Los Angeles – Dallas 2:3 (kon.) | Toronto – Detroit 2:3 (kon.) | Tampa – New Jersey 3:1 (kon.)
NY Rangers – Buffalo 3:4 (kon.) | Carolina – Columbus 1:5 (kon.) | Florida – Montreal 4:3 (kon.)
Nashville – San Jose 2:3 (0:1 po s.n.) | Edmonton – Calgary 0:5 (kon.) | Arizona – Washington 3:0 (kon.)
Chicago – Boston 6:4 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 6:2 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
0:5 (0:1, 0:1, 0:3)
Calgary Flames
Neděle 03.04.2016, 04:00 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Andrej Sekera (EDM) 0+0, 4 střely, čas na ledě 19:18
    Jakub Nakládal (CGY) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:38 (06:47:51)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Mikael Backlund (CGY) 2+1
    2. Joni Ortio (CGY) 28 zák., 0 gólů, 100,0%
    3. Johnny Gaudreau (CGY) 2+0

     
    Calgary Flames se stává vítězem souboje o Albertu poté, co v Rexall Place předvedlo soustředěný výkon, který byl ještě podpořen fantastickým výkonem brankáře Joniho Ortia, který vychytal shutout. Hosté vstupovali do třetí části utkání s dvoubrankovým náskokem, který ještě vylepšili třemi góly v řadě Johnny Gaudreau a Mikael Backlund. Oba dva střelci během jednoznačně se vyvíjejícího se utkání zaznamenali shodně dvě branky. Konečný výsledek. Edmonton Oilers 0 Calgary Flames 5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Do konce utkání zbývá odehrát 40 sekund a oba týmy už dohrávají zápas pouze z povinnosti. O osudu souboje o Albertu už je dávno rozhodnuto.
     
    58:36
    Joe Colborne:

    Joe Colborne na začátku druhé třetiny zvyšoval na 2:0 a ve své kariéře NHL zaznamenal jubilejní 100. kanadský bod, ke kterému v třetí části přidal další, když asistoval na čtvrtém gólu Flames, který vstřelil po krásné souhře Johnny Gaudreau.
     
    57:28
    Vypadá to vypadá, že už se v dnešním utkání žádné branky nedočkáme, ne že bychom jich ale viděli málo. Pro nezaujatého diváka je ovšem škoda, že má utkání tak jednoznačný průběh.
     
    56:05
    Hra byla přerušena a do konce utkání zbývají odehrát necelé čtyři minuty. Calgary Flames ve třetí třetině smetlo Edmonton třemi góly v řadě a Oilers prohrávají na svém ledě vysoko 5:0.
     
    55:38
    Brandon Bollig a Matt Hendricks si po udělení trestů v dnešním utkání už nezahrají a předčasně zamířili do útrob Rexall Place.
     
    54:17
    Matt Hendricks (EDM) dostal osobní trest, 10 minut nesportovní chování.
     
    54:17
    Brandon Bollig (CGY) dostal osobní trest, 10 minut nesportovní chování.
     
    54:07
    Jakub Nakládal se před boxem časoměřičů pustil do potyčky s jedním z hokejistů Edmontonu, rozhodčí hru ale nechali překvapivě plynout dál.
     
    53:36
    Ryan Nugent-Hopkins (EDM) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
    52:35 Mikael BACKLUND - 0:5
     
    52:35
    Calgary právě vstřelilo branku!
    MIKAEL BACKLUND střílí parádní gól a také on v dnešním utkání zaznamenává druhou branku!! Jordan Eberle nedokázal proměnit svůj samostatný únik a na opačné straně mu vzápětí ukázal, jak se to dělá, Mikael Backlund, který předvedl krásný blafák a poté bekhendem vymetl z blízkosti levý horní roh brány. Bez asistence.
     
    51:33
    Calgary už dnes jeden gól v oslabení vstřelilo a Mark Giordano se pokusem od modré čáry pokusil přidat další, Cam Talbot ale jeho prudký pokus mířící k levé tyči vyrazil.
     
    50:57
    Taylor Hall se ocitl po krásné diagonální přihrávce svého spoluhráče z pravého křídla v blízkosti levé tyče ve skvělé šanci a snažil se zamířit mezi betony Joniho Ortia, ten ale po několikáté v zápase předvedl výtečný zákrok a podržel svůj tým!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 4. Backlund (Jooris, Engelland), 36. Colborne (Backlund, Jokipakka), 44. Gaudreau (Ferland, Monahan), 48. Gaudreau (Colborne, Monahan), 53. Backlund


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Sekera, Fayne, Oesterle, Reinhart, Nurse, Pardy – Maroon, McDavid, Eberle (A) – Hall (A), Draisaitl, Jakupov – Korpikoski, Nugent-Hopkins (A), Pakarinen – Hendricks, Letestu, Kassian. Hlavní trenér: Todd McLellan.
    Calgary Flames: Ortio (Hiller) – Brodie, Hamilton, Giordano (C), Engelland (A), Jokipakka, Nakládal – Gaudreau, Monahan (A), Shinkaruk – Bouma, Backlund, Colborne – Ferland, Bennett, Jooris – Bollig, Stajan, Grant. Hlavní trenér: Bob Hartley.

    Rozhodčí: Brad Meier, Jevgenij Romasko – Trent Knorr, Kiel Murchison

    Diváci: 16839
    bahis siteleri