Ústí n/L – Třebíč 0:4 (kon.) | Havířov – Kolín 3:2 (kon.) | Jihlava – Slavia 3:4 (po pr.)
Prostějov – Kladno 4:5 (po pr.) | Vsetín – Frýdek-M. 5:2 (kon.) | Benátky n/J – Přerov 1:4 (kon.)
Kadaň – Vrchlabí 1:5 (kon.) | Sokolov – Šumperk 8:1 (kon.)
konec
HC Baník Sokolov
8:1 (2:1, 2:0, 4:0)
DRACI PARS ŠUMPERK
Úterý 01.12.2020, 18:00Chance liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo hned devět branek, přičemž hned osm z nich obstaral domácí Sokolov. První třetina sice vypadala vyrovnaně, nicméně od druhé periody hrál pouze jeden celek. Baník dominantním výkonem získal další tři body, navíc se k nim ani moc nenatrápil. Nejvíce branek nakonec nabídla závěrečná třetina, ve které se Sokolovu povedlo přidat další čtyři přesné zásahy. Do hostující branky se navíc po sedmé inkasované brance postavil také dvacetiletý Martin Altrichter, který do konce zápasu kapituloval jedinkrát. (20:17:15)
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Martin Kadlec – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    59:33
    Po dalším boji ve středním pásmu se ke kotouči dostal Prymula. Baník se ještě snaží přidat devátý zásah, moc času do konce zápasu ale nezbývá.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    58:30
    Sám na brankáře nyní uháněl Osmík, který to zkoušel kličkou do forhendu, jenomže dvacetiletý brankář Altrichter nepřipustil další změnu skóre!
     
    58:13
    Do konce zápasu zbývají necelé dvě minuty. Nyní se o puk bojovalo u pravého mantinelu, nakonec ho na druhou stranu hrací plochy odpaloval Nepokoj.
     
    57:23
    Draci nyní raději pouze nahodili do středního pásma, kde to parádním způsobem provedl Tůma. Člen druhé formace se nakonec přeci jenom dostal za modrou čáru.
     
    56:42
    Baník se dostal do slibného přečíslení, které po pravém křídle táhl Kverka. Nahrávkou ještě zkoušel oslovit kolegu Šika, na kterého puk neproletěl.
     
    56:12
    Na opačné straně to na sebe vzal zřejmě nejaktivnější hostující hráč, kterým je jejich kapitán. Jedná se o Gewieseho, který se málem natlačil před brankáře.
     
    55:20
    Domácí si troufli na další rychlou kombinaci, při které by se býval do vyložené šance dostal Sýkora. Na poslední chvíli ale nahrávku zastavil zadák Dosek.
     
    54:15
    Gewiesemu se povedlo drzým průnikem dostat kotouč na druhou stranu, kde ovšem neměl potřebnou podporu spoluhráčů. Sokolov okamžitě otáčí hru vpřed.
    52:47 Michal GUT - 8:1
     
    52:47
    Baník právě vstřelil branku!
    Domácí se dokonce prosazují při vlastním oslabení! Od vlastní modré čáry si to namířil do samostatného úniku MICHAL GUT, který jednoduchým sprintem přejel kolem obránců, načež se dostal až před Altrichtera. Hostující brankář se nechal překonat forhendovou kličkou.
    Asistence: Jakub Konečný.
     
    52:36
    Navíc se od modré čáry snažil o důrazné zakončení obránce Kabelka, který to zřejmě zkoušel ještě na teč. Domácí brankář vyrazil střelu betonem.
     
    52:06
    Ven z branky se vydal Altrichter, který nakonec svému celku pomohl s rozehrávkou. Šumperk se dostal k slušnému zámku, Cichoň hned dvakrát odolal.
     
    51:14
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Adam Rulík – 2 min., držení).
     
    51:07
    Nový muž v hostující brance Martin Altrichter má za sebou několik prvních zákroků. Jeho celek mu to moc neulehčuje, znovu se bude vhazovat v pásmu hostů.
     
    50:00
    Další vyložená šance domácích pro změnu skončila nad brankou soupeře. Posléze Šumperk zkoušel založit útočnou akci, jenomže z toho byl pouze icing.
    Marken.cz

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 3. Švec (A. Rulík, D. Tůma), 18. Šik (Gut, M. Kadlec), 23. Vildumetz (Osmík, D. Zeman), 34. Šik (M. Kadlec, Gut), 43. Osmík (Kropáček, Vildumetz), 48. Sýkora (M. Kadlec, Šik), 49. Kropáček (Osmík, Klejna), 53. Gut (Konečný) – 9. Milfait (Jaroš, P. Kratochvíl)


    HC Baník Sokolov: Cichoň (Hamrla) – J. Pohl (A), Houdek, A. Rulík, D. Zeman, Klejna, Kadeřávek, Sýkora – Konečný (A), Kverka, Prymula – Šik, Gut, M. Kadlec – D. Tůma, T. Rohan (C), Švec – Osmík, Vildumetz, Kropáček.
    DRACI PARS ŠUMPERK: Peksa (49. Altrichter) – Kabelka, Gewiese (C), Nepokoj, Weintritt, Dosek, Ševčík, Věntus – P. Kratochvíl, Milfait (A), Jaroš (A) – Kučera, Baláž, Krejčiřík – Krč, Tadeáš Král, Spratek – Danielčák, Hroch, Blaško.

    Rozhodčí: Zubzanda, Bejček – Štofa, Horažďovský
    ocianews.com