Slavia – Vítkovice 4:3 (1:0 po s.n.) | Třinec – Plzeň 4:1 (kon.) | Zlín – Pardubice 3:2 (kon.)
Olomouc – Liberec 2:0 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 2:1 (kon.)
Kometa Brno – Sparta 2:8 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:8 (0:1, 2:2, 0:5)
HC Sparta Praha
Neděle 28.12.2014, 17:30 • Hala Rondo, Brno • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to vše, děkuji za pozornost nejen u tohoto zápasu, ale v celém roce 2014. Budeme se na Vás těšit u dalších utkání, které nás s brněnskou Kometou čekají v příštím roce. Ten první se hraje v Rondu 4. 1. 2015, kdy Kometa vyzve Plzeň.

    Mějte hezký večer, pěkný zbytek víkendu. Za tento kalendářní rok se s Vámi loučí redakce HC Kometa Brno, která pro Vás onlajny komentuje. Hodně zdraví do toho následujícího roku! (20:13:37)
     
    Je konec. Pro Brno hodně hořký. Dvě třetiny se totiž v Rondu hrál výborný hokej, kterému nic nechybělo a přesně ukazoval, o co že v něm šlo. Celé utkání rozhodly dvě minuty v úvodu třetí periody, ve kterých Sparta vstřelila tři branky. V září Sparta deklasovala brněnskou Kometu 8:1, nyní 8:2 – i když tomu nic čtyřicet minut nenasvědčovalo. Díky zaváhání Litvínova se navíc hosté dostávají na druhé místo extraligové tabulky. Kometa zůstává na čtvrtém místě. Mezi Brňany a Spartou tak nadále platí, že kdo hraje doma, tak prohraje. Uvidíme, zda to Kometa potvrdí ve čtvrtém letošním vzájemném utkání, který sehraje v novém roce v Holešovicích.
     
    Nejlepšími hráči dnešního utkání jsou: Tomáš Rolinek (SPA)Michal Kempný (KOM).
     
    60:00
    Konec zápasu.
    Lukáš PECH - 2:8
     
    59:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Už se zdálo, že se dnes obě mužstva rozloučí za stavu 2:7, ale to odmítl LUKÁŠ PECH, který vystihl rozehrávku domácích a v oslabení všem brněnským hokejistům ujel. Pro své zakončení zvolil střelu na bližší tyč. Sparta se tak raduje opět z osmi branek, které Brnu vstřelila už podruhé v letošní sezoně. Bez asistence.
     
    58:52
    Oba týmy vystřídaly, rozhodčí přerušují hru po zalehnutí kotouče. Pokračovat se bude po pravici hostujícího gólmana.
     
    58:24
    Střela Kempného končí na betonech Novotného, ten si tak připisuje další dobrý zákrok.
     
    57:37
    Na konci ještě pořádně rozdmýchal emoce hostující Adam Polášek (SPA), když nemilosrdně poslal k zemi Koreise, kterému oplácel předešlý zákrok. U toho však bylo vše v pořádku dle sudích. Polášek dostává dvě minuty za hrubost a Kometu tak čeká ještě jedna přesilovka.
     
    57:21
    Hosté jsou kompletní, ale domácí se neustále drží v útoku.
     
    56:40
    Druhá brněnská lajna si vypracovala velký tlak na pražskou branku, ale ani ve třech hráčích puk neprotlačili přes hradbu hostujících těl v brankovišti.
     
    55:46
    Zatím se však elitní domácí formace trápí, snaha odpovídá také stavu, další důležité utkání totiž čekají oba týmy. Sparta znovu vyhazuje až k brněnské brance.
     
    55:04
    Martin Procházka (SPA) fauluje v útoku a Kometa si ještě zahraje jednu přesilovku.
     
    54:55
    V útoku jsou hosté, kteří se dostali do dalšího dobrého zakončení. Eminger si sjel pro přihrávku a mířil do vrchní části branky, Falter si ovšem povyjel a střelu pokryl.
     
    53:52
    Oba týmy už dobře vědí, že o bodech je dnes rozhodnuto a podle toho to začíná vypadat na ledě. Ani jedno mužstvo už se do ničeho nehrne.
     
    52:44
    Kempný našel na modré čáře napřáhnutého Ptáčka, ale brněnský obránce netrefil branku.
     
    52:18
    Sudí po vzájemné potyčce vylučuje na obou stranách. Zdeněk Bahenský (SPA) a Tomáš Vondráček (KOM) dostávají po dvou minutách za hrubost. Pokračuje se ve stejném počtu hráčů.
    Lukáš CINGEL - 2:7
     
    51:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    Další gól v síti Martina Faltera. Tomu nyní propadla střela z vrcholu kruhu od LUKÁŠE CINGELA. V Brně to začíná vypadat jako při poslední návštěvě Holešovických. V září zde vyhráli 8:1, nyní je to 7:2 a do konce utkání ještě chybí víc jak osm minut. Asistence: Miroslav Forman, Jan Piskáček.
    Marken.cz

    Adam Havel

    Branky a nahrávky: 27. Kempný (Hruška, Ptáček), 33. Ptáček (Ton, Němec) – 19. Barinka (Pech, Mikuš), 25. Rolinek (Kumstát, Pech), 35. Rolinek (Pech, Piskáček), 43. Forman (Cingel), 45. Sabolič (Pech, Kumstát), 45. Cingel (Ďaloga, Mikuš), 52. Cingel (Forman, Piskáček), 60. Pech


    HC Kometa Brno: Falter (Klimeš) – Kempný, Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Dlapa, Kuboš, Vágner – Hruška, Němec, Ton – Káňa, Čermák (C), Dočekal – Burian, Koreis, Vondráček – Honejsek, Ostřížek, Holec – Zohorna.
    Trenér: Vladimír Kýhos

    HC Sparta Praha: Novotný (Lukáš) – Polášek, Eminger, Mikuš, Ďaloga, Piskáček, Barinka, Švrček, Pilař – Buchtele, Hlinka, Klimek – Rolinek (C), Pech, Kumstát – Sabolič, Cingel, Forman – Dvořáček, Bahenský, Procházka.
    Trenér: Josef Jandač

    Rozhodčí: Pavel Mikula, Roman Polák – Jiří Gebauer, Vít Lederer

    Diváci: 7200
    bahis siteleri