Price – Ruzsinszki Price - 1. kolo (K.O.) | Huck – Arslan Huck - 6. kolo (K.O.)
K.O.
D. Price – I. Ruzsinszki

Price - 1. kolo

Sobota 25.01.2014, 19:30 • Hanns-Martin-Schleyer Halle, Stuttgart • Galavečer ve Stuttgartu
     
    19:46
    Pro tuto chvíli se loučím a přeji příjemný sobotní večer, reportáž ze zápasu Price vs. Ruzsinszki včetně prvních ohlasů naleznete během hodiny na webu Profiboxing.cz. (19:46:43)
     
    19:44
    Stejně tak jako v případě souboje Arreola-Mitchell to byla rychlá záležitost. Pro tuto chvíli je to ze Stuttgartu všechno, opět se přihlásíme okolo 23. hodiny, kdy vás budeme informovat o výsledcích dalších předzápasů a podrobně se budeme pochopitelně věnovat očekávanému vrcholu večera – Marco Huck vs. Firat Arslan.
     
    DAVID PRICE se dle očekávání vrací knockoutovým vítězstvím, ringový sice mohl ještě nechat zápas pokračovat, ovšem o to tentokrát ani tak nešlo. Britský obr si potřeboval hlavně zlepšit sebevědomí a to se povedlo.
     
    02:01
    A konec, Ruzsinszki se sice zvedl na devět, ringový ale zápas končí!
     
    1:50
    Přední-zadní, přední-zadní a Maďar je na zemi!
     
    01:00
    Price pracuje přední rukou, měří si vzdálenost, o 23 centimetrů menší Maďar ochotně "spolupracuje" a zatím je hodně statický.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    19:39
    Oficiality za námi, jde se na to...
     
    19:36
    Jediné, co Price nezměnil je nástupovka připomínající jeho liverpoolský původ – You'll never walk alone".
     
    19:34
    Price poté změnil manažera, a dvakrát trenéry. Nejprve opustil svého dlouholetého kouče Frannyho Smitha, po třech měsících pak na Boží hod vánoční i respektovaného Adama Bootha, aby se svěřil do rukou Tommyho Brookse, který dříve pracoval s Holyfieldem, Tysonem i oběma Kličky.
     
    19:31
    Milovníci těžké váhy se tak mohou už pomalu těšit na očekávaný návrat Davida PRICE, jehož kariéru loni řádně zbrzdily dva knockouty od amerického veterána Tonyho Thompsona. Druhá přišla dokonce na Priceho třicáté narozeniny.
     
    19:29
    Demolice skončila, Gevor tvrdým předním zvedákem na žebra "vypnul" v 7. kole Emilianiho a napravil si reputaci po posledních zápasech. Dneska byl jeho výkon skutečně velmi povedený, koukatelný.
     
    19:25
    Ve stuttgartské aréně stále nic nového, Gevor bije svého soupeře i v šestém kole, ten ale odolává alespoň co se bojovnosti týče.

    Hala se začíná plnit, galavečer je velmi chytře naplánován tak, aby místní fotbaloví fanoušci se stihli případně přesunout z nedalekého Mercedes-Benz Arény. V ní domácí dnes odpoledne padli 1-2 Mohuči, je nyní na boxerech aby jim zlepšili náladu...
     
    19:21
    A tak nakonec došlo až na třetí volbu – Ištvána Ruzsinszkiho, který nahradil Airicha ve středu a s trochou ironie se dá říct, že by měl o 23 centimetrů vyššímu Priceovi posloužil jako slušný boxovací pytel.

    Na druhou stranu je třeba připomenout, že k podobným záskokům v boxu dochází poměrně často, jelikož ostré tréninky končí zhruba 8-9 dnů před zápasem a nezřídka se stane, že se jeden ze soupeřů zraní. Většina boxerů se tak udržuje v určité kondici průběžně, v supertíze navíc nevyvstává pro bijce problém s vahou a případným hubnutím do limitu.
     
    19:19
    K zápasu Price s maďarským náhradníkem: britský obr se měl původně utkat s ještě urostlejším (hlavně do váhy) Rusem Jevgenijem Orlovem (207 cm/150 kg), jenže napoprvé z duelu vycouval kvůli nemoci před Vánoci Price, podruhé jeho soupeř.

    Následně se měl bronzovému medailistovi z OH 2008 postavit německý tvrďák Konstantin Airich, který rok 2013 promarodil, jenže podle všeho se hned tak do ringu nevrátí, jelikož dle německých médií neprošel zdravotní prohlídkou kvůli žloutence.
     
    19:14
    Švýcar dostává od Gevora nařezáno, Emiliani se ocitl ve druhém kole i na zadku, zatím ale odolává. Prokazuje odolnost, směrem dopředu je ale nulový.

    Gevor před tímto soubojem absolvoval sparingy s Alexejevem i a v ringu působí daleko uvolněněji a lépe, než ve zmíněném duelu se Siprošvilim.
     
    19:10
    Ještě než tento zápas skončí a dojde na první očekávaný souboj galavečera, přečtěte si preview k duelům Price-Ruzsinszki a Huck-Arslan, které naleznete na webu Profiboxing.cz.
     
    19:07
    V ringu jsou nyní dvě křížové váhy – Noel Gevor (9-0) a Loris Emiliani (10-0). Favoritem je prvně jmenovaný domácí bijec, který v posledním duelu porazil Gruzínce žijícího v Praze Sandra Siprošviliho. Jejich zápas je vypsán na osm kol.
     
    19:03
    Ve Stuttgartu se aréna pro 15 tisíc fanoušků plní relativně pomalu, zhruba dvě tisícovky příznivců boxu právě vidělo první duel – těžkých vah – domácí naděje Otto Wallin (5-0) porazil po čtyřech kolech na body "náhradníka" Ference Zsaleka (12-3-40).

    Maďarského otloukánka sice čtyři koly bil jako žito, složit k zemi jej ale nedokázal a pověst za poslední nepovedená vystoupení si tak příliš nenapravil...

    Antonín Vavrda

    David Price
    Přezdívka: The Heavyweight Sensation
    Stát: Anglie
    Datum narození: 06.07.1983
    Věk: 40 let
    Držení: pravák
    Výška: 203 cm
    Váha: 113 kg
    Rozpětí paží: 208 cm
    Bilance: 15-2

    Ištván Ruzsinszki
    Stát: Maďarsko
    Datum narození: 06.02.1988
    Věk: 36 let
    Držení: pravák
    Výška: 180 cm
    Váha: 113 kg
    Rozpětí paží: 185 cm
    Bilance: 12-1-9
    15000
    bahis siteleri