Třinec – Motor ČB 2:0 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 1:5 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:0 (1:0, 1:0, 0:0) Stav série: 2:0
Banes Motor České Budějovice
Pondělí 18.03.2024, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:52
    Harrisovi pak vysekl hůl Adam Smith (TRI) a je druhým vyloučeným hráčem utkání – za sekání.
     
    55:44
    Střídačka českobudějovického Motoru odvolala brankáře Hrachovinu. Hosté to zkoušejí šest na pět.
     
    51:45
    Koláček centroval do brankoviště, kam sjížděl Vopelka. Ten se nachomýtl u další situace, kdy puk doslova proskákal kolem tyče do rohu.
     
    44:55
    Polášek ztratil ve vlastním pásmu puk a ke střele ze slotu a dorážce se dostala dvojice Pech – Simon. Mazanec vyrazil.
     
    42:13
    Štencel hledal spoluhráče, ale našel jen Ciencialu ve středním pásmu po dvou přihrávkách z toho byla velká šance Daňa! Ten střílel z pravé strany poté, co mu tam křížně poslal puk Hudáček.
     
    39:30
    Kondelík zatáhl hru do pásma a zákrok betonem musel vytáhnout Mazanec. Ještě víc se musel třinecký gólman ukázat o pět sekund později, když Přikryl tečoval střelu od modré.
     
    38:02
    Teď nadělal zmatek v útočném pásmu Koláček. Objel branku a křížně našel na levém kruhu Douderu. Jeho střelu do odkryté části branky rychlým přesunem a pohledným zákrokem betonem zlikvidoval Mazanec.
     
    36:02
    Nestrašil střílel přes obránce, prudkou střelu lapačkou Hrachovinu zkrotil jen před sebe. Tam byl úplně volný Růžička, ale nenašel mezírku v postoji českobudějovického obránce. Následně vznikla před brankou rozmíška, kterou rozhodčí řeší domluvou.
     
    35:01
    5/5
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třineckým se teď aktivní přístup v útočném pásmu vyplatil. Puk šel od hrazení z pravé strany na Hrachovinovu branku, první promáchnutí, ale druhá dorážka od DAVIDA CIENCIALY už skončila v síti. Asistence: Marko Daňo, Libor Hudáček. Stav utkání 2:0.
    Cienciala D., Daňo M., Hudáček L., Polášek A., Adámek Mar.
    Simon D., Doudera M., Gulaši M., Kubík A., Pech L.
     
    34:34
    Domácí vykombinovali nebezpečnou střelu! Kotouč šel od hrazení přes Kundrátka a Ciencialu k Adámkovi, který těsně minul horní patra Hrachovinovy branky.
     
    32:41
    Další dobrá šance hostů! Koláček dostal puk na pravém kruhu a jeho střelu vyrazil Mazanec! Následně se Štichovi nepovedla dorážka, Mazanec chytil do lapačky, přerušil hru a zařídil komerční pauzu.
     
    31:38
    Obrovská šance hostů! Pech poslal puk do jízdy Simonovi, který střílel ze slotu. Mazanec vyrazil před sebe a následně nechytil přiťuknutí spoluhráče do lapačky. Dorážka hostů skončila těsně vedle levé tyče třinecké branky.
     
    19:58
    Obrovská šance Kondelíka! Vysoký českobudějovický forvard zatáhl puk do pásma, domácí si dobře nerozebrali soupeře, přišlo nahození od modré, které propadlo za branku, odkud se puk dostal rychle před brankoviště, ale Kondelík buď trefil třineckého brankáře, nebo netrefil branku. Každopádně třinecká obrana se uhájila!
     
    19:22
    Volný puk pro Hrehorčáka v ideálním prostoru na slotu, kde si hosté nerozebrali soupeře. Třinecký útočník ale přestřelil!
     
    18:42
    To se jim podařilo a vyrezultovalo to v bombu Adámka ze slotu. Ta sice Hrachovinovu vypadla do klína, ale ihned dokázal puk po svižné střele přikrýt.
     
    18:08
    5/5
    Třinec právě vstřelil branku!
    Teď jsme viděli pasáž, kdy se nejprve o aktivitu snažili hosté v útočném pásmu, ale došlo ke ztrátě. Gulaš si neporozuměl se spoluhráči a museli se hosté bránit. Hudáček zatáhl puk do pásma, Kundrátkova střela od modré, dorážky a nakonec doskákal puk do sítě po dorážce MARKA DAŇA. Asistence: Libor Hudáček, Tomáš Kundrátek. Stav utkání 1:0.
    Daňo M., Nedomlel R., Vrána P., Kundrátek T., Hudáček L.
    Gulaši M., Ordoš J., Kondelík J., Pýcha P., Gulaš M.
     
    11:48
    A právě u střídaček se přihodila situace, která má za výsledek první přesilovou hru v sérii. Po necelých 72 minutách hry si ji zahraje Motor za faul Marka Daňa (TRI), který je vyloučen za hákování.
     
    08:35
    Šance na domácí straně! Hudáček měl na pravé straně místo, ale neměl prostor, zkusil zakombinovat s Ciencialou, který mu vracel puk před odkrytou klec, ale překombinovali to domácí kluci.
     
    05:21
    První tutovka domácích! Čacho získal puk, poslal na Hrehorčáka, který z osy kluziště nabil doprava Draveckému. Jeho střela z první minula hostující branku.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 19. Daňo (L. Hudáček, Kundrátek), 36. Cienciala (Daňo, L. Hudáček)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mar. Adámek, Polášek, Šenkeřík – M. Růžička (A), Nestrašil, Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Helewka, Vrána (C), M. Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký (A).
    Trenér: Zdeněk Moták

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Pýcha, Gulaši, Kachyňa, Doudera (A), Vráblík, Štencel, Štich – M. Beránek, Harris, F. Přikryl – Gulaš (C), Kondelík, Ordoš – Kubík, Pech (A), D. Simon – Valský, Vopelka, Koláček.
    Trenér: Ladislav Čihák

    Rozhodčí: A. Jeřábek, Mejzlík – D. Hynek, D. Klouček

    Diváci: 5 400 (vyprodáno)
    Třinec 4 3 Motor ČB
    #1 Neděle 17.03.2024 • 15:00
    Třinec - Motor ČB 2:0
    #2 Pondělí 18.03.2024 • 17:00
    Třinec - Motor ČB 2:0
    #3 Čtvrtek 21.03.2024 • 17:00
    Motor ČB - Třinec 3:4
    #4 Pátek 22.03.2024 • 17:30
    Motor ČB - Třinec 4:1
    #5 Neděle 24.03.2024 • 17:00
    Třinec - Motor ČB 2:3
    #6 Úterý 26.03.2024 • 17:30
    Motor ČB - Třinec 3:0
    #7 Čtvrtek 28.03.2024 • 17:00
    Třinec - Motor ČB 2:0
    bahis siteleri