min., držení.
     
    24:07
    Další přesilovka pro Děčín a ten se už stěhuje do teritoria Letňan. Strhnou Děčínští v přesilovce vedení na svou stranu?
     
    24:35
    Pražané čelili několika střelám, ale dokázali si poradit a kotouč po zákroku jistí znovu Vojtěch Nečas.
     
    24:57
    Letci se osvobozují.
     
    25:29
    Letňany jsou v plném počtu.
     
    27:04
    Ondřej Postl si nabruslil mezi kruhy a poté po zemi poslal puk na Nečase, ten ho jistí a znovu hru zastavuje. Buly po jeho pravé ruce.
     
    27:33
    Přesilovku mají hosté a už se derou do útočného pásma, Medvědi se tak vracejí zpět do obrany.
     
    28:41
    Nepřesný pokus Tomáše Labuzíka a puk je v rohou obranného pásma Děčína. Nicméně hosté v něm stále operují a kombinují před Lavingerem.
     
    29:14
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    30:08
    Jsme za polovinou řádné hrací doby a nyní jsou v pásmu Děčína hosté, kteří se snaží skórovat. Lavinger je ale znovu proti.
     
    31:11
    Medvědi čelili další akci Letců, kteří se dostali až před Lukáše Lavingera, zblízka ale pálil mimo tři tyče Lukáš Chalupa.
     
    31:44
    Jan Tůma se po levém křídle protlačil do útočného pásma, ale nakonec před Nečasem nevystřelil a hosté si poté převzali puk a zamířili s ním opačným směrem.
     
    32:15
    Zakázané uvolnění Pražanů stěhuje hru opět před Vojtěcha Nečase.
     
    33:29
    Pasáž hry, kdy toho nebylo k vidění moc hokejového. Oba týmy mají snahu jít do vedení, ale chybí tomu o něco více přesnosti a možná i rychlosti.
     
    34:47
    Dalekonosná přihrávka na Tomáše Nezbedu se neujala a prolétla jen kolem něho do pásma soupeře. Ten si puk sebral a rychle míří dopředu.
     
    35:02
    Komerční přestávka.
     
    35:28
    Od zadního mantinelu přilétla přihrávka do prostoru mezi kruhy, kde napřáhl, ale jeho pokus končí mimo tři tyče.
     
    36:11
    Blíží se finiš druhé třetiny a vypadá to, že ani v této části hry se branky nedočkáme. Hokej příliš krásy nepobral a je to boj o puk, série nepřesností.
     
    37:15
    Jan Zedek si od zadního hrazení sjel do pravého kruhu a zvednutou střelou poslal puk na branku hostů, kde nastavil lapačku Vojtěch Nečas.
     
    38:17
    Vhazování před Lavingerem, hosté se ještě mají šanci udržet v útočné třetině. Buly po pravici domácího brankáře.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:04
    U modré čáry si puk převzal Dominik Kučera a sjel si na hranu pravého kruhu, jeho švih pak končí v moci brankáře Vojtěcha Nečase.
     
    39:17
    Oto Theimer se řítil po levé straně do zakončení a na levém kruhu vyslal nepříjemnou střelu, po které zaduněl beton Lukáše Lavingera!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je u konce a znovu stále na ukazateli skóre svítí bezbrankový stav. Čtvrté klání v sérii mezi Děčínem a Letňany je ve znamení soubojů a nepřesných střel. I díky tomu oba brankáři ještě neinkasovali.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:44.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:40
    Domácí se hned dostali do akce, z pravé strany střílel David Tůma, ale jen do připraveného Vojtěcha Nečase.
     
    41:20
    Také Letci se natlačili před branku soupeře, ale jejich zakončení bylo z kategorie těch nepřesných.
     
    42:51
    Střela z pravé strany byla Nečasem sražena před jeho brankoviště, nikdo z Medvědům ale touš za brankovou čáru nedorazil.
     
    44:13
    Bezbrankový stav se stále nehne, ani po další děčínské šanci, kdy těsně před Nečasem střílel Tomáš Faigl.
     
    45:50
    Jan Zedek se proháčkoval skrze obránce hostů až před Nečase, před jeho brankou ale nestihl zakončit i díky pozorné obraně Letců.
     
    47:10
    Pavel Tomšík nepustil v pásmu puk a dostal ho do neutrální zóny, nakonec si ho tam našli hosté a rychle otáčejí hru před Lavingera.
     
    48:12
    Medvědi ubránili nepříjemnou akci hostů a hned vytáhli puk do středního pásma a pokračují dále před klec Vojtěcha Nečase.
     
    49:19
    David Černý napřáhl ke střele na pravém kruhu a posílá ji vysoko nad branku Letců.
     
    50:46
    Polovina třetí třetiny je minulostí a dnes se ještě stále neskórovalo. Čím dál více to vypadá, že duel půjde do dvacetiminutového prodloužení.
     
    51:02
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    David Tůma – 2 min., podrážení.
     
    51:39
    Hosté mají výhodu přesilové hry a mají šanci otevřít skóre zápasu.
     
    51:49
    A tak se málem stalo. Petr Poppel na pravém kruhu vyslal tvrdou ránu na Lavingera, který ji ale tečuje do ochranné sítě.
     
    52:40
    Další šance hostů a ta končí mimo tři tyče. Lavinger pak přerušuje hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    53:49
    Děčín je v plném počtu.
     
