Liberec – Sparta 3:5 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 2:1 (3:2 po s.n.)
po s.n. (3:2)
Mountfield HK
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0) Stav série: 1:2
HC Dynamo Pardubice
Úterý 19.03.2024, 19:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Mountfield HK.
    Autorem vítězné branky je TOMÁŠ PAVELKA.
     
    79:45
    Neuspěl ani Miškář, jenž se zjevil v čisté pozici mezi kruhy, jenže branku vůbec netrefil!
     
    79:02
    Velký tlak Lvů, kdy ostřelovali Willa z kruhů. Pokus Klímy navíc hostující gólman vyrazil křížem na protější stranu, kde dorážel Perret, Will se ale mezitím stihl přesunout a skvěle zasáhnout!
     
    77:10
    Krizovka přichází i pro Dynamo! Patrik Poulíček (PCE) zachyboval ve středním pásmu, až musel zatáhnout za záchrannou brzdu. Dvě minuty za podrážení jsou na světě.
     
    69:52
    Všechno se ale může změnit nyní! Jeremie Blain (MHK) totiž nedosáhl na kotouč a ve snaze jej podruhé chytit přidržel soupeře, který jej mezitím předskočil. Proto nedovolené bránění a dvě minuty!
     
    68:22
    Sedlák skvěle přerušil kombinaci domácích ve středním pásmu a sám provedl puk až k brance soupeře. Před ní hledal postaveného Kousala s Hykou, ani jeden však zakončit na Paříka nedokázal!
     
    61:19
    O chvíli později navíc vzniklo přečíslení, které táhl Jergl. Na druhé straně měl Klímu, ale rozhodl se nenahrávat. Místo toho zvolil střelu prakticky doprostřed a Will si to pohlídal.
     
    59:59
    V posledních sekundách to ještě zkusil do otevřené obrany Adam Musil, ale trefil jenom Paříka. Dynamo nebylo daleko od opětovného rozhodnutí v úplném závěru!
     
    59:06
    Freibergsovo nahození z modré tečoval prudce do ledu Šťastný a Will musel do rozkleku, ale dokázal puk zachránit před čarou. Neuspěli ani ostatní z dorážky, velkou šanci Hradce hosté přečkali!
     
    56:54
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    186 sekund před koncem Pardubice otáčí zápas a pro Lvy je to pohotovost na nejvyšší úrovni! MATEJ PAULOVIČ se prosadil, ale hradecká střídačka bere trenérskou výzvu! Důvodem je postavení útočícího hráče, konkrétně pak Tomáše Zohorny, v brankovišti.

    A je rozhodnuto! Výzva byla úspěšná, Zohorna totiž nebyl ve výrazném kontaktu s Klímou, který jej před sebou netlačil. Pardubický útočník zajel evidentně bruslí do Paříkova betonu, moderátor Tomáš Borovec po skončení přezkoumání jasným gestem nahoru signalizoval, že to gól není. Proto už tak verdikt přišel do jásající arény a dále tak hrajeme za stavu 1:1.
     
    55:35
    O přesilovku se však Hradečtí připravili sami! Jasné dvě minuty za držení zinkasuje Peter Čerešňák (PCE), v signalizované výhodě ale také Lvi špatně střídali. Proto přichází trest pro střídačku a dále se hraje pět na čtyři z pohledu Dynama. Trest odsedí Giorgio Estephan.
     
    54:18
    A bude se vylučovat jenom na domácí straně. Christophe Lalancette (MHK) totiž jenom jako jediný jevil zájem o strkanici, Zohorna se nechal trefovat, čímž tak vybojoval přesilovku pro svůj tým. Dynamo může na konci duelu rozhodnout.
     
    52:58
    Jérémie Blain (MHK) a Lukáš Sedlák (PCE) to jakožto nejaktivnější slízli oba za dvě minuty, oba za hrubost.
     
