Švýcarsko – Česko 3:1 (kon.)
konec
Švýcarsko
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Česko
Pátek 25.04.2014, 19:45 • St. Jakob Arena, Neuchatel • Reprezentace
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro dnešní večer z Neuchatelu vše, přejeme dobrou noc a u dalších Onlajnů někdy napočtenou! (22:10:58)
     
    Česká reprezentace ve Švýcarsku zůstává, v neděli od 13:30 nastoupí v Basileji opět proti výběru s helvétským křížem na dresu. Podaří se našemu týmu oplatit Švýcarům dnešní porážku? Onlajny budou samozřejmě u toho!
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 435 diváků.
     
    Je dobojováno! První ze dvou přátelských utkání ve Švýcarsku mladý český tým prohrál výsledkem 3:1 z pohledu domácích. Hra byla vzácně vyrovnaná, ale v rozhodujících chvílích se prokázala nezkušenost Růžičkova výběru, které zkušení hráči jako Josi, Brunner, či Ambühl dokážou využít ve svůj prospěch. Za Švýcary se dnes prosadili tito hráči: Damien Brunner, Roman Josi a Inti Pestoni, který navyšoval už na průběžných 3:0, tři minuty před koncem ještě Češi zkorigovali výsledek trefou Michala Vondrky.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Je pochopitelné, že se domácí už nikam nehrnou, výsledek 3:1 je pro ně určitě uspokojivý.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny, Švýcaři v poklidu kombinují.
     
    58:45
    Je vymalováno. Jakub Petružálek (CZE) zbytečným zákrokem u mantinelu fauloval soupeře a svůj tým oslabuje 75 sekund před třetí, a už můžeme klidně říci, že závěrečnou, sirénou.
     
    57:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to tam! Češi se po inkasované rychle oklepali a průběh zápasu alespoň zdramatizovali. MICHAL VONDRKA se ocitl zcela osamocený před Genonim, švýcarského brankáře kličkou vykoupal a nekompromisně zavěsil. Asistence: Lukáš Radil.
     
    55:09
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    O výsledku je zřejmě rozhodnuto. Třetímu gólu v Salákově brance předcházela pohledná kombinace tria Monnet – Brunner – INTI PESTONI, právě poslední jmenovaný byl tím, kdo dorazil kotouč do české branky – 3:0! Asistence: Thibaut Monnet, Damien Brunner.
     
    53:38
    Češi nedokázali zužitkovat Ramholtovy minely v rozehrávce. Ba naopak, do útoku se dostal Plüss s Monnetem a Salákovi pořádně zavařili.
     
    52:17
    Na ledě zavládlo příměří. Ani jeden tým se do útoku moc nehrne, na straně domácích je to pochopitelné, ale Češi by měli přidat, pokud nechtějí opouštět Neuchatel bez bodového zisku do tabulky Euro Hockey Challenge.
     
    51:06
    Ale nic z toho – Češi jsou v plném počtu.
     
    50:13
    Domácí už roztočili klasický přesilovkový kolotoč přihrávek v útočném pásmu, na vrcholu pomyslného deštníku je jako obvykle Roman Josi.
     
    49:36
    Český tým se dlouhým odpálením puku osvobodil.
     
    49:06
    Tak to je rána do vazu pro Růžičkovy svěřence, kteří jasně diktovali tempo hry, ale nyní se budou muset stáhnout do defenzívy. Na trestné totiž sedí Tomáš Nosek (CZE).
     
    48:04
    Zakázané uvolnění Švýcarů.
     
    47:37
    Ve třetí třetině se hraje téměř bez přerušení, hra má velký spád a čas na vyrovnání se českému týmu rychle krátí.
     
    45:01
    Tomáš Mozík tvrdě vypálil od modré, Genoni ale povedeným semaforem znemožnil gólu. Dobrou zprávou je ale to, že Češi jsou momentálně pány ledu, ačkoliv se to ve skóre zatím nepromítá. Domácí Švýcaři se ve třetí třetině jen brání.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 6. Brunner (Hollenstein), 24. Josi (Romy, Hollenstein), 56. Pestoni (Monnet, Brunner) – 58. Vondrka (Radil)


    Švýcarsko: Genoni (Manzato) – Kukan, Vauclair "C", Josi, Schlumpf, Kamerzin, Huguenin, Ramholt, Grossmann – Rüfenacht, Ambühl "A", Pestoni – Hollenstein, Romy, Brunner – Scherwey, Froidevaux, Neuenschwander – Plüss, Monnet "A", Simek. Trenér: Sean Simpson.
    Česko: Salák (Jakub Kovář) – Kudělka, Linhart, Mozík, Jordán, Krejčík, Vitásek, Jank, Lukáš Kovář – Martin Růžička, Zohorna, Buchtele – Vondrka, Kousal, Radil – Smoleňák "C", Nosek, Kašpar "A" – Petružálek, Filippi, Zaťovič. Trenér: Vladimír Růžička.

    Rozhodčí: Rochette, Massy – Fluri, Gilles

    Diváci: 4435
    ocianews.com