Ludogorec – PSG 1:3 (kon.) | Arsenal – Basilej 2:0 (kon.) | Besiktas – Dynamo Kyjev 1:1 (kon.)
Neapol – Benfica 4:2 (kon.) | Mönchengladbach – Barcelona 1:2 (kon.) | Celtic – Manchester City 3:3 (kon.)
Rostov – Eindhoven 2:2 (kon.) | Atlético – Bayern 1:0 (kon.)
konec
Celtic Glasgow
3:3 (2:2)
Manchester City
Středa 28.09.2016, 20:45 • Celtic Park, Glasgow • Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (22:42:45)
    Sice Manchester City není už stoprocentní, jelikož jeho série vítězství skončila v Celtic Parku. Nicméně všechno jednou končí a my můžeme oběma celkům poděkovat za dnešní famózní zápas.

     
    V šancích jednoznačně zvítězil Manchester, když Craig Gordon si připsal hned 6 úspěšných zákroků! To jeho protějšek Claudi Bravo si nepřipsal ani jeden.
     
    V dnešním utkání jsme krom všeho navíc neviděli žádnou kartu, což taktéž není nic obvyklého.
     
    Neskutečný zápas je za námi. Sledovali jsme vskutku reklamu na fotbal. Po prvním poločase, který byl spíše v režii domácího celku naskočil druhý. Ten hned ve 47. minutě gólově otevřel Moussa Dembélé. Dnešní dvougólový střelec vyslal famózní nůžky a znovu poslal do vedení Celtic Glasgow. V 55. minutě však střílel Nolito, který dal dnešnímu skóre první podobu. Celtic Glasgow do utkání skutečně vlétl a skoro celý první poločas mu patřil. Chvilkami i druhý, nicméně poté přebral iniciativu Manchester City. Ten měl taktéž dost šancí, ovšem svěřenci Pepa Guardioly se prosadili jenom třikrát, což dnes nestačilo. Pod novým koučem tak manchesterský celek upravuje svoji bilanci na 10-1-0.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Po rohovém kopu se dostal ke střele Sergio Agüero, který ovšem přestřelil.
     
    90+3
    Centr Pabla Zabalety poslal mimo branku Kolo Touré, který tak zabránil hlavičce Sergia Agüera!
     
    90+3
    Poslední minutu zápasu začíná lépe Manchester City, který se usazuje na polovině Celticu a ještě se tlačí před branku domácího týmu.
     
    90+2
    Z onoho rohového kopu ovšem nic nevzešlo a Manchester City se tak musí u vápna Celticu usazovat znovu.
     
    90+2
    Tak nyní Craig Gordon domácí skutečně podržel! İlkay Gündoğan se zmocnil míče přímo za pokutovým územím Celticu a vypálil velmi prudkou ránu, kterou všemi svými silami Craig Gordon vyrazil na rohový kop!
     
    90+1
    Nastavovat se budou 3 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    Dostali jsme se do devadesáté minuty. Hra se po dlouhé době přesunula na polovinu Manchesteru City, kde si nyní Celtic Glasgow drží míč v naději na bodový zisk.
     
    89
    John Stones udržel míč a ke střelbě se dostal Raheem Sterling, jeho ostrý projektil byl ovšem na poslední chvíli blokován. K tomu všemu srazil Leigh Griffiths Fernanda k zemi a Pep Guardiola se dožadoval odpískání faulu, jenže Nicola Rizzoli mu nevyhověl.
     
    88
    Citizens si opět udrželi míč. Konkrétně Pablo Zabaleta vysunul Sterlinga do dobré akce, nicméně jeho přihrávku na volného Agüera na poslední chvíli zpacifikoval Kolo Touré.
     
    87
    David Silva opět udržel míč a drží Manchester při větší naději na skórování. Hosté sice kombinují, ovšem na branku Gordona v posledních minutách žádný projektil nevyslali.
     
    86
    Nicolás Otamendi zastavil odkop Celticu od své klece a udržel tak Manchester na míči. Konkrétně Raheem Sterling se dlouho pral s Tourém o míč. Šťastnější nakonec odešel obránce Celticu Glasgow.
     
    85
    Claudio Bravo musel znovu zasahovat proti akci domácího celku! Celtic je v posledních minutách velmi aktivní. Manchester City se zatím drží spíše na své půlce.
     
    84
    Střídání v týmu Celtic Glasgow: ze hřiště odchází Nir Bitton, přichází Leigh Griffiths.

    Karel Janeba

    Branky: 3. Dembele (N. Bitton), 20. Sterling (vla.), 47. Dembele (Tierney) – 12. Fernandinho (Kolarov), 28. Sterling (Silva), 55. Nolito


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 2:7. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:8.
    Celtic Glasgow: C. Gordon – Lustig, K. Touré, Sviatchenko, Tierney – Brown (C), N. Bitton (84. Griffiths) – Sinclair, Rogic (58. Armstrong), Forrest (80. Roberts) – Dembele.
    Náhradníci: de Vries – Šimunovič, Griffiths, Gamboa, Armstrong, Roberts, C. McGregor.

    Manchester City: Bravo – Zabaleta (C), Otamendi, Kolarov, Clichy (74. Stones) – Fernandinho – Sterling, Gündoğan, Silva, Nolito (77. Fernando) – Agüero.
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Fernando, Navas, Sané, Stones, Iheanacho.

    Rozhodčí: Nicola Rizzoli – Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini, Riccardo Di Fiore (všichni Itálie)
    thejrc.org