    52:58
    Klímovo nahození směrem do brankoviště přineslo nejprve velkou šanci Okuliara, kterou Will zachránil vykopnutím puku směrem k Jerglovi. Ten se přes čistou obranu hostí nemohl dostat k dorážce, proto nastala další strkanice. Odnesla to branka a každý hráč na jedné straně, neboť se bude vylučovat.
     
    51:27
    Skvělý zákrok Paříka, který drží remízový stav! Estephan u mantinelu zachraňoval puk hokejkou, jenže akorát tím nalil pro Košťálka mezi kruhy. Pardubický obránce měl mnoho času, domácího gólmana však trefil jenom do lapačky!
     
    48:19
    Čtvrtá útočná formace Hradce je ve třetí třetině vidět! Pavlík se znovu na pravém křídle trhl a nabízel v brejku podobném tomu, co vedl ke srovnání Pardubic, puk Lalancettovi, ten v tísni ale netrefil!
     
    47:31
    5/5
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Krátce poté Pardubice srovnávají a jakoby se začínalo znovu od nuly! McCormack vyvážel puk do útočného pásma, nikdo jej však nezajišťoval, a tak když došlo ke ztrátě, Dynamo letělo rázem do otevřené obrany. Košťálek přiťuknul Radilovi, jenž jel s ROBERTEM KOUSALEM do přečíslení dva na jednoho. A taková situace je pro hráče takového kalibru snadná. Radil natáhl obránce, dal puk Kousalovi, který zakončoval do prázdné – 1:1! Asistence: Lukáš Radil, Jan Košťálek.
    Kousal R., Radil L., Košťálek J., Dvořák T., Zohorna T.
    Jank B., Tamáši A., Perret J., McCormack G., Jasper E.
     
    42:59
    První sekundy byly pro oslabené hosty pořádně náročné! Will se musel v brankovišti jenom otáčet, na jeho kasu létal jeden puk za druhým. Těžké momenty ale Pardubice ustály a povedlo se jim na závěr vyhodit!
     
    42:32
    A Pardubicím mohlo být hned hůře. Výbornou práci Tamášiho, který obral o puk Davida Musila (PCE), právě obránce Dynama hasil zřejmým faulem. Dvojka za hákování a hradecká přesilovka.
     
    41:31
    5/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    Z tlaku vybruslili Lvi nejlepším možným způsobem! Ubránili další zajímavou situaci po Dynamem vyhraném buly, získali puk a šli do situace tři na dva. Tu vedl po levé straně Lalancette a přes Miškáře dostal kotouč do parády RADOVAN PAVLÍK. Díky své rychlosti byl před obráncem, natlačil se na hranici brankovištiě k Willovi a snadno jej překonal. Pro hradeckého útočníka to tak je 100. bod v extralize – 1:0! Asistence: Patrik Miškář, Christophe Lalancette.
    Pavlík R., Lalancette C., Freibergs R., Miškář P., McCormack G.
    Musil A., Kaut M., Vála O., Paulovič M., Hájek L.
     
    37:09
    Okuliar po souboji se Zohornou znovu nakopl motory, snažil se objet branku a zakončit, což se mu povedlo tak z půlky. Hradec posléze přečkal velkou šanci Kousala, jenž zůstal nekrytý mezi kruhy a pálil Paříkovi nad lapačku, střelu však až moc zvedl!
     
    35:39
    Po vyhraném buly hned posílali Pardubičtí puk do brankoviště, kde nebylo vůbec jasné, na čem oba týmy byly. Hyka už dokonce zvedal ruce nad hlavu, rozhodčí Hradil byl ale v dobrém postavení, a pokud to vůbec branka byla, tak rozpažil!
     
    34:17
    Jen co naskočil na led Jasper, jde na trestnou další zámořský hráč. Tentokrát inkasoval dvojku Jérémie Blain (MHK), který zcela evidentně podrazil Kousala. I přes nevoli publika je to jasné vyloučení.
     
