Kanada U18 – Švédsko U18 3:1 (kon.) | USA U18 – Česko U18 5:2 (kon.)
konec
USA U18
5:2 (3:1, 2:1, 0:0)
Česko U18
Neděle 27.04.2014, 18:00 • Kisapuisto, Lappeenranta • Mistrovství světa do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Mistrovství světa hráčů do 18 let ve Finsku již definitivně končí. Titul patří USA, druhé místo berou Češi, třetí jsou Kanaďané. Z arény v Lappeenrantě je to již opravdu vše. Děkujeme za pozornost, po dobu celého šampionátu, který byl pro český hokej obrovským úspěchem! . (20:33:00)
     
    Louis Belpedio přebírá trofej pro mistry světa!
     
    Nyní přichází chvíle pro Ameriku. USA v řadě jako jeden muž dostává zlaté medaile.
     
    Dominik Mašín přebírá trofej za 2.místo na mistrovství světa.
     
    Češi, již se stříbrem na krku, gratulují Američanům!
     
    Přichází medailový ceremoniál pro týmy. Národní tým České republiky dosáhl na stříbrné medaile poprvé v historii a šampionátem ve Finsku se tak nesmazatelně zapsal do dějin českého hokeje!
     
    Na řadě je individuální ocenění turnaje. Nejlepší brankář: Mason McDonald (CAN). Nejlepší obránce: Haydn Fleury (CAN). Nejlešpí útočník: William Nylander (SWE).
     
    Za Ameriku nejlepšími hráči jsou: Alexander Nedeljkovic, Jack Eichel a kapitán Louis Belpido.
     
    Nejlepšími hráči na turnaji za Česko oceněni: Vítek Vaněček, Jakub Vrána a Filip Pyrochta. Nejlepším hráčem dnešního zápasu vyhlášeni: David Kaše a Sonny Milano. Ceny předává Slavomír Lener, šéftrenér ČSLH.
     
    Tato porážka rozhodně nemusí svěřence Jakuba Petra mrzet. Na šampionátu překvapili, působili obrovsky soudržně a měli v zádech výtečného Vaněčka.
     
    Ve třetí třetině působila Amerika hodně jistým dojmem. Výsledek si hlídala, ale zároveň Čechy přehrávala, tlačila se do šancí a Vaněček měl rozhodně víc práce, než jeho protějšek. Češi mohli jiskřičku naděje vykřesat díky Jakubu Vránovi, ale ten v samostatném uniku neproměnil. Celkově byla Amerika po celý zápas lepší a o zisku titulu mistrů světa rozhodla již v první třetině. Češi zaostávali v pohybu, důrazu i agresivitě.
     
    Na ledě vidíme obrovskou radost hráčů USA, ale česká reprezentace nyní obklopila Vítka Vaněčka v kruhu skanduje: "Tak jsme druzí no a co""
     
    Střely na branku ve třetí třetině: USA: 9, CZE: 3. Celkově pak Američané Čechy jasně přestříleli 41:17.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Američané si užívají poslední vteřiny zápasu, titul mistrů světa bude jejich!
     
    59:26
    Vaněček nyní vytáhl lapačku proti jasné brance!
     
    59:10
    Ještě přichází přesilová hra pro Ameriku. Za podražení vyloučen Michael Špaček.
     
    58:00
    Amerika na kotouči. Dvě minuty zbývají do konce zápasu.

    Lukáš Majer

    Branky a nahrávky: 1. Dougherty (Milano, Eichel), 7. Matthews (Connor, Collins), 8. Milano (Belpedio, MacLeod), 22. Larkin (Milano), 28. Matthews (Fortunato) – 20. Smejkal (Veselý, Chlapík), 35. Kaše (Rašner, Špaček)


    USA U18: Nedeljkovic – Dougherty, Fortunato, Glover, Belpedio (C), Collins, Hanifin, MacLeod – Eichel (A), Tuch, Milano – Bjork, Larkin (A), Hitchcock – Gersich, Matthews, Connor – Wegwerth, Pavelek, Stevens – Fiegl. Trenér: Danton Cole.
    Česko U18: Vaněček – Pyrochta (A), Mašín (C), Ščotka, Rašner, Mikliš, Zbořil, Havlín – Pastrňák (A), Karabáček, Zacha – Kaše, Vrána, Špaček – Veselý, Smejkal, Chlapík – Vopelka, Kuťák, Ordoš – Černoch. Trenér: Jakub Petr.

    Rozhodčí: Wehrli (SUI), Kaukokari – Pesonen (oba FIN), Malmqvist (SWE)
    ocianews.com