Slovensko – Rusko 4:3 (kon.)
konec
HC Olomouc
5:3 (2:3, 1:0, 2:0)
Rytíři Kladno
Neděle 13.04.2014, 17:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • Baráž o extraligu
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro tuto chvíli je to ode mě vše. Děkuji za pozornost. (19:21:54)
     
    Vyprodaná hala oslavuje olomoucké hrdiny, kteří i nadále mohou snít o nejvyšší soutěži.
     
    Na jedné straně radující se domácí hráči, na té druhé smutní Kladenští. Dnešní prohra totiž znamená, že Rytíři v příští sezóně budou hrát jen první ligu.
     
    Nádherný hokejový zážitek přineslo utkání devátého kola mezi Olomoucí a Kladnem. Přestože hosté vedli už v páté minutě 3:0, domácí celek silnou vůlí a hladem po extralize neskutečným obratem ještě více přiblížil extraligový sen!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Fandové olomouckého týmu slaví na tribunách výhru 5:3 potleskem ve stoje!
     
    59:28
    Hosté v plném počtu.
     
    58:43
    Domácí si nyní počínali v obranné třetině trochu neobratně a málem přišel trest. Halász ale měl betony u sebe a soupeři šanci znemožnil.
     
    58:03
    Rytířům nezbývá nic jiného, než ve vlastním oslabení sami útočit. Mora ale brání své pásmo dobře.
     
    57:47
    Kohouti postupovali pomalu z obranné třetiny, ale i tak se dostali do zajímavé šance. Na levém křídle se ke střele dostal Rác, gólman soupeře musel být v pohotovosti.
     
    57:19
    Teprve třetí vyloučení hostů v zápase. U mantinelu v obranném pásmu Procházka (KLA) podrazil protihráče v bílém drese.
     
    56:50
    Miloslav Hořava mohl využít šance při domácím střídání. Jeho ránu švihem, která mířila ke vzdálenější tyči ale skončila v lapačce Halásze, který si vychutnává ovací publika.
     
    56:05
    Po vyhraném vhazování střílel od modré Kaberle, gólman Mory do rány strčil obětavě masku a puk poslal do ochranné sítě.
     
    56:00
    Dragoun našel puk mezi kruhy, ale neměl vůbec dobrou pozici pro zakončení, a tak poslal bekhendem kotouč z nouze na Halásze.
     
    54:44
    Majeský si na modré vyměnil kotouč s Kaberlem a na branku Mory poslal tvrdý projektil. Halász si ale udělal prostor a puk mezi hradbou těl před sebou našel.
     
    53:38
    Domácí mají kotouč na svých hokejkách a snaží se soupeře k němu vůbec nepouštět. V nejhorším pak Mora vyhazuje tak, aby se nepískalo.
     
    53:14
    Dragoun si udělal cestičku z obranné třetiny až do té útočné, kde z levého kruhu vystřelil. Halász byl ve střehu a kotouč chytil.
     
    52:36
    Nervozita na hokejkách Kladenských je znát. Jaroměřský vystihl rozehrávku soupeře, do ránu mu ale někdo z hostů strčil hůl.
     
    52:15
    Necelých osm minut před koncem domácí hokejisté vedou o dvě branky. Rytíři jsou tak velmi blízko první lize. Stále ale mají před sebou dostatek času.

    Miroslav Fantal

    Branky a nahrávky: 10. Pekr (Herman, Rác), 19. Selingr, 36. Herman (Rác), 45. Rác (Pekr), 52. Knotek (Jaroměřský) – 1. Kuchler (Dragoun, Zagrapan), 2. Machač (Růžička, Eberle), 5. Hořava M. (Tenkrát, Patera)


    HC Olomouc: Vošvrda (2. Halász) – Cartelli, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Bartoň (C), Staněk, Janáček – Kucharczyk, Ostřížek, Selingr – Marosz, Knotek, Vodný – Pekr, Rác, Herman – Jergl, Diviš, Švaňhal.
    Rytíři Kladno: Cikánek (Chábera) – Majeský, Kaberle, Kolařík, Hořava P., Procházka, Růžička, Gutwald – Tenkrát, Patera (C), Hořava M. – Zagrapan, Dragoun, Kuchler – Dalecký, Machač, Eberle – Strnad, Havlíček, Bílek – Šilhavý.

    Rozhodčí: Fraňo, Pešina – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 5500
    bahis siteleri