Česko – Norsko 6:2 (kon.)
konec
Česko
6:2 (2:0, 2:1, 2:1)
Norsko
Středa 16.04.2014, 19:00 • Havlíčkův Brod • Reprezentace
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, ale už zítra se vám v 18:00 ozveme znovu, protože je na programu odveta. Děkuji vám za pozornost, ze zimního stadionu v Kotlině se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek večera. Na shledanou. (21:08:46)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 8 (36)
    Norsko – 10 (18)
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Česko – Alexander Salák (brankář)
    Norsko – Mats Trygg (obránce)
     
    První přátelský zápas Česka s Norskem je u konce. O poznání spokojenější je česká reprezentace, která vítězí po přesvědčivém výkonu 6:2:
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Domácí reprezentace to ještě zkouší, ale Norové dobře hlídají předbrankový prostor.
     
    59:25
    Hráči se střídají u puku, který se zdržuje střídavě u obou branek. Žádná vážnější šance však k vidění není.
     
    59:00
    Ještě jednu střelu vyslal Martin Zaťovič, který z mezikruží našel jen náruč dobře postaveného gólmana Voldena, který číhal uprostřed brankoviště.
     
    58:30
    Češi ještě tlačí soupeře u jeho brány.
     
    57:54
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Tak tento gól, který spadá do kategorie hodně podivných, si brankář Salák rozhodně za rámeček nedá! Nepovedlo se mu rozehrát, když poslal puk jen na hůl Niklase Roesta, který sice nedokázal ani na několik pokusů došťouchat puk za brankovou čáru, ale vzápětí se to povedlo MADSU HANSENOVI! Bez asistence.
     
    57:04
    Brankář Volden opět naplno ukázal své schopnosti, když si poradil se střelou, jež na něj vyletěla z ostrého úhlu na pravé straně. U první tyče přerušil hru.
     
    56:39
    Dnešní utkání sleduje 2658 diváků.
     
    56:18
    Češi mají stále navrch a za bouřlivého potlesku spokojených fanoušků v ochozech Kotliny svírají Nory v hloubi jejich obranného pásma.
     
    55:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle už nevypadá se Skandinávci vůbec dobře, už je to slušný debakl! Kotouč objel v útočném pásmu destinace Martin Zaťovič – Petr Pohl – TOMÁŠ FILIPPI, přičemž poslední jmenovaný si vybruslil mezi kruhy a trefil zápěstím brankáře Voldena, jenže tomu puk nešťastně propadl až za záda! Asistence: Petr Pohl, Martin Zaťovič.
     
    54:48
    Puk se rychle stěhuje sem a tam, jenže brankáři mají stále minimum práce.
     
    54:20
    Čechům teď vázne rozehrávka, nahrávky jsou hodně nepřesné a puk jim uskakuje z holí. Norsko si však nepočíná o moc lépe, hra tak nemá příliš valnou úroveň.
     
    53:55
    Mats Trygg teď předvedl hezkou individuální akci, když se prokličkoval kolem několika protihráčů mezi kruhy, ale zde už mu kotouč utekl z hole, Hrát mohou Češi.
     
    53:06
    Češi jsou na koni a pokračují v dobývaní norské brány.
     
    52:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Norům se podařilo několikrát vyhodit puk pryč od své branky, ale Růžičkův výběr přeci jen udeřil! Kotouč v útočném pásmu putoval od Petra Pohla mezi kruhy na volného JANA KOLÁŘE, který měl dostatek času na to, aby přesně zamířil a poslal puk nad levé Voldenovo rameno! Asistence: Petr Pohl.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 6. Vitásek (Zaťovič, Gulaši), 12. Vincour (Svačina), 30. Petružálek (Vondrka), 39. Vondrka (Zohorna), 53. Kolář (Pohl), 56. Filippi (Pohl, Zaťovič) – 33. M. Froshaug, 58. Hansen


    Česko: Salák (Jakub Kovář) – Kolář, Mojžíš "C", Mozík, Lukáš Kovář, Jank, Kudělka, Vitásek, Gulaši – Radil, Zohorna, Vondrka – Petružálek, Kousal, Nosek – Svačina, Vincour, Smoleňák – Pohl, Filippi, Zaťovič – Valský. Trenér: Vladimír Růžička.
    Norsko: Volden (Johansen) – Trygg, E. Froshaug, Rindal, Bryhnisveen, Oksnes, Norstebo, Jacobsen, Saxrud Danielsen – M. Olimb, K. A. Olimb, Skroder – Djupvik Lovlie, Hansen "C", Roest – Martinsen, Stene, Thoresen – M. Froshaug, Forsberg, Dahlstrom. Trenér: Roy Johansen.

    Rozhodčí: Jeřábek, Šindler – Gebauer, Lederer

    Diváci: 2658
    ocianews.com