Česko – USA cz 3:4 (kon.) | Švýcarsko – Slovensko 1:10 (kon.) | Slovensko – Česko cz 6:0 (kon.)
Kanada – USA 4:3 (po pr.)
konec
Česko
3:4 (1:1, 1:2, 1:1)
USA
Pondělí 03.07.2023, 09:00 • Svijanská aréna 1 • Mistrovství světa hráčů do 18 let
     
    Úvodní zápas na MS do 18 let se českému týmu nepovedl. V Liberci sice hned dvakrát vyrovnal a v závěru měl obrovskou šanci na minimálně prodloužení, jenže americká sestava předvedla po taktické i fyzické stránce lepší výkon. Po zásluze si tak odnáší velmi cenný triumf. Ode mě je pro dnešek ze severu Čech, přeji hezký zbytek dne. (10:36:47)
     
    Nejlepší hráči utkání: Marek Daníček (CZE) – Bryce Scanlon (USA)
     
    Konec zápasu.
     
    44:51
    Vyhlídal pálí z první pouze do Scanlonova betonu! Posledních pár sekund.
     
    44:35
    Vyhlídal na poslední chvíli zabránil )úniku amerického hráče na prázdnou branku, české naděje ještě žijí.
     
    44:20
    Český tlak roste, ale Scanlon zatím předvádí úctyhodný výkon. I při další skrumáží zvládl bez potíží uspět.
     
    43:32
    Český tým si vybírá oddechový čas! Po jeho konci míří Kočka na střídačku.
     
    43:32
    Po vzájemné potyčce se bude vylučovat na obou stranách. Své menší tresty odsedí Denis Krbec (CZE) za sekání a za krosček Declan O´Meila (USA).
     
    43:00
    Lehner nebyl daleko vyrovnání! Dokázal si najít volný prostor před slotem a bekhendem nečekaně obloučkem vyzkoušel pozornost Scanlona. Americký brankář v klíčové chvíli obstál.
    42:13 Radek VYHLÍDAL - 3:4
     
    42:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naděje v přesilovce vykřesána! Po obrovské skrumáži nakonec dokázal prodrat míček přes ležícího Scanlona RADEK VYHLÍDAL. Česká střídačka včetně tribuny mohutně slaví. Do konce zbývají necelé tři minuty a osmnáctka ztrácí stále gól. Asistence: Marek Daníček.
     
    41:46
    Daníček mířil z modré čáry pouze mimo, ovšem český pres je stále v procesu. Americká čtyřka nyní hodně nestíhá.
     
    40:25
    Daníček se prodíral do zakončení, jenže sudí dobře viděli faul amerického hráče. Adam Regalski (USA) si půjde odsedět menší trest za hákování.
     
    39:28
    Battista se houževnatě prodral do zakončení, jenže jeho rána nakonec i kvůli tlaku českého beka byla nepřesná. V české obraně se ovšem čím dál častěji objevují zadní vrátka.
     
    38:55
    Kachlík se postaral o dobrou tutovku! Po rychlém přechodu do pásma vypálil přízemní ránu, kterou Scanlon zastavil až špičkou betonu. Americká sestava je pod masivním náporem.
     
    38:34
    Ve středním pásmu je pískána přihrávka rukou, hra se přesune do amerického obranného perimetru.
     
    37:29
    Pilař vyslal ostrou jedovku z modré čáry, ale Scanlon i přes dorážející hráče udržel míček pod výstrojí. Český tlak bude pokračovat po vhazování.
    36:43 Kenny CADWALLADER - 2:4
     
    36:43
    USA právě vstřelily branku!
    Americký úder! Po buly se do zajímavé pozice u místa vhazování dostal KENNY CADWALLADER, který rychle míček zpracoval a ze zákrytu poslal svou bombu přímo na přední tyč do šibenice. Kočka na ránu vůbec neviděl. Asistence: Jacob Battista.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 13. Daníček (Mikula, Rod), 23. Daníček (Rod, Duchek), 43. Vyhlídal (Daníček) – 1. Alter (Battista, Warner-Senee), 20. Warner-Senee (Manning-Almeida, Cadwallader), 24. Battista (Warner-Senee), 37. Cadwallader (Battista)


    Česko: Kočka (Koudela) – Drechsler, Kamaryt (A), Plán, Malý, Musílek, Duchek, Zámečník, Vyhlídal – Pavlíček, Daníček (A), Pilař, Kantor, Kachlík, Mikšovský, Šlechta, Žežulka, Lehner (C), Rod, Jedelský, Krbec, Mikula
    USA: Scanlon (Silva) – Regalski, Morin (C), Warner-Senee, Johnson, Bigenho, O'Meila – Meek, O'Connor, Biagetti, Dibenedetto, Nackrelli, Impagliazzo, Heenan, Battista (A), Tosh, Thomas, Cadwallader, Alter, Manning-Almeida

    Rozhodčí: Michael Vitello, Roman Jančík
    bahis siteleri