Buffalo – Washington 0:2 (kon.) | Tampa – Montreal 3:4 (1:2 po s.n.) | Nashville – NY Rangers 5:3 (kon.)
Minnesota – Detroit 3:1 (kon.) | Vancouver – Los Angeles 0:5 (kon.) | San Jose – Colorado 3:6 (kon.)
konec
Nashville Predators
5:3 (1:0, 1:1, 3:2)
New York Rangers
Úterý 29.12.2015, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. James Neal (NSH) 2+0
    2. Mike Ribeiro (NSH) 0+2
    3. Roman Josi (NSH) 0+2 (04:51:21)
     
    Utkání mezi Nashvillem Predators a New Yorkem Rangers ve třetí třetině gradovalo a poslední část přinesla pět branek. O první se mohl postarat Filip Forsberg, který objel bránu a jeho zpětnou přihrávku si jeden z hráčů Rangers srazil do vlastní brány, jenže hlavní trenér Alain Vigneault si vzal Coach Challenge a gól nebyl kvůli nedovolenému bránění brankáře Henrika Lundqvista uznán. Vzápětí ale vypálil od modré čáry Roman Josi a Craig Smith těsně před brankářem Henrikem Lundqvistem na úrovni horní tyče sklepl puk do brány. To ale nebylo ani zdaleka vše. Za necelé tři minuty Ryan Ellis napřáhl z vrcholu levého kruhu pro vhazování k jedovaté střele a Henrik Lundqvist počtvrté v zápase lovil puk ze své brány. Pouhých 21 sekund na to poslal po přihrávce Callea Jarnkroka puk do prázdné brány James Neal a do brány Rangers se postavil náhradník Antti Raanta. Rangers ještě dokázali zápas zdramatizovat, když Rick Nash potrestal chybnou rozehrávku Nashvillu a poslal puk do prázdné brány a vzápětí T.J. Miller střelou z prostoru mezi kruhy pro vhazování zamířil k levé tyči. New York Rangers to ještě zkusil při hře bez brankáře, gól se ale ani jednomu z týmů už vstřelit nepodařilo. Konečný výsledek. Nashville Predators 5 New York Rangers 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Rangers vytvořili u pravé tyče brány Pekka Rinneho velký závar, puk ale do brány propasírovat nedokázali.
     
    59:12
    Mats Zuccarello tvrdě vypálil od modré čáry a jeho tvrdá střela zamířila vedle vzdálenější levé tyče.
     
    59:00
    Do konce dnešního zápasu zbývá odehrát jedna minuta.
     
    58:39
    Pekka Rinne ukryl puk v lapačce po nahození Rangers, ještě předtím ale mohli Predators uklízet puk do prázdné brány, jenže střela Mikea Fishera byla zablokována, a ta z hole jeho spoluhráče zamířila mimo.
     
    57:46
    Keith Yandle na levém křídle vypálil od modré čáry a Pekka Rinne měl co dělat, aby jeho střelu, která navíc ještě byla tečována, levým betonem vyrazil! Fantastický zákrok.
     
    57:07
    Antti Raanta odjel na střídačku a New York Rangers to zkouší při hře bez brankáře!
    56:02 T. J. MILLER - 5:3
     
    56:02
    Rangers právě vstřelili branku!
    T.J. MILLER střílí gól ihned po vhazování a vrací New York Rangers zpět do hry!! T.J. Miller se dostal mezi kruhy pro vhazování k puku a poté ho krásnou střelou umístil k levé tyči. Asistence: Derek Stepan.
     
    55:53
    Jak je zvykem, domácí hokejisté na delší dobu podrželi puk za svou bránou, aby mohli v klidu vystřídat.
     
    55:07
    STŘELY

    Nashville Predators 35 New York Rangers 23
     
    54:37
    Dan Girardi napřáhl na pravém křídle ke střele od modré čáry, kterou těsně před bránou zablokoval dobře postavený Roman Josi.
     
    54:22
    Pekka Rinne ukryl střelu Rangers z levého křídla v lapačce a po přerušení hry přichází na řadu poslední reklamní přestávka.
    53:20 Rick NASH - 5:2
     
    53:20
    Rangers právě vstřelili branku!
    RICK NASH potrestal ledabylou rozehrávku Nashvillu Predators a snižuje na 2:5 z pohledu New Yorku Rangers! Rick Nash se bez námahy dostal po chybné rozehrávce Predators k puku a z prostoru mezi kruhy pro vhazování ho poslal do prázdné brány. Bez asistence.
     
    52:07
    Henrik Lundqvist inkasoval ve třetí třetině tři góly, z toho dva během pouhých 23 sekund, a přepouští místo Antti Raantovi.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 19. Forsberg (Josi), 34. Neal (Ribeiro, Wilson), 48. Smith (Josi, Ribeiro), 50. Ellis (Jones, Ribeiro), 52. Neal (Jarnkrok, Salomaki) – 27. Fast (Girardi, Kreider), 54. Nash, 57. Miller (Stepan)


    Nashville Predators: Rinne (Hutton) – Josi, Weber (C), Ekholm, Ellis, Jackman, Jones – Forsberg, Ribeiro, Neal (A) – Wilson, Fisher (A), Arvidsson – Hodgson, Jarnkrok, Smith – Nystrom, Gaustad, Salomaki. Hlavní trenér: Peter Laviolette.
    New York Rangers: Lundqvist (53. Raanta) – McDonagh (C), Girardi (A), Yandle, Klein, Staal (A), Boyle – Nash, Brassard, Zuccarello – Kreider, Stepan, Fast – Lindberg, Hayes, Miller – Glass, Moore, Stalberg. Hlavní trenér: Alain Vigneault.

    Rozhodčí: Marc Joannette, Chris Lee – David Brisebois, Matt MacPherson
    bahis siteleri