5. ročník turnaje (1. den) (kon.)
konec
5. ročník turnaje (1. den)

Pátek 21.08.2015, 08:00 • Zimní stadion Na Lapači (kapacita 5400 míst) • Wallachian Puck
     
    Já se s Vámi pro dnešek loučím a u zítřejšího hracího dne opět napočtenou. Přeji hezký zbytek pátečního večera. (18:23:50)
     
    11.záp
    Ve strhujícím utkání dvou neporažených nakonec zvítězila spravedlnost, která rozdělila oběma týmům po bodu. Byl tak zopakován loňský výsledek stejných rivalů. Ti se tak pasovali do role největších kandidátů na prvenství.

    VHK Vsetín – HC Slezan Opava 2:2 (2:2)
    Branky a asistence: 13. Turek (Dědek, Mikula), 15. Dědek – 2. Vehovský (Činčala), 12. Činčala (Vehovský).
     
    11.záp
    Opava byla již ve dvougólovém trháku, který ovšem Valaši dokázali korigovat a jednadvacet sekund před koncem poločasu dokonce srovnali krok zásluhou přesné trefy Matyáše Dědka.
     
    11.záp
    Poslední utkání prvního hracího obstarávají na Lapači týmy Opavy a domácího Vsetína. Bílo-červený celek od polských hranic má zatím v souboji dvou dosud bezchybných celků navrch díky trefě z úvodu utkání, kterou obstaral Vehovský.
     
    10.záp
    Poruba si vítězství bez většího přerovského vzdoru v posledních minutách pohlídala a díky Skálovi navýšila svou výhru na 5:3, čímž se tak vrátila do hry o medaile. Nebude si však moct dovolit žádné velké zaváhání. Přerov má po třech utkáních na kontě pouze jeden bod za remízu proti Dinamu.

    HC RT Torax Poruba – HC ZUBR Přerov 5:2 (2:2)
    Branky a asistence: 6. Juříček, 6. Macius (Juříček), 17. Kural (Juříček, Macius), 20. Wawrzkiew (Macius), 26. Skála – 9. Schneider, 15. Tomeček (Buršík), 30. Raška (TS).
     
    10.záp
    Poruba si dokázala vzít dvoubrankové vedení zpět a pět minut před koncem utkání vede 4:2. Zasloužili se o to svými trefami Kural a Wawrzkiew.
     
    10.záp
    V předposledním utkání prvního hracího dne proti sobě nastoupili tradiční soupeři. Poruba narazila na Přerov, se kterým vedla po dvou slepených brankách ze šesté minuty už 2:0. Hanáci se nevzdali a v poslední minutě prvního poločasu dokázali srovnat krok.
     
    9. záp
    Nepříliš zajímavé střetnutí je za námi. Třebíč v něm poklidu přehrála mladé hráče z Trenčína, kteří, jak to tak vypadá, budou platit za roli největšího outsidera na turnaji.

    HS Třebíč – HK Dukla Trenčín 5:1 (4:0)
    Branky a asistence: 1. Kuba (A. Svoboda), 3. Kuba (Šabatka), 8. Horký, 12. Horký (Jaša), 29. A. Svoboda – 25. Honzek (Olle)
     
    9. záp
    Vzájemný duel Třebíče a Trenčína znamená pro obě mužstva druhé utkání na turnaji. Dukla přijela s velmi mladým mančaftem a je to bohužel vidět na výsledcích. Horácká Slavia vede nad západoslovenským celkem už 3:0.
     
    8. záp
    Velmi poklidný zápas pro opavský Slezan, který kombinoval a líbivou hrou dokráčel k vítězství jasným poměrem 5:1. Ružinov sice snížil na 3:1, to bylo ovšem ze slovenské strany poslední slovo. Opavští přidali další dvě branky a jsou se Vsetínem zatím stoprocentní.

    HC Slezan Opava – HK Ružinov Bratislava 5:1 (3:1)
    Branky a asistence: 2. Činčala (Hradil). 5. Hartman (Hradil), 8. Backa, 17. Hradil, 25. Olšanský (Chudoba) – 10. Baran (Čajkovič).
     
    8. záp
    Teď by mohli opavští hráči vybírat vstupné, jelikož jejich kolotoč je už moc dlouho spuštěn. Hrají v klidu, není se, čemu divit, vedou 5:1 a zápas dotáhnou do vítězného konce.
     
    8. záp
    Nabídnutou přesilovou hru využili po jedenácti vteřinách také hráči slovenského týmu. Po přihrávce od Čajkoviče se trefil ranou, která ještě zazvonila na tyč, Richard Baran. Sníženo 1:3.
     
    8. záp
    Prozatímní průběh utkání drží ve svých otěžích Slezan Opava, i díky málo ukázněné hře ružinovských hráčů, kteří ovšem. obdrželi branku v oslabení, kdy byla potrestána jejich lavice za nesportovní chování jednoho z trenérů. Stav je nyní 3:0 pro Severomoravany.
     
    Turnaj byl právě oficiálně zahájen. Na starost si uvedení do jubilejního pátého ročníku vzali ředitel turnaje a jednatel VHK Vsetín Daniel Tobola společně se starostou města Vsetína a českým senátorem Jiřím Čunkem. Nyní po úpravě ledu následuje utkání mezi Opavou a Ružinovem Bratislava.
     
    7. záp
    Hektický závěr krásného utkání, které mělo vše včetně dramatické koncovky, ve které Zubři z Přerova nakonec dokázali srovnat na 5:5. Tabulka se tedy zamotává, což je jedině dobře

    HC ZUBR Přerov – HS Dinamo Riga 5:5 (3:4)
    Branky a asistence: 1. Tomeček (Hlávka), 4. Hlávka (Koblížek), 6. Tomeček, 23. Tatýrek, 30. Hlávka (Buršík, Tomeček) – 3. Ramanis (Andersons), 5. Livišics, 6. Andersons, 12. Livišics (Gavars), 20. Bikše (Orlovs).
     
    7. záp
    Po zvýšení Bikšeho se užuž zdálo, že má Riga otěže utkání pevně v rukou, ale přerovským hráčům svitla naděje po důrazném počínání Tatýrka v brankovišti, jenž k velké radosti svých spoluhráčů snížil na 4:5.
     
    7. záp
    Ve dvanácté minutě ukojené brankové hody připomněl Davids Livišics, který tak určil poločasové vedení na stranu Dinama. Druhou půli začali Zubři z Přerova neproměněnou přesilovkou.
     
    7. záp
    Tohle je brankostroj. Do obou sítí padly tři branky, tudíž po šesti minutách svítí na světelné tabuli stav 3:3. Obrany zatím nefungují, oko diváka je ale ukojeno dostatečně.
     
    7. záp
    Sedmý zápas prvního hracího dne budou mít na starost týmy Přerova a Dinama Rigy. Poté bude následovat oficiální zahájení turnaje.

    Dominik Tobola

    bahis siteleri