    54:07
    Další náznak šance hostů, na pravé straně chtěl do sítě dovézt puk Tomáš Pšenička, ale obrana Děčína mu v tom zabránila.
     
    54:50
    Medvědi mají kotouč na svých holích a jdou s ním do akce. Obrana Letců se tak hned vrací zpět, aby Nečasovi pomohla.
     
    55:55
    V rohu pásma Letňan vznikl souboj o kotouč, nakonec ho vydolovali domácí a hned se derou před Nečase.
     
    56:53
    Tomáš Nezbeda šikovně objel branku hostů a před ní chtěl touš zasunout k přední tyči, ale tam byl připraven Vojtěch Nečas.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:23
    Vhazovalo se ve středovém kruhu, puk mají hosté a po pravé straně uniká Štěpán Turek. Ale ten nakonec před Lavingerem selhal.
     
    59:06
    U puku jsou domácí hráči a ještě se snaží projít před Nečase. Už to ale vypadá, že zápas nenajde vítěze a půjdeme do dvacetiminutového prodloužení.
     
    59:45
    Ještě pokus Medvědů mířící mimo a je konec třetí třetiny.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Po šedesáti minutách hry na ukazateli skóre svítí stav 0:0, a to znamená jediné. Zápas nepoznal vítěze a půjdeme do dvacetiminutového prodloužení. Pokud ani to nerozhodne, na řadu přijdou nevyzpytatelné samostatné nájezdy.
     
    Prodloužení začne přibližně ve 20:35.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:16
    Hned po vhazování šli dopředu hosté, ale jejich nahození bylo příliš dlouhé a je z toho zakázané uvolnění.
     
    61:01
    Na chvíli se v pásmu Letců usadili domácí hráči, od modré čáry střílel Vladimír Brož, ale jeho pumelice šla mimo tři tyče.
     
    61:47
    Petr Poppel byl v další velké šanci, objel klec Medvědů a poté se pokusil zasunout touš za brankovou čáru, ale ten jen zůstal ležet před ní. Domácí tak nyní měli velké štěstí!
     
    62:17
    Mezi kruhy střílel Tomáš Pšenička a jeho pokus bravurním zákrokem chytá Lukáš Lavinger, který nyní notně podržel svůj tým ve hře o sériový bod!
     
    63:01
    Pavel Mrňa na pravé straně šťouchl do puku u přední tyče, tam si ale vše pohlídal Lukáš Lavinger a má puk ve své moci. Následně pak přerušuje hru a buly bude vhozeno po jeho levé ruce.
     
    64:04
    Nyní o sobě dali vědět Medvědi, zblízka zakončoval Nikolaj Parshakov, ale nakonec jeho švih končí na lapačce Vojtěcha Nečase.
     
    64:49
    Nához před hostující branku sebral Pavel Tomšík a chtěl zakončit u modré čáry, ale v tom mu zabránili hosté, kteří mu ho vypíchli.
     
    64:51
    Hra je přerušena a vhazovat se bude po pravé ruce Vojtěcha Nečase. Domácí tak mají útočné pásmo a pokusí se ohrozit jeho branku.
     
    65:02
    Na druhé straně musel být opatrný Lukáš Lavinger, na kterého šla další střela, ovšem pokryl ji a poté před dotěrným soupeřem raději hru přerušil.
     
    65:04
    Letňany právě vstřelily branku!
    A je hotovo. Jediná branka zápasu padla až v šestašedesáté minutě v prodloužení. Po vhazování v děčínském pásmu nahazoval puk před branku od pravého hrazení Zoran Fiala a PAVEL MRŇA kotouč šikovně tečoval a ten poté projel mezi betony za Lavingerova záda – 0:1. Asistence: Zoran Fiala a Jakub Sklenář.
    65:04 Pavel MRŇA - 0:1
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. A nejen v tomto duelu, ale také v celé sérii. Hosté na ledě Děčína vítězí 1:0 v prodloužení a zapisují třetí sériový bod. Celkově tak vítězí 3:1 na zápasy a postupují do čtvrtfinále play-off. Medvědům naopak právě skončila sezóna.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:55:11)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 66. Mrňa (Z. Fiala, Sklenář)


    HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Vl. Brož (A), Bartoň, D. Kučera, Zedek, Tomšík, D. Petrásek, Kaltenböck – D. Tůma (A), Jursa, Faigl (C) – Smola, T. Nezbeda, Parshakov – D. Černý, J. Tůma, Postl – Nowák, Chovanec.
    Trenér: David Švagrovský

    HC Letci Letňany: Nečas (J. Němeček) – Ducháč, Hamšík, L. Chalupa (A), Gurjevskij, Drtina, D. Němeček, Z. Fiala – Kysela, Poppel, Theimer – Arnošt (C), Turek, Sklenář (A) – Korčák, Mácha, Mrňa – Poul, Pšenička, Vacín – Labuzík.
    Trenér: Jaroslav Nedvěd

    Rozhodčí: Hlinka, Glanc – Belko, Janíček

    Diváci: 764
    Děčín 1 3 Letňany
    #1 Úterý 12.03.2024 • 18:00
    Letňany - Děčín 6:2
    #2 Čtvrtek 14.03.2024 • 18:00
    Děčín - Letňany 1:4
    #3 Sobota 16.03.2024 • 18:30
    Letňany - Děčín 3:4
    #4 Pondělí 18.03.2024 • 18:00
    Děčín - Letňany 0:1 po prodl.
    bahis siteleri