Tisková konference HC Motor České Budějovice (kon.) | Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
Tisková konference CSKA Moskva (kon.)
konec
Tisková konference HC Motor České Budějovice

Pondělí 09.12.2013, 14:30Tiskové konference
     
    S konstatováním, že nový název klubu je ČEZ Motor České Budějovice se loučím a těším se u dalších online přenosů. Přeji hezký zbytek dne. Na shledanou. (14:45:45)
     
    Tisková konference je u konce.
     
    Jaké byly varianty názvu? "Ke mě se dostal jen jeden a důležité je, že pro všechny hokej zůstal Motor," řekl Beneš.
     
    Jaká byla částka podpory? "Zveřejňovat ji nebudeme, ale u cíle nejsme. Stále nám něco chybí, abychom naplnili rozpočet 35 milionů," řekl Bednařík.
     
    Budou změny v hráčském kádru? "Pokud máme mít dlouhodobé partnerství, tak musí funkcionáři působit jako jeden celek a je potřeba, aby tým se stmelil a nesestoupil. Neumím si představit, že by klub šel dolů do třetí nejvyšší soutěže," řekl Beneš. K otázce řekl své i pan Bednařík: "Nebude to mít zásadní dopad na aktuální změny. Máme nyní jistou finanční jistotu a můžeme začít přemýšlet nad příští sezonu, ve které budou jiné cíle než záchrana."
     
    "Žádný hokejový klub nemůže mít budoucnost bez mládeže. Krátkodobě půjde nyní podpora mládeže stranou. O dalším průběhu se bude mluvit na jaře," uvedl Beneš.
     
    Otázka zní, jak to bude s podporou mládeže. Odpovídá pan Beneš.
     
    Nyní je prostor pro dotazy novinářů.
     
    Na řadě je představení nových dresů.
     
    Nyní probíhá podpis smlouvy mezi ČEZem a klubem.
     
    Juraj Thoma: "Věřím, že spolupráce bude pokračovat i v dalších letech a děkuji společnosti ČEZ. Věřím, že dnešní krok je začátek nové etapy."
     
    Nyní hovoří primátor Juraj Thoma.
     
    Jiří Zimola: "Chci společnosti ČEZ poděkovat a samozřejmě i mým přáním je, aby se do Českých Budějovic vrátila extraliga."
     
    Jiří Zimola: "Jsem rád, že ČEZ dodal atomovou energii, ale vzhledem k tomu, že kluci jsou třetí od konce, tak jde zatím o obnovitelnou energii," řekl Zimola s úsměvem.
     
    Jiří Zimola: "Ročně jde do regionu přibližně 55 milionů korun a jsem rád, že 20 milionů je určeno pro sport. Z těchto peněz se snažíme podpořit sportovní aktivity na jihu Čech."
     
    Nyní má slovo hejtman Jiří Zimola.
     
    Daniel Beneš: "Skupina ČEZ působí na jihu Čech odjakživa. Máme partnerství s krajem a máme smlouvu na podporu i sportu. Léta podporujeme mládežnický hokej. Hokej v Českých Budějovicích je v kritické situaci a rozhodli jsme se, že pokud bychom letos nepomohli, tak by hokej tady mohl skončit. Věřím, že situace se uklidní a vyhraje zdravý rozum. Doufám, že se hokej dostane zpět do extraligy a bude bojovat o nejvyšší příčky."
     
    Nyní Turek představuje nového partnera – ČEZ.
     
    Roman Turek připomíná situaci ze začátku sezony, kdy se nevědělo, jestli hokej v Budějovicích vůbec bude.

    Michal Heřman

    bahis siteleri