    32:14
    Dynamo má k dispozici další přesilovku. Tentokrát je vyloučeným Evan Jasper (MHK), který byl natlačený na Sedlákovi, s nímž podstupoval souboj. Po zakončení hostujícího forvarda, jdoucí jenom do Paříka, chtěl Jasper vzít Sedláka do kravaty. Pardubického kapitána zbavil helmy a povalil na led, za což dostává dvě minuty. Klasifikace držení.
     
    29:58
    A první sekundy se nesly hned v duchu velkého závaru! Nepřehlednou situaci neměl pod kontrolou ani Will a Blain mohl tohle celé z mezikruží jakožto hráč z druhé vlny propálit, místo toho ale nahrával na hůře postavené spoluhráče a Pardubice vyhazují!
     
    29:34
    Libor Hájek (PCE) jenom hasil propad spoluhráčů ve středním pásmu. Pronikajícího Jergla na jeho úrovni fauloval podražením, proto tak přesilovka pro Lvy.
     
    17:29
    Za křiku kolegy Tomáše Prodělala, že se hradecká juniorka výhrou v Olomouci zachránila v extralize, měli Lvi další šanci! Tentokrát v ní byl další odchovanec, a to Radovan Pavlík. Z levého kruhu však ani on v nadějné pozici Willa neprostřelil!
     
    17:08
    Miškář byl málem hrdinou okamžiku! Freibergs podržel puk na modré a nešel do zakončení, místo toho ale sehrál krosem na Miškáře, který prudký pokus tečoval těsně nad břevno!
     
    12:12
    Útočný faul dává hostům první přesilovku k dispozici. Radovan Pavlík (MHK) jde na trestnou lavici za hákování.
     
    02:38
    Freibergs, jenž udržel ještě pásmo pro Hradec, posunul napravo pro Blaina, který si vyjel a z pravého kruhu poslal nepříjemný pokus. Ten byl clonícími hráči sražen, Will už tak nic neviděl, kotouč mu proskočil vedle tyče!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 42. R. Pavlík (Miškář, Lalancette), rozh. náj. Pavelka – 48. R. Kousal (Radil, Košťálek)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   David Šťastný (HKM)
    1:0   Martin Kaut (PCE)
    2. série:
    1:0   Graeme McCormack (HKM)
    1:1   Tomáš Hyka (PCE)
    3. série:
    1:1   Kevin Klíma (HKM)
    1:2   Richard Pánik (PCE)
    4. série:
    1:2   Aleš Jergl (HKM)
    1:2   Lukáš Sedlák (PCE)
    5. série:
    2:2   Tomáš Pavelka (HKM)
    2:2   Matej Paulovič (PCE)
    6. série:
    2:2   Tomáš Hyka (PCE)
    2:2   Oliver Okuliar (HKM)
    7. série:
    2:2   Richard Pánik (PCE)
    2:2   Giorgio Estephan (HKM)
    8. série:
    2:2   Martin Kaut (PCE)
    3:2   Tomáš Pavelka (HKM)


    Mountfield HK: Pařík (Lukáš) – Freibergs, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Kalina, McCormack, Jank – Perret, Tamáši, Jasper – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl (A) – Eberle (C), Estephan, Šťastný – R. Pavlík, Lalancette, Miškář.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Dynamo Pardubice: Will (Pavlát) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Hájek, Kolář – Pánik, Sedlák (C), Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Paulovič, A. Musil, Kaut – Mandát, Poulíček (A), Vondráček.
    Trenér: Marek Zadina

    Rozhodčí: Hradil, Vrba – Špůr, Rampír

    Diváci: 6 890
    Mountfield HK 1 2 Pardubice
    #1 Pátek 15.03.2024 • 18:00
    Pardubice - Mountfield HK 5:4 po prodl.
    #2 Sobota 16.03.2024 • 15:00
    Pardubice - Mountfield HK 3:2
    #3 Úterý 19.03.2024 • 19:00
    Mountfield HK - Pardubice 2:1 po s.n. (3:2)
    bahis siteleri