Rusko – Finsko 2:3 (kon.)
konec
Rusko
2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
Finsko
Sobota 30.04.2016, 16:00 • Ice Palace, Moskva (kapacita 12100 míst) • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, přeji vám krásný zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů se s vámi loučím na počtenou! (18:25:01)
     
    Konečná tabulka EHT 2015-16:

    1. Švédsko – 12 zápasů, 23 bodů, skóre 38:33
    2. Finsko – 12 zápasů, 19 bodů, skóre 27:29
    3. Česko – 12 zápasů, 16 bodů, skóre 32:37
    4. Rusko – 12 zápasů, 14 bodů, skóre 35:33
     
    Finové i na druhý pokus během tří dnů dokázali porazit Rusy na jejich půdě v Moskvě. Dnes se v Ledovém paláci hrál vyrovnaný zápas, ve kterém hrály velkou roli přesilové hry. Ve třetí třetině se sborné i přes velký tlak nepodařilo ani vyrovnat.

    Skóre dnešního utkání otevřel v 11. minutě krátce po skončení přesilové hry kanonýr Sergej Mozjakin. Finové si s odpovědí nedali nikterak na čas a po 22 vteřinách vyrovnal Jarno Koskiranta.

    Ve 25. minutě šli Finové do vedení, když přesilovou hru využil obránce Atte Ohtamaa. Rusové nicméně udeřili rovněž v početní výhodě, a to dokonce dvojnásobné. Krátce před polovinou zápasu se tvrdou ranou prosadil Anton Bělov.

    Rozhodující moment přišel v 33. minutě, když se v další přesilovce prosadil tvrdou ranou z levé strany Teemu Pulkkinen. V závěrečném dějství, jak už jsem psal výše, se Rusové tlačili za vyrovnáním, kýženou branku ale nevstřelili.

    Finsko tak vyhrálo v Rusku 3:2 a upevnilo si konečnou druhou pozici v konečném zúčtování letošního ročníku Euro Hockey Tour. Rusové po dnešní porážce končí poslední. Češi berou bronzovou příčku, celý seriál vyhráli už s předstihem Švédové.

    Nejlepší hráči utkání:
    Sergej Bobrovskij (RUS) – Sebastian Aho (FIN)
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Finům se povedlo opět vyhodit a Sebastian Aho navíc dojel kotouč jako první, takže se ani nepíská zakázané uvolnění.
     
    59:20
    Přihrávka Sergeje Širokova zpoza branky nenašla nikoho v ruském dresu a Finové následně vyhodili puk do středního pásma.
     
    58:52
    Niklas Bäckström zastavil tvrdou ránu Sergeje Mozjakina z pravého kruhu. Následně si domácí trenér Oleg Znarok bere oddechový čas.
     
    58:43
    Domácím hokejistům se zatím ale nedaří ani usadit s kotoučem v útočném pásmu, Finové ukazují svou obrovskou sílu v bránění těsného náskoku.
     
    58:15
    Sergej Bobrovskij míří na střídačku, na led naskakuje Sergej Mozjakin a Rusové se pokusí vyrovnat v šesti hráčích v poli!
     
    57:56
    Proti další střele Alexeje Jemelina tentokrát nemusel Bäckström zasahovat.
     
    57:24
    Nikita Zajcev zavezl puk do útočného pásma a přihrál Sergeji Širokovovi, jehož střelu vyrazil Bäckström.
     
    56:44
    Maxim Čudinov nastřelil kotouč do útočného pásma, kde se ale Rusům nepovedlo usadit a budou muset začít novou akci.
     
    56:10
    Niklas Bäckström měl nyní velké štěstí, že střela Alexeje Bereglazova ho trefila a puk se poté odrazil těsně vedle branky.
     
    55:43
    Niklas Bäckström uspěl proti střele Alexandera Sjomina a následně zastavil i tvrdou ránu Alexeje Jemelina.
     
    55:08
    Sergej Širokov se probíjel finskou obranou až k brance, puk ale jen nahrnul na připraveného Bäckströma.
     
    54:47
    Jevgenij Dadonov mohl střílet z levé strany, nakonec ale akci zastavil a zvolil kombinaci, která se Rusům hrubě nevyvedla.
     
    54:06
    Finové se v útočném pásmu opět nedostali ani ke střele a hraje se znovu před Bäckströmovou brankou.
     
    53:30
    Opět se hraje hodně dlouho bez přerušení, v útočném pásmu se nyní něco pokouší vymyslet čtvrtá formace Rusů.
    Marken.cz

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 11. Mozjakin (Šipačjov, Plotnikov), 29. Bělov (Mozjakin, Burmistrov) – 11. Koskiranta (Aho, Hietanen), 25. Ohtamaa (Aho, Kukkonen), 33. Pulkkinen (Jaakola, Aho)


    Rusko: Bobrovskij (Varlamov) – Zajcev, Děnisov, Čudinov, Antipin, Marčenko, Jemelin, Bělov, Bereglazov – Plotnikov, Kalinin (C), Sannikov – Dadonov, Šipačjov, Mozjakin – Sjomin, Burmistrov, Širokov – Jakupov, Andronov, Averin – Tichonov. Trenér: Oleg Znarok.
    Finsko: Bäckström (Metsola) – Jaakola, Hietanen, Kukkonen (C), Ohtamaa, Melart, Kivisto, Ahonen, Virtanen – Komarov, T. Sallinen, Pulkkinen – Pyörälä, Koskiranta, Aho – J. Sallinen, Filppula, Rantanen – Mar. Granlund, Malinen, Jormakka – Wärn. Trenér: Kari Jalonen.

    Rozhodčí: Hodek, Pešina (oba ČR) – Šeljanin, Sivov (oba Rusko)
    bahis siteleri