Saint-Étienne – Nancy 0:0 (kon.) | Bordeaux – Nice 0:0 (kon.) | Lille – Rennes 1:1 (kon.)
Lyon – Angers 2:0 (kon.) | PSG – Lorient 5:0 (kon.) | Bastia – Marseille 1:2 (kon.)
Dijon – Toulouse 2:0 (kon.) | Monaco – Caen 2:1 (kon.) | Nantes – Montpellier 1:0 (kon.)
Méty – Guingamp 2:2 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
0:0 (0:0)
OGC Nice
Středa 21.12.2016, 20:50 • Stade Matmut-Atlantique, Bordeaux (kapacita: 42 115 diváků) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou! (23:02:27)
     
    Dnešní zajímavé utkání je tedy u konce a oba týmy získávají po jednom bodu. Zápas nám sice nenabídl ani jednu gólovou situaci, ale šancí bylo na obou stranách opravdu dost a střetnutí Bordeaux s Nice tak opravdu nenudilo. Hodně černou, nebo spíše červenou, kaňkou však byly poslední minuty zápasu. V první nastavené minutě byl totiž po zbytečném zákroku vyloučen Mario Balotelli a o několik minut později ho následoval i Younés Belhanda, čímž Nice pro další zápas přišlo o dva důležité hráče.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+5. Souboj, po kterém byl vyloučen Younés Belhanda (NIC)
     
    90+5
    Tak pozor! I Younés Belhanda (NIC) dostává červenou kartu! Kamano celé situaci hodně přidal teatrální pádem, avšak hosté přesto pro další utkání ztrácejí dva klíčové hráče.
     
    90+3
    Centr do vápna byl docela v poklidu odvrácen, ale domácím se poté nelíbil Belhandův souboj s Kamanem. Kamano nejprve jednoznačně fauloval, což bylo signalizováno, ale Belhanda soupeře poté zřejmě kopl do lýtka.
     
    90+2
    Italský hráč hostujícího celku ještě cestou do kabin daroval dres fanouškům, ale nyní už se musíme soustředit na standardní situaci.
    90+1. Balotelliho (NIC) faul na červenou kartu
     
    90+1
    Mario Balotelli (NIC) teď předvedl naprosto zbytečný zákrok, když zezadu místo míče kopl do Lewczukovy nohy. Sudí neváhá a tasí červenou kartu!
     
    90
    Nad rámec řádných devadesáti se budou hrát ještě dvě minuty. Hlavní rozhodčí tak hráčům na vstřelení branky nedává zas tak moc času.
     
    89
    Laborde to nyní s Pellenardem zkoušel nalevo, ale nakonec vše vyústilo v útočný faul druhého zmíněného. Fanouškům Bordeaux se o nelíbí, ale s rozhodnutím sudího nic nezmůžou.
     
    88
    Bordeaux má větší chuť po vítězství a znovu se tlačí na útočnou polovinu. Po vhazování však míč následně doputoval jen za brankovou čáru.
     
    87
    V první zajímavější šanci se ukázal střídající Kamano. Prúnikem po levé straně si udělal hodně prostoru, ale následná přihrávka letěla mimo jeho spoluhráče.
     
    85
    Další kombinace Bordeaux je aspoň na chvíli přerušena. Odpískán byl totiž ofsajd Diega Rolána.
     
    84
    Aktivita domácích stále neutichá. Hlavička po dalším rohovém kopu však skončila na jednom z hostů. Svěřenci kouče Gouverenneca reklamovali ruku, ale o tu se v žádném případě nejednalo.
    83. Laborde (BOR) mohl rozhodnout, Benítez (NIC) byl proti
     
    83
    Domácí nakonec získali i rohový kop a po ubráněném centru se dostali do šance. Labordeho přízemní zakončení z velkého úhlu však Benítez parádně vykopl!
     
    82
    Standardní situace domácích sice nepřinesla nic nebezpečného, ale teď už je Bordeaux znovu nastěhováno na útočné polovině.
     
    81
    První střídání domácího celku. hřiště opouští zklamaný Malcom, jenž odehrál solidní utkání, avšak gólově se prosadit nedokázal. Opačným směrem zamířil Francois Kamano.

    Lukáš Podleśny

    Branky:

    Karty:   30. Toulalan (BOR), 36. Rolán (BOR) – 23. Le Marchand (NIC), 80. Koziello (NIC)   90+1. Balotelli (NIC), 90+5. Belhanda (NIC)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:5. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:8.
    Girondins Bordeaux: Prior – Gajić, Lewczuk, Sertic, Pellenard – Plašil, Toulalan, Vada – Malcom (81. Kamano), Rolán, Laborde.
    Náhradníci: Bernardoni – Youssouf, Contento, Pablo, Arambarri Rosa, Kamano, Romil.

    OGC Nice: Cardinale (56. Benítez) – Souquet, M. Sarr, Le Marchand (C), Burner – Seri, Cyprien, Koziello – Pléa, Balotelli, Belhanda.
    Náhradníci: Benítez – Marcel, Lusamba, Walter, Donis, Bosetti, Bodmer.

    Rozhodčí: Mikael Lesage – Fabrice Plancon, Eric Danizan
    thejrc.org