Třinec – Kladno 4:3 (po pr.) | Mladá Boleslav – Pardubice 1:4 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 5:3 (kon.)
Liberec – Vítkovice 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 4:1 (kon.) | Sparta – Litvínov 3:1 (kon.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
4:3 (1:2, 1:0, 1:1 - 1:0)
Rytíři Kladno
Úterý 28.11.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji za pozornost při čtení dnešního textového online přenosu a naše redakce se těší opět brzy na shledání s vámi čtenáři. Oceláři jsou totiž uprostřed pětizápasové domácí série a po dnešní výhře s Kladnem už v pátek 1. prosince 2023 od 17 hodin se představí na ledě třinecké Werk areny. To se pod Javorovým odehraje zápas 24. kola Tipsport extraligy HC Oceláři Třinec – Banes Motor České Budějovice. Do té doby se mějte hezky! (19:43:47)
     
    Prodloužení tak nakonec rozhodla de facto situace ještě z normální hrací doby. V poslední sekundě podrazil Pánika při jeho individuální tvorbě Dotchin a domácí následně využili přesilovou hru. Opět u toho byla dvojice Nestrašil, jehož střelu do tyče dorazil aktivní Daniel Voženílek. Rozhodčí ještě dlouho zkoumali, zda to bylo úmyslným kopnutím, ale došli k závěru, že nikoliv.
     
    Nejlepší hráči: Richard Pánik – Eduards Tralmaks
     
    Konec zápasu.
     
    61:42
    5/4
    Třinec právě vstřelil branku!
    Na základě zkoumání brankové situace s videorozhodčím bylo zjištěno, že gólu nebylo dosaženo zjevným kopnutím, gól je tak uznán. Za střelce branky je označen DANIEL VOŽENÍLEK. Asistence: Andrej Nestrašil. Konečný stav utkání 4:3.
    Voženílek D., Nestrašil A., Jeřábek J., Pánik R., Mazanec M.
    Pytlík J., Martenet C., Hejda T., Bow L.
     
    Komunikace rozhodčích s videorozhodčích a zkoumání na videu už probíhá skutečně dlouho. Teď rozhodčí sundali sluchátka a šli ještě ke klasickému telefonu. Hráči mezitím začali kroužit po ledové ploše, aby udrželi svaly zahřáté, pokud by se ještě hrálo.
     
    61:42
    Kotouč končí v kladenské síti, ale rozhodčí jedou situaci ještě dořešit s videem. Nestrašil totiž orazítkoval tyč Bowovy branky a následně do brankoviště vpadl Voženílek a od něj kotouč skončil za brankovou čárou. Rozhodčí ještě situaci prověří, zda to bylo podle pravidel. Rozhodnutí na ledě znělo – branka.
     
    61:20
    Jeřábkova střela z první končí na zadní síti branky.
     
    61:04
    Hosté měli puk na lopatě, ale nevyhodili...
     
    60:32
    Pánik dostal nabito opět na pravý kruh. Střela se mu moc nepovedla, ale o to těžší možná pro Bowa byla. Ale má ji v lapačce.
     
    60:23
    Pánik z první z pravé strany střílí těsně nad.
     
    60:15
    Oceláři jsou v útočném pásmu.
     
    60:01
    Úvodní vhazování prodloužení vyhrál Nestrašil nad Pytlíkem.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely na branku 22:27
    Střely mimo 13:13
    Zblokované střely 12:7
    Hity 4:9
    Vhazování 36:32
    Trestné minuty 8:14
     
    Ve třetí třetině jsme viděli dva góly. Nejprve v přesilovce Daniel Voženílek usměrnil do sítě Nestrašilovu střelu z levého křídla. Pak hosté nevyužili přesilovku, ale vyrovnal záhy poté svižnou střelou Jiří Ticháček. Zápas dospěl do prodloužení, které Oceláři zahájí 1:59 min. dlouhou přesilovkou po faulu Dotchina na Pánika z poslední sekundy normální hrací doby. Třinečtí zapisují patnácté bodové utkání v řadě, naopak Kladno si povede minimálně důležitý bod zpod Javorového.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:59
    Pánik získal ve vlastním pásmu puk, postupoval v situace dva na dva s Voženílkem a v útočném pásmu šikovně motal hlavu hostujícím hráčům. Nakonec Jake Dotchin (KLA) mu padl pod nohy a je vyloučen. Přesně sekundu před koncem normální hrací doby tak začne Ocelářům přesilovka. Faulem je podrážení.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 10. Pánik (Marinčin), 21. Pánik (Nestrašil, J. Jeřábek), 45. Voženílek (Nestrašil, J. Jeřábek), 62. Voženílek (Nestrašil) – 4. Tralmaks (Kusý), 17. Tralmaks (Klepiš, Smoleňák), 50. Ticháček (Tralmaks, Martenet)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Smith, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek, Polášek, Nedomlel – Voženílek, Vrána (C), Pánik – Kurovský, Sikora, Nestrašil (A) – Hrehorčák, Holinka, M. Roman – Doktor, Čacho, Dravecký (A).
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Dotchin (A), Hejda, Martenet, Ticháček, Veber, Slováček – M. Procházka, Klepiš, Tralmaks – Sideroff, Pytlík, Kusý – Frolík, Melka, Jarůšek – Strnad (A), Babka, Smoleňák (C) – Bláha.
    Trenér: Otakar Vejvoda

    Rozhodčí: J. Ondráček, Vrba – Hlavatý, Rožánek

    Diváci: 3 939
    bahis siteleri