konec
Velká cena Abu Dabí

Vítěz: L. Hamilton

Neděle 23.11.2014, 14:00 • Okruh: Yas Marina, Abú Dhabí, SAE • Formule 1
     
    Končí seriál online přenosů z kvalifikací a závodů letošního ročníku mistrovství světa formule 1. Celou sezonou vás doprovázel Michal Šandor. Děkuji vám za pozornost a přízeň, kterou jste nám po celý rok zachovali. Mějte se krásně a hezký zbytek neděle. (16:06:36)
     
    Máme za sebou poslední závod letošní sezony, který opanoval Lewis Hamilton, jenž se díky triumfu stal podruhé mistrem světa! Stupně vítězů spolu s Hamiltonem zaplnili Felipe Massa a Valtteri Bottas. Nico Rosberg, který jako jediný mohl připravit Hamiltona o titul, dojel až čtrnáctý.
     
    Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymny vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
     
    Konečné pořadí Velké ceny Abú Dhabí 2014: 1. Hamilton, 2. Massa, 3. Bottas, 4. Ricciardo, 5. Button, 6. Hülkenberg, 7. Pérez, 8. Vettel, 9. Alonso, 10. Räikkönen. Závod nedokončili Kvjat, Maldonado a Kobajaši.
     
    Konec závodu.
     
    55
    LEWIS HAMILTON jako první proťal cílovou pásku, vítězí ve Velké ceně Abú Dhabí a za přítomnosti ohňostroje se stává mistrem světa pro rok 2014! Druhý dojel Felipe Massa a třetí Valtteri Bottas.
     
    55
    Jezdci najeli do posledního kola a Lewis Hamilton si jede jak pro vítězství ve Velké ceně Abú Dhabí, tak i pro titul mistra světa!
     
    54
    Nicu Rosbergovi sice bylo nahlášeno do týmového rádia, aby zajel do boxů, protože problémů na jeho voze je opravdu hodně. Nicméně Němec si vyžádal, aby mohl protnout pomyslnou cílovou pásku a tým mu nakonec jeho přání splní.
     
    53
    Lewis Hamilton už může pomalu myslet na mistrovské oslavy, protože i kdyby z nějakého důvodu do cíle nedojel, stejně by se stal mistrem světa.
     
    52
    Nico Rosberg jede stále pomaleji a ztrácí další a další pozice. Teď dokonce vypadl z bodované desítky a je třináctý.
     
    51
    Na Nicu Rosbergovi si smlsl také Sebastian Vettel a s přibývajícími koly je všechno jasné!
     
    50
    Průběžné pořadí: 1. Hamilton, 2. Massa, 3. Bottas, 4. Ricciardo, 5. Button, 6. Hülkenberg, 7. Rosberg, 8. Pérez, 9. Vettel, 10. Alonso. Za tohoto stavu by se stal mistrem světa Hamilton!
     
    49
    Fernando Alonso ztrácí během krátkého časového úseku další pozici, tentokrát mu zamával Sebastian Vettel.
     
    48
    Do boxů zajel také Daniel Ricciardo. Sergio Pérez vyzval na souboj Fernanda Alonsa, který mu však nekladl vážný odpor a spadl na deváté místo.
     
    47
    U svých mechaniků se stavil Sebastian Vettel, který odkrouží poslední kola v barvách Red Bullu, neboť v příští sezoně bude působit u Ferrari.
     
    47
    Ze závodu mezitím odstoupil také Kamuj Kobajaši.
     
    46
    Nico Hülkenberg předvedl další předjížděcí manévr, jeho entuziasmus odnesl Nico Rosberg, jehož šance na zisk titulu jsou opravdu minimální.
     
    45
    Průběžné pořadí: 1. Hamilton, 2. Massa, 3. Ricciardo, 4. Bottas, 5. Vettel, 6. Button, 7. Rosberg, 8. Hülkenberg, 9. Alonso, 10. Pérez.
     
    44
    Nico Rosberg si před chvílí udělal menší výlet mimo trať, za který zřejmě můžou technické problémy, které Rosberga "provázejí" už delší dobu.

    Michal Šandor

    bahis siteleri