SP v běhu na lyžích, 10km žen volně, Davos Vítez: M. Björgenová (NOR) (kon.) | SP v severské kombinaci, štafeta Ramsau, skoky Vítěz: Německo (kon.)
SP v běhu na lyžích, 15km mužů volně, Davos Vítěz: Anders Glöersen (NOR) (kon.) | SP v severské kombinaci, týmový závod, běh Vítěz: Norsko (kon.)
konec
SP v severské kombinaci, týmový závod - běh, Ramsau

Vítěz: Norsko

Sobota 20.12.2014, 15:30Klasické lyžování
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou. (16:26:09)
    Norsko dnes zvítězilo před Německem o pouhou jednu desetinu sekundy:

     
    Konečné pořadí:

    1. Norsko (1. Kokslien, 2. Klemetsen, 3. Schmid, 4. Graabak) 45:41,1
    2. Německo (1. Edelmann, 2. Frenzel, 3. Rydzek, 4. Riessle) +0,1
    3. Francie (1. Lacroix, 2. Lamy Chappuis, 3. Braud, 4. Laheurte) +6,5
    4. Rakousko (1. Klapfer, 2. Steindl, 3. Gruber, 4. Orter) +12,5
    5. USA (1. B. Fletcher, 2. Loomis, 3. T. Fletcher, 4. Demong) +1:49,3
    6. Itálie (1. Bauer, 2. Pittin, 3. Runggaldier, 4. Costa) +2:09,7
    7. Japonsko (1. Nagai, 2. Kato, 3. J. Watabe, 4. W. Watabe) +3:07,9
    8. Finsko (1. I. Herola, 2. M. Herola, 3. Mäekiaho, 4. Mutru) +3:15,3
    9. Rusko (1. Mastiev, 2. Barkov, 3. Jahin, 4. Klimov) +3:37,1
    10. Estonsko (1. Ilves, 2. H. Piho, 3. K. Piho, 4. Tirmaa) +3:50,2
    11. Slovinsko (1. Berlot, 2. Kamenik, 3. Oblak, 4. Jelenko) +4:32,0
    12. Polsko (1. Slowiok, 2. Cieslar, 3. Kupczak, 4. Wantulok) +4:34,0
     
    Ačkoli bylo Norsko třetí po skokanské části, dokázalo urvat vítězství v této týmové štafetě. Bylo ale jen o píď lepší než Německo, které prohrálo souboj na cílové rovince. Francouzi mohou být se třetím místem spokojeni. Zklamání naopak převládá v Rakousku, jenže běh prostě nezvládlo nejlépe, takže na něj zbyla bramborová medaile.
     
    Závod skončil.
     
    CÍL
    Se ztrátou jedné minuty a padesáti sekund dojelo na pátém místě USA, následovala Itálie. Japonsko se nakonec zásluhou dobrého běhu W. Watabeho dostalo na sedmou pozici.
     
    CÍL
    Rakušanovi Orterovi došly síly. Ale i tak předvedl úctyhodný výkon. Vyčerpaný dojel do cíle za třetím Francouzem Laheurtem, jenž zaostal o šest a půl vteřiny.
     
    CÍL
    V závěru se utrhli Němec Riessle a Nor Graabak a svedli spurterský souboj na závěr. Bylo to, lidově řečeno, o prsa. Ale o jednu desetinku byla severská země přece jenom lepší.
     
    CÍL
    Norsko vítězí!
     
    18,7KM
    Bude se zřejmě rozhodovat na cílové rovince mezi Rakouskem, které se díky Orterovi dotáhlo na vedoucí trojici. Uvidíme, kolik sil mu ještě zbylo. Stáhnout 41 sekund ztrátu, to přece není jen tak. Zato Riessle, Graabak a Laheurte budou mít rozhodně více sil.
     
    18,1KM
    Pokud Američan Demong udrží tempo, mělo by USA skončit na slušném pátém místě. Na šestou Itálii disponuje třicetisekundovým náskokem.
     
    17,5KM
    Pomalu a jistě se blížíme cíli. Zbývá už pouhých dva a půl kilometru. A do hry o stupně vítězů výrazným způsobem zasahuje Rakousko. Orter je totiž nezastavitelný, ukrajuje vteřiny jako na běžícím páse. A teď už ztrácí na vedoucí trojku už jen osm a půl vteřiny!
     
    16,2KM
    Francie, Německo i Norsko jako by uznalo, že nejlepší bude spolupracovat. A tak Riessle, Graabak i Laheurte jsou zase spolu. Znovu ale zezadu číhá Rakousko, konkrétně Orter, jenž smazal už skoro 15 vteřin ze ztráty!
     
    15KM
    Rakušan Gruber bohužel nevydržel tempo a Orterovi předal štafetu se ztrátou 41 sekund. Škoda, zhruba dvě třetiny svého úseku zvládl bravurně.
     
    15KM
    Němec Rydzek se snažil utrhnout v závěru od vedoucí skupinky a částečně se mu to povedlo. Svému parťákovi Riesslemu předal štafetu s dvouvteřinovým náskokem. Druhý dojel Nor Schmid, třetí Francouz Braud ztratil nakonec 6 sekund.
     
    14,2KM
    Na pátém místě se jinak stále drží USA, za které nyní jede T. Fletcher. Ital Runggaldier drží průběžnou šestou příčku, ale začíná trochu ztrácet. Tenhle tým se z jedenáctého místa po skokanské části posunul už o pět příček dopředu.
     
    13,7KM
    Na celkově 11. měřeném úseku se situace má následovně: Budeme se opakovat, ale Německo, Norsko a Francie jsou na čele. Gruber ztrácí na tuhle trojku 24 vteřin.
     
    12,5KM
    Rakušan Gruber stahuje náskok vedoucí trojky. Už ukrojil skoro 20 sekund, teď ztrácí už jen 23 sekund. Trojice na čele jako by nyní taktizovala. Nikomu se moc nechce udržovat tempo, konstantně ho vlastně udržuje stále Francouz Braud.
     
    11,7KM
    Mrkněme se ještě na situaci vzadu. Jako pátá se stále drží družina USA. Dopředu se naopak vyhoupla Itálie. Za ní nyní jede Runggaldier. Poslední Slovinsko ztrácí 3 minuty a 44 sekund.

    Patrik Sandev

    bahis siteleri