Hr. Králové – Teplice 1:0 (kon.) | Č. Budějovice – Pardubice 0:1 (kon.) | Olomouc – Zlín 0:0 (kon.)
Slovácko – Liberec 1:1 (kon.) | Ostrava – Jablonec 0:1 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:0 (1:0)
FK Teplice
Sobota 28.10.2023, 15:00 • Malšovická aréna, Hradec Králové • FORTUNA:LIGA • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání sledovalo 6 412 diváků. (17:07:20)
     
    Ve skvělém světle se uvedl hostující sektor, ten již stadion po sbalení všech potřebných fanouškovských propriet opouští. Na domácí straně ještě proběhne děkovačka, z mé strany je to již ale vše.

    Mějte krásný zbytek svátečního víkendu a někdy příště se na vás budu zpod lízátek těšit znovu napočtenou!
     
    A tak se i stalo! Důležitý souboj o pozice v tabulce tak Hradec zvládl a slaví tři body. Přitom to bylo ve druhém poločase poměrně dramatické. Teplice měly lepší start, po prvních pěti minutách mohl srovnat Jásir, jenže trefil jenom Bajzu.

    Votroci přidali druhou trefu zásluhou Daniela Haise v 67. minutě, kvůli jeho ofsajdu ale branka neplatila. O čtyři minuty později bylo video v intervenci znovu, Knapíkova červená karta byla nakonec přetransformována na žlutou. V šestiminutovém nastavení pak již domácí čisté konto udrželi, a tak mohou slavit!
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Šestá minuta nastavení a brejková situace Hradce končí sraženou střelou Harazima na roh. Tohle už zřejmě Votroci ke třem bodům dotáhnou.
     
    90+5
    Beránek vybíhal proti míči, který měl v držení Bajza. Klasický trik na zdržování hry se hostujícímu záložníkovi nelíbil, a tak následovala drobná rozmíška, ale bez většího dopadu.
     
    90+4
    Držení míče u rohového praporku domácím úspěch nepřineslo. Teplice tak spěchají dopředu, ale z jejich strany je to už spíše křečovité.
     
    90+3
    Ve třetí minutě nastavení Jakub Křišťan (TEP) dostal žlutou kartu za jednoznačné podražení Šašinky zboku. Navíc sportovní ředitel hradeckého klubu, Jiří Sabou, projevil nadbytečné emoce, a i on to má za žlutou.
     
    90+2
    Dramé sice zablokoval cestu Šašinkovi, vhazovat ale budou domácí. A co více, Kučera byl na půlce ve vzdušném souboji faulován.
     
    90+2
    První pokus o srovnání ale Teplicím příliš nevyšel. Dlouhý centr šel až na tribuny a Bajza nebude logicky nikam spěchat.
     
    90+1
    Harazim byl na půlce odstaven Bílkem, kterého pak objal a hodil na zem. Evidentní faul a rozehrávat bude gólman Grigar.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje šest minut nad rámec hrací doby.
     
    89
    Křišťan v oraništi u rohového praporku vybojoval pro Teplické míč a hned posouval hru dopředu dlouhým nákopem. Skláři došli k vhazování zhruba pět metrů od praporku.
     
    88
    Cykalo se opět nabízel na průnikovou přihrávku. Ta mu i přišla, opět byl ale hostující plejer tělem odstaven. Bajza bude znovu vykopávat od vlastní branky.
     
    87
    Daleký odkop Kučery přinesl Teplicím vhazování na půlce. Knapík si po rychlé rozehrávce obešel Haise, jenže jeho snaha přečíslit pravou stranu nevyšla.
     
    87
    Skláři začínají pomalu přebírat kontrolu nad hřištěm. Stále ztrácí jeden gól a konec zápasu se neúprosně blíží.
     
    85
    Pudhorocký pak mohl centrovat zprava, kopl ale do drnu. Čihák posléze šel za míčem, ale Beránka fauloval, tudíž Grigar bude nakopávat dopředu. Do konce včetně nastavení odhaduji tak klidně i 15 minut.
     
    84
    Pudhorocký si vytvořil na pravé straně prostor a podél lajny chtěl proniknout do vápna. Chaloupek však skluzem čistě vzal míč na rohový kop.
     
    83
    Střelec doposud jediné uznané trefy, Lukáš Čmelík, střídá. Může si tak užívat ovací poměrně solidně zaplněného stadionu. Přesné číslo návštěvnosti je 6 412 diváků.

    Tomáš Kalas

    Branky: 41. Čmelík (Dancák)

    Karty:   70. Šašinka (HKR), 90+3. Sabou (HKR) – 45+3. Prášil (asistent) (TEP), 66. Chaloupek (TEP), 71. Knapík (TEP), 90+3. Křišťan (TEP)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 0:1.
    FC Hradec Králové: Bajza – Ja. Klíma, Čihák, Čech – Čmelík (83. Pudhorocký), Kučera, Dancák, Horák – Pilař (83. Harazim), Vašulín (65. Hais), Krejčí st. (C) (35. Šašinka).
    Náhradníci: Vízek, Zadražil – P. Juliš, Leibl, Rada.

    Trenér: Václav Kotal

    FK Teplice: Grigar – Knapík, Chaloupek, L. Mareček – Radosta (63. Cykalo), Jukl, Havelka (46. Křišťan), Beránek – Trubač (C), Vachoušek (63. Bílek), Hronek (46. Jásir, 79. S. Dramé).
    Náhradníci: Mucha – Krsmanović, Bzura.

    Trenér: Zdenko Frťala

    Rozhodčí: Všetečka – Caletka, Pospíšil

    Diváci: 6 412
    bahis siteleri