Třinec – Ostrava 1:4 (kon.) | Ufa – Slavia 0:0 (kon.) | Dukla Praha – Austria Salzburg 3:0 (kon.)
Bielefeld – Brno 1:0 (kon.)
konec
FK Třinec
1:4 (0:2)
FC Baník Ostrava
Neděle 12.07.2015, 10:30 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2000 míst) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany pro dnešek všechno a budu se s vámi muset rozloučit. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji vám příjemnou neděli a do nového pracovního týdne vstupte tou pravou nohou! U dalších přenosů se těším, na počtenou! (12:25:02)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za vaši přízeň.
     
    Třinečtí tímto zápasem dovršili dvě přípravná představení před domácím publikem, zbylé dva přípravné zápasy odehrají venku. Ve středu 15. července se v Polsku utkají s druholigovým GKS Katowice a v sobotu 18. července nastoupí na půdě Slovácka. Baníkovce čeká za týden v sobotu 18. července generálka před SYNOT ligou. Zrekonstruovaný stadion ve Vítkovicích pokřtí soubojem proti Karviné.
     
    Utkání je u konce a suverénním způsobem vítězí ostravský Baník. Do druhého poločasu vstoupili Třinečtí s novou jedenáctkou, na hřišti zůstal pouze Vomáčka. Toho později vystřídal Hupka. Ještě předtím likvidoval Pavlenka Dedičovu hlavičku a Baník stále vedl o dvě branky. Čtvrthodiny před koncem navýšil ostravský náskok Staško, když do prázdné branky doklepl hlavou vyraženou střelu Pyclíka. Za další čtyři minuty se dočkal také Pyclík, když proměnil po faulu na svou osobu penaltu střelou k tyči.

    Bylo po zápase, ale Třinečtí se snažili alespoň o vstřelení čestného zásahu. To se povedlo šest minut před koncem sedmnáctiletému Zimkovi, který po odrazu od ostravského obránce dosáhl poněkud šťastné branky na 1:4. V nastavené minutě pak ještě Pavlenka reflexivním zákrokem vyrazil ránu Gajdošíka a nedopustil další inkasovanou branku. Baník si po porážce od Krakova spravil chuť a v omlazené sestavě zvítězil na hřišti druholigového Třince.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Od Vengřinka šel míč do zámezí a Třinec rozehrál ještě jeden rohový kop. Janoščínův nepovedený centr proskákal až do vápna, od Čelůstky šel míč na Gajdošíka, jehož ránu z voleje vyrazil skvělým zákrokem Pavlenka!
     
    90
    Fojtík zablokoval Martynkův centr a mladý třinecký záložník dostal možnost rohového kopu. Pro vysoký roh si došel Pavlenka, když si musel proklestit cestu přes Dediče.
     
    89
    Staško byl v ofsajdu, ale do hry se nezapojil, a tak pokračujeme bez přerušení. Ubíhají poslední minuty a hraje se na útočné polovině Třince.
     
    88
    Vengřinek zahrál malou domů Pavlenkovi, který musel před Dedičem z prvního doteku odkopávat. Pozdravil svého protějška Brycha, který pro změnu vystartoval za šestnáctku a odehrál míč hlavou.
     
    87
    Po výkopu Pavlenky se balon odrazil do zámezí a do hry jej vrátil Vengřinek. Ostravané vrátili hru do defenzivy a pak znovu až k Pavlenkovi.
     
    86
    Martynek si narazil s Dedičem a k míči se dostal Janoščín. Navedl si jej na střed a zkusil vystřelit. Jenže byl dostoupen Tomšů, střela se mu nepodařila a rozehrávat bude Pavlenka.
     
    85
    Čestná branka je z hlediska Třince zcela zasloužená, jelikož se Třinečtí prezentují aktivní hrou. Baník však skóroval čtyřikrát a v utkání nejspíš zvítězí.
     
    84
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přece jenom se Třinečtí dočkali snížení! Gajdošík pokračoval na levé straně v útočné snaze a vrátil balon před branku. Dedičova střela se odrazila od obránce Baníku do PAVOLA ZIMKY a balon zamířil do brány – 1:4!
     
    83
    Janoščín přistrčil Vengřinka, který následně upadl na zem. Sudí Proske posoudil situaci jako faul, ale Ostravané při rozehrávce zaváhali. Pavlenka musel zase z branky a ve skluzu likvidoval zakončení Gajdošíka.
     
    82
    Třinec pokračoval v útočné akci a Zimka na pravé straně bojoval proti Fojtíkovi. Z brankové čáry odcentroval, ale Gajdošíka Pavlenka přeskočil a balon uzmul.
     
    81
    Po faulu na Zimku rozehrál standardní situaci z kraje hřiště Martynek. Jeho centr byl však příliš nízký a míč odhlavičkoval Fojtík.
     
    80
    Pro třinecké hráče je dnešní utkání velmi studenou sprchou. V mezihře za Baníkem tolik nezaostávají, ale v proměňování šancí je Baník nekompromisní.
     
    79
    Baník právě vstřelil branku!
    Navzdory fotbalovým poučkám si vzal balon faulovaný ONDŘEJ PYCLÍK a střelou k levé tyči zvýšil náskok Baníku! Brych špatně odhadoval druhou stranu – 0:4!

    Ondřej Zoubek

    Branky: 84. Zimka – 14. Alispahić, 29. Pyclík, 75. Staško, 79. Pyclík (pen.)


    FK Třinec: 1. poločas: Paleček – Joukl, Vomáčka (C), Hloch, Knötig – Málek, Mozol, Salachna, Tomeček – Malcharek, Dočekal.
    2. poločas: Brych – Velner, Vomáčka (C) (66. Hupka), Čelůstka, Janoščín – Martynek, Motyčka, Samiec, Gajdošík – Dedič, Zimka.
    Trenér: Marek Kalivoda.

    Náhradníci: Brych – Velner, Janoščín, Samiec, Zimka, Martynek, Čelůstka, Hupka, Motyčka, Gajdošík, Dedič.

    FC Baník Ostrava: Pavlenka (C) – Vengřinek, Celba (34. Staško), Honiš, Helešic – Foltyn, Ožvolda – Liener (46. Fojtík), Tomšů, Pyclík – Alispahić (66. Půda). Trenér: Radomír Korytář.
    Náhradníci: Šrom – Fojtík, Půda, Staško.

    Rozhodčí: Zbyněk Proske – Radek Kotík

    Diváci: 475
    bahis siteleri