Havlíčkův Brod – Jihlava 0:4 (kon.) | Slavia – Žďár n/S 0:3 (kon.) | Hr. Králové – Č. Budějovice 3:2 (kon.)
Třinec – Vítkovice 2:3 (0:1 po s.n.) | HC Litvínov – Sparta 4:5 (kon.) | Havířov – Warriors Brno 3:5 (kon.)
HC Plzeň – Ústí n/L 6:1 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
HC Dukla Jihlava
Neděle 16.02.2014, 10:00 • ZS Kotlina • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Je konec. Dukla především díky skvěle odehrané třetí třetině, v níž vstřelila 3 góly, rozhodla o svém triumfu. Mladí Rebelové předvedli sympatický výkon, když s papírovým favoritem dlouho drželi krok a bojovali až do konce. Ode mě je to vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek víkendu. Dovoluji si vás ještě pozvat na utkání juniorky, jež v Kotlině hraje od 16:45 s Třebíčí. Na shledanou. (12:09:33)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Michal Němec vystřelil od modré čáry, ale našel jen betony gólmana Kořenáře, který před hrozícími dorážkami rychle přikryl puk a přerušil hru.
     
    59:25
    Skvělý David Marek v brankovišti Rebelů! Tvrdá rána na něj vyletěla z hole Michala Smutného, jenž byl úplně volný mezi kruhy, ale trefil jen Markův mrštný beton!
     
    58:55
    Útok střídá útok, oba týmy ještě chtějí v závěru vstřelit branku.
     
    58:10
    Rebelové po vyhraném vhazování před brankářem Markem vyvezli puk a nyní už dobývají branku gólmana Kořenáře.
     
    57:55
    Jiří Vlach tvrdou ranou z pravého kruhu vyprášil Kořenářovy betony, od nichž se odrazil puk před bránu k Davidu Michálkovi, jenže ten z dorážky těsně minul bránu!
     
    57:46
    Havlíčkův Brod pod tlakem vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    57:25
    Bojovníci z Kotliny jsou pod tlakem, který ale Dukla zatím nedokázala přetavit v žádný střelecký projektil. Daří se jí však dobře kombinovat v Markově blízkosti.
     
    57:00
    Dukla dobře zahušťuje střední pásmo a svého soupeře vůbec nepouští ke své bráně. Naopak sama dotírá na útočnou modrou čáru.
     
    56:34
    Havlíčkův Brod se snaží v závěru utkání vstřelit alespoň čestný úspěch, ale obrana Dukly si počíná zodpovědně. A když už ji mladí Rebelové překonají, v cestě jim stojí spolehlivý gólman Kořenář.
     
    56:00
    Jihlava se probila k několika rychlým střelám z mezikruží, jenže ty byly brodskými hráči zblokovány a gólman Marek tentokrát do akce zasahovat nemusel.
     
    55:40
    Dukla je stále nastěhována u brány gólmana Marka, který zatím nemusel zasahovat.
     
    55:25
    Hráči obou táborů svádějí dlouhý a urputný souboj o puk za havlíčkobrodskou bránou.
     
    55:10
    Hosté drží po většinu času puk na svých holích.
     
    54:59
    Hosté jsou vykázáni z útočného pásma kvůli přihrávce rukou.
     
    54:39
    David Čermák vypálil z mezikruží, ale puk mu sjel z hole a pomalu se doklouzal do Markovy lapačky. Jihlavský útočník byl po odpískaní hodně nešetrně sražen na led a domácí mohou být rádi, že je nečeká oslabení.
     
    54:10
    Domácím se rozhodně nedá upřít snaha, ale kvalita je v závěrečném dějství na straně Dukly, která si jde cílevědomě za tříbodovým ziskem.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 24. Kousal (Chylík, Najman), 44. Kousal (Najman), 49. Oščádal (Berka, Mejzlík), 53. Kousal (Smutný, Chylík)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Marek (Hanák) – Němec, Benák, Vala, Kopic, Lachman, Hrabaň – Hendrych (A), Kadleček, Fixa, Holenda, Petržílek, Vlach, Beran (A), Chymo, Pilný, Veverka, Březina, Michálek (C), Michalička.
    HC Dukla Jihlava: Kořenář (Škarek) – Havelka, Mareš, Pražák, Habermann – Čermák, Branský, Najman, Adam, Chylík, Mejzlík, Smutný, Huňáček, Berka, Kousal, Oščádal.

    Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Matěj Jirčík, Petr Lisa
    thejrc.org