Finsko – Slovensko 1:2 (kon.) | Česko – Rusko 4:3 (1:0 po s.n.)
konec
Finsko
1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Slovensko
Pátek 08.04.2016, 15:00 • ZS Václava Nedomanského, Hodonín • Turnaj čtyř (U19)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Mně již nezbývá nic jiného, než se s Vámi rozloučit a pozvat Vás ke sledování večerního utkání českých mladíků s ruskou Sbornou, který bude komentovat můj kolega Václav Petrů. Hezký zbytek pátečního dne! (17:05:36)
     
    Zbývá jen vyhlásti nejlepší hráče utkání z každého mužstva. Za Finsko je vybrán obránce Veeti Vainio, který dnes odehrál vskutku vynikající zápas. Na slovenské straně je oceněn asistent kapitána Matej Murín.
     
    Je dobojováno, slovenští hokejisté doslova vydřeli výhru nad favorizovaným celkem z Finska, když otočili stav utkání v závěrečné dvacetiminutovce!

    Slovensko na úvod Turnaje 4 zemí překvapivě přehrálo finského favorita.

    Zveřejnil(a) SHK Hodonín dne 8. duben 2016
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Hokejisté Finska se vyhání do středního pásma, s týmem Slovenska to teď vypadá velice slibně!
     
    59:20
    Mezitím se Finové odhodlali ke hře bez brankáře. Roman Žitný se pokusil trefi odkrytou klec přes celé kluziště, ale jen o centimetry míjí branku.
     
    58:57
    Finové nedokázali využít klasickou přesilovku pět na čtyři, Slovákům k senzačnímu výsledku chybí pouhá minuta!
     
    57:52
    Seveřanům se vůbec nedaří usadit se v útočném pásmu, až nyní se ke střele dostal Jesper Mattila, jenže zamířil přímo doprostřed brány.
     
    56:56
    Samuel Koziot (SVK) si půjde prohlédnout trestnou lavici zevnitř za faul kolenem, finská střídačka na to reaguje oddechovým časem.
     
    56:49
    Slováci hraje chytře, velice chytře! Hned za červenou čárou nahazují vysoké obloučky tak, aby měli dostatek času k prostřídání hráčů.
     
    55:36
    Seveřané ovšem za žádných okolností neskládají zbraně a pokračují ve stejném tempu i herním projevu jako doposud. Chybí jim pouze důraznější zakončení.
     
    53:56
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Hokej je někdy velice nespravedlivý sport. Finští hokejisté ve třetí třetině jsou na tom lépe bruslařsky, tvoří hru, jenže inkasovali gól z dalšího brejku. Nutno ovšem podotknout, že SAMUEL KOZIOT to udělal výborně. Nejprve si položil brankáře a následně zakončil bekhendem mezi betony.
     
    53:49
    Před slovenským brankovištěm se strhla menší potyčka, kterou ovšem čároví rozhodčí stihli včas roztrhnout.
     
    53:30
    Ondrej Prášil udělal těsně před přechodem modré čáry o jednu zbytečnou kličku navíc, Slováci se tak dostali do postavení mimo hru.
     
    52:38
    Slovenští hokejisté výrazně zhušťují střední pásmo a již vůbec nenapadají rozehrávku soupeře, jak tomu bylo v první polivně utkání.
     
    51:16
    Mužstvo Finska kontroluje kotouč na svých holích a jasně prokazuje svojí herní dominanci. Týmu Suomi ovšem chybí výraznější střelba a proměňování šancí.
     
    49:41
    Slovensko přežilo hru v početní nevýhodě, v této herní disciplíně se jim dnes velice daří.
     
    49:19
    Obránce Vainio je dnes velice aktivní, z levého kruhu napálil kotouč bez přípravy na Babika, kterého zasáhnul do masky. Rozhodčí raději přerušují hru a kontrolují, zda je slovenský gólman v pořádku.

    Tomáš Chramosta

    Branky a nahrávky: 35. Heikkinen (Mattila, Vainio) – 48. Miro (Roman), 54. Koziot (Koyš)


    Finsko: Kaarlehto (Ruusu) – Ainio, Jesper Mattila, Torpström, Leskinen, Ruuskanen, Parikka, Tiuraniemi, Rautanen – Niemelä, Ruotsolainen, Vidgren – Väyrynen, Borgström, Embrich – Nevalainen, Julius Mattila, Juhola – Kokkola, Heikkinen, Nylund
    Trenér: Rauli Urama

    Slovensko: Babik (Foltán) – Roman, Košecký, Danko, Šefčík, Trska, Burzík, Kvocera – Váňa, Lindeman, Andrisík – Žiak, Murín, Sloboda – Koziot, Koyš, Prášil – Spodniak, Žitný, Miro – Trudman
    Trenér: Ernest Bokroš

    Rozhodčí: Čech, Pražák – Špůr, Zavřel

    Diváci: 319
    bahis siteleri