Tisková konference 1. SC Znojmo (kon.) | Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.) | Tisková konference Šachtar Doněck (kon.)
konec
Tisková konference 1. SC Znojmo

Středa 19.02.2014, 12:00Tiskové konference
     
    Tisková konference 1.SC Znojmo FK před startem jarním ligy končí. Děkujeme za pozornost a přejeme pěkný zbytek dne. (12:43:29)
     
    Todor Jonov a stadionu

    Není to nic příjemného. Věděli jsme ale, že to bude těžký boj. Vedení klubu i vedení Znojma usilovně pracují, aby rekonstrukce zdárně dopadla. Že musíme trénovat na okolních hřištích, s tím se musíme porvat.

    Todor Jonov o tom, jestli si hráči zvykli na Brno

    Ono se sžilo s námi, my jsme teď takový jejich sponzor. Osobně mi ten stadión nevyhovuje. Samozřejmě jsme si ale zvykli, mluví za to i sedmnáct získaných bodů.
     
    Todor Jonov

    Nahradili jsme hráče, kteří už tady nejsou. Stach nemám a věřím tomu, že ligu zachráníme. Hráči, kteří zde zůstali jsou dobrá parta. Samozřejmě se může stát, že prohrajeme, ale liga zůstane ve Znojmě.
     
    Kalvoda o Jihlavě

    Je úplně jedno s kým začínáme. Je to zápas o šest bodů, výhra by nás samozřejmě nakopla. My uděláme vše proto, abychom utkání zvládli, ale to samé ale říkají i v Jihlavě.
     
    Kalvoda o Crnkićovi, Reljićovi a Haurdićovi

    Vnesli na hřiště oživení, jsou temperamentnější, což nám někdy chybělo. Stále ale musí prokazovat svoji výkonnost na hřišti. Mimo hřiště s nimi žádné problémy nejsou. Všichni tři hrají o sebe, o svoji budoucnost.
     
    Je Martin Fenin ještě tématem?

    Leoš Kalvoda: Ten se teď někde potuluje kolem Prahy, takže nevím, kde je teď momentálně. Téma je to vždycky.
     
    Leoš Kalvoda

    Hráči se na podzim potřebovali v lize rozkoukat. Věřím, že do jarních kol do toho šlápneme od začátku. Kluci ukázali, že fotbal hrát umí.
     
    Leoš Kalvoda

    Potkala nás drobnější zranění. Akorát Roman Hříbek si zlomil ruku, což mě velmi mrzí. Delší dobu je zraněný i Martin Hudec, který má něco s přitahovačem. Léčí s v Německu. V pátek by se měl vrátit.
     
    Leoš Kalvoda

    Chceme se prosazovat stále stejnou hrou. Hráči, kteří přišli, jsou typologicky podobní jako ti, co odešli. Každý hráč je nahraditelný.
     
    Ota Kohoutek

    Jezdíme po okresních hřištích (Únanov, Jevišovice), což je samozřejmě finančně náročnější. I přesto jsme se rozhodli, že pojedeme na soustředění do Turecka a náležitě se sportovně připravit.
     
    Ota Kohoutek

    Teprve nedávno se vytvořila a stabilizovala nová vláda, takže se můžeme obrátit na konkrétní lidi.
     
    Ota Kohoutek

    Momentálně jsme smíření s tím, že jaro odehrajeme v Brně. Doufám, že alespoň poslední dva zápasy bychom mohli odehrát ve Znojmě.
     
    Ota Kohoutek

    Stavebně dokážeme rekonstrukci zrealizovat za tři měsíce. Do 30. března musíme s rekonstrukcí začít, abychom to stihli. Stále jednáme u zeleného stolu, nechtěl bych se k tomu ale nyní nějak více vyjadřovat.
     
    Ota Kohoutek ohledně stadionu

    Myslím na to denně. Dnes jsem absolvoval další jednaní na radnici města Znojma. Plně si uvědomujeme, co hrozí, když se nám to nepovede. Vstoupili jsme do ligy s vědomím, že jsme si to po sportovní stránce uhráli. V té době jsme se mohli opírat o osoby z politické sféry, které proklamovaly rozhodně, že rekonstrukce stadionu nebude problém. Situace je ale bohužel nadále taková, že musíme působit v Brně. Očekávání, které jsme vkládali do zmíněných proklamací, se do dnešního dne ještě nenaplnily.

    Problém s rekonstrukcí stadiónu se netýká jen A-týmu, ale také mládežnických mužstev, které využívaly trávník k tréninkům a zápasům. Samozřejmě se tím prohlubuje finanční zátěž. Věříme a doufáme, že se rekonstrukce stihne do 30.6. provést. Pracujeme na tom denně, ale není to jen v našich rukách. V tomto duchu musím poděkovat starostovi města Znojmu panu Gabrhelovi a předsedovi FAČR panu Peltovi, oba se intenzivně snaží.
     
    Ota Kohoutek

    Můžu říct, že kádr posílí ještě jedno jméno dostatečné kvality, aby nám pomohlo. Bude to posila do ofenzivy, český hráč. Věřím, že to dopadne dobře.
     
    Trenér Kalvoda a spokojenost s kádrem

    Dělali jsme, co jsme mohli. Je těžké sehnat někoho z domácího trhu. Orientovali jsme se tedy spíše na zahraniční trh. Aktuálně máme nového útočníka Diarrassoubu, uvidíme, jak bude dále spolupráce pokračovat, momentálně má problémy se zraněnou rukou. Má ortézu, ale měl by být v pořádku. Okleštěk, Nepožitek a Hrošovský nám určitě budou chybě, ale věřím, že nové posily i ostatní hráči je zastoupí.
     
    Prezident klubu Ota Kohoutek přivítal přítomné a ihned jim předal slovo s případnými dotazy.
     
    Vip prostory znojemského stadiónu už se zaplňují. Tisková konference za chvíli začne. Pány Kohoutka a Kalvody doplní ještě kapitán týmu Todor Jonov.
     
    Tiskové konference se zúčastní prezident klubu Ota Kohoutek a trenér Leoš Kalvoda.

    Zdeněk Plánka

    bahis siteleri