USA – Kanada 3:4 (kon.) | Švýcarsko – Ústí n/L 3:6 (kon.) | Slovensko – Česko 2:3 (kon.)
konec
USA
3:4 (1:0, 0:1, 2:3)
Kanada
Čtvrtek 06.07.2023, 09:00 • Svijanská arena 1 • Mistrovství světa hráčů do 18 let • O 3. místo
     
    Bronzové medaile v kategorii hráčů do 18 let získali hokejbalisté Kanady, kteří v zámořském souboji pokořili reprezentaci USA těsným výsledkem 4:3.

    Dlouho to přitom vypadalo na úspěch Američanů, kteří vstřelili první gól a ve třetí třetině získali dokonce dvoubrankový náskok, ovšem kanadští hokejbalisté v sobě posbírali poslední zbytky sil a v závěrečné pětiminutovce předvedli dokonalý obrat, když trefami Jamese Zazuly Campbella a kapitána Corsona Maguirea vyrovnali, rozhodující trefu vsítil 67 vteřin před koncem základní hrací doby povedenou individuální akcí Joseph Lies. Američané už se na odpověď nezmohli, nepomohla jim ani přesilová hra doplněná o hru bez gólmana.

    Kanada tedy slaví bronzové medaile, na USA zbylo nepopulární čtvrté místo. O zlato se ve 14 hodin utkají domácí Češi proti Slovákům. (10:34:38)
    Kanadská bronzová radost
     
    Nejlepší hráči: Leo Impagliazzo – Zachary Lovett.
     
    Konec zápasu.
     
    44:51
    A je to jasné, Kanada bude bronzová! Poslední útočnou akci zazdil Drake Manning-Almeida, jemuž se nepodařilo poslat míček do přehuštěného brankoviště, jeden z obránců odpálil hrací předmět do bezpečné vzdálenosti od Muca.
     
    44:23
    Není bez překvapení, že Američané hrají přesilovku bez gólmana, tedy v šesti hráčích na hrací ploše. Soupeř zuby nehty brání těsný náskok.
     
    43:59
    Drama vrcholí a Kanada míří do čtyř. Spoluhráče oslabuje Balke Goretzki, jenž zastavil rozběhnutého soupeře jenom za cenu podražení.
     
    43:53
    Oddechový čas pro Kanadu.
    43:53 Joseph LIES - 3:4
     
    43:53
    Kanada právě vstřelila branku!
    Fantastický obrat dokonán, kanadští hokejbalisté v bitvě o bronz získávají vedení 67 vteřin před koncem základní hrací doby! Jak je to přitom jednoduché. JOSEPH LIES převzal balónek na půlicí červené čáře, naznačil střelu, čímž vyřadil ze hry clonícího soka, aby následně vypálil od modré takovou dělovku, na kterou Scanlon zareagoval příliš pozdě. Bez asistence.
     
    43:12
    Na opačné polovině hřiště Kanaďany podržel Nicholas Muc, když vytál parádní zákrok vyrážečkou proti Manningu-Almeidovi.
     
    42:52
    Hokejbalisté v červených dresech si zase věřili hned po buly, nicméně střela Maguirea v tomto případě skončila u nohou obránce Regalskiho.
     
    42:31
    Oddechový čas pro USA.
     
    42:31
    Zakázané uvolnění USA. Jacob Battista vyslal nepřesnou přihrávku na Lea Impagliazza, ten se nedokázal natlačit před Palerma.
    41:24 Corson MAGUIRE - 3:3
     
    41:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    To jsou věci! Kanaďané střílí druhý gól v rozmezí sedmadvaceti vteřin a rázem je srovnáno! Smith v útočné třetině vyhrál buly na kapitána CORSONA MAGUIREA, proti ráně z první k pravé tyči byl Scanlon bezmocný. Asistence: Hudson Smith.
    40:57 James Zazula CAMPBELL - 3:2
     
    40:57
    Kanada právě vstřelila branku!
    Při hře čtyři na čtyři je ve hře samozřejmě více volného prostoru, čehož právě využil obránce JAMES ZAZULA CAMPBELL, dostal pas za kruhy, s velkou elegancí si obhodil protihráče a forhendem zacílil nechytatelně do levého víka. Asistence: Reeve Sukut.
     
    40:23
    Hráči v červených dresech si jsou moc dobře vědomi, že není nač čekat. Začali otevírat zadní vrátka, zkrátka vrhli veškeré zbytky sil do ofenzivy.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 11. Thomas (Impagliazzo), 35. Biagetti (Cadwallader), 40. Dibenedetto (Cadwallader, Biagetti) – 29. Cooksey (Rotondi, Goretzki), 41. Campbell (Sukut), 42. Maguire (Smith), 44. Lies


    USA: Scanlon (Silva, Bergeron) – Regalski, Morin (C), Warner-Senee, Johnson, Bigenho (A), O'Meila – Meek, O'Connor, Biagetti, Dibenedetto, Nackrelli, Impagliazzo, Heenan, Battista (A), Tosh, Thomas, Cadwallader, Alter, Manning-Almeida.
    Kanada: Muc (Gagnon) – Palermo, Campbell, Osborne, Olney, Goretzki (A), Alsip, Lies, Rotondi (A) – Lamanna, Scott, Cooksey, Maguire (C), Vienneau, Hansen, Sukut, Chabot, Smith, Crosbie, Rij, Lovett.

    Rozhodčí: Cícha, Jonák
    bahis siteleri