Itálie – Česká republika 9:6 (kon.)
konec
Itálie – Česká republika

9:6

Středa 01.04.2015, 19:30Curling - MS mužů
Předzápasové kurzy
     
    Toto je z mé strany vše. U dalšího zápasu našich s Norskem se na vás těším přesně za 95 minut! (22:46:59)
     
    Průběžné pořadí:
    1. Kanada 7/1
    1. Norsko 7/1
    3. Švédsko 6/3
    4. Švýcarsko 5/4
    5. Finsko 4/4
    5. Japonsko 4/4
    7. Číná 3/5
    7. ČR 3/5
    7. Skotsko 3/5
    7. USA 3/5
    11. Itálie 3/6
    12. Rusko 2/7
     
    Tak bohužel se České reprezentaci zápas s Itálií nepovedl. Češi sice byli dlouho ve vedení, ale v závěru udělali velké množství chyb a doslova věnovali vítězství svým soupeřům.

    Tímto tak na dobro naši hráči ztrácejí šanci na postup do semifinále a i tentokrát je boje o medaile minou. Dnes se ještě střetnou s Norskem, a pokud se budou prezentovat tímto stylem hry, udělají si z našich hráčů Skandinávci dobrý den.
     
    Konečné výsledky:
    Švédsko – Japonsko 9:2 (po 6. endech)
    Rusko – Finsko 6:8
    Česko – Itálie 7:9
    Švýcarsko – Skotsko 4:5 (po 11. endech)
     
    11.end
    A Skotům se nakonec podařilo otočit v posledních dvou endech zápas! I tentokrát Skotové získávají jeden bod a vítězí 5:4!
     
    10.end
    Naopak dobojováno je v souboji Finska s Ruskem! Rusové sice vyrovnali stav zápasu z 2:6 na 6:6, ale závěrečný end nezvládli a nakonec tento duel prohrávají 6:8.
     
    10.end
    Zápas na dráze C ještě nekončí! Skotům se přece jen v posledním endu podařilo vyrovnat a uvidíme, kdo se nakonec bude radovat z vítězství v tomto zápase. Průběžný stav je tak nyní 4:4!
     
    10.end
    Tak bohužel. Je dobojováno. Čechům se nepodařilo ukrást bod a srovnat tak stav zápasu, naopak Italové ještě dvojkou navyšují své vedení a zvítězili tak 9:6. Tímto výsledkem se tak naší reprezentaci zavírá brána semifinále.
     
    10.end
    Tak kdo se nakonec bude radovat z vítězství? Právě probíhá možná poslední end těchto zápasů a my věříme, že Češi ještě zabojují o vítězství!
     
    Průběžné výsledky po 9. endech:
    Rusko – Finsko 6:6
    Česko – Itálie 6:7
    Švýcarsko – Skotsko 4:3

    Konečný výsledek po 6. endech:
    Švédsko – Japonsko 9:2
     
    9. end
    A drama slibuje i poslední hraný zápas! Rusko se totiž parádně dostalo z takřka bezvýchodné situace a dalším bodem dokonce vyrovnává střetnutí s Finskem! Stav zápasu je nyní 6:6.
     
    9. end
    V dobré situace jsou nyní také Švýcaři! Při výhodě Skotů totiž uhráli bezbodový end a tak nyní budou pouze hlídat své vedení 4:3.
     
    9. end
    Češi ještě budou bojovat! Při své výhodě snižují a nyní budou muset při posledním endu minimálně jeden bod ukrást, aby si vynutili případné pokračování zápasu.
     
    8. end
    Tak ještě větší bojovnost předvedli v tomto endu Rusové! Ti již byli při stavu 6:2 takřka na odpis, ale nevzdali to a svou první trojkou v zápase nyní snižují na rozdíl jediného bodu! Tak koncovka toto střetnutí bude ještě velmi zajímavá!
     
    8. end
    A to, jak se bojuje by se naši hráči měli přiučit i Švýcarů! Ti totiž třetí end v řadě vyhrávají 1:0 a celkově tak momentálně otáčejí průběh tohoto zápasu a jsou ve vedení!
     
    8. end
    Tak tohle už je velká komplikace. Češi opět dovolují Italům bodovat a ti již vedou o dva body. Naše reprezentace teď bude muset v následujícím endu zabrat, aby ještě zabojovala o vítězství a zůstala ve hře o medaile!
     
    7. end
    Stejně jako minulý end, tak i tentokrát se dlouho čekalo na stav v zápase Finska s Ruskem. A stejně jako minule se k bodu dostávají hráči Finska. Ti momentálně vedou 6:2, ale Rusové stále tento duel nevzdávají.
     
    7. end
    Naopak to, jak se bojuje ukazují Švýcaři! Ti v posledních dvou endech vymazali vedení Skotska a je tu opět remízový stav 3:3.
     
    7. end
    Tak tohle je velká potíž pro náš tým. Češi teď absolutně nezvládli tuto situaci a při své výhodě nepochopitelně pouštějí Itálii do vedení. Musíme doufat, že se naše sestava vzpamatuje a ještě zabojuje o vedení! Itálie momentálně vede 6:5.

    Dominik Špringer

    Statistiky
    Konečné výsledky:
    Švédsko – Japonsko 9:2 (po 6. endech)
    Rusko – Finsko 6:8
    Česko – Itálie 7:9
    Švýcarsko – Skotsko 4:5 (po 11. endech)

    Sestavy obou týmů:

    Itálie:
    Fourth: Amos Mosaner
    Skip: Joël Retornaz
    Second: Daniele Ferrazza
    Lead: Andrea Pilzer
    Alternate: Sebastiano Arman

    Česká republika:
    Skip: Jiří Snítil
    Third: Lukáš Klíma
    Second: Martin Snítil
    Lead: Jindřich Kitzberger
    Náhradník: Samuel Mokriš.
    bahis siteleri