Ottawa – Toronto 4:3 (kon.) | Pittsburgh – Chicago 2:3 (0:2 po s.n.) | Winnipeg – Columbus 4:0 (kon.)
Colorado – Boston 3:2 (1:0 po s.n.) | Anaheim – Calgary 6:3 (kon.) | San Jose – Los Angeles 4:2 (kon.)
konec
San Jose Sharks
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Los Angeles Kings
Čtvrtek 22.01.2015, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Logan Couture (SJS) (2 + 1)
    2. Patrick Marleau (SJS) (1 + 1)
    3. Melker Karlsson (SJS) (0 + 0) (07:29:50)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, čas na ledě 13:34, 1 střela)
    Marián Gáborík (LAK) (0 + 1, čas na ledě 17:25, střela)
     
    Bitvu o Kalifornii tentokráte lépe zvládají hokejisté San Jose Sharks. Oplatili tak svému úhlavním rivalovi porážku z minulého setkání, zároveň fanoušci v SAP Center viděli kvalitní hokejovou podívanou. Zápasu nechyběly pěkné akce, góly, přesilovky a dokonce ani bitky. Los Angeles nestačilo vstřelit více než dvě branky, a tak odjede z ledu Sharks s prázdnou. Třeba pochválit ze Žraloků dnes zejména muže jménem Logan Couture a Antti Niemi, ti se výrazně na výsledku podíleli. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký čtvrtek.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    Logan COUTURE - 4:2
     
    59:58
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Na konec zápasu ještě jedna zajímavá třešnička. Žraloci sice puk netrefili do sítě a čtvrtý gól nepřidali zásahem přímo do klece, ale rozhodčí po konzultaci připisují Sharks technický gól. Jako střelec byl zapsán dnes podruhé útočník LOGAN COUTURE, jenž oslavuje společně s týmem vítězství v derby o Kalifornii. Bez asistence.
    Jeff CARTER - 3:2
     
    59:38
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Dnešnímu utkání opravdu nechybí vůbec nic. Zbývá méně než půl minuty do konce a hosté z Los Angeles ještě snižují výsledek na kostce v hale. Antti Niemi skoro nic neviděl, letící střela od modré čáry prosvištěla za gólmana San Jose. JEFF CARTER je označen za autora branky a ještě dodává naděje na hokejky mužstva ve tmavých trikotech. Asistence: Anže Kopitar, Nick Shore.
     
    59:27
    Joe Thornton (SJS) není s verdiktem rozhodčího moc spokojený, ale musí odjet za katr. Dostává totiž dvě minuty za vražení na hrazení. Vhazovat se bude před Anttim Niemim.
     
    59:16
    Joe Thornton před prázdnou branku neuspěl, protože mu stál v cestě Muzzin. Ještě se ale bude jednou vylučovat.
     
    58:57
    Domácí mohli ukončit nervák v závěru třetí třetiny, ale netrefili odkrytou klec. Místo toho pískáno zakázané uvolnění.
     
    58:25
    Logan Couture vyhazuje přes všechny čáry a domácí mají šanci vystřídat, hala za hlasitého pokřiku "Beat LA" hlasitě burácí. Tohle derby má skvělou atmosféru.
     
    57:32
    Marián Gáborík a Anže Kopitar několikrát zahrozili v útočném pásmu, jenže Antti Niemi ještě stále nemusel zasahovat. Ale Kings v tlaku pokračují.
     
    56:46
    Jonathan Quick opustil branku, Los Angeles sází na jedinou kartu a hraje s výraznou převahou v počtu hráčů na ledové ploše.
     
    56:38
    Oddechový čas pro domácí.
     
    56:38
    Rozhodčí se činí na konci třetí periody. Brenden Dillon (SJS) je hlavním arbitrem odeslán na trestnou lavici, provinil se totiž podle všeho hákováním.
     
    55:52
    Patrick Marleau neměl nikoho po ruce, aby mohl založit. útok. Tak alespoň posunul pryž do středního pásma, aby byla v bezpečí klec Anttiho Niemiho.
     
    55:18
    Vylučovat se ale bude na obou stranách. Brent Burns (SJS) dostává trest za hrubost, stejně jako je vyloučen Král Trevor Lewis (LAK).

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 11. Couture (Irwin, Niemi), 37. Marleau (Couture, Thornton), 49. Pavelski (Marleau, Vlasic), 60. Couture – 32. Brown (Gáborík), 60. Carter (Kopitar, Shore)


    San Jose Sharks: Niemi – Burns, Vlasic, Tennyson, Dillon, Hannan, Irwin – Pavelski, Thornton, Karlsson – Nieto, Couture, Marleau – Kennedy, Sheppard, Hertl – Goodrow, Desjardins, Scott
    Los Angeles Kings: Quick – Doughty, Muzzin, Greene, McNabb, Martinez, Regehr – Brown, Kopitar, Gáborík – Carter, Shore, King – Williams, Stoll, Lewis – Nolan, Richards, Clifford

    Rozhodčí: Leggo, Walsh – Galloway, Heyer

    Diváci: 17 562
    bahis siteleri