Lovosice – Plzeň 27:25 (kon.) | Zubří – Hranice 29:30 (kon.)
konec
HC ROBE Zubří
29:30 (16:15)
TJ Cement Hranice
Středa 25.02.2015, 18:00 • SH - Gumárny Zubří Aréna • Český pohár mužů
Předzápasové kurzy
     
    Utkání dramatické a napínavé do posledních minut sledovali diváci v hale Zubří, na konci ale odešli domácí fanoušci zklamáni. Zuberská pevnost letos poprvé padla a prohra Valachů znamená jejich neúčast v pohárovém finále. V utkání se oba celky střídaly ve vedení a k výraznějšímu náskoku si žádný z týmů ani jednou nenakročil víc, než na dvě branky rozdílu. Skvělé střelecké výkony podávaly ofenzivní hvězdy obou stran, za Zubřany Hrtska s Řezníčkem, za Cementáře Rachač s Hastíkem. A právě Rachačův tým byl nakonec tím šťastnějším, když i přes dobrý výkon zuberské defenzivy dokázal za záda domácího gólmana protlačit o střelu navíc. Ačkoliv se Reček v poslední minutě postaral o vyrovnání na 29:29, vítěznou třicátou branku přidal na konto Hranic zkušený Hastík, kterému na radosti z postupu do finále nic neubrala ani červená karta za třetí vyloučení v čase 59:56.

    Nejvíce branek: Řezníček 9/2, Hrstka 8, Dědek 3, Reček 3 – Rachač 12/3, Hastík 7, Brož 5. Sedmimetrové hody: 2/2 – 5/4. Vyloučení: 3 – 5 (ČK Hastík). Diváci: 750. (21:40:24)
     
    60
    Konec zápasu. (29:30)
     
    59
    V dnešním utkání se již nic nestane! Tak tohle je opravdu neuvěřitelné! Hranice se postaraly snad o největší senzaci celého extraligového ročníku! Valaši ze Zubří ztrácí svou domácí neporazitelnost! Nedobytná zuberská pevnost je od dnešního dne již pouhou minulostí! Tábor trenéra Libora Hrabala vítězí v semifinále Českého poháru 30:29 a postupuje do velkého finále o nablýskanou trofej! (29:30)
     
    59
    Viktor Hastík obdržel po verdiktu rozhodčích své třetí dvouminutové vyloučení a vykoledoval si tak červenou kartu. (29:30)
     
    59
    Adam Reček si vysloužil ten nejbouřlivější aplaus zuberského publika! Kopřivnický rodák se vymrštil na devíti metrech do vzduchu a prezentoval se atraktivní ránou po ruce, která proplachtila mezi tři tyče. Jenže Hranice nezůstávají se střeleckou aktivitou pozadu a raketově odpovídají z rukou zkušeného Hastíka! V poslední minutě dnešního infarktového semifinále tak má blíže k postupu smečka zkušeného trenéra Libora Hrabala! (29:30)
     
    58
    Ale pozor! Hranice okamžitě svou chybu napravují a utíkají dvě minuty před koncem utkání do nejtěsnějšího vedení. Nad nedobytnou zuberskou pevností se stahují černá mračna! (28:29)
     
    57
    Tyto momenty patří jednoznačně zuberskému čaroději mezi třemi tyčemi! Tak tohle byl opravdu dechberoucí zákrok zuberského gólmana, na kterém si vylámal zuby hranický Rachač! (28:28)
     
    57
    Valaši ze Zubří si zahrají dvouminutové oslabení, navíc budou mít hosté k dispozici další sedmimetrový hod! (28:28)
     
    56
    Hranice zakončily svůj útok sedmimetrovým hodem! K exekuci zmiňované sedmičky se postavil Rachač, který si vychutnal domácího brankáře! (28:28)
     
    56
    Hosté se ale určitě nevzdávají a díky své bojovnosti v útoku snižují na rozdíl pouhé branky! (28:27)
     
    55
    Neuvěřitelné vedení ruky a nádherná rána zuberského kanonýra Tomáše Řezníčka zaznamenala 28 branku domácích v dnešním semifinálovém utkání Českého poháru. Tomáš Řezníček šel ve svém výskoku na spojce vysoko nad blok bránících hráčů a z jeho zlaté střelecké ruky vyšla famózní střela z přetažení, která měla světové parametry! (28:26)
     
    54
    Hranice si ve své obraně pomohly nedovoleným zákrokem v oblasti brankoviště, což bylo ze strany domácího týmu okamžitě potrestáno úspěšnou střelbou z nařízené sedmičky. (27:26)
     
    54
    Brankářský mág, Petr Orság, vytasil své brankářské zbraně proti nebezpečné střele hranické ofenzivy a po úspěšném zákroku posílá své spoluhráče na opačnou stranu palubovky. (26:26)
     
    53
    Válečná porada hostů je u konce a hra nám může pokračovat. (26:26)
     
    53
    Hranický trenér si žádá oddechový čas. (26:26)
     
    53
    Zuberský útok neúspěšné pálí ze spojek, což je voda na mlýn pro tábor trenéra Libora Hrabala! (26:26)
     
    52
    O srovnání stavu utkání se postaral krásnou střelou hranický Hastík. (26:26)
     
    51
    Zubří proměňuje z identické situace. (26:25)
     
    50
    Ano, hosté totiž mají skvělého Rachače, který v dnešním utkání předvádí své vynikající hráčské kvality. Hranice vsadily na pár rychlých přihrávek a ještě rychlejší střelu, která úspěšně vyšla po výskoku ze spojky z rukou urostlého Rachače! (25:25)

    Martin Petřek

    HC ROBE Zubří: Přikryl Pavel, Horut Libor, Bechný Tomáš, Cabák Ondřej, Šustáček Matěj, Hrstka Martin, Orság Petr, Václav Lukáš, Řezníček Tomáš, Reček Adam, Dědek Michal, Janků Tomáš, Šíra Jakub, Kašpárek Stanislav
    TJ Cement Hranice: Magrla Karel, Rachač Miroslav, Zemánek Jaroslav, Brož Radim, Čadra Zdeněk, Kobliha Jakub, Mikulenčák Petr, Hastík Viktor, Tůma Marek, Mičkal Tomáš, Samiec Tomáš, Třeštík Marek

    Rozhodčí: Michal Hanák, Luboš Pavlíček, delegát ČSH Petr Směja
    bahis siteleri